2008 Tavasz-Nyár

Ágoston Stefánia, azaz Ticci 2008 TavaszNyár bemutató a Symbolban

Vissza a múltba

Reneszánszát éli a retro, s ezt mi sem mutatja jobban, mint az, hogy lépten-nyomon a múlt darabkáiba botlunk, legyen szó zenéről, bútorról vagy akár a divatról. Megidézhetjük a '70-es, '80-as évek frizuráit, ruháit, de mehetünk még ennél is tovább, s előszedhetjük a legendás 50-es, 60-as évek Amerikáját, a pörgős szoknyák, lófarkak, beállított sérójú ifjak fénykorát, ahogy azt Ágoston Stefánia, a Ticci tervezője is teszi már régóta, s tette most is a 2008. március 30-án, a Symbolban megrendezett divatbemutató alkalmával. Ám nem csak ennyiből állt az este: ruhamustra előtt a Jumpers tánctörténeti csoport hozta hangulatba a közönséget, míg utána a The Prison Band zenekar lemezbemutató koncertje tüzelte tovább a kedélyeket. Tüll alsószoknyák, lakkcipők, vadító vörösre festett ajkú lányok, s persze az elengedhetetlen rock&roll este héttől kifulladásig.


Árkád Tavaszi Divathét 2008 VIP bemutató (április 4.)

Tavaszi pezsgés a lá Tokió!

Árkád Tavaszi Divathét 2008Az immáron nyolcadik alkalommal megrendezésre került divatesemény megnyitóján mindenki megmártózhatott a jövő fővárosának pezsgő trendjeiben. A látványosságokban bővelkedő ÁRKÁD divatshow háziasszonya, Ördög Nóri is tokiói sminkben köszöntötte a díszes egybegyűlteket. A VIP eseményen önkormányzati képviselők, az ÁNTSZ, a rendőrség, a tűzoltóság és a budapesti bevásárlóközpont üzleteinek illusztrisai lubickolhattak a kulturális élményfürdőben. A színpadon a Kill Billből szökött Uma Thurman ereszkedett hídba, majd gésák tipegtek, Arany Sárkány rázta bozontos fejét, kardművészek aprították a dexionsalgó állványokat. A japán hangszerelésű kollekciókat többek közt a C&A, a Champion, a Reserved, a Marks&Spencer és a Budmil biztosította. Míg a mesteri koreográfia Seres Évát, a látványfrizurák Rózsa Erzsi és Karika Zsolt mesterfodrászokat dicsérték, a varázsos make-upokért Sipos Zita és Gubán Bíborka felelt.


A Nation & Fashion olasz divathétvége 2. napján jártunk (május 25.)

A teremtés koronái: Guesstől Ferre-ig

GuessA Reneszánsz Év programsorozat keretében létrehívott olasz divathétvége zárónapja, már ami az öltözködési alternatívákat illeti, egyértelműen az uraknak kedvezett. A Műcsarnok három termen átívelő, hófehér kifutóján a Guess by Marciano, a John Richmond, a Dsquared2 és a Ferre elegáns öltönyeiben, bézs bermudáiban és kárómintás pulcsijaiban, ne adj isten egy szál farmerjaiban, fürdő sortjaiban vonuló urakat, persze a közönség soraiban ülő hölgyek is élénk lelkesedéssel fogadták. S hogy a káposzta is megmaradjon és a divatrajongó cingár vegák is jól lakjanak, értsd, a szebbik nem örömére, a 2008-as tavasz/nyár pret-a-porter kollekciókból néhány csíkos-pettyes, fehér-arany költemény, kövekkel ékített szatén ruhácska is catwalkra került by Guess és Ferre.


