Fashion for food összefogása a gyermekéhezés ellen a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány jav

Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány célja, hogy társadalmi összefogással biztosítsa az éhes, alultáplált gyermekek számára a megfelelő ennivalót az iskolai étkeztetés keretében


FASHION FOR FOOD A MINDEN GYEREK LAKJON JÓL! (www.mindengyereklakjonjol.hu) kezdeményezés célja, hogy társadalmi összefogással biztosítsa a leginkább veszélyeztetett helyeken az éhes, alultáplált gyermekek számára a megfelelő ennivalót az iskolai étkeztetés keretében. 2010. január 15. és június 15. között az alapítvány összesen 500 száz százalékos étkezési támogatásra szoruló kisgyereknek biztosított heti rendszerességgel fehérje és vitamindús élelmiszer kiegészítést, havi 3000 Forint értékben. Ennek fedezetét a felhívás mögé felsorakozott társadalmi összefogás biztosította. 2011. január közepétől az akció újra indul, amihez az alapítványnak még a tavalyinál is szélesebb társadalmi támogatásra van szüksége. Az alapítvány a hozzá érkező teljes összeget a gyerekek étkeztetésére költi, működését ugyanis az alapító cégek (CBA, Commitment) biztosítják. Az alapítvány a 33 leghátrányosabb kistérség iskoláiban étkezési támogatásra szoruló, összesen 36 000 gyerek számára továbbra is havi 3000 Forint értékű egészséges élelmiszert szeretne biztosítani.A WERK AKADÉMIA (www.werkakademia.hu) felhívására összefogtak a magyar divatszakma képviselői, hogy támogassák a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány céljait. A FASHION FOR FOOD kezdeményezés hívására egyre többen ajánlanak fel öltözékeket, kiegészítőket arra az online árverésre, melynek helyszíne a www.werkakademia.hu lesz 2010. december 9. és december 20. között.

A kezdeményezést 2010. DECEMBER 9. CSÜTÖRTÖKÖN 15 ÓRAKOR A WERK AKADÉMIÁN (Budapest, V. Arany János u. 10. 4. emelet) sajtótájékoztatón mutatja be Hegedűs Zsuzsa szociológus, a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány alapítója. A FASHION FOR FOOD céljait Réz András, a Werk Akadémia művészeti vezetője és Sütő Enikő, a kezdeményezés szóvivője ismerteti.

Szeretettel várjuk!


Írta: , Dátum: 2010-12-06


ALMAF