Divatterasz a MOM Parkban 2008 TavaszNyár (május 8.)

A MOM Park idén is megrendezte a bevásárlóközpontban található márkaboltok tavasznyári kínálatát felvonultató divatbemutatóját, immár sokadjára.


Márkadömping

A MOM Park idén is megrendezte a bevásárlóközpontban található márkaboltok tavasz/nyári kínálatát felvonultató divatbemutatóját, immár sokadjára. Május 8-án a C&A, Mexx, Gant, Gerry Weber, Fanatiq, Betty Barclay, Alberto Zago, Maximini és még sorolhatnám, hány üzlet ruháit vehettük górcső alá, amint fel-le sétáltak a vajszín kifutón. Forrai Miklós, szervező és koreográfus az Angelo Café elé álmodta meg a Divatterasz elnevezésű exkluzív bemutató-sorozatot, a bevásárlóközpont fedett főbejáratához, ahol valamivel nyolc óra után indult a show. Kicsik és nagyok, fiúk és lányok, sportos és elegáns stílust kedvelő divatrajongók egyaránt megtalálhatták a számításukat a fellépő modellek között, hisz ahány márkát, annyiféle ruhát láthattunk ezen az estén. S ha valami megtetszett, nem is kellett mást tenni, mint bemasírozni az Mom Parkba, s felkeresve a kiszemelt üzletet, magunkhoz ragadni legújabb kedvencünket.



MOM ParkA város szívében a divat vérkeringése

Aranyszín székeken ülünk a Divatteraszon a Mom Park fedett főbejárata előtt, mögöttünk az Angelo Kávézó a háttér, előttünk a vajszín kifutó nyújtózik s persze az elmaradhatatlan, hatalmas kivetítő, amely villódzva hirdeti magát az eseményt. Köröttünk a város esti zaja: autódudálás, motorbőgés, villamosrobaj, a trendek szerelmeseit azonban ez cseppet sem zavarja, elvégre hol is kapcsolódhatnánk be jobban a divat vérkeringésébe, mint a város szívében. Mindenki a tavasz/nyár legújabb darabjaira kíváncsi, s senki sem a forgalomra, hacsak nem a kifutó forgatagára. Este 7-kor azonban ebből még semmi sem látszik, a kezdés előtt egy órával még csak a fotósok lézengtek a kordonon belül, meg természetesen a lelkes újságírók, így kihasználva a nyugalmat Forrai Miklós (szervező, rendező, koreográfus) keresésére indulok, hogy ő meséljen kicsit a Mom Park idei bemutatójáról.

HazaiDivat.hu: Hányadik alkalommal vehetünk részt a Mom Park Divatterasz rendezvényén?
Forrai Miklós:
Ha jól számolom… ez a hatodik alkalom, és immár 15 éve rendezek bemutatókat. A Mom Parkos ötlet úgy indult, hogy láttam ezt a remek teret itt a bevásárlóközpont előtt, és azt gondoltam, milyen jó lenne, ha létrehozhatnánk itt egy Divatteraszt.

 

Ahány márka, annyi stílus

MOM Park tavasz/nyár

A 2008 tavasz/nyár Divatterasz bemutatóját egy táncos léptű modell nyitotta meg, aki széles karmozdulatokkal kísért csúsztatott lépésben a kifutó jobb majd bal oldalához siklott, onnét pedig vissza jobbra rózsaszín alapon arany nyomott mintás, hosszú ruhájában. Karján egy kosár himbálódzott, amelybe belenyúlva hirtelen virágsziromesőt repített a színpadra s a meglepett közönségre egyaránt.

A lírai zenével kísért, táncos kedvcsinálót a kettesével-hármasával felvonuló modellek váltották fel, akikre rápillantva megtudhattuk mit is hordjunk az idei tavaszon/nyáron.

MOM Park 2008 tavasz/nyárHazaiDivat.hu: Hogyan valósult meg az ötlet?
FM:
Szerencsére nyitott kapukat döngettem, amikor megkerestem a Mom Park menedzsmentjét. Gondolati síkon már ők terveztek valami hasonló bemutatót a házban található divatbérlők, márkák kollekcióiból, így nagyon örültek, amikor egy kész ötlettel álltam elő. Azóta egyre nagyobb az érdeklődés, és azt mondhatom, hogy ez Budapest egyik legkiemelkedőbb ilyen bemutatója.