A XXIII. Stella Nemzetközi Divatfórum (Stella 2008) 1. napján jártunk

Fésű, olló, sminkecset

Hajas LászlóImmár 23. alkalommal nyitotta meg kapuit a Stella Nemzetközi Divatfórum, ahol a hazai és külföldi szépségiparban dolgozók számos hasznos információval gazdagodhattak, míg a lelkes „felhasználók” beleshettek kicsit a kulisszák mögé. A Budapest Kongresszusi Központ 2008. február utolsó hétvégéjén érdekes szakmai show-műsoroknak és workshoppoknak adott otthont, a folyosókon felállított pavilonokban pedig többek közt, szépségápolási termékekkel, eljárásokkal ismerkedhettünk meg, valamint a sminkelés és frizurakészítés terén is bővíthettük tudástárunkat. A szépségipar legújabb világtrendjei, látványos műsorokkal kombinált frizura- és sminkbemutatók, vásárlási lehetőség…kell ennél több?


A XXIII. Nemzetközi Divatfórum (Stella 2008) 2. napján jártunk

Évától Keresztelő Szent Jánosig

Krizsán GyőzőA biblikus cím dacára ez a vasárnap nem volt komolykodó. Hogy is lett volna, amikor a Budapest Kongresszusi Központ Pátria termében neves fodrászok adták egymás kezébe a stafétaollót? A szervezőknek, mit nekik bábeli nyelvzavar, a tolmácsolást is sikerült tökélyre fejleszteniük, így a GA.MA Show tüzes hajvirtuózának lebilincselő spanyol passzusait is ékes magyar nyelven élvezhettük. A szó hagyományos értelmében Krizsán Győző hajtánca és az Intercoiffure Hungary 2008 frizurabemutatója persze nem szorult fordításra, az idei tavasz/nyári trendek uralkodó hajviseletének meghatározásában Kucsera Zsolt értő irányadása mégis támaszul szolgált. A klasszikus bobon túl a nagy volumenű, kócos, esetenként göndör tincsekkel, frufruval viszont szigorúan ellátott frizurák, kontyok esetében a finom hullámok és a glamouros sikk biztos divatos lesz.


Sziráczky Brigitta 2008 TavaszNyár kollekciójának szalonbemutatója

Tavaszi zsongás

Sziráczky BrigittaKözel 150 vendég gyűlt össze a Budai Várban, a Szent György fogadó hangulatos parkjában Sziráczky Brigitta divattervező tavaszi és nyári kollekcióinak szalonbemutatója alkalmából. A közel 30 perces esemény során 14 modell 40 ruhát mutatott be a szezon színeiben pompázva. A „szín tervezőjeként” ismert Sziráczky Brigittát, a hazai divatszakma egyik legtehetségesebb képviselőjét, új kollekciója összeállításakor az évszakok hangulata, „levegője” inspirálta. A 2007-ben óriási sikerrel megrendezett Van Gogh Divatshow keretében bemutatott egyedi technika továbbfejlesztésre került: a könnyed, légies anyagok a csipkeszerű, kézzel készített díszítések által szinte a divattervező védjegyévé váltak.


Benes Anita, azaz a Daalarna 2008 alkalmi ruhák bemutatóján jártunk

Egy igazi nőtől, az igazi nőknek!

Az utcákon ismét látni szoknyás lányokat, loknis fürtökkel, magas sarkú, a lábaknak csodás ívet adó cipőkben. A nőies irányzat térhódítása nem csak a mindennapi viseletben érhető tetten, ha a valódi nőiességet szeretnénk megcsodálni, vegyük górcső alá az alkalmi ruhákat, ahogyan azt mi is megtettük a Daalarna legújabb bemutatóján. Benes Anita álomszép kollekciója már a 2008-as év legújabb báli és estélyi ruha divatirányzatait tárta a nagyközönség elé Budapest egyik legszebb szállodájának, a Four Seasons Hotel Gresham Palace patináns falai között.


A KATTI ZOÓB 2008 TavaszNyári nagybemutatóján jártunk (október 6.)

Zoób Katti 2007Romantikába ágyazott (király)nőiesség

Ha egy fecske nem is, a nemrégiben állami kitüntetést kapott tervezőnő bizony képes tavaszt, s nyomában járó napfényes nyarat varázsolni. Megannyi arany, ezüstbe hajló kék, tüzes piros - ha létezik testre szabott romantika, az '50-es, '60-as évek hangulatát idéző, ragyogó nőiességet sugárzó kollekció taft- és kabátruhái sem tesznek mást, együtt lélegeznek viselőikkel. Míg a Zoób Kattitól megszokott, feledhetetlen rózsa és kocka motívum maradt az ismét pret-a-porter kollekcióban, az haute couture szerelmesei a fináléban felvonuló, gigantikus ruhakölteményekkel vigasztalódtak.


