A 200708 ŐszTéli divat

Lássuk, merre vezetnek most a divatvilág, azaz New York, Párizs, London és Milánó kifutói!


Árkád 2007Egyszínűen nagyszerű

Lássuk, merre vezetnek  most a divatvilág, azaz New York, Párizs, London és Milánó kifutói! A budapesti  ÁRKÁD bevásárlóközpont jóvoltából az alábbiakban pontos képet kaphatsz arról, melyek a 2007/08 Ősz/Téli szezon trendjei színben, textilben, kiegészítőben, sminkben és frizurában. Elöljáróban annyit, hogy az aktuális retro az 1940-es évekig repít vissza, de ellenpontként azért ott a High-tec is a divatpalettán. Színben a narancs, a rózsaszín, a kék, a szürke és a zöld megfelelő árnyalatait használd és lehetőleg nagy felületen, minta nélkül, óriási kiegészítőkkel tarkítva a hatást. Frizurád pedig - ha trendet akarsz - legyen raszta, kreppelt, vagy keményen vágott, de mindenképpen hullámos.Ruhatrendek a 2007/08 ősz/téli szezonban

Színes

Az idei ősz/tél legdominánsabb ruhatrendje a színes trend, amelyik a mögöttünk álló nyár neon-kavalkádját lopja át a hideg évszakokba.

Lényege, hogy az öt trendszín (narancs, rózsaszín, kék, szürke, zöld) lentebb részletezett megfelelő árnyalatát egy tömbben viseld, tehát minta nélküli, nagy, színes felületekkel borítsd be a tested, lehetőleg egy, de legfeljebb két szín használatával.

Harmadik, tompító színként bevetheted a feketét, de ha nagyon trendben akarsz lenni, használd inkább helyette a szürke betonszínű árnyalatát, amely az aktuális szezon semleges színe.

Árkád 2007Derékhangsúlyos

Öv, magasított derék minden mennyiségben! - ez a másik aktuális trendirányzat kiadott jelszava.

Az övek most olyan szélesek, mint a 80-as évek popsztárjaié voltak és van némi szado-mazo-fétis beütésük, merthogy fémben csillognak, de legalábbis szegecseltek, és annyira merevek, amennyi még túlélhető.

A kényelmesebb - sőt, egészségesebb, hiszen a veséd imádni fogja! - a magasított derekú nadrág, vagy szoknya trendje. Igen-igen, a csípőfazonú alsók ideje, sokévnyi tündöklés után, ünnepélyesen lejárt. A ruha most takarja a hasat, sőt, derékrésze a mell alá ér, hangsúlyozva viselője nő-mivoltát.

Nanushka 2007 Modern

E címszó alatt a divatvilág diktátorai minimalizmust, hűvösséget értenek. A fazonok zártak, geometrikus díszítésűek. Az egyszínű, minta nélküli felület itt is kötelező.

Az irányvonal alapszíne a szürke (beton szín), de a klasszikus fekete és fehér - bár nem trendszínek éppen - ennél a stílusnál beleférnek. Az egyszínűség parancsszava itt is érvényes.

Mindazonáltal ezen irányzat lényege az is, hogy a ruha szabása geometrikus hűvössége mellett szexis is legyen, így adva meg a stílus sava-borsát, fiatalos lendületét.

Náray Tamás 2007 Az 1940-es évek

Hollywood díváinak el nem múló dicsfénye a 2007/08 ősz/téli szezont is beragyogja. Ha ezt az irányvonalat választod, milliomos úrinőnek öltözz, de a színekben légy merész, mert a Színes, mint domináns trend, ennél a stílusnál is érvényesül. Minta a textilen itt sincs, van viszont helyette ékkövekkel díszítés. Naná!

A trend kedvéért derekadat övvel hangsúlyozd, és használd bátran a szezon másik legfontosabb kiegészítőjét, a kesztyűt.

Lábbelid, legyen az cipő, vagy csizma, a lehető legnőiesebb, vékony sarkakon egyensúlyozzon és kecses vonalvezetésével tapassza magára a sóvárgó tekinteteket.

Léber Barbara 2007 High-tech

Az ötödik elem Liluja továbbra is felszínen tartja magát, ebben a szezonban sem tévedhetsz, ha testre simuló lakknadrágot, vagy szkafanderre hajazó kezeslábast húzol. A mottó: fémesen, fényesen, robotosan.

