2006-07 ősz-tél

Giorgio Visconti


200607 ŐszTéli sminktrend a lá Dévényi Kathy, sminkmester

A trendi smink most csillog és lila

Dévényi KathyKi gondolná, milyen nehéz diktafon végre kapni egy profi sminkmestert a SYMA-ban, ahol a Beauty&Spa 2006-os kiállításon egymást érik a kiváló szakemberek? A sürgés-forgás valóban nagy, ám a sietség is. Egyik színpadról irány a másik, hiszen 1 év alatt nem csak a technika finomodott, az alapanyagok száma is lassan az egeket verdesi. Így nem elég ismerni minden márkát, a rohamosan bővülő kozmetikai szerekből választani is tudni illik. Ebben, valamint az irányadó trendek megismerésében volt segítségünkre Dévényi Kathy, sminkmester.


Hajas László, mesterfodrász - 200607 ŐszTéli konty- és frizuratrend

Némi hajcihő Hajas László, mesterfodrásszal

Hajas LászlóHajas László tud táncolni és nemcsak a loknijainkat igazgatja, csavarja, tekeri mesterien, de a szavakkal is szívesen zsonglőrködik. Láttuk a tévében is, milyen jól kimagyarázza magát, ha netalántán a foxtrottnál a nyaka körül szorul a hurok, vagy ne adj’ isten Südi Iringó, a szépséges versenytáncos vért izzasztó próbái alól kíván kibújni. De hogy nevetni is tud, szívből, lélekből, azt igazán az interjú során tapasztaltam. A színpadon még javában folyt a kontyshow fináléja, az ötvenöt modell mind egyszerre riszált a felcsendülő dallamokra, mire odalent, a pódiumtól távol, a munkában megfáradt fodrászok már javában szedelőzködtek. Hajas László is a pakkjába kapaszkodott, ment volna, amikor megszólítottam. Rövid szabódás után mégis vállalta, hogy mond néhány szót az előttünk álló évszak konty-, és hajtrendjéről. Hallgassuk!


Szabados Iréne 200605 Téli frizurabemutatója (november 12.)

„A divatot irányítani kell!”

Szabados IréneA frizura szakadó esőben és szikrázó napsütésben is frizura – ezt már a reklámokból is tudjuk. A négy L’Oréal Professional nagykövet - Szabados Iréne, a rendezvény háziasszonya, valamint Binder Géza, Kada Szabó Éva és Kucsera Zsolt - pedig mintha e múlhatatlan, örökérvényű tézist kívánta volna megerősíteni: a mesterfodrászok dacolva az odakint uralkodó, hektikus időjárással, melyben hol ragyogtak a napsugarak, hol meg épp tomboló vihar készülődött, trendibbnél trendibb frizurákat varázsoltak modelljeik fejére. A stílusosan berendezett Bourbon Rendezvényház tárt kapukkal fogadta az odasereglő érdeklődőket, de a szakemberek is elleshették a 2006/07 Ősz/Téli trendi frizurák elkészítésének mesterfogásait az igazán nagyoktól.


Jövő hétfőn kezdődik a Budapest Fashion Week 2006 ŐszTél

15 divatbemutató 3 nap alatt a nagyközönségnek

Budapest Fashion WeekHarmadszorra kerül megrendezésre a Budapest Fashion Week, melynek célja, hogy a világ más nagyvárosaihoz - Londonhoz, Párizshoz, New Yorkhoz, Tokióhoz - hasonlóan minden év tavaszán és őszén a divatra irányítsa a figyelmet. A helyszín ezúttal az impozáns Ybl Palota Kristályterme, ahol 3 nap alatt 15 meghívott tervező tart divatbemutatót. A 2006. november 27-én kezdődő eseményen a divatbemutatók mellett hajshow-k, divatperformanszok, unplugged koncertek és fotókiállítás is szórakoztatja majd a nagyérdeműt. A rendezvény kitalálója és szervezője Mayer Balázs alias Kenguru, divattervező, a kollekcióikat felvonultatók pedig elsősorban a fiatal, feltörekvő tehetségek közül kerülnek ki. Etekintetben tehát a rendezvény elszakad a világszerte márkanévvé vált Fashion Weektől, és a magyarországi jogtulajdont magáénak tudó Légrádi Petra által 2006. tavaszán először megszervezett Fashion Week Hungary-tól is, melyeken a fiatal tehetségeken túl az igazán nagy nevek (itthon pl. Náray Tamás, A Nő Négyszer) is kifutóra lépnek kollekcióikkal. A Budapest Fashion Week tehát egyelőre csak a nevében hasonlít a világeseményre.