A 2008 TavaszNyári divat

Náray Tamás 2008A divatvilág diktátorai - a Prada, a Gucci, a Chanel, az Yves Saint Laurent, a Dolce & Gabbana, Marc Jacobs, Roberto Cavalli, a Versace meg a többiek - már felvonultatták a nemzetközi kifutókon, szerintük milyen a 2008 Tavasz/Nyári szezon divatja. Merthogy a két évre előre, bizottságilag meghatározott szín és textilkártyákra építve ők azok, akik diktálják, milyen életérzést domborítson színben, mintában, fazonban a divatkövetők ruhatára. Az ő modelljeikre hangolódnak aztán a nagy és kis divatcégek a konfekciót gyártó tömegtermelésben, és belőlük meríthetsz ihletet te is. Ha szín, akkor lila, ha minta, akkor virágos, ha kiegészítő, akkor masni, ha smink, akkor hangsúlyos száj, ha pedig frizura, akkor szélfútta. De vannak más opciók is a szezonban. Ja, a jelszó: Csak természetesen! 


Szezon


Divatterasz a MOM Parkban 2008 TavaszNyár (május 8.)

Márkadömping

A MOM Park idén is megrendezte a bevásárlóközpontban található márkaboltok tavasz/nyári kínálatát felvonultató divatbemutatóját, immár sokadjára. Május 8-án a C&A, Mexx, Gant, Gerry Weber, Fanatiq, Betty Barclay, Alberto Zago, Maximini és még sorolhatnám, hány üzlet ruháit vehettük górcső alá, amint fel-le sétáltak a vajszín kifutón. Forrai Miklós, szervező és koreográfus az Angelo Café elé álmodta meg a Divatterasz elnevezésű exkluzív bemutató-sorozatot, a bevásárlóközpont fedett főbejáratához, ahol valamivel nyolc óra után indult a show. Kicsik és nagyok, fiúk és lányok, sportos és elegáns stílust kedvelő divatrajongók egyaránt megtalálhatták a számításukat a fellépő modellek között, hisz ahány márkát, annyiféle ruhát láthattunk ezen az estén. S ha valami megtetszett, nem is kellett mást tenni, mint bemasírozni az Mom Parkba, s felkeresve a kiszemelt üzletet, magunkhoz ragadni legújabb kedvencünket.


A Nation & Fashion olasz divathétvége 1. napján jártunk (május 24.)

Hölgyeké az elsőbbség: Patrizia Pepétől Cavalli-ig!

A Reneszánsz Év programsorozat keretében létrehívott olasz divathétvégének a Műcsarnok impozáns épülete adott otthon. Patrizia Pepe, Mochino, M Missoni és Just CavalliSzabó Pálma rendezésében a szombati nap folyamán a négy neves olasz márka 2008 Tavasz/Nyári pret-a-porter, elsősorban hölgyekre szabott jeans vonalával ismerkedhetett meg közelebbről a divatra szomjas ifjúság és az érettebb korosztály. Ami a talján palettát, ízlésvilágot illeti, átfedésekben és egy-egy márkára jellemző sajátságokban sem szűkölködtek a bemutatók. Míg a hölgyek esetében döntően csíkosban és pöttyösben, netán virágmintásban játszottak a kreációk, némi feketével, fehérrel szélesítve a kört, az urakéban a foltos, festékes hatású, mosott, koptatott farmer és a tengerész csíkos galléros póló, mellkasig kigombolt ing vitte a prímet. Ahogy láttuk, Itáliában is divatos az állatminta, a gyöngyberakás, az empire- és a hagymafazon, legyen szó szellős nyári ruháról, avagy előbbi esetében, kivágott topocskáról. Lábbelik terén a fasarkú patatalpú és az extra magas tűsarok egyaránt dívik, a finom saruk, bokacsizmák mellett. A bővérű amorozzók viszont Converse-ben és bőr sportcipőben lehetnek lezseren elegánsak. Aktuális divatirányzatok ide, vagy oda, a divatbemutatók üdítő színfoltjaként persze még így is szép számmal értek bennünket meglepetések. Gondolhatunk itt, a Missoninál megjelenő gazdag szőrdíszítésre nyáron, urambocsá tavasszal, vagy Moschinónál a szemkápráztatóan egymásra halmozott csíkos és pettyes kelmék ötletes összeházasítására.


