ÖLTÖZTETŐ BABA PÁLYÁZAT középiskolások számára

A több kategóriában meghirdetett pályázatra női vagy férfi papírruha elkészítésével lehet jelentkezni


A Design Terminál Nonprofit Kft. az országmárka alakításáért felelős Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felkérésére a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem szakmai támogatásával februárban hidette meg Gombold újra! - Divat a magyar elnevezésű öltözéktervezési pályázatát, amelyhez kapcsolódóan most újabb tendert ír ki a középiskolás korosztály számára.

A kiegészítő pályázat célja, hogy lehetőséget adjon a magas szintű szakmai képzettséggel nem rendelkező, de tehetséges és kreatív fiataloknak arra, hogy megosszák a nyilvánossággal a magyar öltözködési és divat-tradíció újraértelmezésével kapcsolatos ötleteiket, elképzeléseiket.A kiírással szeretnénk felhívni a hazai és határon túli tizenévesek figyelmét a tradicionális magyar divat- és öltözéktörténeti valamint az ezzel összefüggő kulturális értékek és hagyományok felhasználásának lehetőségeire.

A több kategóriában – öltözködési formák, ruhadarabok és kiegészítők, színvilág, díszítések és motívumok, technikák – meghirdetett pályázatra női vagy férfi papírruha elkészítésével lehet jelentkezni. A pályázóknak egy „2D öltöztető babát” szabadon választott technikával készített és díszített, egy vagy több darabból álló, egysíkú papírruhával kell felöltöztetniük. Egy pályázó több pályázati anyagot (papírruha tervet) is beadhat. A terveket 2011. április 29-éig a Design Terminál részére kell megküldeni.

A pályázat nyilvános, egyének és alkotói csoportok jelentkezését is várjuk. A fődíj 150.000 forint, a további helyezettek 100.000, illetve 50.000 forint díjazásban részesülnek. A díjazott és kiválasztott pályamunkákat 2011. május 8-án, az Európa Nap programjának keretében nagyszabású divatshow-n mutatjuk be a közönségnek.

A pályázati kiírás elérhető a Design Terminál Nonprofit Kft. honlapján, a www.designterminal.hu/gomboldujra címen.

További információ:
Tel: +36 1 474 5528
E-mail: gomboldujra|kukac|designterminal.hu
Design Terminál Nonprofit Kft.
Cím: 1054 Budapest, Garibaldi u. 2.


Írta: designterminal.hu , Dátum: 2011-03-28


ALMAF