J-Lo cipőbemutató volt a Mammutban (október 19.)

Mindegy, hogy farmer vagy kisestélyi, a tekintet előbb-utóbb úgyis a lábakra fókuszál.


J-LoTipegő R&B léptek

Mindegy, hogy farmer vagy kisestélyi, a tekintet előbb-utóbb úgyis a lábakra fókuszál. A körömráspolyt bizony a téli hónapokban sem száműzhetjük! Az ápolt, szexi lábfejek elő-elő kandikálnak a nyitott orrú, tűsarkú J-Lo szandálokból. Jennifer Lopez nem aprózza el, tudja, hogy az ördög mellett a tökéletesség is olyan parányi részletekben lakozik, mint a karcsú vádli, a finom boka, vagy egy csinos francia manikűr. És mindez még mindig szigorúan csak a nőiesség jegyében. 2006. október 19-én, csütörtökön, 16 órakor Jennifer Lopez 2006/07 Ősz/Téli cipőkollekciójának bemutatóját csodálhatta meg a nagyérdemű a J-Lo Footwear rendezésében. Az ízlésesen berendezett, szalonszerű helyiség üde színfoltja a hatalmas, lövőház utcai bevásárlóközpont tarka butikrengetegének. Még át sem léptük a küszöböt, már az üvegajtón keresztül látni a falak mentén körbehúzódó polcsorokat, melyeken a csinos cipő- és csizmaköltemények sorakoznak. 



A párducmintás függöny, vagy az ezüstszínű, pálmafa koronáját idéző, extrém csillár, a piros bársonyszékek, mind-mind hozzátesznek a hangulathoz, az ember már a cipőkanalat kérné, ha tehetné, legszívesebben máris belebújna valamelyik szikrázó topánkába.

A háttérben az üzlet eladói sorfalat állnak, pincérek töltik a pezsgőt, piramisba rakva állnak a poharak, folyik a csokioázis. Még néhány visszafojtott lélegzet és a cipőbemutató is kezdetét veszi a J-Lo Footwear egyéves fennállását, illetve a második referenciaüzlet megnyitását megünneplendő.

’Mutasd  a cipőd, megmondom, ki vagy!’ – a délutáni bemutatónak könnyűszerrel lehetett volna a mottója, a modellek négyszer fordultak az alig négyzetméteres kifutón, majd a sorok között folytatták végtelennek tetsző útjukat, mintha nem is egy zárt térben, de a természetben volnánk.

Elsőként a tavaszi-nyári kollekcióból már ismerősnek ható szandálokat csodálhattuk meg, a piros és a rózsaszín legkülönfélébb árnyalataiban pompázó topánkák még az indián nyár hangulatát idézték, hogy aztán a modellekkel együtt szép lassan mi is átgyalogoljunk, átpipiskedjük magunkat a langyos, őszi estékbe, barna, bordó vagy éppenséggel fekete, nyitott orrú, velúr szandálkáinkban. Hétköznap nem muszáj nagyon merészre venni a figurát, a tűsarkú csodák, ahogy azt a modelleken is láttuk, kitűnően kombinálhatók egy kényelmes farmerrel, farmerszoknyával.

Természetesen télen már a csizma dukál, elegáns és egyedi az ezüstfényes, hegyes orrú, pántos bőrcsizma, nemcsak metál és vasladyk viselhetik, a kínálatból elég csak kiválasztani a hozzáillő táskát, a ruha lehet árnyalatnyival visszafogottabb. Az együttes eredményeként végül az összkép is megszelídül. De ha mégis csak a racionálisabb megoldások hívei volnánk, a fekete, szőrrátétes, egybetalpú csizma klasszikusabb vonalat követ, amellett, hogy ízlésesen kivitelezett, trendi, még nagy hóban is praktikus lehet. De legyen az barna, fityegő rojtdíszekkel a tetején, hosszú, végig szegecses fekete, vagy csak bokacsizma, elől fűzős, kevés nyúlszőrrel megbolondítva, a hatás garantált. Hogy a Jennifer Lopez kreációkban nem pusztán cipőkről, csizmákról esik szó, de szellemről, lelkiségről is, mi sem bizonyítja jobban, mint azon önmagukért beszélő fantázianevek (pl.: Thrill = izgalom), melyekre a lábbelik lettek keresztelve.
 
Az ősz/téli kollekció szandálslágerei fekete, barna és arany színekben ragyognak, akad közöttük nyitott orrú, és kerek balerinafazonú tűsarokkal. Táska, öv, cipő megbonthatatlan terctettjét hangsúlyozzák a díszítőelemek, az aranyflitter még a vagány napszemüvegek szárán is megcsillan. De a fiókok mélyéről elő lehet túrni a kockás inget is, a western hangulatot idéző darabok - némi kis hímzéssel a mellrésznél - lettek Lopez kisasszony őszi kedvencei.

És ha már ősz/tél, bizony a báli szezonról sem feledkezhetünk meg. A modellek a Bál Szalon csinos estélyi ruháiban vonultak utószor színpadra. A hangsúly ugyan továbbra is a lábbelikre koncentrálódott, a csodálatos ruhaköltemények mellett sem mehetünk el szó nélkül. A piros koktélruhát, vállra hajtható stólával, az érzéki, tüzes, táncoscipő varázsolja még lélegzetelállítóbbá. A temperamentumos, latin-amerikai tervezőnő, tisztában van vele, ’mitől döglik a légy’. A fekete, felvezető pántos bőrtűsarkú, vagy az elől masnis, ezüst darab ékszerként simul a lábra, anélkül, hogy elnyomná a zöld, gyöngyflitteres ruhát.

Az est záróakkordjaként, mintegy fénypontnak tekinthetően, a finálén szereplő ruhák közül a mennyasszonyit imitáló báli költeményt emelném ki, tüll szoknyarésszel, fehér stólával kiegészítve, melyhez remekül passzolt a megszokottól természetesen eltérő, ezüstbetétes fehér körömcipő.

Összefoglalva megállapíthatjuk, divat a hegyes- és a kerekorr, ahogy a tűsarok és az egybetalp is. Aki a cipőket szereti, nemcsak, hogy rossz ember nem lehet, de a Jennifer Lopez által tervezett, mesés lábbelik mellett sem haladhat el szó nélkül. A gyönyörű topánkákban lépni már nem is lehet, suhanni, vonulni csak, ahogy azt az ezüstös tekintetű modellek a bemutató során bizonyították. Egy kevés csillogó szemhéjpúder, a frizura maroknyi zselével szög egyenesre húzva, szandikat becsatolni, és már indulhat is a menet. Séták túl a télen és az őszön, valahol J-Lo örökké napfényes birodalmában...

Fotók a J-Lo cipőbemutatóról - Mammut I., 2006-10-19

  További cikkek a témában:

A magyar Topmodell-jelöltek Jennifer Lopez tűsarkúira szavaznak


Írta: MZ , Dátum: 2006-10-22






ALMAF