Divatbeszélgetés Kovalcsik Ildikóval, azaz Liluval

Kovalcsik Ildikóval van találkám. Nem ismerős a név? S így: Lilu? Ez már mindjárt más!


LiluA tévés-rádiós üzletasszony

Kovalcsik Ildikóval van találkám. Nem ismerős a név? S így: Lilu? Ez már mindjárt más! Pedig a két név mögött ugyanaz az arc, ugyanaz a személyiség rejtőzik. Azaz miért is rejtőzne, nincs takargatnivalója. A jogi pályán induló, majd rádiós (Danubius) és tévés (VIVA, RTL Klub) karriert befutó Lilu manapság a kamerák mellett egyre több időt tölt saját üzleteiben: a Régi posta utcában található exkluzív férfiruhákat árusító boltban, valamint az Arena Plazában novemberben nyílt fehérneműs Angel’s Gardenben. Mindkét helyen a legdivatosabb – főleg olasz – márkák képviselőivel találkozhat az igényes vásárló, azokkal, amelyek Magyarországon még csak most futnak fel, de külföldön már régóta jól ismertek. Sőt, a férfinadrágok vagy női alsók közt válogatva akár a szőke hajú, kék szemű üzletasszonnyal is összefuthatunk, hiszen a forgatási napokat leszámítva szinte mindig valamelyik boltban tartózkodik...Találka

Az Arena Plaza tavaszi, nagyszabású divatshow-ján futottunk össze Liluval, s a kulisszák mögötti röpke interjún cseréltünk elérhetőséget, hogy később sort keríthessünk egy hosszabb lélegzetvételű beszélgetésre. Néhány telefon után sikerült is megegyeznünk egy időpontban, s bár Lilu elfoglaltságaira hivatkozva jobban örült volna egy telefonos interjúnak, végül mégis személyesen találkoztunk Váci utcából nyíló Régi posta utcai férfidivat üzletében. Szemerkélő esőben, ernyőt lóbálva érkeztem a galériás üzlethelységbe, ahol fehér farmerban, horgolt mellrészű, csípőig érő topban, fehér kardigánban és kényelmes tornacipőben várt rám interjúalanyom. Szinte semmi smink, rövid, szőke haj, kezén a házasság gyűrűi, nyakában vékony aranylánc – ennyi, s persze egy kedves mosoly a találkozáskor, és utána is még jó párszor. A galérián, egy gólyalábú asztalka mellett beszélgettünk, míg odalenn pezsegve zajlott az élet. Szerencsére Lilunak akadt segítője, így csak néha kiáltottak fel hozzánk, ezt-azt kérdezve a tulajdonostól, aki készségesen meg is adta a válaszokat…hol nekik, hol nekem. Lilu élete nem unalmas, erről bizton nyilatkozhatom!

 

Jelen és múlt

 

Lilu

HazaiDivat.hu: Az Arena tavaszi divatbemutatóján találkoztunk, nem sokkal utána pedig a Cosmo Bikinishow háziasszonyaként láthattunk. Mennyire állnak közel hozzád az ilyen felkérések?
Lilu:
Ez attól függ. Az említett két rendezvény mindegyike abszolút passzolt hozzám, s amely szerepekben jól érzem magam, azokat nagyon szívesen csinálom. A divattal kapcsolatos események meg – mint amilyeneket említettél – kifejezetten közel állnak a szívemhez.

HazaiDivat.hu: Hogyan történik egy ilyen eseményre a felkészülés? Vagy már rutinszerűen vezeted ezeket a rendezvényeket?
L:
Akik felkérnek, azok mindig pontosan tudják, mit is akarnak elérni, mit is akarnak kommunikálni az adott eseménnyel. Erről szoktam kapni egy forgatókönyvet - hiszen azt nem találhatom ki a megrendelő helyett, hogy milyen üzenetet szeretne eljuttatni a közönségéhez. Ennek a forgatókönyvnek a segítségével készülök fel… a váratlan helyzetekre meg az ember spontán reagál.

