HazaiDivat.hu hírek

Békés, boldog Karácsonyt!

Minden kedves HazaiDivat.hu Olvasónak boldog Karácsonyt kíván a szerkesztőség!

Álljon itt helyettünk egy József Attila vers, a Karácsony:

Legalább húsz fok hideg van,
szelek és emberek énekelnek,

B.U.É.K. 2006!

Sikeres 2006-ot kívánunk a HazaiDivat.hu Olvasóinak! Az Óévet Via tárcájával búcsúztatjuk

BUEK 2006Legszívesebben ki sem kászálódnék az ágyból. Egész álló nap csak heverésznék a pihe-puha paplanok között, és azt álmodnám, hogy tűz a nap, tombol a forróság, a madarak az ablakom alatt véget nem érő csetpartiba fogtak, pörög az élet, zajlik a nyár.

Ehelyett kinyitom a szemem. Nem kellett volna. Inkább gyorsan visszacsukom: hátha mégse. De. Sajnos. December van.


Trendi frizura 2006

Hogy Te is tudd, mit viselj idén a fejeden!

Trendi frizura 2006A megfelelő frizura megválasztása életbevágóan fontos! ...ha nap mint nap a kamerák kereszttüzében tündökölsz, mint aktuális hollywoodi sztár. De ha nem vagy törzsvendég a piros szőnyegen, akkor sem árt olyan hajat vágatnod/festetned, amelyik kiemeli előnyös arcvonásaidat és még trendkövető is. Az is hasznos, ha fantáziád már azelőtt meglódul, hogy belépnél a fodrászajtón, így az imidzsújítás nem egy hirtelen jött ötlet, vagy fodrászod aznapi kedvének eredménye lesz, hanem átgondolt koncepción alapszik majd, ami pedig a siker titka. Ehhez a sikerhez igyekszünk hozzájárulni a Trendi frizura 2006 és Trendi frizura 2007 menüpontok indításával.


Miss Balaton 2006 közönségszavazás

Te melyik szépség fejére tennél koronát?

Miss Balaton 2006Kíváncsiak vagyunk rá, hogy szerinted, kedves Trendkövető, ki érdemelné meg a 2006-os mezőnyből a Miss Balaton címet. A HazaiDivat.hu mint a Miss Balaton 2006 médiatámogatója szavazást indított arról, hogy a 16 csinos jelölt közül kinek a fejére tennék a koronát, és popsija alá az új autót trendmagazinunk olvasói. Az új királynőt 2006. augusztus 4-én a Siófoki Szabadtéri Színpadon koronázzák majd, de addig is... Szavazz Te is! Ne rejtsd véka alá...
Fotók a Miss Balaton 2006 döntőseiről - 2006-07


HazaiDivat.hu kirakat a tíznapos Árkád Tavaszi Trendek 2007 rendezvénye

Párizsi utcakép, budapesti szerkesztőség

Árkád DivathétA budapesti ÁRKÁD több, mint bevásárlóközpont: kaméleonként hol divatbemutatóhelyszínné, hol kiállítóteremmé, hol pedig párizsi utcaképpé avanzsál. Legújabban ez utóbbit teszi, hogy a hagyományoknak megfelelőn, szezonkezdetkor informálja  a divatkövetőket, melyek a 2007 Tavasz/Nyár trendjei. A HazaiDivat.hu - idén előszőr - nem csupán tudósítóként, de kiállítóként is részt vesz a tíznapos eseményen. Keresd meg a pavilonunkat az Őrs vezér terén álló ÁRKÁD aulájában, és írd meg nekünk, hogy tetszik! Köszönjük.


Lezárult a HazaiDivat.hu Kimi a kedvenc magyar divatterveződdivatmárkád

18 425 szavazat alapján...

Zoób KatiEgy éven át szavaztatok, szakadatlanul. Összesen 18 425 (!), azaz rengeteg szavazat érkezett a Ki/mi a kedvenc magyar divatterveződ/divatmárkád?  kérdésre 2007. január 2. és 2008. január 3. között a HazaiDivat.hu portálon. Köszönjük. Eredmények is születtek... Sőt. Új szakma szerinti szavazást is indítunk.


A HazaiDivat.hu portál hirdetésszervezőt keres

Hirdetésszervező kerestetik!

Magyarország legnagyobb tematikus divatportálja, a HazaiDivat.hu alvállalkozót keres hirdetésszervezői feladatokra. A havi 150.000 divat iránt érdeklődő látogatót vonzó portál reklámfelületeit online elérhető Médiaajánlatunk alapján a hazai divatipar és szépségszakma szereplőinek szeretnénk felajánlani szives használatra. Ha úgy érzed, Te lennél az alkalmas vállalkozó, jelentkezz!