Backstage beszélgetés Répás Annamari modellel

Egy 12 órás munkanap végén, avagy az haute couture csodája

Répás AnnamariFéltízre jár, a divatbemutatónak vége, a lányok, ahogy vannak, smink, ruha, szaladnak az öltözőbe. Meggyorsítom a tempót, szaladhatok utánuk én is, ha nem szeretnék lemaradni a legérdekesebb kulisszatitkokról. Szégyenlőségnek, durcának nincs helye, fiúk-lányok vetkőznek egy szobában, ki apró bugyiban áll, épp a trikóját húzza, ki a tükör előtt vesződik kontyával, nem csak megcsinálni, lebontani sem egyszemélyes munka. A ruhák többsége már fogason, táskahegyek szana-szerte, csörögnek a mobilok, a lányok a divatbemutató végeztével bekapcsolták a telefonokat, hátha..., mindenki másra koncentrál. Répás Annamari tűnik a leggyorsabbnak, a frizurája maradt hátul összetűzve, viszont a szemét körülölelő vastag, fekete festékréteget letörölte. Még felhúzza a fekete pulcsit, vállára csapja a retiküljét, aztán indulhatunk. „Persze, válaszolok” – intézi hozzám – „de inkább kint, az előtérben”. Kimegyünk levegőzni.


Szabados Iréne nyilvános hajshow-n mutatja be a 200607 ŐszTéli hajtrend

Szabados hajshow-ra bárki szabadon...

Szabados Iréne haj-showSzabados Iréne haj-show-ján most vasárnap (11-12) bárki jólértesültté válhat a 2006/07 Ősz/Téli hajtrendeket illetően. A Bourbon Rendezvényházban 10.00-17.00-ig Szabados Iréne és három társ-L’Oréal nagykövete, Binder Géza, Kada Szabó Éva és Kucsera Zsolt mutatják majd be a szakmának és a civil érdeklődőknek, milyen színű, fazonú a trendi frizura idén télen. Ha szívesen ottlennél, nem kell mást tenned, mint hoyg regisztrálod magad a megadott elérhetőségek valamelyikén. Szabados Iréne mesterfodrász - akit a Fodrászművészek Egyesülete a 2002-ben az ’Év fodrásza’-vá választott - fergeteges haj-show-t ígér most vasárnapra. Az esemény apropója, hogy nyakunkon a tél, és egyáltalán nem mindegy, mit viselünk majd a fejünkön a hidegben.


Beszélgetés Túróczi Réka modellel Náray Tamás Téli bemtuatóján

A rózsa neve...

Túróczi RékaFélreértés ne essék, ezúttal nem a neves szerző, Umberto Eco regényéről vitatkozunk majd, sőt vitatkozni egyáltalán nem fogunk, épp ellenkezőleg. A szóban forgó rózsa pedig nem a virágok királynőjét takarja, hanem Náray hervadhatatlan Rózsájáról beszélünk majd, helyesebben magával a rózsaszállal, Túróczi Rékával, aki talán, van benne annyi, nem sértődik meg az összehasonlításon. A tüzes-latinos szépség, enyhén hullámos, fenékig érő loboncával vitathatatlanul a kifutók bájos gyöngyszeme. Alkatilag karcsú, már-már törékeny, talán néhány centivel többet elfogadna, már ami a magasságát illeti persze, máskülönben nincs vele semmi baj. Nemcsak én, a divattervező sem találhat lényében semmi kivetnivalót, ezért aztán cseppet sem lepődhetünk meg azon, hogy Réka évről-évre aktív részese, kihagyhatatlan szereplője a Náray divatbemutatóknak.


Joó Beatrix, divattervező a 200607 Téli Sentiments kollekcióról

Jégkirálynők inspirálta gondolatok a Városligeti Műjégpályán

SentimentsNem tudom, Kovács Andor és Joó Beatrix, a Sentiments tervezőpárosa hol rejtegeti a varázspálcáját és cilinderét, mert azt elképzelni sem tudom, hogy nincs nekik. Oly természetességgel ejtik egyik ámulatból a másikba az embert, hogy már nem tudok a háttérben nem csodára gyanakodni. S ha még az ötletgazdag, bájos, vörös hajú tervezőhölgy kedvességét is hozzáveszem a látottakhoz, hallottakhoz, igazán nem nyilatkozhatom másképp, csak elismerőleg.


