Rózsakert Bevásárlóközpont

Giorgio Visconti


Orlando Collection 200809 ŐszTél divatbemutató

OrlandoÚjra egységben az Orlando - ez is lehett volna a neve annak a kollekciónak, mely végül 'hirtelen felindulásból' az Újjászületés nevet kapta - tudtuk meg Halász Évától, az Orlando Collection mindig mosolygós divattervezőnőjétől. 2008. november 27-én, a budapesti Rózsakert Bevásárlóközpont egyik kávézójába érkeztem sokadmagammal, hogy megcsodáljam az Orlando Collection 2008/09 Ősz/Téli kollekcióját. A Halász Éva és Nagy Ágota tervezőpáros nevével fémjelzett ruhák az elegáns Vienna Melounge falain belül debütáltak, a kristálygyöngyökből fűzött térelválasztók, vajszín pamlagok és rengeteg kíváncsi tekintet előtt. Nemes anyagok, élénk színek, merész fazonok, esküvői, alkalmi és business ruhák egyaránt helyet kaptak ezen az estén az aranykeretes tükrök és talpas, sokágú gyertyatartók impozáns társaságában - pont a kollekcióhoz illő helyszínen.


A Bugatti Budapesten (szeptember 9.)

Bugatti 20102010 nyarán egy új, nemzetközi divatmárka jelenik meg a magyar divatpalettán. A német Bugatti brand - magyar forgalmazói háttérrel - a budai Rózsakert Bevásárlóközpontban nyitja meg első önálló üzletét 2010. augusztus végén, mintegy 100 nm-en. A hivatalos megnyitóra 2010. szeptember 9-én kerül sor, ahol egy fashion show keretén belül mutatkozik be a Bugatti 2010/11 Ősz/Téli kollekció a sajtó, és a nagyközönség számára is. A márka szervesen illeszkedik a Rózsakert Bevásárlóközpont fashion portfóliójába, ahol a Calvin Klein és a Gant márkák mellé sorakozik fel. A Bugatti, mely a férfiak számára nyújt minőségi alternatívát az öltözködésben, kínálatában a teljes ruhatár szerepel, a fehérneműktől az öltönyökig és kabátokig, a cipőktől a bőröndökig és mindez felső- és középkategóriás árfekvésben.


Az új Calvin Klein üzlet megnyitója divatbemutatóval (április 17.)

CKA kevesebb néha több! – tartja a mondás, s ez lehetett volna a Calvin Klein bemutató mottója is, amelyre 2009. április 17-én érkeztünk a budapesti Rózsakert Bevásárlóközpontba. A divatbemutatóval egybekötött üzletmegnyitón néhány híres arcot is felfedeztünk: Csomor Csilla elmélyülten nézegette a vállfán himbálózó márkás ruhadarabokat. Színkavalkádot, barokkosan díszes ruhákat ezen a rendezvényen egyetlen modellen sem láttunk, de nem is vártunk ilyesmit, hiszen Calvin Kleint mindig is a visszafogott elegancia jellemezte, s ez most sem volt másképp.


A Societá 2008 TavaszNyári kollekciójának divatbemutatóján jártunk

Olasz módi

Megérkezett a Societá 2008 Tavasz/Nyári kollekciója. Mint a tavalyi ősz/téli bemutató, ez is a rózsadombi Rózsakert Bevásárlóközpont emeletén, a Wiener Kaffeehaus falai közt debütált, s akárcsak akkor, most is a nőiesség, a mutatok is meg nem is ars poetica s nem utolsósorban a szexi szabásvonalak kapták a főszerepet, meg persze a csillogás, legyen szó a ruhákat díszítő Swarovski kövekről vagy az aranyszállal átszőtt anyagokról. Sztreccsfarmerek, áttetsző, bő szabású, mégis fantáziát megmozgató tunikák, pántos, tűsarkú szandálok, bőrkabátkák, napszemüvegek, Naga ékszerek, ezt diktálta az olasz divat a magyar hölgyeknek a bécsi miliőbe helyezett exkluzív bemutatón.


A Sociéta 200607 ŐszTéli divatbemutatója a színfalak mögött

Sociéta 2006Modellek tortaevés közben

Nemcsak a kifutón követik egymást, a magánéletben is összetartanak. Lépteik összehangolásán túl, a szülinapi tortamajszolásban is megegyeznek. Odafent a megközelíthetetlenségig magabiztosak, földi halandóként bájosak, már-már messzemenőkig nyíltak és közvetlenek. Modellek és barátnők, barátnők és modellek, csak ahogy az élet hozza... Az első hely, ahová rutinosan benézek, a női mosdó. Úgy látszik, ez tényleg az a terület, az egyetlen fix pont, ahol tuti biztosra mehet az ember lánya, még abban a frivol esetben is, ha nem csupán folyóügyeit szeretné elintézni, de egyúttal történetesen riportalanyra is vadászik.


Április 20-án lesz a SocietáTavaszNyári kollekciójának bemutatója

Sociéta bemutató 2006 ősz/tél, modell Epres PanniOlasz divat bécsi környezetben

Ha a 2006 ősz/téli kollekció álomszép olasz bundái még ott kísértenek álmainkban, nincs más dolgunk, mint április 20-án, pénteken, 19.00 órakor ellátogatni a Rózsakert Bevásárlóközpont Bécsi Kávéházába. Epres Panni ugyan már biztos nem lép kifutóra, de gyönyörű lányokban, szexis összeállításokban ezúttal sem lesz hiány. Az egyéni olasz női ruháiról, táskáiról és lábrakívánkozó topánjairól híres Societá nem csak a trendeknek elkötelezett hölgyeket, de bámész kísérőiket is szeretettel várja a helyszínen.


A Societá 200708 ŐszTéli kollekciójának divatbemutatóján jártunk

Societá 2007Itt van az ősz, itt van újra…

S ha itt az ősz, akkor nem csak a fák öltöznek szép, színes ruhákba, de bizony nálunk, embereknél is új kollekcióval rukkol elő a divatvilág minden szereplője, legyen bár elegáns, sportos vagy bohém, drága vagy a még annál is drágább vonal képviselője. Mi sem voltunk restek, s felkerekedtünk, hogy meglessük a Societá (ejtsd: szocsiétá) 2007/08 Ősz/Téli kollekcióját, amely a Wiener Kaffeehaus asztalai között debütált, a rózsadombi Rózsakert Bevásárlóközpont első emeletén.

ALMAF