2007 tavaszi, nyári látogatottságunk: április (35.000), május (38.000)

HazaiDivat.hu logóSikeres évszakváltás

Átléptük a bűvös negyvenezret! 2007. augusztusában már 40.500-an voltatok kíváncsiak a HazaiDivat.hu portálra. Míg az áprilisi húsvéti szünetben 'csupán' 36.000 látogatót számláltunk, májusban már újra 38.000-en jöttetek el divatportálunkra, akárcsak márciusban. Júniusban és júliusban pedig már 39.000-ig szaladt a statisztikánk. És 2007. szeptemberében minden jel szerint a 2007. augusztusi 40ezres csúcs is megdől: 46.000-nél is több egyedi látogató lesz a vége, napi 2.500-3.000-resével.


Via: Webszerelem - Egy internetes társkeresés krónikája

Via: WebszerelemSzerzőnk elsőkönyves lesz

2008. júniusában napvilágot lát háziszerzőnk, Via első könyve, a Webszerelem, mely a webes ismerkedésről szóló true fiction. Főhőse egy huszonéves nő, aki ex-modellkolléganője sikerén felbuzdulva regisztrál egy internetes társkeresőbe, és négy hónap alatt tucatnyi weben megismert férfival tesz kísérletet a közösjövő-építésre. Közben alaposan kitanulja a webrandizás műfaját a bemutatkozó sorok mögött olvasástól a 'nehéz esetek' kezelésén át a vakrandizás technikájáig. A Webszerelem egy modernkori lányregény köntösébe bújtatott kézikönyv a férfiakhoz és az internetes társkereséshez.


HazaiDivat.hu blogok a Miner.hu bloggyűjtő portálon

HazaiDivat.huDivatos blogok

2007. november közepétől a Miner blogkeresőjében, a divat.miner.hu oldalon ott sorakoznak a HazaiDivat.hu bloggereinek naplóbejegyzései. Az egyik legnagyobb hazai bloggyűjtő szájt (jelenleg 142.300 blog sorakozik rajta), amely tematizálva gyűjti össze és teszi közzé a magyar nyelven publikáló bloggerek írásait, felkereste portálunkat, mit szólnánk, ha divat kategória alatt megjelentetnék bloggereink véleményközléseit. Mi természetesen igent mondtunk a megtisztelő felkérésre, már csak azért is, mert ezáltal is nagyobb figyelem irányul a hazai divatvilágra. Úgyhogy hajrá HazaiDivat.hu bloggerek! Mostantól még szélesebb publikumhoz szólhattok divatportálunkon keresztül.


2007 őszi látogatottságunk: szeptember, október, november

HazaiDivat.hu logóŐszi szelek szárnyán

Hatvanezer. Szép is, kerek is. Kerek, hiszen ennyi emberből áll a HazaiDivat.hu portál olvasói köre. Legalábbis 2007. októberében és novemberében már ennyien látogattatok el divatportálunkra. Pedig már a szeptember is felülmúlta az augusztusi bűvős-negyvenezer-átlépés táplálta várakozásokat, hiszen az első őszi hónapban 47.000-en olvastátok a portált. Októberben ez a szám se szó, se beszéd, fölszökkent 59.000-re, hogy aztán novemberben is megmaradjon ez az intenzív érdeklődés.


Webszerelem.hu

Webszerelem.huVia elindította önálló portálját

Örömmel és büszkeséggel a szívünkben mutatjuk be.... Azazhogy, bocs, inkább félre a pátoszt! Szóval. Elindult egy portál. Egy portál, az internetes társkeresésről. Nem, nem internetes társkereső, csak arról csevegő, véleményező, viccelő, és az a címe, hogy Webszerelem.hu. De a többit inkább Via írja!: Te ismerkednél az Interneten? Nem, mert személytelen? Igen, mert sok lehetőséget rejt? Én ma már az utóbbi táborba tartozom, de bevallom, az előbbiben kezdtem.


2006. májusától partnerünk a FASHION for women divatmagazin

FASHION for women'Egyedül nem...'

’Egyedül nem megy’ - már a régi nagyok is megénekelték. És ha megy is egyedül, azért többen jobb. Ezen logikai láncolaton végighaladva döntött úgy a HazaiDivat.hu szerkesztősége, hogy partneri viszonyra lép a FASHION for women divatmagazinnal. Így aztán 2006. májusától kezdve a FASHION for women nyomtatott sajtótermék és a HazaiDivat.hu portál kéz a kézben tudósít a divatról.


GAS 2006 Nyár divatbemutató a siófoki Beach House-on (július 15.)

GAS 2006 NyárFarmerben, szinesben

Homokos tengerpart, szikrázó napsütés -  egy júliusi divatbemutató ideális körülményei. Lennének... Dehát kit érdekel, hogy a balatoni tengerparttá alakított siófoki Beach House-on reggel óta vadul süvölt a szél, és hogy az arcunkba sorozó tengerparti homokot munkások hordták a Balaton partjára? Az elszánt nyaralókat biztosan nem, ők ugyanis este nyolcra mintegy négyszázan a nagyszínpad köré gyűltek, hogy megtudják, mi a trend a GAS szerint 2006. nyarán. Laza, sportos, de van stílusa. Kedvence a farmer, de szívesen hord más, természetes alapanyagú textileket is, köztük a pamutot. Ilyen a GAS rajongó idén nyáron. A kantáros nadrág idén a lányok közt sláger, jól mutat alatta a testhez simuló, szűk, rövid ujjú póló. A nadrágok még mindig a csipőnél végződnek, a GAS élénk színű öveivel, vagy kendőivel smimíthatod őket szorosan a testedhez. A divatbemutató médiatámogatója a HazaiDivat.hu volt.


