2006 tavasz-nyár

Szabados Iréne Geometric Colors hajbemutatója lesz

2006. nyarának frizuratrendje játékosan geometrikus

Szabados IréneAhogy ígértük, itt jönnek a részletek Szabados Iréne mesterfodrász Geometric Colors hajbemutatójáról. A megrögzött frizuratrend-követőknek jó hír, hogy a program nyílt, azaz bárki jegyet válthat rá, és megnézheti. És hogy mit kap a pénzéért? Két trendi frizurakollekciót á lá Szabados Iréne, sztárfodrászok színpadi hajbemutatóját, és nem utolsósorban a legszakavatottabbaktól értesülhet a 2006-os nyári frizuratrendekről. A Geometric Colors hajbemutató 2006. május 28-án (vasárnap) 11.00-től 14.00-ig kerül megrendezésre a Hilton Budapest WestEnd báltermében (1069 Budapest, Váci út 1-3.). A belépő 2.000 Ft, amelyet a helyszínen vásárolhatnak meg az érdeklődők. Fodrászok számára a belépés ingyenes.


Szabados Iréne bemutatta 2006 Nyári hajkollekcióját

Grafikus Ikon és Aktív Pop - trendi frizurák nyárra

Szabados Iréne’Amikor a haj stílust alkot’ - ez állt Szabados Iréne haj-show-jának meghívóján. A május 28-i bemutatót a L’Oréal új, ’Geometric Colours’ hajszínkollekciója inspirálta. És hogy miféle stílust alkot a haj? Hát mindjárt kétfélét. A nagyvilági ’Grafikus Ikon’ hajstílust és a vadóc ’Aktív Pop’-ot. Szabados Iréne mesterfodrász a budapesti Hilton WestEnd-ben mutatta be 2006-os nyári hajkollekcióját. A frizurák tervezését a a L’Oréal új, ’Geometric Colours’ hajszínkollekciója ihlette, amelynek hatására a frizurákban szokatlan színtársítások és egymásnak ellentmondó geometria motívumok szerepelenek. Az összhatás Vasarely pop-artos képeit idézi.


GAS 2006 Nyár divatbemutató a siófoki Beach House-on (július 15.)

GAS 2006 NyárFarmerben, szinesben

Homokos tengerpart, szikrázó napsütés -  egy júliusi divatbemutató ideális körülményei. Lennének... Dehát kit érdekel, hogy a balatoni tengerparttá alakított siófoki Beach House-on reggel óta vadul süvölt a szél, és hogy az arcunkba sorozó tengerparti homokot munkások hordták a Balaton partjára? Az elszánt nyaralókat biztosan nem, ők ugyanis este nyolcra mintegy négyszázan a nagyszínpad köré gyűltek, hogy megtudják, mi a trend a GAS szerint 2006. nyarán. Laza, sportos, de van stílusa. Kedvence a farmer, de szívesen hord más, természetes alapanyagú textileket is, köztük a pamutot. Ilyen a GAS rajongó idén nyáron. A kantáros nadrág idén a lányok közt sláger, jól mutat alatta a testhez simuló, szűk, rövid ujjú póló. A nadrágok még mindig a csipőnél végződnek, a GAS élénk színű öveivel, vagy kendőivel smimíthatod őket szorosan a testedhez. A divatbemutató médiatámogatója a HazaiDivat.hu volt.


Rösch 2006 TavaszNyári fehérnemű bemutató Kecskeméten (június 22.)

Nincs mit 'Rösch'-telni...

A német Rösch cég Kecskeméten mutatta be a 2006 Tavasz/Nyári hálóruha, szabadidő és fürdőruha kollekcióját. A vállalat hatáskörébe olyan márkák tartoznak, mint a Louis Féraud és a Daniel Hechter, amelyek nem csak kellemes megjelenést, de kényelmet is biztosítanak viselőjüknek. A nyári kollekcióban olyan új színek is megjelentek, mint a papaya, a korall, a vanília vagy a hársfazöld. A Rösch Mode Kft. 1992-ben alakult Kecskeméten az akkor már 50 éves múlttal rendelkező, német székhelyű Gerhard Rösch Gmbh magyarországi leányvállalataként. A Rösch célja: irányítani az általa képviselt márkák magyarországi és a kelet-európai értékesítését.


Bétex sajtótájékoztató a Bétex Székházban (június 29.)

Bétex sajtótájékoztató 2006A Bétex második 'francia születésnapja'

A sajtótájékoztató a második francia születésnap jegyében telt, merthogy a lakástextileket forgalmazó Bétex immáron két éve szoros kapcsolatot ápol egy francia céggel. Az eseményen azt is megtudtuk, hogy a 2006 Nyár trend-textilszíne a fuxia, 2006 Telén pedig a csokoládé és a türkiz dominál majd. A divat alapanyag szó szerint és átvitt értelmeben is a textil. A háttérben dolgozó tnemzetközi elismertségű extiliparosok határozzák meg két évre előre, hogy milyen anyagok és színek lesznek trendiek a jövőben. Csak ezután következnek a reflektorfényben szereplő divatterevezők, akik megálmodják divatformáló kollekcióikat, igazodva a textilgyárosok előirányzataihoz. Így áll össze a mindekori ruha divat. De vissza a két éves évfordulóhoz! A Bétex francia társcégének vezető-asszonya, Christine Romanie elárulta, hogy amikor belépett a Bétex Székházba, úgy érezte magát, mintha hazaérkezett volna Franciaországba.


