2008

Via: Webszerelem - Egy internetes társkeresés krónikája

Via: WebszerelemSzerzőnk elsőkönyves lesz

2008. júniusában napvilágot lát háziszerzőnk, Via első könyve, a Webszerelem, mely a webes ismerkedésről szóló true fiction. Főhőse egy huszonéves nő, aki ex-modellkolléganője sikerén felbuzdulva regisztrál egy internetes társkeresőbe, és négy hónap alatt tucatnyi weben megismert férfival tesz kísérletet a közösjövő-építésre. Közben alaposan kitanulja a webrandizás műfaját a bemutatkozó sorok mögött olvasástól a 'nehéz esetek' kezelésén át a vakrandizás technikájáig. A Webszerelem egy modernkori lányregény köntösébe bújtatott kézikönyv a férfiakhoz és az internetes társkereséshez.


Webszerelmes lakodalom lesz 2008 augusztusában

WebszerelemEgy internetes társkeresés sikertörténete

2008. augusztusában, az Európa hajón örök hűséget fogad egymásnak két fiatal, akik az internetes társkeresők nélkül sosem találkozhattak volna, hisz korábban 170 km választotta el őket egymástól. Hogy ez miért hír? Hát mert történetükről könyv született, melyet 2008. júliusától Te is elolvashatsz. Via, (a HazaiDivat.hu főszerkesztője :) - a szerk.) a Webszerelem című true fiction szerzője őszintén ír az internetes ismerkedés buktatóiról és létjogosultságáról, miközben főhőse, a huszonéves ex-modell, médiamunkás lány történetén keresztül bepillantást enged a tucatnyi férfival szervezett webrandi sorozatba. És hogy pontosan mikor lesz a webszerelmes lagzi? Keresd a feliratot a jobbára a Lánchíd budai lábának közelében kikötött Európa hajón! Ha megtaláltad, itt szólj.


Dukai Regináé lett az egyik aranygombos Levis 501®-es (október 30.)

Dukai Regina

Farmerrel az AIDS ellen

Az Andrássy úti exkluzív Levi’s® üzletben 2008. október 30-án jótékonysági árverésen 150.000 forintot ajánlottak fel egy Levi’s® 501®-es Gold Edition farmerért. Nem véletlenül, hiszen ez egy igazán különleges darab: gombjai 24 karátos aranyból készültek. A nadrágot ráadásul a legfinomabb farmeranyagból varrták, majd gondosan koptatták - így egyesítve benne a luxust a mindennapi egyszerűséggel. A boldog tulajdonos pedig nem más, mint Dukai Regina, aki a saját tervezésű kollekciójából befolyt összeget ajánlotta fel az 501® aranygombos Levi’s® farmernadrágért. Az aukció során befolyt összeget a Levi’s® az AIDS Segély Alapítvány javára ajánlotta fel, ezzel is folytatva azt a hagyományt, hogy küzd az AIDS terjedése ellen. 


Levis kontra AIDS Segély Alapítvány (augusztus 10.)

Levi's Budapest Andrássy út 2008A HazaiDivat.hu Szerkesztőségébe a mai napon, 2010. augusztus 10-én egy e-mail érkezett az AIDS Segély Alapítványtól. A levélben arról tájékoztatnak, hogy a mai napig nem érkezett meg hozzájuk az a felajánlás, melyet a Levi's(R) tett 2008. október 30-án a budapesti Andrássy út exkluzív Levi's(R) üzletben tartott jótékonysági árverésén - melyről a HazaiDivat.hu is tudósított - , melyen Dukai Regina 150.000 forintért licitált egy Levi's(R) 501(R)-es Gold Edition farmerért, s mely összeget a cég, az eseményen történt bejelentése szerint az AIDS Segély Alapítványnak szánta. A lassan két éves késlekedés alatt nem született megoldás, ezért az Alapítvány - levele szerint - peres eljárást kezdeményez az ügyben. Amennyiben a Levi's(R) vagy az Alapítvány alább közölt e-mailjében szintén megemlített rendezvényszervező, a Próbafülke Produkció Kft. is meg kíván szólalni az ügyben, természetesen nekik, mint a másik félnek is felületet biztosít portálunk. Alább az AIDS Segély Alapítvány teljes levele:


Levis kontra AIDS Segély Alapítvány (augusztus 10.) 2.

