A Societá 2008 TavaszNyári kollekciójának divatbemutatóján jártunk (március 28.)

Megérkezett a Societá 2008 TavaszNyári kollekciója. Mint a tavalyi ősztéli bemutató, ez is a rózsadombi Rózsakert Bevásárlóközpont emeletén


Olasz módi

Megérkezett a Societá 2008 Tavasz/Nyári kollekciója. Mint a tavalyi ősz/téli bemutató, ez is a rózsadombi Rózsakert Bevásárlóközpont emeletén, a Wiener Kaffeehaus falai közt debütált, s akárcsak akkor, most is a nőiesség, a mutatok is meg nem is ars poetica s nem utolsósorban a szexi szabásvonalak kapták a főszerepet, meg persze a csillogás, legyen szó a ruhákat díszítő Swarovski kövekről vagy az aranyszállal átszőtt anyagokról. Sztreccsfarmerek, áttetsző, bő szabású, mégis fantáziát megmozgató tunikák, pántos, tűsarkú szandálok, bőrkabátkák, napszemüvegek, Naga ékszerek, ezt diktálta az olasz divat a magyar hölgyeknek a bécsi miliőbe helyezett exkluzív bemutatón.



Ki itt belépsz…

Societá 2008 tavasz/nyárNémiképp déjá vu kerített hatalmába, na nem a kollekciót illetően, hanem a helyszínt, a miliőt nézvést. Tavaly ősszel ugyanitt tartotta meg legutóbbi bemutatóját a Societá, amikor is megtudhattuk, hogy az ő ruháik az igazán bevállalós hölgyeknek szólnak. S ami igaz volt ősszel, az fokozottan igaz a tavasz beköszöntével, amikor a vastag harisnyák lekerülnek a lábakról, a szoknyák egyre kurtábbakká válnak, az anyagok vékonyabbá, a színek élénkebbé, a lányok kacérabbakká. Mindenki sejtette ezt, aki ezen az estén a Bécsi Kávéházba érkezett a már hagyományosnak mondható divatestre, ahol a pincérek üdítőket kínálták a fonott székekben vagy az asztaloknál üldögélő, esetleg itt-ott csoportokba verődve álldigáló, vidáman csevegő vendégek számára, míg a színfalak mögött folyt a lázas készülődés. A terem nyolcra színültig megtelt, s aki késve érkezett, az bizony csak nehezen talált magának ülőhelyet. A kezdés előtt még a kávézót körülölelő kovácsoltvas „kerítés” kapuját is becsukták jelezvén, a bemutató ideje alatt - némi drámai hangvétellel élve - lélek ez ajtón se be, se ki…bár az igazat megvallva, szerintem a hölgyek a tavaszi trend iránti kíváncsiságukból fakadóan, míg az urak a csinos és néha sejtelmesen áttetsző öltözékben vonuló lányok miatt nem gondoltak semmi ilyesmire.

Ravasz tavasz

Societá 2008 tavasz/nyárRavasz vagy inkább rafinált ruhácskák perdültek elénk a bemutató egész ideje alatt. Nem akadt az egész kollekcióban olyan darab, amely ne csillogott, villogott, fénylett, sejtetett volna sok mindent viselőjéből vagy épp tapadt volna viselőjére. A hatalmas kontyokba fésült hajú modellek elsőként egy fehér blokkot vonultattak fel előttünk. Ám a szűzies hószín most bizony cseppet sem a szendeséget idézte, a megannyi arany berakás, öv, szikrázó gomb igencsak világias hangulatot kölcsönöztek a tournak, nem kevésbé, mint maguk a szabásvonalak, amelyek nem restelltek megmutatni ezt-azt a lányokból. De így is van ez rendjén, elvégre tavasz van: elő a csupasz vállakkal, hátakkal, lábakkal! Ennek ellenére azért ne gondoljunk semmi megbotránkoztatóra, mert a szexi megjelenéshez bizony elegancia is párosult, méghozzá az a fajta, amelyet a hétköznapokban is hordhatunk. Mint kiderült a Societánál a fehér mellett favorit idén a szűk, térdig érő sztreccsnadrág, rövidke, a test vonalát követő kiskabáttal, vagy szépen dekoltált topokkal. Ezt az összeállítás megcsodálhattuk több színben is, kicsit mindig másképp, hol kövekkel ékítve, hol arannyal futtatva. Aki mégis szeretne többet mutatni a lábából, az választhat a kollekcióból igazán rövidke szoknyát is, vagy bővebb szárú, de hosszban szintén mini sortot, mindkettőt szűk kabátkával, aranyszín kivarrással, köves díszítéssel, merész, mégis elegáns hangulattal.

Bőven-szűken

Societá 2008 tavasz/nyárAzt, hogy a szűk ruhák csábosak, mindenki tudja, ám higgyük el, a kellő gonddal megválasztott anyagú, szabásában rafinált, ám bővebb fazonú modellek – legyen szó bármilyen ruhadarabról – is megmozgatják a fantáziánkat. A vállról „véletlenszerűen” lecsusszanó kivágás, sejtelmesen ráncosodó felsők, csípőben szűk, de felette bő, ezért minden mozdulatra feléledő-másképp eső tunikák a játékosság, incselkedés kimeríthetetlen forrásai. Nem gondolta ezt másképp Bekman Servet, a Societá Italy magyarországi képviselője sem, akivel a bemutató után beszélgettünk a látottakról.