Covergirls divatshow 2008 TavaszNyár (május 29.)

Nemcsak a grácia, három a címlaplány is: Zimány, Bódi, Dukai

A kellemes tavaszi estén csakúgy tobzódtak a hírességek a Budapest legszebb panorámájával rendelkező, Citadella Garden Hill teraszán. A Sugarbird állófogadással egybekötött, exkluzív VIP divatbemutatójára Keleti Györgyi, Geszler Dorottya, Dér Heni, Debreczeni Zita, Hajdú Péter is kíváncsi volt, lévén, hogy az egyéves fennálláshoz közelgő márka tervezője, Jagasics V. Csonka Hedvig, ezúttal a három címlaplányt, Zimány Lindát, Bódi Sylvit és Dukai Reginát is bevonta a designer munka oroszlánrészébe. A limitált kiadású Covergirls kollekciót a modelleken, jelesül Debreczeni Dórin túl, szintúgy celebeken is megcsodálhatta a szivarozni sem rest nagyérdemű. Ex-villalakók: Ágica, Anett mellett énekesnők: Kovácsovics Fruzsina, Tóth Gabi sorjáztak a csillámokkal felszórt catwalkra, de Európa szépe, Laky Zsuzsi, a Nagy Fogyás Bogija és még az RTL-es műsorvezető, Pokrivtsák Mónika is megfordult a kifutón. És hogy milyen ruhaneműkből áll össze a három, irigyelt szépség ruhatára? - a babástól a sportosan elegánson át a nőiesig bezárólag, abból is ízelítőt kaptunk Tomán Szabina és Cseh Myra rendezésében.


A Pastell Studio 2008 Nyári kollekciójának bemutatóján jártunk

PastellNyár esti Pastell-színek

Egy mesés nyári estéhez csodaszép nyári ruhák illenek. Ezt a tézist követte Megla Rózsa is, aki a Pastell Studio tervezőjeként, június utolsó napján egy szemet gyönyörködtető bemutatóval lepte meg az Apetito Restaurant & Café-ban egybegyűlt kíváncsi közönséget. A felvonuló 2008-as nyári modellek között láthattunk casual, biznisz-look és party viseleteket egyaránt, hosszút és rövidet, szoknyát és nadrágot, így bizton állíthatom, mindenki megtalálhatta a maga számítását ezen a bemutatón, ahol több Náray-lány közt Epres Pannin is megcsodálhattunk a Navona kollekció ruháit valamint a Laoni táskáit, amelyek Ács Ilona tehetségéről tanúskodtak. A közönség soraiból nem hiányozhatott Panni férje sem, Benedek Tibor, s persze olyan celebek sem, mint Debreczeni Zita vagy Dukai Regina.


Náray Tamás évadzáró bemutatója az Ybl Palotában

Náray 2008Metál mánia 

2008. június 13-án, pénteken az Ybl Palotában tartotta meg Náray Tamás a szezon utolsó divatbemutatóját. Mint említette, az év nála – akárcsak az iskolásoknál – szeptembertől szeptemberig tart, így nem is meglepő, hogy a nyári szünet előtti utolsó megnyilatkozását igazán csillogóra tervezte. Aranyban, ezüstben, bronzban pompálló ruhaköltemények kerültek ki a mester keze alól, mind-mind csupa ragyogás, exkluzív tündöklés. S hogy valóban mesés és királyi legyen az évtől való búcsúzás a bemutatót valódi királynők zárták, ugyanis kifutóra libbentek a 2008-as év dobogós vagy inkább koronás szépségei is: Freire Szilvia (Miss World Hungary), Dammak Jázmin (Miss Universe Hungary) és Polgár Krisztina (Miss Earth Hungary) valamint a versenyen induló hölgyek közül még jó néhányan, hogy igazán közelről is megcsodálhassuk azokat a ruharemekeket, amelyeket a döntőre szintén Náray Tamás tervezett számukra.