HazaiDivat.hu: A tévé és a rádió világába is bepillantást nyertél, melyik áll közelebb a szívedhez?
L:
Egyértelműen a tévé. Tévésként kezdtem a médiaszereplést, és ez is maradt a favorit a számomra.

HazaiDivat.hu: Hogyan kezdődött?
L:
A Zene TV-nél kezdtem húszévesen, ahol majdnem hat évig dolgoztam. Itt rengeteg műsort készítettünk: sokfélét és darabszámra is sokat. Innét vitt magával az RTL Klub, méghozzá a Való Világra. Most már náluk is az ötödik éve dolgozom, és közben rádióztam két évig a Danubiusnál, ami akkoriban párhuzamosan futott az RTL Klubos munkámmal.

HazaiDivat.hu: Mennyire nehéz egy kora reggeli műsort vezetni rádiósként?
L:
Egy reggeli műsor annyiból jó, hogy a rádiónak ez a legfontosabb idősávja, ahogy a televíziózásnál az esti. Márpedig egy országos kereskedelmi rádió morningshow-ját megkapni rádiós tapasztalat nélkül, az egy igen nagy megtiszteltetés volt. 

   

BTK kontra média

 

Lilu

HazaiDivat.hu: Egy eredetileg jogot hallgató lány miképp kerül a média világába?
L
: Valójában egy barátomat kísértem egy interjúra, ahol összefutottam a Zene TV egyik műsorvezetőjével. Ő mondta, hogy van náluk egy válogatás, szerinte érdemes lenne elmennem rá.

HazaiDivat.hu: Értettél a zenéhez?
L:
Igazából nem…voltaképpen ott tanultam meg mindent.

HazaiDivat.hu: Azonnal megszerettek a nézők?
L:
Eleinte nem kedveltek, utána viszont már nagyon.

HazaiDivat.hu: Ez a rosszabb passz a betanulási időszaknak köszönhető?
L:
Nem annyira a betanulási időszaknak, mint annak, hogy az áttöréshez egy olyan műsor kellett, ami igazán rám lett szabva, amiben én igazán jól tudtam működni mint műsorvezető. Életemben akkor láttam először kamerát, ez az egész még csupán egy útkeresés volt, így ami ott történt, azt nem is nevezném rossz passznak. Most, ha van egy rosszabb szériám, az valóban rossz passz, mert most már azért elég régóta dolgozom a televízióban, de ott, húszévesen, még nem tudtam azokat a dolgokat, amiket ma már igen. Akkor keresgéltem, ma már nagyjából látom az irányt.

HazaiDivat.hu: Mi hozta a változást?
L:
Amikor igazán mélypontra értek a tetszési indexeim, akkor a főszerkesztő leült és kifejezetten rám szabottan kitalált egy új műsort, új díszlettel és mindennel, ami csak kellett. Akkor változtak meg a dolgok, s onnantól kezdve folyamatosan dobogós volt a népszerűségi indexem.

HazaiDivat.hu: Közösen alakítottátok ki ezt az új műsort vagy a főszerkesztő egyedül döntötte el, milyen is legyen?
L:
Közösen, bár igazából ő nagyon jól ismert és ismer is engem: ő vett fel annak idején a Zene TV-hez. Jól tudta, amiért pont engem választott akkor, ahogyan az sem volt kérdéses számára, hogy mi az, ami majd igazán passzol hozzám Egyébként, most, az RTL-nél is ő a kreatív igazgatóm.

HazaiDivat.hu: Hogyan kezelted a kezdeti nehézségeket? Nem kedvtelenítettek el?
L:
Nem vettem én ezt annyira komolyan…ezért nem is törtem le. Igazán akkor kezdett érdekelni ez az egész, amikor jó három-négy éve tévéztem már. Az elején csak amolyan zsebpénz-munka volt.