HazaiDivat.hu: Milyennek látod a magyar hölgyeket?
Bekman Servet:
A magyar nők szépek, és merészek, szívesen hordják a különlegesebb vagy épp kihívóbb viseleteket is, s mi pont az ilyen hölgyeknek készítjük a ruháinkat.

HazaiDivat.hu: A kor nem számít?
BS:
Leginkább a 25 és 45 év közötti nők keresik a mi modelljeinket, bár ez nagyban függ az illető egyéni stílusától is…Valaki 25 évesen sokkal konzervatívabb, mint más akár 40 évesen. Igaz, mi inkább ez utóbbi közönségnek tervezünk, azért akadnak egyszerűbb modelljeink is, kevesebb díszítéssel, kevesebb kővel, visszafogottabb fazonokkal.

Societá 2008 tavasz/nyárHazaiDivat.hu: Hogyan jellemeznéd a 2008-as tavaszi/nyári kollekciót?
BS:
A mostani kollekció nagyon nőies, nagyon dögös, csupa csillogás, csupa köves díszítés, és sokat dolgozom rajta, hogy ilyen is maradjon, továbbra is ezt kapják a magyar nők, ha betérnek hozzánk. Próbálok minél különlegesebb ruhákat behozni, mert akármerre járunk a városban, mindenhol majdnem ugyanazt látjuk. A nagyobb márkák mind hasonlót kínálnak, épp ezért próbálok valami mást, valami különlegesebbet, exkluzívat kínálni a hölgyeknek.

Indigókék farmer aranyszegecses farzsebekkel, hasat szabadon hagyó bőrboleró, tűsarkú topánkával, áttetsző, vállról leengedett tunika, azúr miniruha - halpikkelyeket idéző hatású - sportos, éppen derékig érő kabáttal, nyakba akasztós, nyitott hátú, V nyakkivágású, fehér mellény színes kövekkel ékített, hasonlóan díszes derekú nadrággal: ámulat-bámulat.

HazaiDivat.hu: Honnét hozod a ruhákat?
BS:
A cégnek saját tervezőcsapata van, 7-8 ember dolgozik a Societá ruháin kint Olaszországban, a gyártás pedig Törökországban történik, de csakis a gyártás.

HazaiDivat.hu: Mi az, ami nagyon divatos idén tavasszal?
BS:
A színes dolgok: a zöld minden árnyalata, sárga, a fehér kövekkel díszítve, arannyal kombinálva, a sztreccses anyagok vagy épp a lazább, lengébb viseletek…és persze a farmer, nem csak a klasszikus kék változatban.

Societá 2008 tavasz/nyárValóban láthattunk színes, sztreccsfarmereket, amelyekbe valószínűleg csak percekig tartó tuszakolás után tudja magát belepréselni az ember – rejtély, miképp képesek a modellek pillanatok alatt belevarázsolni magukat -, ám akinek az alakja engedi, az vegye fel bátran, mert a sikeres akció után biztos lehet benne, hogy elismerő pillantásokból nem szenved majd hiányt. Mi is szemügyre vehettünk egy zöld összeállítás, amely répafazonú, fűszín farmerból és ugyanilyen kabátkából állt. De ha már zöld, akkor ne csak a farmerekről emlékezzek meg, hanem arról a rövidke miniruháról is, amely flitteresen csillogott a reflektorok fényében, hátkivágásának mélysége pedig a Mariana-árokéval vetekedet.

Piros és zöld

HazaiDivat.hu: Mi az, ami nem ajánlatos idén?
BS:
Színekben a piros, ami most háttérbe szorul a korábbi évekhez képest, tavaly még nagyon divatos volt, az idei nyáron viszont inkább pinket, sárgát, az említett zöldet, a sötétebb narancsot viseljék a hölgyek. Fazonban nadrágoknál a trapézszárú nem túl trendi, helyette a csőnadrágot vagy a répanadrágot ajánlom. Bár ez is nagyban függ az egyéniségtől, ahogyan a hölgyek alakjától is. Van, ami nem áll jól mindenkinek…ezt bizony tudomásul kell venni, s aszerint választani ruhát.

Societá 2008 tavasz/nyárBiztos nem mindenkinek ajánlanám én sem a farmerből készül visszabuggyosított aljú extra minit vagy azt a falatnyi, lágy esésű, mégis vérforraló ruhácskát, amely fentről lefelé rózsaszínből kékbe kúszott át. De így vagyok az átlátszó műanyag hatást keltő kabátkával, és az arany vagy épp ezüstszálakkal átszőtt, kötött, denevérujjú ruha-tunikával is, amely diszkréten vagy épp merészen engedte láttatni modellje körvonalait.

Nos, megtudhattuk tehát, hogy ha az olasz módit követjük, akkor idén mellőzzük inkább a pirosat és viseljünk bátran zöldet, hordjunk farmert, sztreccseset s ne csak kékben; vegyünk combtőig vagy akár térdig érő szűk nadrágot, mert mindkettő divatos, öltözzünk a testünk körvonalát követő topokba vagy épp bő tunikákba, amelyet a merészebbek nadrág nélkül akár miniruhának is tekinthetnek.

Fotók:

Societá 2008 tavasz/nyár divatbemutató - Wiener Kaffeehaus, 2008-03-28

További cikkek a témában:

Fehérnemű A-tól Z-ig (február 14)

Mindent a Societáról a HazaiDivat.hu portálon


Írta: Ekhó , Dátum: 2008-04-03






ALMAF