NeoRomantika divatshow a Művészetek Palotája Főlépcsőjén (május 11.)

Hét divattervező az élvonalból úgy döntött, megpróbálják együtt. Népszerűsítendő a hazai divatot itthon és külföldön, létrehozták a Magyar Divattervezők Szövetségét.


NeoRomantika divat-showHét divattervező együtt a hazai divatért

Hét divattervező az élvonalból úgy döntött, megpróbálják együtt. Népszerűsítendő a hazai divatot itthon és külföldön, létrehozták a Magyar Divattervezők Szövetségét. A Művészetek Palotájának Főlépcsőjén ez alkalomból tartott divatbemutatón - mely záróakkordja volt a Romantika Fesztiválnak is - Konsánszky Dóra, Léber Barbara, S. Hegyi Lucia, Makány Márta, Németh Anikó, Sziráczky Brigitta, Joó Beatrix és Kovács Andor egyéni stílusukban fogalmazták meg, milyen a nő, ha neoromantikus. Az estét tovább színesítendő, a tervezők nem csupán kollekcióikat hozták el az estére, hanem egy-egy sztárvendéget is, saját ruhájukba bújtatva. Így került kifutóra Vincze Lilla, Tornóczki Anita, Pindroch Csaba, Szinetár Dóra és Rost Andrea is.Elsőként a gyönyörű fűzőiről közismert Konsánszky Dóra kollekcióját csodálhattuk meg. A  ruhákhoz a hangulatot a vendégek – Balogh Eszter és Vincze Lilla – éneke teremtette meg. Dóra ruhái áttetszőek és pikánsak voltak, a rafinált fűzők mégis tartást adtak viselőiknek.

A következő kollekció Léber Barbaráé volt, akinek vendége a Magyar Televízió szerkesztő-riportere, Tornócky Anita volt. Barbaránál a romantikát a hosszú, leomló selymek képviselték.

S. Hegyi Lucia (Luan by Lucia) tavaszi romantikát hozott pasztell színű selyemkosztümökkel, nőies eleganciával.

Makány Márta (Nara Szalon), akinek vendége az aranyozott férfiideál volt, élénk rózsaszínben, vadvirágos rétként gondol a romantikára. Ravaszul használt kiegészítői, mint a keresztcsíkos harisnya, vagy a necc-nadrág pimaszul kislányossá tették a kollekciót.

NeoRomantika divat-showNémeth Anikó (Manier) az estre készült ruháival nem a hordhatóságra bazírozott. Karibi hatású ruhaszobrait színesbőrű modellek mutatták be. A vendég, Pindroch Csaba színész (Valami Amerika) az egészségét kockáztatta a produkcióért: keleti mozdulatsora végén tányért tört a fején.

Sziráczky Brigitta buján nőies és vadul fodros kollekciót hozott. Vendége Szinetár Dóra egy sanzonnal adta meg az alaphangot.

Joó Beatrix és Kovács Andor (Sentiments) Rost Andreát, a világhírű szopránt hívták vendégül. Ruháik a rizsporos Reneszánsz korát idézték, kihívón és sikkesen.

A pompázatos frizurák Zsidró Tamás és csapat keze munkáját dicsérték, a káprázatos sminkeket a M.A.C. sminkmesterei készítették, a koreográfiát Káel Csaba vitte színpadra. A tour-ok között a Botafogó Táncegyüttes produkcióit csodálhattuk - romantikusan.

  Képek a NeoRomantika divatbemutatóról -  Művészetek Palotája, 2005-05-11
Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2005-05-12


ALMAF