HazaiDivat.hu: Mi lett a jogi tanulmányaiddal?
L:
Rendesen befejeztem, az államvizsgám is megvan, csak a szakvizsgára nem jelentkeztem, de nem is fontos, mivel nem szeretnék ezen a területen dolgozni.

HazaiDivat.hu: Akkor csak a papír miatt választottad ezt a területet? Soha nem is akartál igazán jogi pályára lépni?

L: De igen, akartam. Én ezt komolyan gondoltam, ám az élet eltérített. Az egyetem első évének végén kezdődött a Zene TV-s történet, de az akkor még nem volt annyira komoly. Viszont a negyedik év végére már valóban tudtam, hogy tévézni szeretnék, ebben a stádiumban azonban már nem hagyhattam befejezetlenül a tanulmányaimat, így lediplomáztam.

HazaiDivat.hu: Eredetileg hogyan tervezted a szakosodást? Mi érdekelt legjobban?
L:
A büntetőjog – nevet. 

 

Divatvilág Lilu módra

Lilu

HazaiDivat.hu: Az RTL műsorában látható ruhákat stylist válogatja, vagy a te ízlésedet tükrözik?
L
: Mindkettő, de ami ezen a téren szintén meghatározó még az említettek mellett, az a ruhatámogató. Az ő ruhái közül válogat a stylist, aki bemegy a boltba, ruhalerakatba, majd kiválasztja azokat a darabokat, amelyek szerinte tetszeni fognak nekünk. Ezekből elhoz úgy két hétre valót, amit utána mi is megnézünk. Elmondjuk, melyiket szeretnénk, s végül összeállítjuk a kész öltözéket.

HazaiDivat.hu: Mi lesz ezeknek a ruháknak a sorsa? Megtarthatjátok őket?
L:
Dehogy! Visszakerülnek a boltba.

HazaiDivat.hu: Akadt olyan eset, hogy beleszerettél valamelyik műsorvezetős ruhádba, és megvetted?
L:
Nem.

HazaiDivat.hu: Miért nem? A te stílusod alapvetően más, mint amit a TV-ben látunk?
L:
Az adásban általában csinosabban öltözünk: magas sarkú cipők, harisnya, ruhák, szoknyák, ilyen-olyan kiegészítők… A magánéletben viszont sokat rohangálok a városban, ilyenkor inkább a sportcipőt és a kényelmesebb darabokat részesítem előnyben. Nem vagyok az a típus, aki 16 órákat eltipeg tűsarkúban…egyszerűen nincs értelme. Természetesen, van úgy, hogy csak egy-két dolgom akad, és valamiért csinos akarok lenni, ilyenkor én is úgy öltözöm fel, de általában azért az a jellemzőbb, hogy futok egyik helyről a másikra: kocsiba be, kocsiból ki, ezért kényelmes ruhákban járok. De így is próbálok lányos maradni.

HazaiDivat.hu: Beszélhetünk hozzád legközelebb álló stílusról?
L:
Nem igazán. A sportosat kedvelem, mert praktikus, kényelmes, ugyanakkor a tévés-elegáns ruhákat is szeretem. Mindkettő jelen van az életemben, s nagyjából ki is egyensúlyozzák egymást. A hétköznapokban rengetek tényező befolyásolja, hogy milyen ruhát veszek fel: hány helyre megyek aznap, milyen a kedvem és persze, hogy milyen az időjárás. Szakadó esőben vagy ha tudom, hogy órákig kell majd sorban állnom el nem indulnék magas sarkúban, de ha fontos ebédre vagyok hivatalos, akkor annak megfelelően öltözöm, s akár még váltócipőt is viszek magammal.