2007. februárjában 33.000 olvasó, 4.000.000 találat

HazaiDivat.hu logóRövid február, magas látogatottság

Ahogy januárban ígértük, az idei a nagy változások éve lesz a HazaiDivat.hu háza táján. Több tudósítás, több portréinterjú, és olyan új szolgáltatások, mint az Eseménynaptár sorakoznak majd föl az elégedettségetek érdekében. Az statisztikákból úgy tűnik, a megkezdett munkáink sikeresek, hiszen 2007. februárjában több, mint 33.000 egyi IP-t számoltunk, miközben 43.000-szer látogattatok el hozzánk. Érdeklődésetek 2.307.000 oldalletöltést és 4.000.000 találatot eredményezett.


Webszerelmes lakodalom lesz 2008 augusztusában

WebszerelemEgy internetes társkeresés sikertörténete

2008. augusztusában, az Európa hajón örök hűséget fogad egymásnak két fiatal, akik az internetes társkeresők nélkül sosem találkozhattak volna, hisz korábban 170 km választotta el őket egymástól. Hogy ez miért hír? Hát mert történetükről könyv született, melyet 2008. júliusától Te is elolvashatsz. Via, (a HazaiDivat.hu főszerkesztője :) - a szerk.) a Webszerelem című true fiction szerzője őszintén ír az internetes ismerkedés buktatóiról és létjogosultságáról, miközben főhőse, a huszonéves ex-modell, médiamunkás lány történetén keresztül bepillantást enged a tucatnyi férfival szervezett webrandi sorozatba. És hogy pontosan mikor lesz a webszerelmes lagzi? Keresd a feliratot a jobbára a Lánchíd budai lábának közelében kikötött Európa hajón! Ha megtaláltad, itt szólj.


Médiapartnerünk a Nők Lapja Café és a Hírkereső

HazaiDivat.hu cikk a Nők Lapja CafénDivathírt szállítunk

2007. júniusában szövetség született divatportálunk, és Magyarország leglátogatottabb női portálja a Nők Lapja Café (nlc.hu) között. Azóta rendszeresen találkozhattok a HazaiDivat.hu tudósításainak, interjúinak bevezetőivel, és a hozzájuk tartozó fotógalériákkal médiapartnerünk főoldalán és Öltözködjünk rovatában. A legolvasottabb hírgyűjtő portálon, a Hírkeresőn (hirkereso.hu) 2007. szeptembere óta sorakoznak legfrissebb híreink a Kultúra rovatban.


HazaiDivat.hu cikkek a McDonalds termináljain

McDonald'sDivatburger

2007. január 3-tól a HazaiDivat.hu aktuális hírei a McDonald's magyarországi gyorséttermeiben is olvashatók. Az étteremláncban már évek óta internetezhetsz vezeték nélkül, de mostantól a Meki újonnan bevezetett, belső termináljain is elérheted a friss trendhíreket a magyar divat onnline otthonán. A McDonald's terminálján számos tematikus oldal közül válogathatsz. A hírportálok mellett megtaláljuk a programajánló, a levelező és a közösségi oldalakat is. A Divat menüpont alatt a HazaiDivat.hu internetes divatmagazin aktuális híreinek leadjei és linkjei találhatók.


Elindult új szolgáltatásunk, az Eseménynaptár

Eseménynaptár 2007 márciusÁllandó belépőjegy a hazai divateseményekre

Talán észrevetted már, hogy néhány hete új menüpont tűnt fel a HazaiDivat.hu bal oldalán. Legfrissebb, a hazai piacon egyedi szolgáltatásunk neve: Eseménynaptár, funkciója pedig nem más, mint hogy jó előre tájékoztasson arról, milyen nyilvános, bárki számára megtekinthető divatesemények várhatók a jövőben Magyarországon. Figyeld rendszeresen, és tudni fogod, hová menj, ha divatbemutatóra, hajshow-ra, egyszóval trendeseményre vágysz!


HazaiDivat.hu Interaktív

HazaiDivat.huA HazaiDivat.hu portál immáron 5 éve a magyar divat online otthona. 2009. novemberétől pedig olyannyira otthonává válik, hogy a hazai divatszereplők maguk vehetik kezükbe portálunkon való megjelenésüket a HazaiDivat.hu Interaktív program keretében.


Levis kontra AIDS Segély Alapítvány (augusztus 10.)