De mert ez a szezon a nőiességé is egyben, lábbelid ne bakancs, hanem kecses magassarkú cipő vagy csizma legyen, persze lehetőleg lakkból. A magas talpak (melyek nem jelentenek plató-talpat, csak magasított talprészt, külön ívelő sarokkal) ehhez a stílushoz különösen jól illenek.

A derék itt is hangsúlyt kap, a monokrómról nem is beszélve.

Náray Tamás 2007 Bohó-tech

Na ez valami új. Ráadásul kicsit fából vaskarika. A hatodik irányzat ugyanis két ellentétes stílus, a hippi és a high-tec ötvözete.

Ez a trendvonal egyszerre használja a fent bemutatott High-tech fémes, szigorú csillogását a hippik virágos, színes jókedvével. Az eredmény: valami nagyon XXI. századi, globalizációs, olvasztótégelyes izé, zseniális átmenet a robot és a humanoid között.

Ennél az irányzatnál megengedett a minta, de csak ha etno (geometria, csak-úgy-virágminta kizárt), a magasított derék, vagy szuperszéles öv, a nőcis cipő és a nagy egyárnyalatú felületek azonban itt is nélkülözhetetlenek.

Luu <a href='/anh-tuan.html' title='Anh Tuan'>Anh Tuan</a> 2007 Formagazdag

Ez a 2007/08 ősz/tél legmerészebb irányzata.

Koncepciója tökéletes kiegészítője a szezon domináns trendjének, a Színesnek, hiszen ezen stílus követői valóban csak egy színt viselnek magukon, hacsak nem jelmezbálba készülnek bohócnak.

Merthogy ruhájuk abban az egy színben is annyira extravagáns, merész fazonja, hatalmas gallérja, veszedelmesen széles válla, vagy burjánzó fodrai miatt, hogy több színben valóságos merénylőként hatna a jóízlésre. Egy színben azonban annyira eredeti és hatásos, hogy több se kell!

Náray Tamás 2007 Egyedi felületű

Az irányvonal a Formagazdag kevésbé hivalkodó változata, de lényegét tekintve a domináns Színes trend kezére játszik ez is.

Itt ugyanis a különlegesen megmunkált felületű textilek jutnak főszerephez, a kreppelt, húzott, flitterezett anyagok, melyeknek egyedi mintázata akkor érvényesül igazán, ha viselőjük törekszik egyetlen szín használatára öltözékében.

Széles öv, magas derék - talán már nem is kell ismételjem az aktuális trend-szabályt, de a felület egyenetlensége tollak, bolyhok vagy bugyrok formájában is jelen lehet, ez tehát tökéletesen szabadon választott.

Luu Anh Tuan ruha Szado-mazo

Na végre! Lehet kicsit szenvedni. Elő a lánccal, korbáccsal, bilinccsel! A dominák az idei szezonban kiléphetnek titkos budoárjaikból, és megmutathatják bájaikat napvilágnál is.

Kellékeik (dehát én mondjam meg?) a fekete (!) lakk, a műbőr, a tüll és a szőr (lehetőleg mű). Ruháik fazonja a '40-es évek és a Hight-tech elemeiből építkezik, gótikus stílusjegyekkel (szűk, szexi, hatalmat tükröző) téve összetéveszthetetlenné a hatást.

A szalonképes szado-mazo hölgy kecses csizmát vagy tűsarkút visel, kallapal vagy svájcisapkával, bűntetésosztó kacsóját kesztyűvel védi.

Trendszínek a 2007/08 ősz/téli szezonban

Debreczeni Ildikó 2007Narancssárga - méghozzá a vörösbe hajló (ami el is megy egész a cseresznyepirosig), a mandarinszínű keletiesen telített, nehéz narancssárga és az okkersárga.

Rózsaszín - de nem a baba, inkább a ciklámen, abból viszont a sápadtól az egészen harsányig. Ez a szín is átmehet a cseresznyepirosba, sőt, a bordóba is.

Kék - közelebbről a türkizkék, a tengerészkék és a királykék. Ebbe a színpalettába mentették át a trendmeghatározók immár egy éve kedvencüket, a lilát, mégpedig püspöklila, orgonalila, valamint ibolya- és levendulaszín formájában.

Szürke - mint minden szezonnak, az aktuálisnak is van egy úgynevezett neutrális, semleges színe. A 2007/08 ősz/téli szezontól fogva ez már nem az eddigi drapp, hanem a szürke, méghozzá a betonszürke. De az acélszürke és a kéregszürke is helyet kapott a palettán.