HazaiDivat.hu: Stílusról jut eszembe, nem rég beszélgettem Ágoston Stefániával, a Ticci tervezőjével. Neki határozottan megvan a maga stílusvonala, s viselted is már az ő ruháit. Mennyire áll közel hozzád az ’50-es évek divatja?
L:
Emlékszem, a Rettegés Fokában hordtam az ő ruháit. Nem teljesen az én világom, viszont az biztos, hogy ezek a modellek igazán nőiesek, és ha jól kombinálod, variálod őket, akkor nagyon csinoska tud lenni egy ilyen összeállítás.

HazaiDivat.hu: Van kedvenc terveződ?
L:
Hazaiak közül, ha nagyeseményen vagyok, akkor leginkább Nagy Orsi modelljeit szeretem viselni, mert imádom a szabásvonalait: az egyszerre rafinált mégis végtelenül egyszerű estélyi ruháit, s a színeket is, amiket használ. Nála mindig találok valami olyat, amibe egyszerűen beleszeretek. Ő tehát a személyes kedvenc, de bizonyos adásokban Nárayt is látni rajtam, illetve utcai viseletként Nanushka ruhákat. Sok nadrágom, szoknyám, kabátom van tőle, míg Nagy Orsi az igazi esti, királylányos öltözékeket jelenti a számomra. Külföldiek közül attól függ, épp mibe szeretek bele, de mivel sokat utazom Milánóba, így leginkább az olasz tervezőket favorizálom.

HazaiDivat.hu: Néhány nevet azért említenél?
L:
Idén például teljesen beleszerettem a Chloéba, Dolce&Gabbana koktélruhái pedig egyszerűen álomszépek! A Miu Miu cipőit és a Prada szecessziós ruháit is imádom! Ja, táskában is a Miu Miu viszi nálam a pálmát idén.

HazaiDivat.hu: Nagy cipő- és táskabarát vagy?
L:
Cipő, táska, ruha egyaránt! 

 

Az üzletasszony

 

Lilu

HazaiDivat.hu: Akkor nem is kérdéses, hogyan csöppentél a ruhaiparba, azaz miért is erre a szegmensre esett a választásod, amikor saját üzletet nyitottál.
L:
Valóban nem kérdés – nevet. – Nagy szerelmem a divat! Alapvetően figyelemmel kísértem mindig a változásait, ismertem a márkákat, tudtam-tudom, hogyan cserélődnek a tervezők, ki hova tervez át, hogyan változnak a márkák.

HazaiDivat.hu: Elsőnek egy exkluzív férfiruhákkal foglalkozó üzletet nyitottál. Ennyire szem előtt tartottad a férfidivatot is?
L:
Inkább azt mondanám, hogy megláttam, mi az, ami abszolút hiánycikk itthon. Magyarországon a férfiak számára nem voltak igazán lehetőségek az exkluzív divat terén, így azok, akiknek igényük lett volna ezekre a termékekre – s persze az anyagi hátterük is megfelelő volt -, azoknak ki kellett menniük Milánóba, ha bizonyos márkás ruhadarabokat szerettek volna maguknak. Ezt a vevőim is megerősítik, hiszen ők mondták, hogy egészen eddig Milánóba jártak ki vásárolni. Ráadásul én folyamatosan cserélgetem a márkákat, így ha szezonról szezonra gyengül egy márka, azt inkább elhagyom, és próbálom helyette megtalálni azt, amelyiknek megint felszálló ágba van a csillaga.

HazaiDivat.hu: Milyen márkákat találhatunk most az üzletben?
L:
Most a legerősebb márkánk a Dsquared, ami kint is az abszolút top - férfi és női vonalon egyaránt. Ha Milánó utcáin ma végigmész, akkor nincs olyan öt perc, hogy ne jöjjön szembe veled egy Dsquared farmer, egy Dsquared öltöny. Ez a márka egy nagyon tehetséges ikerpár nevéhez fűződik, akik nagyjából három éve robbantak be az olasz köztudatba, Magyarországon viszont csak most kezd terjedni a hírük. Ezek persze nem olcsó dolgok, de itt értem, hogy miért drágábbak. Ezek a termékek annyira jók, annyira ötletesek, annyira látom bennük a tervezést…és hát a tervezés az, amit mindig meg kell fizetni. Ezért most teljesen oda vagyok. A másik jelenlegi kedvencem az üzletben a John Richmond, ami egy nagyon megbízható márka. Neki három vonala van, én kifejezetten az elsőt tartom.