Levi's Budapest Andrássy út 2008A HazaiDivat.hu Szerkesztőségébe a mai napon, 2010. augusztus 10-én egy e-mail érkezett az AIDS Segély Alapítványtól. A levélben arról tájékoztatnak, hogy a mai napig nem érkezett meg hozzájuk az a felajánlás, melyet a Levi's(R) tett 2008. október 30-án a budapesti Andrássy út exkluzív Levi's(R) üzletben tartott jótékonysági árverésén - melyről a HazaiDivat.hu is tudósított - , melyen Dukai Regina 150.000 forintért licitált egy Levi's(R) 501(R)-es Gold Edition farmerért, s mely összeget a cég, az eseményen történt bejelentése szerint az AIDS Segély Alapítványnak szánta. A lassan két éves késlekedés alatt nem született megoldás, ezért az Alapítvány - levele szerint - peres eljárást kezdeményez az ügyben. Amennyiben a Levi's(R) vagy az Alapítvány alább közölt e-mailjében szintén megemlített rendezvényszervező, a Próbafülke Produkció Kft. is meg kíván szólalni az ügyben, természetesen nekik, mint a másik félnek is felületet biztosít portálunk. Alább az AIDS Segély Alapítvány teljes levele:


Levis kontra AIDS Segély Alapítvány (augusztus 10.) 2.

Dukai Regina és Debreczeni Zita a Levi's jótékonysági árverésénA Levi's-t képviselő Próbafülke Produkció portálunk megkeresésére pontosan 30 percen belül reagált egy banki bizonylat átküldésével, mely igazolja, hogy az átutalás a megkeresésünk napján, azaz 2010. augusztus 10-én megtörtént. Az ügy tehát rendben lezárult, az AIDS Segély Alapítvány hozzájutott a 2010. október 30-án a Levi's által neki felajánlott 150.000 Ft-hoz. E hír előzménye, hogy a HazaiDivat.hu Szerkesztőségébe ugyanezen a napon, tehát 2010. augusztus 10-én délután egy e-mail érkezett az AIDS Segély Alapítványtól, sérlemezve benne, hogy az elmúlt csaknem 22 hónap alatt nem érkezett meg hozzájuk a fenti felajánlás, melyet a Levi's a budapesti Andrássy úton nyílt exkluzív üzletében tartott jótékonysági árverésén tett, Dukai Reginának egy Levi's(R) 501(R)-es Gold Edition farmerért adott licitjét ajánlva föl az AIDS Segély Alapítványnak. Portálunk a másik felet, tehát a Levi's-t és hazai képviselőjét, az üzletnyitó-árverés szervezőjét, a Próbafülke Produkciót is meg kívánta szólaltatni az ügyben, erre a megkeresésünkre érkezett a fent nevezett banki bizonylat. Portálunk ezúton fejezi ki örömét, hogy a probléma ilyen rövid időn belül megoldódott, legalábbis ami a nyilvános tárgyalásának kezdetétől számított időt illeti.


A Fashiondesigner.gportal.hu lopja a HazaiDivat.hu cikkeit

A HazaiDivat.hu Zoób Katti cikke a Fashiondesigner.gportal.hu-nNe lopj!

A HazaiDivat.hu a mai napon tisztelettel megkérte a Fashiondesigner.gportal.hu honlap tulajdonosát, hogy 5 munkanapon belül szedje le a HazaiDivat.hu-ról eltulajdonított, és honlapján sajátjaként feltűntetett tartalmakat.


A Webszerelem regényhőseinek esküvője (augusztus 9.)

Webszerelem esküvő2x is kimondták a boldogító igent

2008. augusztus 9-én az Európa hajón örök hűséget fogadott egymásnak a Webszerelem könyv két főhőse. Nem, ez nem mese, ez a való: Viát (a HazaiDivat.hu főszerkesztője :) - a  szerk.) főváros XIII. kerületének plébániatemplomában vezette oltár elé Arab Herceg, hogy aztán hosszú sorokban kígyózó, vadul tülkölő autókonvojukkal, a járókelők lelkes integetése közepette átvágjanak a belvároson, és az Európa hajó fedélzetén, anyakönyvvezető előtt is igent rebegjenek. A lakodalom hajnali fél négyig tartott.


Újraindult a HazaiDivat.hu portál

HazaiDivat.huÚjraindultunk. Igaz, még csak félárbóccal, de már egyre gyakrabban frissülő hírekkel. Köszönjük a türelmeteket! A szerkezet - mint látjátok - átalakult, ahogy a dizájn is, bár utóbbi még nem a végleges 'ruhánk'. A menüpontok racionalizálódtak, és némelyek még nem működnek teljes pompájukban. A képeket is új szerkezetben mutatjuk be, bár itt is inkább a lényegre (a képekre) koncentrálunk egyelőre. A célunk viszont 2004 óta a régi: megmutatni, mi történik a hazai divatéletben és bemutatni, kik a (fő)szereplői. HazaiDivat.hu - a magyar divat online otthona.