Láthattunk élénk narancs tunikát fehér vászonnadrággal, melyhez hatalmas gyöngyökből fűzött nyaklánc dukált. Színes virágmintás ruhácskát tenyérnyi széles övvel, leengedett ülepű lila térdnadrágot és aszimmetrikus vállú, 3 rétegnyi fodor alkotta lenge topot. Ami a kiegészítőket illeti, még mindig divatosak a lapos balettcipők kissé szögletes orral - vagy ennek kerekített orrú változatai -, a fűzött nyakláncok és a lenge stólák. Táskából hordhatunk hatalmas, fonott strandszütyőt magunkkal vagy apró retikült, attól függően mi mindent szeretnénk belepréselni.

HazaiDivat.hu: A Mom Park összes divatüzlete képviselteti magát a mai este?
FM:
Nem. Külön megállapodás kérdése, hogy mely cégek lépnek fel a divatbemutatón, majd pedig Dzsurbán Ágnessel, a bemutató stylistjával közösen hozzuk össze ezt a produkciót.

 

Színesen szép a világ

MOM Park 2008 tavasz/nyár

Idén nyáron is divatos színesen öltözködni, cikláment, türkizt, lilát, pirosat, élénk zöldet, sárgát vagy akár ezeket együttesen viselni. A kék/fehér összeállítások sem veszítettek semmit (örök) népszerűségükből, ahogy a hófehér vászon – ing, szoknya, nadrág stb.- is bártan hordható lesz majd a nyári kánikulában. Kiegészítőnek, s persze, hogy feldobjuk kicsit fehér öltözékünket, válasszunk hozzá aranyszín övet és hasonló árnyalatú, fényes babacipőt.

MOM Park 2008 tavasz/nyárHazaiDivat.hu: Mi a legnehezebb feladat egy ilyen esemény szervezésekor, ami minden évben kritikus pont?
FM:
Az idő. Sokszor a cégek is későn kapják meg a kollekcióikat, volt olyan, hogy egy-két nappal a bemutató előtt érkeztek meg a ruhák az üzletbe. Ilyenkor nagyon kevés az idő arra, hogy megnézzük, kiválogassuk őket, ráadásul a zenei anyagot is a ruhákhoz kell illesztenünk, hisz az egyik sportos, a másik elegáns, a harmadik dögös vagy épp visszafogott… ez pedig meghatározza a zenei aláfestést.Az erősebb nem képviselői húzzanak nyáron khaki térdnadrágot, sportos ingeket, kockás/hálós mintázatú felsőket, rövid fazonú bőrdzsekit és strandpapucsot, a színek közül pedig idén náluk a tejeskávé a favorit. Megszemlélhettük a gyerekek divatját is ezen az estén: pasztell ruhácskákat, fodros-bodros szoknyákat, lenge ingecskéket és a felnőttekéhez hasonló térdnadrágokat viselnek idén a trendi gyerkőcök.

HazaiDivat.hu: Ki határozza meg, hogy egy-egy márkaboltból mely darabok kerülnek a kifutóra? Az üzlet vagy a szervező/rendező/stylist?
FM:
Először is beszéljük a forgalmazókkal, hogy miképp is akarnak bemutatkozni az adott eseményen, mit akarnak sugallni, hisz ez a dolog azért főképp róluk szól, majd az adott keretből Ági összeválogatja azokat a ruhákat, amelyek jól összepasszolnak. Tehát a konkrét szelektálás Ági feladata.

MOM Park 2008 tavasz/nyárAz elegánsabb vonal kedvelőire is gondoltak a divatdiktátorok. Lapos talpú cipő helyett ők hordjanak nyugodtan magas sarkú szandált, lezser tunika helyett hófehér, szaténcsillogású kosztümöt: egyenes szárú nadrággal vagy magasított derekú hordószoknyával. A hűvösebb estéken terítsünk a vállunkra egy vékonyka kardigánt vagy színes stólát, mert mindkettőt kínálják az idei márkaboltok, ellenben a haskidobós topokkal, amelyből egyetlen egyet sem lépett a kifutóra ezen a bemutatón. Láthattunk viszont empire fazonú ruhácskákat és derékban szűkeket egyaránt, viselje ki-ki a neki tetszőt… vagy amelyik előnyösebben hangsúlyozza az alakját.

 

Fotók:

 

MOM Park 2008 tavasz/nyár divatbemutató - MOM Park, 2008-05-08

 

MOM Park 2008 tavasz/nyár divatbemutató - Backstage - MOM Park, 2008-05-08

 

További cikkek a témában:

 

Tavasz divatnapok az Arenában (április 2.)

 

Árkád tavaszi divathét 2008 VIP bemutató (április 4.)


Írta: Ekhó , Dátum: 2008-05-26






ALMAF