2008-09 Ősz-Tél

Schwarzkopf frizuratrend 200809 ŐszTél (október 30.)

Schwarzkopf

Őszi-téli trend. Kabátok, csizmák, pulóverek, sálak, meleg harisnyák. Kinek ez, kinek az villan be, ha őszi-téli divatról beszélünk. De vajon hány embernek jut eszébe a haja? Pedig a frizuratrend is állandóan változik, évente kétszer, legalábbis a Schwarzkopf Essential Looks „stílusbibliája” szerint. S milyen is a 2008/09 Ősz/Tél hajkollekciója? Eklektikus, azaz sokoldalú, széles körű, szokatlan – tudhattuk meg a 2008. október 30-án a Schwarzkopf szakemberei által tartott sajtótájékoztatón, a Professional ASK Akadémia falai közt.


Orlando Collection 200809 ŐszTél divatbemutató

OrlandoÚjra egységben az Orlando - ez is lehett volna a neve annak a kollekciónak, mely végül 'hirtelen felindulásból' az Újjászületés nevet kapta - tudtuk meg Halász Évától, az Orlando Collection mindig mosolygós divattervezőnőjétől. 2008. november 27-én, a budapesti Rózsakert Bevásárlóközpont egyik kávézójába érkeztem sokadmagammal, hogy megcsodáljam az Orlando Collection 2008/09 Ősz/Téli kollekcióját. A Halász Éva és Nagy Ágota tervezőpáros nevével fémjelzett ruhák az elegáns Vienna Melounge falain belül debütáltak, a kristálygyöngyökből fűzött térelválasztók, vajszín pamlagok és rengeteg kíváncsi tekintet előtt. Nemes anyagok, élénk színek, merész fazonok, esküvői, alkalmi és business ruhák egyaránt helyet kaptak ezen az estén az aranykeretes tükrök és talpas, sokágú gyertyatartók impozáns társaságában - pont a kollekcióhoz illő helyszínen.


Náray Tamás 2008 Ősz-előzetes bemutatóján jártunk (szeptember 4.)

NárayMajdnem '80-as évek 

Az ősz beköszöntével nem csupán az iskola kezdődött el újra, de a divatvilág is ismét felélénkülni látszik a hosszú, forró és pihentető hónapok után. Náray Tamás divatbemutatója sem késlekedett sokat, alig ért véget a nyár, ő máris a nagyérdemű elé tárta intenzív, 2008 Ősz-előzetes kollekcióját az Ybl Palota falai közt berendezett, modern hangulatú szalonban, 2008. szeptember 4-én. Mint később megtudtam Náray Tamástól, ez a divatbemutató valóban csupán előzetes volt: egy kis ízelítő az ősz derekára tervezett nagyszabású divatshow előtt. S hogy mit hoz a jövő? A múltat, felidézve a ’80-as éveket, persze új szemszögből, új módon tálalva azt, mert bár a divat is örök körforgás, ez a kígyó sosem harap a saját farkába, sosem tér vissza pont ugyanoda.


Szezon


Náray Tamás Royal Court 200809 ŐszTéli nagybemutatója

Náray

Fantázia, utazás, luxus. Romantika, harmónia, szépség. Kell ennél több? Egy szemet gyönyörködtető divatbemutatóhoz biztos, hogy elég! Náray Tamás 2008. szeptember 27-én egy virtuális világ körüli útra hívta meg a budapesti Corinthia Grand Hotel Royalban gyülekező kíváncsi publikumot. S hogy hova utazhattunk a 2008/09 Ősz/Téli kollekciót felvonultató nagybemutatón? A tradícióit őrző Londonba, a jeges Északra, a mesés Keletre, a buja Afrikába, körbe a fél Földön a divattervező ruhái által. S míg tájról-tájra vándoroltunk a kifutóra libbenő csodás kreációkban gyönyörködve, beleleshettünk kicsit Náray Tamás gondolataiba is, hiszen most az ő szemével nézhettünk körül a nagyvilágban, bepillantást nyerve talán még a tervező álmaiba is, melyekből - ahogy mondani szokta - a valóságát építi.


Dior és Versace 200809 ŐszTél bemutató a Show-Room Rendezvényházban

Dior

Ki ne ismerné a két divatmogul, Christian Dior és Gianni Versace nevét, azok közül, akik csak egy kicsit is érdeklődnek a divat iránt? Dior a ruhák nyelvén azt jelenti: az igazi nő - a negyvenes évektől egészen napjainkig. Ő az, aki a háború okozta divatínség után nem átallott előjönni a New Look-kal, mely által forradalmasította a női divatot. Nők milliói köszönhették neki annak idején, hogy ismét viselhették nemüket, többek közt a karcsúsított, testvonalat követő felsőkkel. A Versace márka pedig ma már a luxus szinonimája - Gianni tragikus halála után húga, Donatella Versace vette át a divatház vezetését. Ő azoknak szánja ruháit, akik a modern korban sem félnek nőnek mutatkozni, akik erősek, dinamikusak, mégis érzékenyek, szofisztikáltak és végtelenül szexisek. 2008. november 6-án ennek lehettünk szemtanúi a Show-Room Rendezvényházban a Fidji Couture-nek köszönhetően.