A HazaiDivat.hu alapító-főszerkesztőjének regénye árkedvezménnyel

Internetes társkeresés könyvAz interneten ismerted meg a kedvesed? Vagy egy barátoddal történt ugyanez? Nem kell személyesebb karácsonyi ajándék annál, mint ami felidézteti vele ezt az emléket. Ha viszont nincs emlék, de gyakorló webes társkeresőként szívesen elolvasnád, másoknak hogyan sikerült, akkor is jól jön e regény a fa alá. Legyünk őszinték! Egy szórakoztató és romantikus regény mindig jól jön a fa alá. Főleg, ha igaz történet az alapja és egy annyira mai témát dolgoz föl, mint az internetes társkeresés, ráadásul a hazai könyvpiacon elsőként - akadnak is azóta követői szép számmal :) Az eredeti Webszerelem könyv kiadónk karácsonyi ajándékaként most 40% árkedvezménnyel, azaz csupán 1.800 Ft-ért (bolti ára 2 999 Ft) elvihető! Ha kihasználnád a karácsonyi akciót, mely 2009. december 1-től december 24-ig tart, akkor kattints a 'Megveszem a Webszerelem könyvet' linkre és add meg, kinek és hova küldhetjük házhoz a regényt. A könyvet a megrendelés másnapján - Karácsonyig elsőbbségi küldeményként - postázzuk a megadott címre. Előre utalás esetén az átvevőnek már nem kell fizetnie a postásnak, így ajándékként is érkezhet a regény.


Meghalt Lovász Sándor László, a HazaiDivat.hu fotóriportere

Lovász Sándor László és a modellek41 éves korában, budapesti otthonában elhunyt Lovász Sándor László, a HazaiDivat.hu portál hivatalos fotósa és immáron örökös tagja, az egész hazai divatvilág 'Lovászsanyija'. A modellek a kifutó végén neki pózoltak, a portfóliók az ő divatbemutató fotóival voltak (és vannak) tele. Sokunkat - köztük engem is - ő fedezett föl, és vitt magával divattervezőkhöz, bemutatókra, afféle 'mindenki apukájaként'. Az utolsó modellfotózására már nem tudott elmenni. Talán így képzelte el ő is... Vagy inkább egy divatbemutatón, a fémláda-pulpituson, melyre filctollal a HazaiDivat.hu feliratot pingálta? Egy biztos: túl sok volt már a kórházban töltött idő... És az is biztos: négy évtized túl kevés. Arra viszont éppen elég, hogy egy egész iparág, a magyar divatipar gyászolja. Mostmár minden divatbemutatóról hiányozni fog valaki. Modellek gyűrűjében búcsúztatjuk, mert így érezte magát a legjobban.


Kossuth Rádióban a HazaiDivat.hu (április 27.)

Kossuth Rádió2010. április 27-én, kedden 9:30 és 10:00 között érdemes a Kossuth Rádióra hangolnod, mert a téma a divat, a divatkövetés lesz. Ráadásul az mr1 délelőtti beszélgetős műsorának, a Napközben-nek vendége lesz Glotz Erika divattervező és Kárpáti Bea pszichológus mellett Darnyik Szilvia, a HazaiDivat.hu főszeresztője is. A stúdióban ülők beszélgetésébe telefonon kapcsolódik majd be Bajczár Éva, az Intercolor színbizottság egyetlen magyar delegáltja. Érczfalvi András műsorvezető arról kérdezi majd vendégeit, hogy vajon mennyire kerül közel a divatbemutatókon látható divat a napi felhasználókhoz, tehát extrém, vagy nem, ami a kifutókon fut? Illetve hogy a nagyvárosok és a kisebb települések között fenálló divatkövetési különbségnek mi a lehet az oka? A divatot pszichológiai szempontból is vizsgálja majd a műsor: hogyan sérül az, aki bár szeretné, de nem engedheti meg magának, hogy kövesse a divatot, illetve betegség-e a túlzott divatkövetés? Szerinted?


Via és a Webszerelem a Facebook.com-on

Via és a Webszerelem már a Facebookon is! Ha olvastad a regényt, és tetszett, kattints a Facebook.com Via oldalán és Webszerelem oldalán a Tetszik gombra.
Webszerelem.hu Facebook.com-on


HazaiDivat.hu Szimpátialogó Program

HazaiDivat.hu szimpátialogóKedves Trendkövető! Ha szívügyed a Hazai Divat (a magyar dizájnerek termékei és/vagy a divatportál :)), akkor mostantól itt a lehetőség, hogy ezt ország-világgal tudasd. Az alább listázott ikonok (szimpátialogók) közül a Neked tetsző alatt szereplő szöveget illeszd be saját honlapod HTML kódjába. Siker esetén a választott szimpátialogód a Te weboldaladon is megjelenik. Ha egy látogatód érdeklődve rákattint, a HazaiDivat.hu portál egy új ablakban jelenik meg. Köszönjük, ha támogatod a magyar divat online otthonát egy szimpátialogó megjelenítésével! Szimpátialogók széles méret és színkombinációs választékban itt:


HazaiDivat.hu fejlesztés

Első Fotó a HazaiDivat.hu portálonKedves Látogatóink!

A HazaiDivat.hu portál teljes átalakítása zajlik. A szöveges tartalmak folyamatosan elérhetők maradnak, de a fotók átmenetileg nem. Amint divatportálunk átköltözött egy tágasabb szerverre, ismét teljes funkcionalitásában elérhető lesz. A munkálatok előre láthatóan 2009.03.01-ig tartanak majd. Megértésüket köszönjük.

