200607 ŐszTéli divat by ÁRKÁD

Mi az a metroszexuális? Olyan, mint a szingli? Majdnem. A metroszexuálisok menő, heteró pasik, enyhe alapozóval és átlátszó körömlakkal, meg menő, heteró nők frakkban.


ÁRKÁD 2006Metroszexuális elegancia, színhiányos szenvedély

Mi az a metroszexuális? Olyan, mint a szingli? Majdnem. A metroszexuálisok menő, heteró pasik, enyhe alapozóval és átlátszó körömlakkal, meg menő, heteró nők frakkban. (Emlékszel a Flashdance vacsorajelenetére?) A színhiányost, azt érted. Hát, bizarr egy világ... de megvan a maga bája. Éljenek a ’70-es évek! A 2006/07 Ősz/Tél ugyanis ezen korszak jegyében telik majd. Csak most nem a fiúk álcázzák magukat hosszú hajú lányoknak, hanem a csajok öltenek nyakkendőt. Viszont lesz fekete-fehér, égő vörös és borzongató lila. Lesz ’nyakigérő csizma’ és fényes dzseki - minden, ami kell. És mindezt a saját szemeddel láthatod majd a budapesti ÁRKÁD Örs Vezér Tere Bevásárlóközpontban, ahol 2006. szeptember 29-től október 8-ig tart az ÁRKÁD Őszi Divathét 2006.



Azok az izgalmas ’70-es évek

Idén ősszel ízelítőt kaphatunk abból, miért volt annyira izgalmas a ’70-es évek világa. Ez az a korszak, amelynek kulturális olvasztótégelyében a világmegváltó mozgalmak és lázadások lassan lecsillapodnak, stílusokká, irányzatokká oldódnak. Éppen ezért igényli ez a korszak a kreativitást: a sokféleségben kell kiemelnie az egyéniséget.

2006. őszére a divat a ’párhuzamos stílusok’ alapgondolatot lenyűgöző trenddé fejlesztette. Az új őszi divat számos különböző hangulatot, életstílust kínál egységes formában, így kiki választhat egy hozzáillő életérzést, amiben jól érzi magát, mégis divatos lehet. A külsőségek, a ruhák, a smink és a többi divatkellék pedig máris adott, hogy amit elképzeltünk, azonnal valóra is váltsuk.

Kezdjük az alapoknál!

Divatolimpia 2004DiorVegyük le a színeket a tévénkről, hogy újra megérthessük a fekete-fehér stílus izgalmas eleganciáját! A rejtett gombokkal, nagy gallérokkal vagy éppen zárt, egyszerű vonalakkal díszített fekete kabátok, rövid ruhák vagy blézerek kizárólag a fehér nyakú inggel vagy szorosra kötött fehér sállal szerepelnek az idei stílusban. Egy csuklóig érő fehér ingujj vagy egy fehér hosszú csizma pedig máris izgalmassá teszi a látszólagos színtelenséget.

Mini vagy maxi?

A vitának vége. Idén ősszel nyugodtan hordhatunk minit a hosszú kabát alatt, mint annak idején oly sok „extravagáns” sztár a 70-es években. A mini egyébként is meghatározó lesz idén ősszel, mint a nőiesség, az izgalmas, fiatalos megjelenés egyik kiindulópontja.

Szolid színek, fűszeres lila és érzelmes piros

A fekete és fehér mellett a testszín különböző őszi változatai, az izgalmasra árnyalt lila és a világosan ragyogó piros lesznek az idei évvége slágerei. A bőrszínű együttesekben, a sötétbarnától a pasztellszerű rózsaszínig sokféle árnyalat megél egymás mellett, míg a lila vérpezsdítő változatai önállóan villognak. A piros azonban a feketével együtt szerepel igazán jól, főleg a fényesen csillogó dzsekiken.

Rockszexuális szabadság

Harminc évvel ezelőtt minden fiú hosszú, lányosan nyírt hajat rázott a rockbulikon. Ma a lányok emelik ki nőiességüket a férfidivat elemeivel. Sál helyett egy nyakkendő, férfias szabású felsők. Az összhatás azonban hipernőies, izgalmasan szexi, vagy éppen hűvösen elegáns.

Jöhet az inspiráció!

Ebbe a ’70-es évekbôl táplálkozó, a dominanciát mellőző, értékeket párhuzamosan felmutató trendbe egész lazán belefér egy kis XIX. századi divat. Persze nem öncélúan: a viktoriánus derékdíszek, vállformák, szalagok és nyakdíszek a nôiesség XXI. században is érvényes alapelemei, míg a kettős gombolású ’Napóleon’ fazonú női kabát az újra éledező military irányvonal elegáns megjelenése.

Forrás: ÁRKÁD


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2006-09-19






ALMAF