Héjja Szalon 200607 ŐszTél divatbemutató lesz a Grand Hotel Royalban

Héjja Szalon 2006Jótékony divattervező várja elegáns közönségét

2006. november 3-án, pénteken az Európa építészetileg legszebb szállodájának ítélt, nívós Corinthia Grand Hotel Royal ad majd otthont a Héjja Szalon 2006/07 Ősz/Téli haute couture kollekcióját felvonultató divatbemutatónak. A rendezvény kora este, 18 órakor veszi kezdetét, az egyedi, igényes, elegáns, exkluzív stílust kedvelő közönség nagy-nagy örömére. A bemutató nyitott, a Héjja Szalon tehát minden érdeklődőt szeretettel vár, és kérésük leendő közönségükhöz csupán az "alkalomhoz illő öltözet".


Dior és Francesco Smalto 200607 Téli exkluzív divatbemutató lesz

A francia divat hazai követei

A Fidji Couture Szalon 2006. november 25-én adventi partival egybekötött, zártkörű házibemutatót tart Haris közi üzletében. A férfi modellek Francesco Smalto, a hölgyek a Dior 2006/07 Ősz/Téli kollekciójában vonulnak majd a meghívott, jobbára prominens személyiségeket felsorakoztató nagyérdemű előtt. A Fidji Couture Szalon, amely hazánkban elsőként került a Smalto márkanév mellett a világ két legrangosabb divatházának, a Gallianónak és Diornak a forgalmazói közé, elsősorban pret-á-porter kollekciókkal várja leendő vásárlóit. Nyugodtan nevezhetnénk őket a francia divat reprezentánsainak.


Tóth Bori 200607 ŐszTél divatbemutató (november 28.)

Különös beavatás, avagy újjáélesztett óangol elegancia

A hátborzongató mese már a kerthelyiségben elkezdődik. Jobbára sötét van, rusztikus fáklyafényben tapogatódzik az ember a Kiscelli Múzeum bejáratáig. Mintha már ez is a beavatás része volna, az ódon kapu nehezen, nyikorogva nyílik. A bizonytalanokat megnyugtatandó: jó helyen járnak, ha Tóth Bori divatbemutatójára jöttek, a bejárat előtt teamécsesekből formázott T.B. monogram pislákol, nem, még nem tévesztettünk utat. Belépve kísértetjárta, viktoriánus udvarház rezidenciáján találjuk magunkat. Fekete masnikkal ékített, hosszú, piros ruhás hoszteszlányok invitálnak beljebb, ha valakinek máris inába szállt volna a bátorsága, a jó értelemben vett lidércnyomás, a hosszú folyosón csak fokozódik. Az ódon falakat fekete paravánok takarják, a kövérkés puttószobrok alulról kapnak vöröses megvilágítást, a boltívek, mintha nem is boltívek, azok lenyomatai, sziluettjei volnának csupán.


Sentiments 200607 Tél divatbemutató a Városligeti Műjégpályán

A jégkirálynő éjszakája

Merészet és nagystílűt álmodott Joó Beatrix és Kovács Andor, a Sentiments tervezőpárosa, amikor 2006/07 Téli kollekciójának divatbemutatóját szó szerint jégre vitte: a nem mindennapi rendezvénynek az 1896 óta működő Városligeti Műjégpálya adott otthont. A közönség soraiban sokan nagy hidegre készültek, a fejtetőre húzott kapucnik, a bundákból elővillanó garbónyakak, kesztyűk és sálak legalábbis erről tanúskodtak. A Sentiments divatbemutatója azonban mindekivel feledtette a mínuszokat.


Bétex sajtótájékoztató a Bétex Székházban (június 29.)

Bétex sajtótájékoztató 2006A Bétex második 'francia születésnapja'

A sajtótájékoztató a második francia születésnap jegyében telt, merthogy a lakástextileket forgalmazó Bétex immáron két éve szoros kapcsolatot ápol egy francia céggel. Az eseményen azt is megtudtuk, hogy a 2006 Nyár trend-textilszíne a fuxia, 2006 Telén pedig a csokoládé és a türkiz dominál majd. A divat alapanyag szó szerint és átvitt értelmeben is a textil. A háttérben dolgozó tnemzetközi elismertségű extiliparosok határozzák meg két évre előre, hogy milyen anyagok és színek lesznek trendiek a jövőben. Csak ezután következnek a reflektorfényben szereplő divatterevezők, akik megálmodják divatformáló kollekcióikat, igazodva a textilgyárosok előirányzataihoz. Így áll össze a mindekori ruha divat. De vissza a két éves évfordulóhoz! A Bétex francia társcégének vezető-asszonya, Christine Romanie elárulta, hogy amikor belépett a Bétex Székházba, úgy érezte magát, mintha hazaérkezett volna Franciaországba.