Tavaszi divatnapok az Arenában 2008 (április 2.)

Divataréna az Arenában

A divat új arénájába, azaz az Arenába indultam 2008. április 2-án, ahol 20.00-kor vette kezdetét a Plaza első, exkluzív divatestje, a 2008 Tavaszi szezon jegyében. A VIP napon, - akárcsak a következő két hétvégén az Arenában - Lukács Gabi és Lakatos Márk irányítása alatt, kiváló szakemberekből álló gárdát láthatott a közönség, akik a legjobb divatmárkák kollekcióinak darabjaival ismertettek meg minket. Az est háziasszonya, Lilu, virágos blúzban a kifutók álomszerű izgalmát említve nyitotta meg az eseményt, majd adott helyet a Megatáncosoknak és a modelleknek, akik felváltva jelentek meg a színpadon, igazi show-t kerekítve. S hogy valóban rangos eseményről beszélünk, mi sem bizonyítja jobban, minthogy az első sorban tágra nyílt szemekkel ült több híresség, például Szekeres Nóra és a távoli Amerikába szakadt hazánk fia, Andy Vajna is.


Blogolj, és légy ott az első FASHION TREND divatkiállítás és vásár

10 belépő gazdát keres

Indíts blogot és/vagy írj minél több blogbejegyzést a HazaiDivat.hu portálra! Akik 2008. április 17. és 23. között a legaktívabb bloggereink voltak, azokat megjutalmazzuk két belépőjeggyel, melyek a 2008. április 25-27-én, a VAM Designban zajló FASHION Trend divatkiállítás és vásárra szólnak. Tíz jegy vár gazdára, kettő legyen a tied!


QUELLE 2008 TavaszNyár divatbemutató a T-Com Székházban (április 10.)

QUELLE tavasz, QUELLE nyár

Létezik-e Magyarországon olyan nő, aki ne ismerné a QUELLE-t, de legalábbis ne találkozott volna már minimum egyszer a katalógusukkal? Nem hinném. De hányan jártak ezek közül a nők közül a divatbemutatójukon? Gyanítom, kevesen, pedig 2008. április 10-én nem először rendezte meg a Quelle a sajtóban is visszhangot keltő bemutatóját, melynek helyszínéül idén a T-Com Székház aulája szolgált. Nem csalás, nem ámítás, 2007 óta már nem csak a katalógusban vagy az interneten szemlélhetjük meg a csomagküldő szolgálat ruháit, hanem bizony a kifutóra lépő modelleken is - amelyekre az első sorban helyet foglaló Koós Réka, Horváth Éva és Geszler Dorottya is kíváncsinak bizonyult. Az 1927-ben Németországban alakult Quelle ma már Európa szerte 15 országban van jelen, s a többi hasonló cégnél is megtalálható alapszolgáltatások mellett számos újítást vezetett be – tudhattuk meg Dr. Axel Steuernageltől, a QUELLE közép-kelet-európai vezetőjétől.


A Pásztor Leather Design 2008 TavaszNyár bemutatóján jártunk

Szőröstül bőröstül

Gondolnánk-e, hogy tavasszal és nyáron is hordhatunk bőrruhát? Pedig így igaz! Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Ruházati Ipartestület Székházában megrendezett Pásztor Leather Design (Pásztor Anni / Anni Pastor) bemutatója, amelyen a bőrsortoktól kezdve a szőrmével szegélyezett stólákon át a bőrkosztümökig sok mindent megszemlélhettünk. Kislányok és nagylányok lejtettek előttünk apró minikben, gyöngyös topokban, hetyke kalapokban, de ami igazán újnak számított ezen a bemutatón, az nem a luxust idéző szőrmék és bőrök felvonulása volt, hanem a hozzájuk viselt selyemblúzok, lenge nadrágok, muszlinok, szatének domináns jelenléte, amelyek szintén egytől egyig Anni Pastor keze munkáját dicsérték. A 2008 Tavasz/Nyári Pásztor kollekció így nem csupán a bőr- és szőrmedivatról szólt az idén, mert első alkalommal jelentős szerepet kaptak mellettük egyéb nemes anyagok is, még dinamikusabb, fiatalosabb kollekcióval lepve meg a kíváncsi publikumot.