HazaiDivat.hu: Az Angel’s Garden pedig a hölgyeknek szól…
L:
Igen, az Arenában nyílt üzletben kifejezetten női fehérneműket illetve sportruházatot és edzőcuccokat tartunk. A márkák: Roberto Cavalli, Just Cavalli, Dolce&Gabbana, D&G, John Richmond és Emporio Armani.

HazaiDivat.hu: Miben különböznek ezek a fehérneműk a többi márkától, amelyekkel lépten-nyomon találkozunk?
L:
A fehérneműnél, éppen úgy, mint a felsőruházatnál, ha tervezői márkáról beszélünk, szezonról szezonra változik a kollekció. Az alap, az egy basic kollekció, ami mondjuk öt éve van, és még lesz is húsz évig, ez mindig ugyanaz. Ehhez képest jönnek a fashion kollekciók, a tavasz/nyár és az ősz/tél, akárcsak a ruháknál, s ugyanúgy nyomon követhetők a fehérneműdivat változásai, mint a felsőruházaté. Alapvető különbség még a minőség! Ráadásul nekem meggyőződésem, hogy a világon Dolce Gabbananak vannak a legjobb szabású melltartói, amelyek annyira széppé varázsolják a nők idomait… s szerintem, annyival nem is drágábbak, mint amennyivel jobbak a többinél.

HazaiDivat.hu: Ha már itt tartunk, mennyi is az az annyi?
L:
Ez egy nehéz kérdés, mert eleve nagy árkülönbségek vannak, mondjuk a Roberto Cavalli és a Just Cavalli, a D&G és a Dolce Gabbana között. A Just Cavalli és a D&G második vonal fehérneműben és ruhában egyaránt, tehát ezek az olcsóbb kategóriák. Mondjuk egy sima, fekete D&G bugyi már kapható 5000 Ft-ért, míg egy csipkés Dolce Gabbanaban, ami idősebb, elegánsabb hölgyeknek szól, az mondjuk már 15.000 Ft, sőt az első vonalban van 30.000 Ft-os bugyi és 80.000-es fűző is. De a ruháknál ugyanígy: igaz, egy márka, ám két vonal, két célcsoport, két árfekvés…A fehérneműnél – ha az alapdarabokat nézzük – csak néhány ezres többletköltségről van szó - ami mondhatjuk, apró luxus -, de hiszem, hogy jobb inkább kevesebb, de jó minőségű fehérneműt (vagy bármilyen ruhadarabot) vásárolni, mint megtölteni a szekrényt olyanokkal, amik két mosás után hordhatatlanná válnak. Egy nőnek szüksége van bizonyos dolgokra, amit így is, úgy is meg kell vennie. Ilyen a fehérnemű. De egy fekete zakóból is inkább veszek egy igazán jót, mert akkor tudom, hogy hosszú-hosszú évekre levan róla a gond, és nem megy szét félévente, hogy aztán járkálhassak másik után. A farmerrel is ugyanígy vagyok. Az embernek legyen négy-öt jó farmerja: egy sötétkék, egy világoskék, egy fehér…csupa jó minőségű, mert sok divatos márkával az a probléma, hogy felveszed ötször és máris hatalmas térde, feneke lesz. Egy Dolce Gabbana vagy Dsquared farmer ugyan kétszer-háromszor annyiba kerül, de az olyan is marad, mint amilyennek megvetted. Nekem van nyolcéves Dolce Gabbana farmerem, amiről meg nem mondod, hogy félévnél régebbi, és nem kell többé olyan farmert vennem.

 

Magánszféra 

 

Lilu

 

HazaiDivat.hu: Eszerint nem cseréled le szezononként a ruhatáradat.