A Pastell Studio 200809 ŐszTéli kollekciója a Magyar Kultúra Házában

PastellA Magyar Kultúra Házának patinás falai közt, több termen átívelő kifutón lejtettek végig a Pastell Studio 2008/09 Ősz/Téli kollekcióját viselő modellek. A bemutatón hatvan szebbnél is szebb ruhakölteményt csodálhattunk meg, amelyeket Megla Rózsa álmodott a hölgyeknek. Elegancia, kifinomultság, rengeteg nőiesség, ám némi extravagancia rejlett ezekben a ruhákban, amelyek most - bár hétköznapi viseletre szánta őket a tervezőnő – nem igazán a klasszikus és tőle jól ismert business-lookot követték. Kis vadság, kis pikantéria és kiszabadulás a hétköznapok monotonitásából – ezt sugallták a 2008. november 18-án megrendezett bemutató darabjai. Természetesen, azért a szolidabb vonal is képviseltette magát ezen az estén néhány modell által, amelyeket Ács Ilona táskái és a Laoni hozzá illő övei, cipői varázsoltak igazán különlegessé.


Dolce Vita by Léber Barbara a Budapest Boscolo Hotelben (november 26.)

Léber B.

Menyasszonyi ruhák, alkalmi öltözetek - esküvőkre, bálokra, estélyekre, ünnepekre, csupa olyan eseményre, amely különleges, amelyre készülünk, amelyen valóban élünk, s amelyre igazán felöltözünk. De vajon mit vegyünk fel? Uszályos, krinolinos ruhacsodát vagy visszafogott, de rafinált nagyestélyit? Nos, lassan itt a Karácsony, az Újév, a báli szezon, s nekünk döntenünk kell. Bármilyen alkalomról legyen is szó, valószínűleg senki sem maradt tanácstalan, aki ott volt 2008. november 26-án a Hotel Boscoloban, ahol Léber Barbara alkalmi ruha kollekciója vonult kifutóra a szintén tervező és botrányhős Király Tamás mindig rendhagyó rendezésében. Az Első Magyar Divattervezők Szövetsége két - látszólag eltérő stílusú - tagjának közös munkája nyomán show-ból nem volt hiány és színekből sem, mert a 2008/09 Ősz/Téli alkalmi ruha trend igazán bátor, harsány színekben pompázik.


ÁRKÁD Őszi Divathetek 2008 - VIP est (szeptember 25.)

ÁRKÁD őszÚjjászületés ősszel is

Ezen az őszön sem maradhatunk ÁRKÁD divathét nélkül! 2008. szeptember 25-én a budapesti ÁRKÁD Örs Vezér Tere Bevásárlóközpontban azon a 2008 Őszi nagyszabású, exkluzív divatshow-n vehettek részt a meghívottak, amely a következő hétvégéken (2008. szeptember 26. és október 5. között) rendezett bemutatókat összegezte, s öntötte igazán látványos formába. Ezen az estén olyan - a bevásásrlóközpontban kapható - márkák vonultak a kifutóra, mint a Champion, C&A, Jeans Club, Kenvelo, Lee Cooper, Marks&Spencer, Mayo Chix, Pimkie, Reno, Reserved, Salamander, Zero és a Tamaris. A kifutón nem is divatbemutatót, sokkal inkább táncos előadásokat láthattunk, át- meg átszőve a reneszánsz kor jellegzetességeivel, az újjászületés csodás érzésével.


Fehérnemű A-tól Z-ig (február 4.)

RöschRösch, Fiore, Felina

A tradicionális fehérnemű bemutatóra ezúttal az impozáns Béke Hotel hangulatos Shakespeare termében került sor. Kit az extra magas, gyomorszorító csípőnadrág, kit a romantikus, chiffon fodrokkal ékített hálóingek kerítettek hatalmukba, egy biztos, a széles választéknak köszönhetően, a közönség soraiban helyet foglaló prominensek, Bódy Magdi, Endrei Judit, a tüneményes kisfiával érkező Jaksity Kata, Kertész Zsuzsa, Monspart Sarolta sem távoztak csalódottan, ahogy Szulák Andrea sem, aki megígérte, a nyári, füdőruhákat bemutató eseményre kislányát, Rosinát is magával hozza. De rajtuk kívűl is mindenki meglelhette a kedvére való, izgalmas darabot. Kivált, hogy a 2008 Tavasz/Nyári és a 2008/09 Ősz/Téli szezon újdonságait felvonultató vevőtalálkozó újdonságaként, idén a falatnyi csipke csodákon túl, a Bákatex jóvoltából, kiváló minőségű harisnyákkal is megörvendeztettek bennünket a műsor szervezői.





ALMAF