Coterie, Glotz és Váradi bemutató a Revans bar & lounge-ban

Coterie - haute coutureNégyazegyben

Húsvét előestéjén, 2008. március 22-én a budapesti éjszakában négy tervező bemutatója villanyozta fel a trendek szerelmeseinek hangulatát. A Pieces of Me Fashion Party elnevezésű divatmegmozdulásnak a Revans bar & lounge adott otthont, ahol a Coterie Design Studio (Martin Krisztina és Schöff Mónika), a Glotz Collection (Glotz Erika) és a Váradi Design (Váradi Csaba) kollekcióját vehette górcső alá a kíváncsi publikum. A bemutatott ruhák között láthattunk pret-a-porter és haute couture alkotásokat, azaz utcán viselhető darabokat és formabontó fantáziakreációkat is. Profi modellek és táncos lábú lányok egyaránt felléptek ezen a kifutón, a tourok között, pihenésképp pedig a latin stílusban daloló Sergio Santos előadása rázta fel közönséget.


Tavaszi megújulás a Mammutban a Douglasszal (március 30.)

MammutA szépség ünnepe

Az immáron hagyománynak számító, tavaszi divatprogram során a Mammut Bevásárlóközpont prémium márkáinak kínálatával (Mexx, GAS, Replay, Persona ésatöbbi) ismerkedhetett meg a nagyérdemű. A stylistok által összeállított kollekciók zenés, táncos, showfényekkel és füsttel operáló körítést kaptak, hogy a látvány valóban hatásos legyen. A sportos összeállításoktól a klasszikusig terjedő választék, a fehérneműket és a fürdőruhákat sem hanyagolta, ahogy estélyi- és menyasszonyi ruhakölteményekből is kijutott. A profi modellek mellett, a legapróbbak is bizonyíthatták tehetségük, a kislányoknak pazar, habos rózsaszín ruha, a kisfiúknak lezser ing dukált. A szépségipar szerelmeseit a bemutató sorozathoz szervesen kapcsolódó programok nyűgözték le, a Douglas Parfüméria jóvoltából többek között a legújabb illatkreációkat is kipróbálhattuk. Mi több, a vállalkozó szellemű hölgyek legszerencsésebbjei három napon át maguk is sztárrá változhattak a meghívott szakemberek segítségével. A leglátványosabb átalakulásokat 25.000 Ft-os Douglas ajándékutalvánnyal, és Joy előfizetéssel honorálta az avatott zsűri.


A Societá 2008 TavaszNyári kollekciójának divatbemutatóján jártunk

Olasz módi

Megérkezett a Societá 2008 Tavasz/Nyári kollekciója. Mint a tavalyi ősz/téli bemutató, ez is a rózsadombi Rózsakert Bevásárlóközpont emeletén, a Wiener Kaffeehaus falai közt debütált, s akárcsak akkor, most is a nőiesség, a mutatok is meg nem is ars poetica s nem utolsósorban a szexi szabásvonalak kapták a főszerepet, meg persze a csillogás, legyen szó a ruhákat díszítő Swarovski kövekről vagy az aranyszállal átszőtt anyagokról. Sztreccsfarmerek, áttetsző, bő szabású, mégis fantáziát megmozgató tunikák, pántos, tűsarkú szandálok, bőrkabátkák, napszemüvegek, Naga ékszerek, ezt diktálta az olasz divat a magyar hölgyeknek a bécsi miliőbe helyezett exkluzív bemutatón.