Beszélgetés Egyedi Szilvi modellel Szabados Iréne hajshowján

Nomen est omen

Isten ments, hogy  túltudományoskodjuk a backstage interjút! De a Szabados Iréne hajshow-ján készült beszélgetés címéül választott latin közmondásnak (a név kötelez, ugye), mint majd reményeink szerint lentebb olvassa, kedves olvasó, fontos, sőt, meghatározó mondanivalója lesz hajmodellünk, Egyedi (nem elírás, valóban i a vége) Szilvi esetében.


Aquanauta és Vágó Réka londoni bemutatója Budapesten (február 9.)

Aquanauta csoport honlapja

Premier előtt

Az Aquanauta ifjú divattervező csapata Vágó Réka cipőtervezővel együtt meghívást kapott a Londoni Magyar Intézetbe, hogy ott mutassák be 2006-os kollekciójukat. Hogy mit lát majd a londoni közönség 2006. március 7-én, azt a hazaiak már február 9-én, élőben megcsodálhatják a Budapesti Történeti Múzeum Barokk Csarnokában rendezett divatbemutatón. Ha szeretnél ott lenni egy igazán nívósnak ígérkező divatbemutatón, akkor mielőbb válts jegyet az Aquanauta legújabb, 2006/07 Ősz/Tél Haute Couture kollekciójának bemutatójára, melyen a modellek Vágó Réka cipőit viselik majd. 


Tóth Bori ŐszTéli kollekcióját a Topmodell versenyzői mutatták be

Tóth Bori 2006Tóth Bori ruháiban debütáltak a kifutón

Bár egy divatbemutató önmagában is alapos előkészületeket igényel, a Grand Café Oktogonban szokatlanul nagy volt a nyüzsgés. Fotósok siserehada kattogott, vakuk, kamerák villantak percenként s mindez a fénybeállás miatt, a show még el sem kezdődött. Mintha szándékosan srófolnák az idegeket. Mintha nemcsak a felvillanó lámpák miatt lenne egyre melegebb. Legyinthetnénk, nem minden az, aminek látszik… Tóth Bori esetében tényleg nem. A lenyűgöző premieren túl - parádés ruhaköltemények, lágyesésű kelmecsodák, tíz gyönyörű modell - kicsivel most is többről volt szó. Habnak a tortán, igazi meglepetés várt a kifutón: a leendő magyar Topmodell valóságshow lányai vonultak fel Tóth Bori ruháiban. Fél nyolc. A közönség komótosan gyülekszik a hangulatos kávézóba, a feketeruhás, csinos pincérlányok fel-alá szaladgálnak az asztalok körül. A színfalak mögött lázas munka folyik, a paravánokkal elsötétített galériahelység valóságos kis szalonná alakul át a bemutató előtt.


Szezon


Levis divatbemutató a Sziget 2006-on (augusztus 9.)

Farmersziget

Megint trendi a klasszikus, indigókék dzsinsz. De a szurokfekete és az élénkrózsaszín farmernadrág is divat. Ez derült ki a Sziget 2006 divathelyszínén tartott Levi’s 2006/07 Ősz/Téli divatbemutatóján. A vezető farmermárka cég a Sziget első napján vonultatta fel legfrissebb kollekcióját. Az új helyszínnek köszönhetően vagy 500-an tudták meg, hogy a klasszikussá vált 501-eséről híres farmermárka szerint a komor tónusok és a gyermekded színek, tehát a szélsőségek képviselik az őszi-téli trendet. Ami a fazonokat illeti, a farmernadrágok még mindig a csípőcsontra csúsznak, a fiúk esetében pedig - a szokásos rapper-stílusban - a lábszárköz alatt húsz centivel lifeg az ülep.


A Pussy Deluxe és a Vive Maria 200607 ŐszTél fehérneműbemutató

Esedező kiscicák, csábító vadmacskák

’Édes kiscicák puha vonulása’-hangulatban telt a fehérnemű mustra. Az este féltizes kezdés pedig alkoholos mámorban úszó, felajzott közönséget hozott. A fiúk sörös poharukat magasba emelve, kórusban éljeneztek, és az sem zavarta őket, hogy a kifutóra lépő modellek többsége inkább hasonlít a szomszéd lányra, mint Cindy Crawford-ra. A Pussy Deluxe és Vive Maria fehérneműk viszont valóban pikáns és szines, nagy cicákkal, és puha bolytokkal díszített, fantáziát megmozgató darabok voltak. A Sziget 2006 divathelyszínén nem bukhat meg egyetlen fehérneműbemutató sem. Mindig akad lelkes - főleg férfi - közönség, amelynek tagjai hangos füttyökkel jutalmazzák a produkciót. Hogy ez mennyiben szól a márkának, a tervezőnek, és mennyiben a modelleknek, azt döntse el mindeki maga... A Pussy Cat Boutique fehérneműbemutatója mindenestre félezer szigetelő örömét szolgálta.