Szezon


Szabados Iréne hajshow a Stella Nemzetközi Divatfórum 2006 színpadán

Szabados Irene Stella 2006

Haj-rá!

Szabados Iréne, aki 21. alkalommal vett részt a Stellán, három tour-ban vonultatta fel kollekcióját: vágott vörösök, pom-pom hajúak és 18. századi angol arisztokrata hölgyek vonultak a kifutón. A vágott hajú modellek tour-ja előtt Szabados Iréne felhívta a figyelmet a frizurák fő jellemzőire: ’Figyeljék meg a sima és kreppelt haj váltakozását, illetve a tömör frufrut!’ A Sziget 2006 divathelyszínén felvonult lányok arcát most nem a vámpíros fehér, hanem egy babásabb smink fedte (Pintér Andrea és csapata keze munkája), melyben a szem kapott nagyobb hangsúlyt a vastagon és tincsesre festett alsó szempillák által. Ez a spirálhasználat az utcai trendben is megjelenik idén. A modellek ruhája is a szigeti felépéshez volt hasonló, azzal az apró külömbséggel, hogy az ott mindig felcsúszó és ezáltal övvé változó miniszoknyából sort készült, amely így hűen tapadt a modellekre az egész haj-show alatt. Szabados Ireée és csapat láthatóan ügyel a részletekre.


Fashion Week Hungary 2006 TavaszNyár (március 9-től 12-ig)

Fashion Week Hungary 2006

Hazai divat a nemzetközi vérkeringésben

Ez most az igazi! Nem csak olyan, mintha... A divatélet klasszikus és nemzetközi rendezvénye a Fashion Week megérkezett Magyarországra, és március 9-én premierje lesz a budapesti Syma csarnokban. A rendezvény fővédnöke Náray Tamás. A Fashion Week karrierje Párizsból és Londonból indult, ahol a legjobb divattervezõk mutatták be kollekcióikat idényről-idényre. A hagyománnyá vált rendezvényt aztán Róma, Milánó, majd a divat többi nagyvárosa is a repertorárjára vette. Népszerűségének és nívójának köszönhetõen Európából átvándorolt más kontinensekre is, így a Fashion Week ma már az egész világon elismert és kedvelt program. 


Fashion Weekek világszerte

Francesco Smalto 2006Divattrendek premierje

Végre itthon is Fashion Week! Debütál a Fashion Week Hungary. 2006. március 9-től a  budapesti SYMA Csarnokban négy napon át élőben láthatjuk mindazt, amit eddig csak akkor, ha repülőre ültünk, és átugrottunk Párizsba, Londonba, esetleg Milánóba vagy New Yorkba. A Fashion Week ma már elismerten a szakma premier színpada, ezért aki él és mozog a divatpiacon, az itt biztosan felvonul legfrissebb kollekciójával. A legnagyobb divatházak, így a Dior, a Gucci és a Versace is megjelennek, és persze ott vannak a másodvonalbeli ismert tervezõk, no meg a kiugrásra váró kezdõk. A rangos eseményre pedig nem csak a divattervezők és az érdeklődők, de a divatszakma minden szereplője ellátogat. Megjelennek a textilipar képviselői, a kiegészítők és díszelemek gyártói, de ott vannak a fodrászok, a sminkesek, a látványtervezõk, a divatfotósok és persze a divatmédia is.


Fashion Week Hungary 2006 TavaszNyár lesz (március 9-től 12-ig)

Fashion Week Hungary 2006

A 4 nap részletes programja

Az első Fashion Week Hungary négy napján a nemzetközi társrendezvényekhez hasonlóan a nagyközönség számára nyitott divatbemutatók, divatszakmai előadások, ruha, ékszer és autókiállítás várja az érdeklődőket a SYMA Csarnokban (a Népstadion területén) 2006. március 9-től 12-ig. 

Felnőttjegy: 1.500 Ft
Diák / Nyugdíjasjegy: 1.000 Ft 

A négy nap részletes programja óráról-órára:


Mayo Chix 2006 Nyár divatbemutató (június 24.)