Üdvözlettel: A HazaiDivat.hu csapata

Update: 2009.01.03 -tól elérhető a kepek.hazaidivat.hu képgaléria

Update: 2009.01.30 -tól ismét lehet új tartalmat feltölteni és megjelennek a képek is az új tartalmakban. Az archívumban a képek megjelenítésén még dolgozunk.


A Magyar Televízióban Via és a Webszerelem (február 13.)

ViaMagyar Televízióban a Webszerelem

Az internetes társkeresés kortünet. Az egyik legnagyobb webes társkereső portál nemrég végzett felmérésen szerint már 1 millió ember ismerkedett vagy ismerkedik most is Magyarországon. Ha egy téma ennyi embert érint, akkor annak a televízióban a helye. Nem gondolta ezt másként az MTV technológiai magazinjának szerkesztősége sem, és interjúban kérdezte Viát (a HazaiDivat.hu portál főszerkesztőjét) az internetes társkeresésbeli tapasztalatairól és persze a Webszerelem könyvről. Az interjút 2009. február 13-án, pénteken :) a 13:00-kor kezdődő InfoGeneráció.2.0-ban láthatjátok az m2-n.


A Klubrádió Könyvklubjában Via és a Webszerelem (február 5., 9., 15.)

Klubrádióban a Webszerelem

Csütörtökön (február 5.) reggel a HazaiDivat.hu főszerkesztőjével, Viával ébred az, aki a Klubrádióra hangolja magát (Budapesten a 95.3-on). A  7-es és 9-es hírek  előtt 6:55-től és 8:55-től Oláh Andrea beszélget 5 percben Viával a Webszerelem c. könyvéről és az internetes társkeresés műfajárban szerzett tapasztalatairól. Ha nem vagy koránkelő és/vagy 10 percen át is elhallgatnád a szerzőnőt, akkor jövő hétfőn (február 9.) 13:00-tól tekerj a Klubrádióra, és az egyórás Könyvklubban megteheted. Ha pedig inkább hétvégén rádióznál, akkor a vasárnapi (február 15.) ismétlés a te műsorod! A véleményednek pedig ne szabj gátat - tudod, a Klubrádió szlogenje ez: "Tények, vélemények"... Az adó itt fogható országhatáron innen és túl:


A Klubrádió Női vonalában Jaksity Kata Viával beszélget

Klubrádió Női vonalában a Webszerelem

Kedden (március 24.) 13:00-tól fél órán át Jaksity Kata faggatja Viát - a HazaiDivat.hu főszerkesztőjét - az internetes társkeresés során szerzett tapasztalatairól, és az ezek alapján született regényéről a Webszerelemről. A Klubrádió Női vonal c. életmód magazinja nőkről szól, de nem csak nőknek. Ezért ha nő vagy, ha nem, mindenképp érdemes a Klubrádióra hangoldon (Budapesten a 95.3-on), főleg, ha egyike vagy annak az egymilliónak, aki ma Magyarországon érintett az internetes társkeresésben. Ha még csak kacérkodsz a gondolattal, akkor is hasznos lehet neked az interjú, ha pedig eleve idegengedsz a webes társfogás műfajától, na akkor lehet csak hasznos igazán... :) Az adó itt fogható országhatáron innen és túl:


Az ATV Reggeli Jam c. műsorában Via és a Webszerelem (április 9.)

ViaATV2009. április 9-én, csütörtökön 8:20-tól, tehát az utolsó reggeli hírek előtt, az internetes társkeresésé lesz a főszerep az ATV Reggeli Jamjében. A téma "szóvivője" Via lesz, akit Jaksity Kata kérdez majd a webes ismerkedésbeli tapasztalatairól, melyeket első, Webszerelem című regényében vitt papírra. És hogy miért hír ez itt, a HazaiDivat.hu-n? Hát mert Via e divatportál főszerkesztője.


A Duna Televízióban Via és a Webszerelem (február 12.)

ViaDuna TV-n a Webszerelem

Milyenek a mai párkapcsolatok? Miért ilyenek? Mi a probléma velük? Van-e probléma velük egyáltalán? Ezeket a kérdéseket  boncolgatja a Duna TV Kikötőjének csütörtök esti extra kiadása, Valentin nap közeledtével. A meghívott vendégek: Babarczy Eszer, szociológus, Horgas Eszter, fuvolaművész, Rudolf Péter, színművész, és Via az internetes társkeresésről szóló Webszerelem regény szerzője (és a HazaiDivat.hu főszerkesztője). A televíziós beszélgetést 2009. február 12-én, 20:30-tól láthatjátok a Duna Televízió Kikötő-Extra című kulturális magazinműsorában.