Tóth Bori 200607 ŐszTél divatbemutató lesz a Grand Café Octogon-ban

Tóth Bori 2005Nyitott divatbemutató lesz a hétvégén

Tóth Bori, divattervező mindenkinek megmutatja! A 2006. augusztus 19-én rendezett divatbemutatón Te is megnézheted, mi lesz a trend 2006/07 Ősz/Telén a la Tóth Bori - az esemény ugyanis nyitott, a fiatal divattervezőnő mindenkit örömmel lát. Bori ruhái az elegáns, nagypolgári életet idézik: eddigi kollekcióiban végtelenül hosszú szoknyák, fenséges kosztümkabátok, dús ruhák szerepeltek nemes anyagokból elkészítve. És hogy milyen a 2006/07 Ősz/Téli Tóth Bori kollekció? Nézd meg szombaton este! A divatbemutató időpontja: 2006. augusztus 19. (szombat) 20.00, helyszíne: Budapest, Grand Café Octogon.


Árkád Őszi Divathét 2006 lesz (szeptember 29-től október 8-ig)

Árkád Őszi Divathét 2006Jön. Jön. jön.

A bevásárlóközpontok korunk új tájékozódási pontjai. Nem csak szolgáltatást és árút kínálnak, de legújabbkori művelődésiházakként is funkcionálnak: időről-időre ingyenes programokat kínálnak. A budapesti ÁRKÁD Bevásárlóközpont különösen élen jár ebben, az űrhajózástól az állatvédelmen át a divatig széles spektrumon tájékoztat. A divatról pedig nem is akárhogy: valóban színvonalas divatbemutatókon, melyeket bárki megnézhet, aki évszakváltásokkor ellátogat az Őrs Vezér terére, most épp az ÁRKÁD Őszi Divathét miatt a 2006. szeptember 29. és október 8. közötti péntekeken, szombatokon vagy vasárnapokon. A mindig profi színpadkép, a kifutóképes modellek jelenléte és a fantáziabizsergető styling az ex-modell Lukács Gabi és a Megasztár-stylist Lakatos Márk nemzetközi színvonalú stábjának munkáját dícséri.


200607 ŐszTéli divat by ÁRKÁD

ÁRKÁD 2006Metroszexuális elegancia, színhiányos szenvedély

Mi az a metroszexuális? Olyan, mint a szingli? Majdnem. A metroszexuálisok menő, heteró pasik, enyhe alapozóval és átlátszó körömlakkal, meg menő, heteró nők frakkban. (Emlékszel a Flashdance vacsorajelenetére?) A színhiányost, azt érted. Hát, bizarr egy világ... de megvan a maga bája. Éljenek a ’70-es évek! A 2006/07 Ősz/Tél ugyanis ezen korszak jegyében telik majd. Csak most nem a fiúk álcázzák magukat hosszú hajú lányoknak, hanem a csajok öltenek nyakkendőt. Viszont lesz fekete-fehér, égő vörös és borzongató lila. Lesz ’nyakigérő csizma’ és fényes dzseki - minden, ami kell. És mindezt a saját szemeddel láthatod majd a budapesti ÁRKÁD Örs Vezér Tere Bevásárlóközpontban, ahol 2006. szeptember 29-től október 8-ig tart az ÁRKÁD Őszi Divathét 2006.


Artista divatbemutató volt Bécsben (szeptember 22.)

ARTISTA 2006 Micsoda cirkusz!

A fiatal divattervezők tehetségesek. Ez abból látszik, hogy bár idehaza nem tőlük hangos a média - kivéve, ha szak, akár a HazaiDivat.hu -, külföldön sikeresen vetik meg lábukat. Gondoljunk a USE unused-ra, amelyik a 2006 Tavasz/Nyári Párizsi Fashion Week-en kapott bemutatkozási lehetőséget, vagy nanushkára, akinek kollekciói Helsinki-ben, Madridban és Tokióban is kaphatók. Az Artista is jól tudja, hogy kreatív energiáira tőlünk nyugatabbra vevőbb a nép, ezért 2006. szeptember 22-én a bécsi Museumsquartier-ban tartotta 2006 Őszi divatbemutatóját. ’A bemutató sikeréről annyit, hogy megpróbáltunk egy gombostűt leejteni a nézőtéren, amely sose ért földet.’ - mesélték a tervezők.