Zöld - akár a smaragd, merthogy ez az árnyalata az abszolút trend. De a pisztáciazöld, a mohazöld és a levélzöld is trendben maradtak.

Kiegészítők a 2007/08 ősz/téli szezonban

Árkád 2007

A kiegészítők - lévén egyszínű, minta nélküli  a ruhatrend - fontos szerepet kapnak a szezonban.

A táskák nagy méretűek, és nem átallanak állatmintásak lenni, de az öt alapszín bármelyikében (persze egyszerre csak egyben) is tündökölhetnek, s esetükben még az arany, vagy az ezüst sem került tiltólistára.

A cipők és csizmák nőiesek, magas sarkúak, sőt, időnként magas (de nem egybe-) talpúak. Tartják magukat az öt alapszínhez és a mintamentességhez. Több színűség helyett díszük az egyedien megmunkált (pikkelyes, tollas, flitteres) felszínük, amely az Egyedi felület irányzat jellemzője.

Sziráczky Brigitta 2007 A fejfedők a szezon fontos kiegészítői, különös tekintettel a svájci sapkára és a motoros vagy repülős, de mindenképp füles sapkára.

A nyakláncok és a karperecek nagyok és hivalkodók, előbbiek ölelhetik a nyakat vagy verdeshetik a hasat, utóbbiak készülhetnek tollból is akár, a lényeg a vaskosság (akárhogy is, de legalább tíz centi széles sávot fedjen a csuklóból, ah máshogy nem , egyszerre viselt karperecek sokaságával) és az extravagáns forma.

A 2007/08 ősz/téli szezon két jellegzetessége az öv, amelyik lehetőleg derékszélességű, de ha ujjnyi vékony is, a derék és nem a csípő vonalán viselendő. A másik pedig a kesztyű, amelyik lehet csuklóig vagy könyékig érő, inkább bőr, mint kötött, és persze, hogy az öt alapszín valamelyikében tündöklő.

Sminktrendek a 2007/08 ősz/téli szezonban

Csősz Boglárka A  tinédzseresen rózsaszín arcpír, mely üdévé varázsolja az arcot, az aktuális trendbe is belefér. De a szezon legfőbb jellegzetessége a grafikusan megrajzolt, erősen és szélesen színezett szemek. A ciklámen, az ibolyalila, a türkizkék és az okkersárga mind-mind a szemhéjadra kerülhet - persze csak külön-külön.

Ha klasszikusabbra vennéd a figurát, válaszd a '40-es évek glamour-sminkjét, Hollywood örökfényű díváinak vérvörös ajkait, fekete kontúros pillantásait, porcelánra alapozott bőrét.

De idén lehetsz gótikus lány is, fekete kontúros szemmel és sápadtra alapozott bőrrel. Csak arra figyelj, hogy az ajkaidat  ne hangsúlyozd, szájfénnyel tedd csak enyhén rózsássá, hogy elkerüld a banya-hatást.

Frizuratrendek a 2007/08 ősz/téli szezonban

Szabados Íréne frizura A szezon frizurái a ruhák Egyedi felületű trendéhez igazodnak. Ha göndör, vagy hullámos a hajad, ebben a félévben adj hálát az égnek. Ha szögegyenest adott a természet, kénytelen leszel bodoríttatni, ha trendben akarsz lenni.

Ebben a szezonban ugyanis a haj textúrája, nem pedig a színezése, csíkozása adja a trendi frizurák lényegét. Így aztán a merészek, vagy reggie rajongók rasztásíthatnak nyakra-főre, a többieknek pedig eljött az idő, hogy vagy a hullámok hercegnőivé váljanak, vagy kreppeltessék sörényüket.

Ha mégsem ondoláltatnál szívesen, akkor válaszd a ravasz fésülés technikáját: készíts néhány tincsedből pántot, melyek keresztül kasul 'csíkozzák' copfba, vagy kontyba fogott hajad felszínét.

A másik trendmegoldás a fonás, de nem a klasszikus indiáncopf, hanem a parkettafonás, ami kétszemélyes játék, de az eredmény egy trenben lévő (haj)mintás koponya.

A szőkét nem lehet száműzni, egy ideje már visszatért a trendszínek közé, és a szezonban visszanyerte vezető szerepét, de a vörös és a barna is trendszínek maradtak, a lényeg itt is, ahogy a ruhák esetén, az egyszínűség.


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2007-10-15


ALMAF