Balaton Sound 2010 lesz (július 8-11.)

2010. július 8-11. között ismét a Heineken Balaton Sound tölti meg élettel a Balaton déli partját.


Balaton Sound 20092010. július 8-11. között ismét a Heineken Balaton Sound tölti meg élettel a Balaton déli partját. A legfrissebb hírek szerint már biztosan a nagyszínpad headlinerei között szerepel a CHEMICAL BROTHERS, amely 2010-ben csak néhány igazán rangos fesztiválon vállal fellépést. Sokak örömére Zamárdiba látogat JAMIROQUAI, az acid-jazz mozgalom legfontosabb követe. A tavalyi, közel félnapos szettet követően rajongók ezrei követelték SVEN VÄTH visszatérését, akárcsak a legaktuálisabb szupersztárt, a Berlin Calling című kultfilm főszereplőjeként híressé vált PAUL KALKBRENNER-t. Rajtuk kívül jelen lesz még a német dancemester, PAUL VAN DYK is a Heineken Balaton Soundon, melyet a Soundhead és az Antropos olvasói a tavalyi év legjobb fesztiváljának választották. Jegyek kedvezményes áron március 31-ig válthatók.Kevs olyan elektro-pros van, akik kztt mr lassan kt vtizednyi kzs munka utn is olyan hatkonyan műkdik a kmia, ha az egsz vilgot megmozgat elektro slgerek előlltsrl van sz, mint Tom Rowlands s Ed Simons. A The Chemical Brothers szuggesztv kpsorokkal, lzerfnyekkel s stroboszkpokkal megspkelt lő kezelseire a kilencvenes vek kzepe ta rendre tbb tzezres tmeg iratkozik fel a legnagyobb klfldi fesztivlokon. Szerencsre, a hazai rajongnak ezttal sem hziorvosukhoz vagy gygyszerszkhz kell fordulniuk, ha rszt kvnnak venni a Chemical Brothers minden elemi rszecskt megmozgat elektroterpijn: sokkal inkbb rdemes felkeresnik a hangulatjavt programok lebonyoltsban len jr Heineken Balaton Soundot, ahol a vilg egyik leghresebb elektro-duja tart nagyvizitet idn nyron. Radsul ez a koncert igazi kurizum: a kmikus testvrek ugyanios csupn nhűny igazn rangos fesztivl meghvst fogadtk el az idn.

A Jamiroquai - Jay Kay vezetsvel - tbb mint harminct milli albumot adott el 1992-es fennllsa ta, s olyan megaslgerekkel hvta fel a vilg figyelmt az acid jazz-pop mozgalom rtkeire, mint a mlynyomparanoidok flelmeit a tncparketten letrekeltő Deeper Underground, a kilencvenes vek nemzedknek mozgskultrjt meghatroz Cosmic Girl vagy a szdtő Virtual Insanity. Jay Kay nemrg jelentette be a zenekar tbb mint fl milli rajongt tmrtő Facebook oldaln, hogy a nyolcadik Jamiroquai album hamarosan elkszl, gy idn jliusban a Heineken Balaton Sound kznsge elsők kztt emelheti majd meg kalapjt az acid jazz űrcowboyok legjabb csillagkzi teljestmnye előtt.

Tavalyi fantasztikus, egszests Heineken Balaton Soundos megapartyja utn ismt Zamrdiba hvja rajongit Sven Vth, aki tbb mint tz vvel ezelőtt indtotta el legends ibizai party sorozatt. 2010-ben a tizedik szezonjnl tart In The Mix sorozat jra vilgkrli turnra űzte a legnpszerűbb nmet techno dj-t. Sven Vth, akit a partykultrban a techno zene 'keresztapjaknt' tisztelnek hvei, idn jliusban ismt egy szguld house partyval s a dancekultra legfontosabb albumaival szegezi a tnctrre hazai rajongit a Heineken Balaton Soundon fellltott techno clubjban.

Az idei nyr nem Berlinbe, hanem Zamrdiba hvja a hazai partykrkben nagy sikert arat Berlin Calling cmű kultfilm sztrjt, Paul Kalkbrennert. A sokoldal, de elsősorban a techno műfajban alkot Paul Kalkbrennernl szinte senki sem ismeri jobban a berlini klubletet, gy nem csoda, hogy kt vvel ezelőtt a Berlin Calling főszerepre s a film zenjnek elksztsre őt krtk fel. Az Ellen Allien ltal alaptott Bpitch Control kiadnl tevkenykedő DJ tavaszi-nyri bulijaira mr a legtbb helysznen az sszes jegyet eladtk, gy a magyar rajongk legknnyebben az idei Heineken Balaton Soundra jegyet vltva ismerhetik meg a legends berlini techniszcna egyik leghresebb DJ-jt.

A Heineken Balaton Sound jvoltbl az elmlt hrom vben a vilg legnagyobb dj-i ltogattak el Zamrdiba. Ez a fantasztikus sorozat idn nyron sem szakad meg Magyaroszg legexkluzvabb knnyűzenei fesztivljn s 2010 jliusban a nmet dancemester, Paul van Dyk ll be a Heineken Balaton Soundot meghdt partyguruk sorba. Paul van Dykot a trance műfaj ttrőjeknt jegyezik, s nem meglepő, hogy az j vilg tncpolitikjt Politics Of Dancing nven kidolgoz lemezlovas Reflections lemezt 2003-ban Grammy-djra is jelltk. Idn jliusban minden Zamrdiba ltogat partyarc meggyőződhet a legutbb In Between cmű albumval a dance vilgt megvlt Paul van Dyk kpessgeiről.

tvgygerjesztőknt eddig t nv vlt ismertt az idei Heineken Balaton Sound programjbl. Ez mr nmagban is elg rv ahhoz, hogy jliusban ismt lettel teljen meg a Balaton deli partja.

Forrs: Balaton Sound


Írta: HazaiDivat.hu , Dátum: 2010-03-22


ALMAF