ÁRKÁD 2006 Ősz Divathét (szeptember 29-től október 8-ig)

Árkád Őszi Divathét 2006Divatbemutató mindenkinek szuperlatívuszokban

Tinilányok lelkes sikolyától volt hangos a budapesti ÁRKÁD aulája 2006. október 7-én, 18.00 órától. A rajongás tárgyai azok a modellek és táncosok voltak, akik az immáron hagyományos ÁRKÁD Divathét rendezvényen mutatták be a bevásárlóközpontban található márkák 2006/07 Ősz/Téli kollekcióit. A zajos sikernek pedig minden alapja megvolt: a kifutón vonult a hazai modellvilág krémje és néhány ígéretes, kezdő tehetség, a stylingba nem lehetett belekötni, a zene (többségében Madonna) vitt magával, a táncosok emberfeletti energiát görgettek a színpadon, a fény- és hangtechnika ördöge mélyen aludt. Azt hiszem, ezt hívják úgy, hogy világszínvonal. Ha Epres Panni (Náray Tamás vezető modellje) igent mond egy divatbemutatón való részvételre, akkor az nem lehet kispályás rendezvény. Márpedig Panni mostmár visszatérőnek számít az ÁRKÁD kifutóján (talán épp a zártkörű bemutatókhoz szokott magyar modellek számára szokatlan sikolyok miatt is?). Ahogy visszatérő az Ukrajnából származó Ganna is, akit a szakma a Fashion Awards Hungary 2006 díjátadón ’Az Év Modelljé’-nek jelölt (a díjazott egyébként Epres Panni lett.) De nem csak ők, az összes modell maximális profizmussal vonult a bevásárlóközpont kifutóján.


Marina Rinaldi 200607 ŐszTéli kollekciójának divatbemutatója lesz (okt

Marina RinaldiMolett nők divatja

Olaszország - szűkebben Milánó - a divat egyik fővárosi, tudja ezt midnen trendkövető csecsemő. Így azon sem lepődik meg ő, hogy az Olasz Kulturintézet Hangversenytermében tájékozódhat majd Marina Rinaldi 2006/07 Ősz/Téli kollekciójáról. A nyilvános divatbemutató 2006. október 12-én (csütörtök) 19.00-kor kezdődik. Marina Rinaldi úttörőnek számít a divat területén. A becses jelzőt azzal vívta ki magának a divattervezőnő, hogy úgy döntött, szerinte a telt idomokat is lehet csinosan csomagolni. Ezért aztán Marina kifejezetten molett hölgyeknek tervez,  46-os méret fölötti ruhákat. A színek és anyagok sokfélesége lehetővé teszi, hogy a problémásabb területekről a bájokra essék a hangsúly - vallja a tervezőnő.


Zártkörű Caprice ékszerbemutató lesz a Művész Kávéházban (októbe

CapriceVIP-ék

A nagy múltra visszatekintő hazai ékszerbirodalom - központjában a szentendrei ékszer és gyémánt manufaktúrával - mindig igyekszik meglepni valamivel exkluzív közönségét. Nem lesz ez másként 2006. október 13-én, pénteken sem, amikor a VIP meghívottak előtt felvonuló modelleken a Caprice 2006/07 Ősz/Téli ékszerkollekciói csillognak majd a főváros Andrássy úti Művész Kávéházában megrendezésre kerülő, zártkörű ékszerbemutatón.


Marina Rinaldi divatbemutató volt az Olasz Kulturintézetben (október 12.

Marina RinaldiGondolkozz nagyban!

Gondolkozz nagyban! - ez a mottója a Marina Rinaldi magyarországi márkaképviseletének. A telt hölgyek talán most felkapják a fejüket: ’végre valami, ami nekünk szól!’. És jól is gondolják, hiszen a Marina Rinaldi legnagyobb erénye, hogy 40-es mérettől 54-esig kínálja olasz ruháit. A márka - Bujtor Juditnak (a márka nagy rajongójának és Bujtor István feleségének) hála, 2005. decemberétől már kapható Magyarországon, sőt,  hazai törzsvásárlói körrel is büszkélkedhet. Ezen nem is szűk kör tagjai láthatták 2006. október 12-én a 2006/07 Ősz/Téli kollekció divatbemutatóját a budapesti Olasz Kulturintézetben.