Mayo Chix 2006Szexis kényelem

A Mayo Chix divatmárka 2006. június 24-én mutatta be 2006 Nyári kollekcióját a margitszigeti Copacabana Beach-en. Az 1989-ben alapított divatmárka idén is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy megfeleljen vevői minőségi elvárásainak. Jelszó: nőiesség minden mennyiségben, néha még egy kicsit több is... A divatcég naprakészen követi a trendeket: kollekciójuk egyik alap darabja a farmerruha újraálmodva, csipetnyi western stílussal megfűszerezve. Mivel a Mayo Chix ruciknál a fő szempont a kényelem és a minőség mellett a vadóc nőiesség, így a 2006-os nyári kollekcióban szerepet kaptak a szexi farmersortok, illetve a farmer miniszoknyák is - a férfiak legnagyobb örömére. Az eseményt egy izgalmas táncbemutató tette még színesebbé: bájos angyalkák és fáklyákkal varázsoló ördögök bűvölték a közönséget. De akinek ez még nem volt elég, az profi go-go táncösnők barnára sült, formás idomaiban is gyönyörködhetett.


Giorgio Armani 2006 Nyár divatbemutató Budapesten (június 10.)

Armani 2006 NyárNagyvilági elegancia Budapesten

2006. június 10-én az impozáns és frissen nyílt (végre...) budapesti New York Kávéház adott otthont az idei nyári Giorgio Armani kollekciójának exkluzív divatbemutatójának. A rangos esemény rengeteg látogatót vonzott, nemhiába: a 72 éves tervezőzseni ismét elkápráztatott minket. Hófehér minden mennyiségben - csak nem egy esküvői ruha bemutatóba csöppentünk bele? Nem kérem, ez az olasz letisztult elegancia. A testre simuló ruhákat a taljánok szerint az elegáns fodrok teszik elegánssá és egyedivé. Az est során bemutatott darabok legszembetűnőbb stílusjegye a virághímzés volt, amelyet hol egy blézer mellrészén láthattunk, hol pedig egy fűzőn. És mivel a 2006-os trend etno motívumai közé tartoznak a kelet-európai díszítések is, büszkeséggel a szívünkben fedezhettük fel a magyar hímzéses motívumokat Armani mester nyári kollkeciójában.


Anna Sui 2006 TavaszNyár

Anna Sui 2006 Tavasz-NyárEklektikus romantika

A divattervezőnő a nyolcvanas években, New Yorkban kezdte karrierjét, és mára az egyik legkeresettebb tervezőnőnek számít. Bár Anna Sui szülei kínai származásúak, Párizsban ismerték meg egymást, és Amerikában telepedtek le. Valószínűleg ennek a kozmopolita háttérnek tudható be Anna eklekticizmusa, mely kollekcióiban minduntalan tetten érhető, hiszen már szüleit is megannyi impulzus érte utazásaik során, amelyeket végül lányuk az általa tervezett ruhákban tett kézzel foghatóvá.


GAS 2006 Nyár divatbemutató lesz a siófoki Beach House Nagyszínpadán

Aipli Ági és Sarnyai Eszter, a GAS bemutató rendezői Cindy CrowforddalGáz lesz a bícsen

Ha esetleg nem tudnád még, mi a trend idén nyáron, ne keseredj, már holnap napnyugta előtt megtudhatod. Más dolgod nincs is, mint lejutni a Balatonra, és a siófoki Beach House vendégszeretetét élvezve jó helyet fogni a Nagyszínpad előtti homokon. Az emelvény ugyanis 2006. július 15-én 20.00-tól kifutóvá változik, és a GAS 2006 Nyári kollekció vonul majd rajta, profi modelleken. Ha tisztában vagy a trendekkel, élménynek akkor is élmény lesz, és ráadásul nyílvános, ami ritka a hazai divatbemutatók közt. A GAS ruhákon túl a cég kiegészítőit - táskák, övek és cipők - is szemügyre veheted, de némely modell lábán a márka sportosságával harmonizáló Converse csukát látsz majd. Egy nyári divatbemutató elképzelhetetlen napszemüvegek nélkül: La Perla, Police és Givenchy márkájúak csücsülnek majd a modellek orrán, a GAS jóvoltából. A divatbemutató médiatámogatója a HazaiDivat.hu.


A Nő Négyszer divatbemutató a Sziget 2006-on (augusztus 10.)

A Nő négyszer 2006Libben a szoknya

Négy divattervezőnő, négy stílus - és mégis egy. Az A Nő Négyszer ’Libben a szoknya’ kollekció az örök nő száz arcát vonultatta fel a kifutón Sziget 2006 divathelyszínén. A ’Libben a szoknya’ kollekciót már láthatta a nagyközönség a Fashion Week Hungary 2006 Tavasz/Nyár 30 méteres kifutóján. Akkor is, most is félezren voltak kíváncsiak Bucsuházy Piroska, Kolyvek Antónia, Körtvély Adrienne és Teigesser Magdolna kreációira. Élénk színek, bátor kombinációk jellemzik a kollekciót. A keleties stílus jegyében a divattervezőnők bátran passzítják a bíborvöröst az orgonalilával, vagy a kéregbarnát a türkizkékkel. De kevésbé vibráló darabokat is találunk ’A nő négyszer’ ruhái között: ezek színkövető magatartást tanúsítanak, és a felső-alsó-harisnya egységet alkot a modellen.





ALMAF