Dukai Regina és Debreczeni Zita a Levi's jótékonysági árverésénA Levi's-t képviselő Próbafülke Produkció portálunk megkeresésére pontosan 30 percen belül reagált egy banki bizonylat átküldésével, mely igazolja, hogy az átutalás a megkeresésünk napján, azaz 2010. augusztus 10-én megtörtént. Az ügy tehát rendben lezárult, az AIDS Segély Alapítvány hozzájutott a 2010. október 30-án a Levi's által neki felajánlott 150.000 Ft-hoz. E hír előzménye, hogy a HazaiDivat.hu Szerkesztőségébe ugyanezen a napon, tehát 2010. augusztus 10-én délután egy e-mail érkezett az AIDS Segély Alapítványtól, sérlemezve benne, hogy az elmúlt csaknem 22 hónap alatt nem érkezett meg hozzájuk a fenti felajánlás, melyet a Levi's a budapesti Andrássy úton nyílt exkluzív üzletében tartott jótékonysági árverésén tett, Dukai Reginának egy Levi's(R) 501(R)-es Gold Edition farmerért adott licitjét ajánlva föl az AIDS Segély Alapítványnak. Portálunk a másik felet, tehát a Levi's-t és hazai képviselőjét, az üzletnyitó-árverés szervezőjét, a Próbafülke Produkciót is meg kívánta szólaltatni az ügyben, erre a megkeresésünkre érkezett a fent nevezett banki bizonylat. Portálunk ezúton fejezi ki örömét, hogy a probléma ilyen rövid időn belül megoldódott, legalábbis ami a nyilvános tárgyalásának kezdetétől számított időt illeti.


A Webszerelem regényhőseinek esküvője (augusztus 9.)

Webszerelem esküvő2x is kimondták a boldogító igent

2008. augusztus 9-én az Európa hajón örök hűséget fogadott egymásnak a Webszerelem könyv két főhőse. Nem, ez nem mese, ez a való: Viát (a HazaiDivat.hu főszerkesztője :) - a  szerk.) főváros XIII. kerületének plébániatemplomában vezette oltár elé Arab Herceg, hogy aztán hosszú sorokban kígyózó, vadul tülkölő autókonvojukkal, a járókelők lelkes integetése közepette átvágjanak a belvároson, és az Európa hajó fedélzetén, anyakönyvvezető előtt is igent rebegjenek. A lakodalom hajnali fél négyig tartott.


A Nők Lapja Hétvégén Via pódiumbeszélgetett a Webszerelemről

ViaA Nők Lapja C@fé szerkesztősége a Nők Lapja Hétvégén (május 17-18.) pódiumbeszélgetést szervezett Az ismeretlenség varázsa - hatékony módszer vagy egyszerű húsvásár a netes társkeresés? címmel. Az NLCafe.hu, mint a Webszerelem könyv egyik kiemelt médiatámogatója beszélgetőtársnak hívta Viát (a HazaiDivat.hu főszerkesztőjét) - a Rapid randi vezetőjével Frankó Ágival és a Nők Lapja C@fé párkeresőjének üzemeltetőjével, Markovics Andrással együtt -, aki Bakos Zsuzsi kérdéseire válaszolva megosztotta a nézőkkel internetes társkeresési tapasztalatait. Bár a könyv még nem lehetett jelen - csak Via pólóján virított, hogy Webszerelem -, az antré azért jól sikerült: egyetértően bólogató és fel-felnevető hallgatóság közben, hasznos gondolatokért a szerzőnek köszönetet nyilvánító nézők utána.

A mostmár hagyományos Nők Lapja Családi Hétvége idén is szép számmal vonzotta a látogatókat, a Nők Lapja Café pódiuma pedig a hallgatóságot. Utóbbiak szombat déltől Somát, a nagyréti hétvége háziasszonyát és meghívott vendégeit hallgathatták életvezetési tanácsadásilag, és tették is úgy, hogy a sátort sok sorban körbefolyta az ücsörgő érdeklődők hada. És a kétosztálynyi nagyérdemű akkor sem oszolt, amikor 13:00-tól az internetes ismerkedés tabutémáinak döntögetése került terítékre.

Kiderült, hogy a webrandizás problematikája azt a korosztályt is érinti, amelyik pedig nem internetfaló, viszont a Nők Lapja Hétvége legszorgalmasabb látogatója: a középkorúakat. Sok 40-es, 50-es hölgy bólogatott lelkesen Via egy-egy sztorijára, és nem csak a 20-on, 30-on éves hallgatók mosolyodtak el mindentudó cinkossággal némely, a Webszerelem könyvből felidézett baklövésen, hanem az érettebb korosztály is.


Megjelent a Webszerelem könyv (július)

Webszerelem könyvek3D-s antré

Szerzőnk, Via Webszerelem című könyve debütált a hazai könyvpiacon. Már nem csak előrendelhető, de június végétől, július elejétől 3D-ben is ott van a könyvesboltok (Alexandra, Libri, Fókusz Könyváruházak stb.) és a hipermarketek (Auchan, TESCO, Cora) polcain. Persze az internetről (Bookline.hu, Alexandra.hu, Libri.hu, Fókusz Online, VELVET Pláza stb.) továbbra is kedvezményesen rendelhető. A könyv bolti ára 2 999 Ft, de a kiadótól (WhySoft) 30%-os kedvezménnyel, azaz már 2.099 Ft-ért megvásárolhatod a könyv hivatalos weblapján, a Webszerelem.hu oldalon.





ALMAF