A Sociéta 200607 ŐszTéli divatbemutatója a színfalak mögött

Sociéta 2006Modellek tortaevés közben

Nemcsak a kifutón követik egymást, a magánéletben is összetartanak. Lépteik összehangolásán túl, a szülinapi tortamajszolásban is megegyeznek. Odafent a megközelíthetetlenségig magabiztosak, földi halandóként bájosak, már-már messzemenőkig nyíltak és közvetlenek. Modellek és barátnők, barátnők és modellek, csak ahogy az élet hozza... Az első hely, ahová rutinosan benézek, a női mosdó. Úgy látszik, ez tényleg az a terület, az egyetlen fix pont, ahol tuti biztosra mehet az ember lánya, még abban a frivol esetben is, ha nem csupán folyóügyeit szeretné elintézni, de egyúttal történetesen riportalanyra is vadászik.


J-Lo cipőbemutató lesz a Mammutban (október 19.)

J-LoA magyar Topmodell valóságshow szereplői Jennifer Lopez tűsarkúira szavaznak

Csütörtökön minden cipőmániásnak a budapesti Mammut I. Bevásárlóközpontban a helye. Az I. emeleti J-Lo üzlet (balra, a sarokban) a jeles napon háromszor ismétli meg a Jennifer Lopez lábbelik 2006/07 Ősz/Téli kollekciójának bemutatóját, 16, 18 és 20 órás kezdettel. A nyilvános bemutatót pezsgős állófogadás követi, az üzlet vezetői mindenkit szeretettel várnak. A 1970-es születésű Lopez kisasszony, a 36 éves latin-amerikai popdíva, színésznő, nemcsak méretes hátsójával teremtett divatot, a nevével fémjelzett ruhák és kiegészítők éppúgy követőikre találtak a trendkövető amerikai vásárlók körében.


J-Lo cipőbemutató volt a Mammutban (október 19.)

J-LoTipegő R&B léptek

Mindegy, hogy farmer vagy kisestélyi, a tekintet előbb-utóbb úgyis a lábakra fókuszál. A körömráspolyt bizony a téli hónapokban sem száműzhetjük! Az ápolt, szexi lábfejek elő-elő kandikálnak a nyitott orrú, tűsarkú J-Lo szandálokból. Jennifer Lopez nem aprózza el, tudja, hogy az ördög mellett a tökéletesség is olyan parányi részletekben lakozik, mint a karcsú vádli, a finom boka, vagy egy csinos francia manikűr. És mindez még mindig szigorúan csak a nőiesség jegyében. 2006. október 19-én, csütörtökön, 16 órakor Jennifer Lopez 2006/07 Ősz/Téli cipőkollekciójának bemutatóját csodálhatta meg a nagyérdemű a J-Lo Footwear rendezésében. Az ízlésesen berendezett, szalonszerű helyiség üde színfoltja a hatalmas, lövőház utcai bevásárlóközpont tarka butikrengetegének. Még át sem léptük a küszöböt, már az üvegajtón keresztül látni a falak mentén körbehúzódó polcsorokat, melyeken a csinos cipő- és csizmaköltemények sorakoznak. 


Elmarad a ma esti Andrej Baranik divatbemutató (november 4.)

Divatbemutató helyett november 4-i megemlékezések

Andrej Baranik, szlovák divattervező 2006. november 4-én este 8-tól szeretett volna bemutatkozni a magyar közönségnek egy exkluzív divatbemutató keretében a budapesti Szépművészeti Múzeumban. A 2006/07 Ősz/Téli BDF (az Andrej Baranik ruhák Szlovákia szerte ismert márkaneve) kollekció Wellendorf ékszerekkel díszített bemutatója elmarad, a szervezők 2006. november 24-ére tették át a bemutató várható időpontját. Amint tudunk, pontosítunk.


A Héjja Trend Line 200607 ŐszTéli kollekciójának divatbemutatója

Sakk-matt a kifutón

Már a helyszín magáért beszélt. Héjja János divattervező úr nemcsak lélegzetelállító kreációinak minőségére gondolt. A Royal, a maga fényűző eleganciájával - londiner nyitja a kaput az érkezőnek, lent a hallban halk zongoraszó hallatszik, az előcsarnokban modellnek is beillő, fekete ruhás hoszteszlányok szaladgálnak, a csillár ragyog – illő hátterül szolgált az exkluzív divatbemutatónak. Bizonyára így tartotta ezt Keresztes Ildikó, énekesnő és Vámos Magda, divattervező is, s velük együtt mind azon illusztris személyiségek, akik az esten vendégként tiszteletüket tették. Akár egy mozgó kiállítás: Mercedes-csodák ajtaja nyílik, ékszeres vitrinek előtt tülekszik, ámul a nagyközönség, s mindez még csak a kifutó elé vezető folyosón. Nagy a tumultus. A teremben félhomály, széksorok garmada fogadja a látványra éheseket. Már most érdemes nézelődni, az ember szemét mágnesként vonzza a báli ruhaköltemények forgataga. És akkor a divatbemutató még el sem kezdődött...


