Sziget Fesztivál 2006 lesz (augusztus 9-től 16-ig)

Hány éve is már? Hát igen, tizennégy. A Sziget átlépte a serdülőkor küszöbét.


Sziget Fesztivál 2005 Jegyek és fellépők elővételben

Hány éve is már? Hát igen, tizennégy. A Sziget átlépte a serdülőkor küszöbét. A hetijegyesek pedig rendszeresen túllépik a sátorhely keretet. Ezért idén debütál a ’hazamenős - nem sátrazós’ hetijegy. Egyébként fellép a Radiohead, a Scissor Sisters és Robert Plant, a klegendás Led-Zeppelin legendás frontembere is.Az új hetijegytípus bezetésére azért volt szükség, mert a hivatalos sátorhelyek száma 25.000-re korlátozza a kiadható hetijegyek számát, melyek huncut módon évek óta elővétleben elfogynak. De mert igény mutatkozott további hetijegyekre, a Szerevzők megalkották a ’hazjárós’ hetijegyet, amely hazajáró lelkeknek való. Azaz, aki közel lakik, vagy nem kíván egy héten át konténerben zuhanyozni és bakancssuhogás mellett aludni, de kíván napi szinten koncerten-örjöngeni és egyéb, az megteheti, hogy olcsóért (elővételben június 15-ig 20.000 Ft-ért, utána 25.000,- ért) vált magának belépésre jogosító karszalagot. A csavaros agyú ügyeskedők jobb, ha tudják, hogy sátorverésre kizárólag a némileg drágább (elővételben június 15-ig 24.000 Ft, utána 30.000 Ft) ’ottalvós’ hetijegy jogosít. A betartás módszere: az elkerített sátrazóhelyeknél ellenőrzési pontok, egyéb helyen folyamatos csekkolás.

Az összes hetijegyek száma a fent vázolt módszer segítségével 40.000-re növekedett.

Mi újság a napijegyekkel?

Lesznek azok is. De a tavaly kiadott 40.000 db helyett ők idén csak 25.000-en lesznek / nap. A napijegy egyébként 6.000 Ft-ba kerül, és elővételben is váltható.

És hogy kik mitt érdemes kicsengetni az ezreseket? A program egyelőre szerveződik, de néhány nagy név már visszajelzett.

Ott van például a 2004-ben debütált art pop banda, a Scissor Sisters. A csapat a 2005-ös Live8-en is dübörgött. Jön a punk Exploited, és a világzenész Boban Markovic Orkestra és a Goran Bregovic Wedding And Funeral Band. De fellép a Placebo, a Radiohead és a Rasmus is.

És hát nem csak a zene van, úgyhogy lesz utcaszínház is. Az meg mi? Olyan monumentális performansz, amelyet az utcán - főleg a külföldin - adnak elő, és amelyeknek a nézők közvetlenül a részesei, gyakran szerves közreműködői. A kvázi-színpad, azaz a’hatalmas nyílt tér lehetőséget ad monumentális gépezetek és díszletek, óriás bábuk, élő zene, fény- és pirotechnika alkalmazására. A produkciók már tavaly is sok ezer embert vonzottak esténként.

A Színház- és Táncsátor és Szabadtéri Színpad nevű helyszíne pedig táncol majd többek közt a Szegedi Kortárs Balett, Bozsik Yvette Társulata és a Frenák Pál Társulat is.

Augusztus 9-ig gyakorold, hogyan lehetsz egyszerre két helyen.

További cikkek a témában:

A Trend Sziget királya meztelen

Punk vámpírnők és bodros hajú pop-babák

Még egy hét az ’Egy Hét Együttlét’-ig

Visszaszámlálás 14-től

Trendkövetők, szigeteljetek!

Trend Sziget 2004

Sziget Fesztivál anno és most

 További fotók a témában:

Király Tamás divat-show - Sziget Fesztivál - 2005 nyár

Szabados Iréne épített haj show - Sziget Fesztivál - 2005 nyár

Szabados Iréne vágott haj show - Sziget Fesztivál - 2005 nyár

Mavrák Erik alternatív haj-show - Sziget Fesztivál - 2005 nyár

Jaffa - Sziget Fesztivál - 2005 nyár

Miju divatbemutató - Sziget Fesztivál - 2004 nyár

Mandu divatbemutató - Sziget Fesztivál - 2004 nyár

 Frenetic divatbemutató - Sziget Fesztivál - 2004 nyár

Chance Divatiskola divatbemutató - Sziget Fesztivál - 2004 nyár


Írta: Laura , Dátum: 2006-06-01


ALMAF