 


A Nők Lapja Hétvégén Via pódiumbeszélgetett a Webszerelemről

ViaA Nők Lapja C@fé szerkesztősége a Nők Lapja Hétvégén (május 17-18.) pódiumbeszélgetést szervezett Az ismeretlenség varázsa - hatékony módszer vagy egyszerű húsvásár a netes társkeresés? címmel. Az NLCafe.hu, mint a Webszerelem könyv egyik kiemelt médiatámogatója beszélgetőtársnak hívta Viát (a HazaiDivat.hu főszerkesztőjét) - a Rapid randi vezetőjével Frankó Ágival és a Nők Lapja C@fé párkeresőjének üzemeltetőjével, Markovics Andrással együtt -, aki Bakos Zsuzsi kérdéseire válaszolva megosztotta a nézőkkel internetes társkeresési tapasztalatait. Bár a könyv még nem lehetett jelen - csak Via pólóján virított, hogy Webszerelem -, az antré azért jól sikerült: egyetértően bólogató és fel-felnevető hallgatóság közben, hasznos gondolatokért a szerzőnek köszönetet nyilvánító nézők utána.

A mostmár hagyományos Nők Lapja Családi Hétvége idén is szép számmal vonzotta a látogatókat, a Nők Lapja Café pódiuma pedig a hallgatóságot. Utóbbiak szombat déltől Somát, a nagyréti hétvége háziasszonyát és meghívott vendégeit hallgathatták életvezetési tanácsadásilag, és tették is úgy, hogy a sátort sok sorban körbefolyta az ücsörgő érdeklődők hada. És a kétosztálynyi nagyérdemű akkor sem oszolt, amikor 13:00-tól az internetes ismerkedés tabutémáinak döntögetése került terítékre.

Kiderült, hogy a webrandizás problematikája azt a korosztályt is érinti, amelyik pedig nem internetfaló, viszont a Nők Lapja Hétvége legszorgalmasabb látogatója: a középkorúakat. Sok 40-es, 50-es hölgy bólogatott lelkesen Via egy-egy sztorijára, és nem csak a 20-on, 30-on éves hallgatók mosolyodtak el mindentudó cinkossággal némely, a Webszerelem könyvből felidézett baklövésen, hanem az érettebb korosztály is.


Megjelent a Webszerelem könyv (július)

Webszerelem könyvek3D-s antré

Szerzőnk, Via Webszerelem című könyve debütált a hazai könyvpiacon. Már nem csak előrendelhető, de június végétől, július elejétől 3D-ben is ott van a könyvesboltok (Alexandra, Libri, Fókusz Könyváruházak stb.) és a hipermarketek (Auchan, TESCO, Cora) polcain. Persze az internetről (Bookline.hu, Alexandra.hu, Libri.hu, Fókusz Online, VELVET Pláza stb.) továbbra is kedvezményesen rendelhető. A könyv bolti ára 2 999 Ft, de a kiadótól (WhySoft) 30%-os kedvezménnyel, azaz már 2.099 Ft-ért megvásárolhatod a könyv hivatalos weblapján, a Webszerelem.hu oldalon.


200708 Téli látogatottságunk: december, január, február

HazaiDivat.huTéli hullámvasút

Hatvanegyezer. Ide jutottunk el tél végére. És hogy ősz végi látogatottságunkhoz képest ez csupán plusz 3.000, azt megmagyarázza a Karácsony, a Szilveszter, a téli szünet és az ilyen tájt szokásos divat-uborkaszezon. De ez a szám egyúttal megerősíti, hogy a HazaiDivat.hu portál olvasói köre valóban 61.000 ember, hisz a 48ezres és 56ezres (hm, nem is rossz...) ünnepek és trendszünetek után mind az 58.000 novemberi olvasónk visszatért, sőt, párezerrel még gyarapodtunk is. És ami ennél még jobb hír: statisztikánk szerint márciusban már hetvenezren leszünk!


Lékó Tamás, a HazaiDivat.hu divatfotósa az Arany 10-ben állít ki

TáncDivatos táncok

A HazaiDivat.hu divatfotósai közül a sakknagymester öccse, Lékó Tamás az, akinek objektíve nem csak modellekre, de táncosokra is vadászik. A budapesti Arany 10 művházban táncosokról készült pillanatképeiből nyílt kiállítás 2005. május 20-án. Tamás évek óta járja Budapest és New York modellügynökségeit, divatbemutatóit, szenvedélye a divatfotózás. De egy szenvedély nem szenvedély, kell mellé más, ez pedig a táncfotózás. Hogy miért éppen a tánc? Mert mozgás, mert szenvedély, mert ritmus, mert maga az élet.


Készítsd el TE a HazaiDivat.hu logóját!

A HazaiDivat.hu pályázatot hirdet a portál logójának elkészítésére 

Ha Te vagy az az ügyeskezű, jóízlésű dizájner, aki képes egy ütős, de letisztult, informatív, de megjegyezhető logó megtervezésére, akkor most ne fogd vissza Magad! A HazaiDivat.hu pályázatot hirdet logóterv készítésére. A legjobban sikerült pályázati anyagból készül majd a HazaiDivat.hu logója, amelyet különböző reklámhordozókon (szórólap, plakát, matrica stb.) láthatsz majd viszont országszerte.


Lezárult a logópályázat

A HazaiDivat.hu logójának elkészítésére kiírt pályázat a mai nappal lezárult (2005. november 30.)