Náray Tamás 200607 Tél szalonbemutató (november 7., 8.)

Náray Tamás Chanel-kockásat ajánl

Náray Tamás nemcsak fennkölt ruhakölteményeivel, a helyszín megválasztásával is igyekszik tradíciót teremteni: téli szalonbemutatójára ezúttal ismét az Ybl Palotában került sor. Bár kézenfekvőnek tűnhet az ötlet, hogy egy szalonbemutatót az ember a saját szalonjában tartson, pláne, ha divattervezőből faragták, a pazarul berendezett belvárosi helyiség tükörhátterű kifutójával, a regálokon az őszi-téli kollekció friss darabjaival, mégis évről-évre lenyűgözi közönséget. Vámos Magda, Szulák Andrea csak egy-egy név a visszajáró vendégek közül. Visszajárnak, hisz nemcsak Náray, a szervezők is minden részletre odafigyelnek. Pezsgő és narancslé fogadja az érkezőket, az előtérben lévő üvegasztalkán - mintha csak ízelítőül szolgálna, abból, ami a későbbiekben ránk vár - hatalmas vörös rózsacsokor bimbózik. S akinek mindez még így is kevés volna, az a divatbemutató kezdetéig kedvére gyönyörködhet a 2006/07 Ősz/Téli kollekció katalógusfotóiban. A stílusosan fekete borítós füzetet Nánási Pál fotográfus alkotásai színesítik, Náray modellje természetesen Epres Panni. Klasszikus kiskabátok, Chanel-kockás ruhácskák, tyúklábmintás nadrágok, szoknyák, kiskosztümök, valahogy úgy, ahogyan azt a kifutó csinos modelljein is megcsodálhattuk...


Bál Szalon 200607 ŐszTéli divatbemutató (november 22.)

BÁL Szalon 2006/07 ősz/tél"Szebb a páva..."

Fél hétre jár, a Hangár 4 stúdió előtt robosztus őrök vesződnek a bejárat körül elhelyezett fáklyákkal, mécsesekkel. Mire mindet sikerül meggyújtaniuk – hangulatos fényárban úszik az egyébként néptelen utca –, lassan a vendégek is szállingózni kezdenek. Prominens személyiségeket rejtő, sötét Mercedesek, Toyoták fordulnak a Soroksári útra, Demszky Gábor főpolgármester, Karda Beáta énekesnő, a megasztáros Hoffmann Mónika és Puskás Péter - hogy csak néhányat említsünk az illusztris társaságból -, úgy látszik, nem támogatják a gyalogos közlekedést. Odabent aztán nincs megkülönböztetés. A díszleteknek köszönhetően, mintha nem is előcsarnokban, angol kis faluban (village-ben) várakoznánk, hófehér, keményített szakács jelmezekbe, tornyos szakácssipkába bújt pincérek kínálják a welcome drinkeket. A háttérben az Interkontinentál jégtömbszobra olvad, kicsit odább a Chopard szikrázó órái, méregdrága csecsebecséi csillognak a vitrinekben.


A Dior és Francesco Smalto budapesti divatbemutatójának backstage-e

Miből lesz a cserebogár?

A helyszínre érkezve még nem sejtem, hogy az üzlet előtti padon ücsörgő, dohányzó, pezsgőző, jóképű fiúkból hamarosan fess urak lesznek, hogy a Dior-Smalto divatbemutató keretében belőlük formálódnak majd, - természetesen a hölgyek mellett - az est fénypontjai. Egyelőre állok előttük karba tett kézzel, nem a don juanok szépségét, a bejutás lehetőségeit latolgatva. Még akkor sem válik világossá a szituáció, amikor átverekszem magam a marcona, de fess biztonsági emberek láncolatán. Egyelőre a csöppnyi galériára összpontosítom minden figyelmemet, ahol a Topmodellből már jól ismert Josh, ezúttal a koreográfia felelőse, téblábol szürke öltönyében. De ott van Csirik Erzsébet is, a kétszeres világbajnok sminkmester, „kozmetikus, aki make-upok készítésével is foglalkozik, versenyre készít fel tanítványokat” – jegyzi meg szerényen magáról, aki a jeles esemény alkalmából, a lányok hibátlan make upjáért felel.


A Budapest Fashion Week 2006 ŐszTél nyitónapja (november 27.)





ALMAF