L: Á, dehogy! Visszatérve a farmerekhez, azért mert most a sötétebb vagy a világosabb a divat, azért nem veszek újat. Eleve úgy válogattam össze a sajátjaimat, hogy van köztük sötét, világos, olyan, ami picit mosott, ugyanilyen másik szabással, ami magas sarkúhoz jó… Drágább mulattság félévente váltani.

HazaiDivat.hu: Mi tartozik szerinted egy nő alap ruhatárához?
L:
Ami nálam alap, az pár farmer, egy fekete zakó, egy krémszín kosztüm, fekete és fehér magas sarkú, balerinacipő (amit én mindig nagyon szerettem, mert szerintem kényelmes és nagyon csinos); kell egy szép franciakabát is – krémszín vagy fekete -, fekete, fehér, barna kardigán, pár csinos póló…és egy fehér Converse tornacipő – nevet fel. – Én úgy vagyok vele, hogy egy szép táska, egy fehér Converse tornacipő, egy farmer és fehér póló… tökéletes. Ennél nem kell több.

HazaiDivat.hu: És otthon miben vagy?
L:
Leginkább csiniben. Persze nem tűsarkúban tipegem körül a szobát, de azért adok arra, hogy otthon se legyek elhanyagolt. Csinosabb melegítők, pasztellszín vászonnadrágok, feltűrt halászgatyók, télen szeretem a nagy zoknikat is… Tehát nem kiöltözésről van szó, csupán úgy érzem, tartozom a másiknak és magamnak is ennyivel. Hiszen a párok sokszor csak este, otthon vannak együtt, és ha olyankor topis az ember, akkor a másik főképp ezt látja belőle, ez pedig nem túl jó. Nálam ez is hozzá tartozik ahhoz, hogy a férjemnek jó felesége vagyok.

HazaiDivat.hu: Ha már házasság, melyik tervező ruháját viselted az esküvődön?
L:
Benes Anitáét (Daalarna). Egyszerűen beleszerettem az egyik ruhájába, ami voltaképp egy teljesen sima fűzőből állt és egy A vonalú szoknyából, meg természetesen a fátyolból. Miután mi a tengerparton házasodtunk össze Lacival, nem is akartam semmi extrát, például hatalmas uszályt, amivel felsöpröm az összes homokot.

HazaiDivat.hu: A szabadidődet hogyan töltöd?
L:
Ha akad egy kis időm, sokat vagyok a boltokban, hiszen rengeteg dolog van velük.

HazaiDivat.hu: Ez kikapcsolódás is a számodra?
L:
Kikapcsolódás, meg hát, szerelem is. Arról nem is beszélve, hogy egy erős másik lábam a TV mellett. Ez a biztos pont, hiszen a médiában sosem tudni, hogyan alakulnak a dolgok, és nem szeretném, ha csak az lenne.

HazaiDivat.hu: És az utazás, mint kikapcsolódás?
L:
Mi rengeteget utazunk, szerencsére.

HazaiDivat.hu. Dél-Amerika visszatérő úti cél is, ha jól tudom.
L:
Igen, mi ott lettünk egy pár a férjemmel, a Rettegés Foka forgatásakor, ahol ő volt a vezető operatőr. Amikor a második szériát vettük ott fel, akkor a munka után a stáb hazajött, mi viszont maradtunk és átmentünk Peruba. Legutóbb már abszolút nyaralni tértünk vissza: Miamiba érkeztünk, onnét mentünk tovább New Orleansig, majd repülővel Cancúnba, ahol autót béreltünk, átmentünk a Yucatán-félszigetre, ahonnét Kubába repültünk, és úgy jöttünk haza Havannából.

HazaiDivat.hu: Az a fajta pár vagytok, akik mindent együtt csinálnak?
L:
Igen, mindent. De olyan sokat azért nem vagyunk most együtt, hiszen mindketten más-más produkciókban dolgozunk, sőt ő másik csatornának istevékenykedik, így munkából kifolyólag csak ritkán találkozunk.