Kedves Pályázó Grafikusok! A HazaiDivat.hu szerkesztősége köszöni a lelkesedéseteket és rengeteg, jobbnál-jobb logóterveket. A beérkezett pályázatok elbírálása folyamatban van. Eredményhirdetés 2006. februárjában várható.


Hamarosan megújulunk

HazaiDivat.hu logó 2006Néhány héten belül egy új HazaiDivat.hu vár Rád!

Új év, új élet. A HazaiDivat.hu portál 2004. júniusa óta tudósít a hazai divatélet eseményeiről, szereplőiről, és teszi mindezt rengeteg fényképes tudósítással - a visszajelzéseitek szerint a legnagyobb örömötökre. Ezt a jó szokását tehát továbbra is megtartja, de a 2006-os esztendőt már megújult külsővel és interaktívabb tartalommal kezdi. Ezentúl nem ’csak’ olvasóként számítunk Rád! Szerkeszd Te is a megújuló HazaiDivat.hu-t!

Portálunk elérte a kritikus tömeget. Olyan sokan látogattok meg minket nap, mint nap, hogy szerkesztőségünk úgy döntött, nagyobb teret ad Nektek a kibontakozásra.


Megújultunk

HazaiDivat.hu logó 2006A HazaiDivat.hu új ruhát kapott

Igen, bátran hihetsz a szemednek, kedves Trendkövető: valóban megújultunk. A HazaiDivat.hu mától új menüpontokkal, még több fotóval és sokkal több információval szolgál a hazai és nemzetközi divatéletről. Új portálunk interaktívabb, mint a korábbi: az oldalon lévő összes tartalomról lehet véleményed - amit, reméljük, meg is osztassz velünk a ’hozzászólás’ gombra kattintva.


A HazaiDivat.hu szerepel a FASHION for women divatmagazin számában

FASHION for women 2006/06 címlapKéz a kézben

A HazaiDivat.hu elvisz az összes hazai divatbemutatóra, a FASHION for women pedig elárulja, hol veheted meg a legtrendibb cuccokat. A két divatmagazint együtt alkalmazva tutira nem tévedsz el a divat dzsungelében. Ezért örömmel jelentjük, hogy 2006. májusától véd- és dacszövetséget kötöttünk az országos terjesztésű havi magazinnal, a FASHION for womennel. Így aztán a júniusi lapszám hasábjain már találkozhatsz is a HazaiDivat.hu tartalmával, nálunk pedig bármikor újraolvashatod a nyomtatott magazin külföldi divattervezőkről szóló portrécikkeit. Trendre fel!


2006. decemberében 25.000 egyedi IP

HazaiDivat.hu logó 2006Meredeken felfelé

Új év, régi statisztika, ez a dolgok rendje. Divatportálunkat 2006. decemberében 25.000-en láttátok és 33.000-szer látogattatok el hozzánk. A hazai divatélet iránti érdeklődésetek 1.000.000 oldalletöltést és 1.700.000 találatot eredményezett 2006. utolsó hónapjában a HazaiDivat.hu portálon.


A HazaiDivat.hu internetes divatmagazin újságíró-szerkesztőt keres(ett

Újságíró kerestetik

A HazaiDivat.hu keresi leendő munkatársát, írói vénával megáldott, divat iránt érdeklődő tehetségek személyében. Ha magadra ismersz, kattints tovább, és olvasd el a részleteket.


2006. októberében 18.000 egyedi látogatónk volt

Tizennyolcezer

Örömmel és büszkeséggel a szívünkben tudatjuk, hogy a HazaiDivat.hu-t Veled együtt tizennyolcezer (azaz 18.000 :)) látogató (értsd: egyedi IP) nézte meg 2006. októberében. Az érdeklődésed szemmel - és statisztikával - láthatóan nőttön-nő, amit ezúttal is köszönünk. A havi tizennyolcezer látogatónk napi 1.000) olvasóból jön össze, akiknek 40%-a naponta visszatér.


2006. novemberében 22.000 egyedi IP

HazaiDivat.hu logó 2006Megint nőttünk - Neked köszönjük

2006. novemberében 28.000 látogatásunk és 22.0000 egyedi látogatónk volt. Tévedsz, ezek nem ’csak számok’, ez Te, Ti vagytok. Így aztán a HazaiDivat.hu teljes szerkesztősége nevében Neked köszönöm, kedves Trendkövető, hogy ellátogatsz hozzánk - a ’csak számokból’ ítélve - többségedben nap, mint nap, és ráadásul egyre többedmagaddal.


A HazaiDivat.hu a www.hairfinder.com portálon

Hairfinder.comNemzetközi vizeken

A www.hairfinder.com a maga 50.000 napi látogatójával úgy döntött, hogy a HazaiDivat.hu portált belinkelve tudja leginkább bemutatni a magyar fodrászéletet és a magyarországi hajdivatot. A portál hét nyelven beszél, és célja, nemzetközi körképet adjon a fodrászatról, és információt mindenről, ami haj.

ALMAF