2008 TavaszNyári trendi frizura és smink

Szabados Iréne 2008Bubi vagy szélfútta haj és cseresznye ajkak

Ha szeretnéd trendbehozni a fejedet, a Trendi frizurák és a Trendi smink cikkgyűjteményünk és képgalériáink segíthetnek képbe kerülni. A szezon hajdivatjának bemutatásáshoz többek közt Szabados Iréne, Hajas László és Krizsán Győző mesterfodrászok, valamint az Intercoiffure Hungary csapatának tagjai által a XXIII. Stella Nemzetközi Divatfórumon bemutatott frizurái közül szemezgettünk. A frizuradivat most igen végletes: a bubi és a szélfútta közül lehet választani. A smink a szájat hangsúlyozza barna, narancs vagy rózsaszín rúzzsal és szájfénnyel, a szemfestés ezért a pillákra koncentrál, ha pedig mégis szemhéjpúdert használsz, válaszd a feketét, füstösen felvíve, vagy tussal, illetve a 2008 tavasz/nyár élénk színeit, a fűzöldet, a citromsárgát, a pinket, utóbbiból rózsás arcot is varázsolhatsz magadnak, mely szintén trendben van.


Náray Tamás 2008 TavaszNyári kollekciójának szalonbemutatója

Harapnivalóan gyümölcsös!

Ha valaki a megszokások rabja, kerülje el messze az Ybl Palotát! Náray Tamás ugyanis nem az ismétlések híve, sokkal inkább, a vérpezsdítő újdonságoké. Az idei tavasz, nyár – mint mondta – a bizarr színpárosításokról szól, ha kicsit is adunk a divatra, párosítsuk a pisztáciát, az almazöldet, meggy-, vagy vérpirossal, a levendula lilát, ezüst, vagy gyöngy szürkével. Bakot persze akkor sem lövünk, ha a kifutó gazelláit követve, egy-egy szinte nonfiguratívvá oldott állatmintás kabátot öltünk magunkra a szeles napokon. De jöhet a viola lila és a sás zöld is, pláne, ha gyöngyökkel gazdagon díszített, kézműves ruhákról van szó. A koktélruhák viszont - bármennyire is nehéz volt nem alkalmaznia őket a tervezőnek – ez egyszer ment maradnak a klasszikus, a kedvenc pirostól, az optikai fehéret csillogó ezüsttel és ébenfeketével kombinálják, természetesen luxuskivitelben. S hogy a divatbemutatónak legyen még egy csavarja, Náray a fináléban a Csillag Születik aranytorkú énekeseit is felsorakoztatta a „jól bevált szüzek”, értsd, modelljei sorában.


BY ME 2008 TavaszNyár divatbemutató az Olasz Kulturális Intézetben

BY ME 2008BY ME 2008

Képek a BY ME 2008 Tavasz/Nyár divatbemutatóról - 2008-02-12, Olasz Kulturális Intézet


Fehérnemű A-tól Z-ig (február 4.)

RöschRösch, Fiore, Felina

A tradicionális fehérnemű bemutatóra ezúttal az impozáns Béke Hotel hangulatos Shakespeare termében került sor. Kit az extra magas, gyomorszorító csípőnadrág, kit a romantikus, chiffon fodrokkal ékített hálóingek kerítettek hatalmukba, egy biztos, a széles választéknak köszönhetően, a közönség soraiban helyet foglaló prominensek, Bódy Magdi, Endrei Judit, a tüneményes kisfiával érkező Jaksity Kata, Kertész Zsuzsa, Monspart Sarolta sem távoztak csalódottan, ahogy Szulák Andrea sem, aki megígérte, a nyári, füdőruhákat bemutató eseményre kislányát, Rosinát is magával hozza. De rajtuk kívűl is mindenki meglelhette a kedvére való, izgalmas darabot. Kivált, hogy a 2008 Tavasz/Nyári és a 2008/09 Ősz/Téli szezon újdonságait felvonultató vevőtalálkozó újdonságaként, idén a falatnyi csipke csodákon túl, a Bákatex jóvoltából, kiváló minőségű harisnyákkal is megörvendeztettek bennünket a műsor szervezői.





ALMAF