HazaiDivat.hu: Sport?
L
: Kéne, de túl lusta vagyok elkezdeni. Régen, úgy 19 éves korom tájékán, műugrottam. Azóta semmi, de most nagyon elszánt vagyok, hogy valamit sportoljak.

HazaiDivat.hu: Mire gondoltál pontosan?
L:
A futásra. Ahhoz nem kell semmi különös, az a legegyszerűbb. Egy kis zene a fülembe, néhány kör, utána hazamegyek, zuhany és indulhatok is a dolgomra. Az, hogy én most lemenjek egy edzőterembe, átöltözzek, megizzadjak, ott lezuhanyozni, visszaöltözni, hajat szárítani, sminkelni…na nem!

HazaiDivat.hu: További tervek?
L:
A Tv-nél, ahogy alakul. A fix pont a két üzlet. Két hét múlva emiatt megyek is Milánóba, végigjárom a boltokat, tárgyalok a cégekkel, hogy szépen kialakuljon, mit is hozzak jövő nyárra – mert én már abban gondolkodom.

HazaiDivat.hu: Tervezel újabb üzleteket?
L:
Egyelőre ezzel a kettővel szeretnék többet foglalkozni. Az Angel’s Garden még csak novemberben nyílt, így annak kell még egy kis kifutási idő, bár már megvannak a törzsvásárlók, és a hírünk is egyre terjed általuk.

HazaiDivat.hu: Magánéleti tervek? Gyerekek?
L
: Tervezzük, csak kicsit később. Most elég sűrű az életem: a TV, a két üzlet, házat szeretnénk Zugló környékén vagy Szentendrén, de ha valóban stabilizálódnak a boltok és minden terv szerint megy, akkor jöhetnek a gyerekek.

HazaiDivat.hu: Egy, kettő vagy sok? L: Ezt még nem tudom. Először legyen egy, meglátjuk, az hogy megy…a többi majd alakul. 

 

Kedvencek

LiluHazaiDivat.hu: Kedvenc divatlap?
L: Hű, én minden hónapban megveszem az összeset, főleg a külföldieket. Az amerikai, olasz és angol Vogue-ot, az InStyle, Elle, Glamour magazinokat... így viszonylag sokat költök, de ezek nekem munkaeszközeim is.

HazaiDivat.hu: Kedvenc műsorvezető, akit akár példaképnek is tekintenél?
L: Igazán nincs ilyen, de ha azt nézem, ki az, aki végtelenül profi, és ki az, akit példának állítanék, akkor Friderikusz Sándort említeném meg. HazaiDivat.hu: Kedvenc fodrász? L: A mostani frizurámat Snoopy (Tüzes Tamás) vágta, de megemlíthetem Gepárdot (Herczeg Csaba) és természetesen Hajas Laci is mindig csodákat művel a hajammal, például idén is a Dominóra olyan hajat csinált…! HazaiDivat.hu: Szépségápolási tipp?
L: Én a krémekben hiszek. Húszéves korom óta kenem magam mindenfélével. Azt nem tudom, hogy használnak-e vagy csak a genetika számít, de én azért kitartóan kencézem az arcom, a dekoltázsom, a szemem alatt…mindent! És mindent mással! HazaiDivat.hu: A kozmetikumok terén márkahű vagy?
L: Inkább csapongó. Mindig azt használom, amiről úgy hallom, a legjobb. Azért van néhány bevált márka, amit évek óta vásárolok: Shiseido, La Mer (ez nálunk új márka).

HazaiDivat.hu: Milyen kozmetikumok lapulnak a táskádban?
L: Arcpirosító - nyáron inkább bronzosító.

HazaiDivat.hu: Smink?
L: Hétköznapokon szinte egyáltalán nem sminkelem magam. A TV-ben úgy sem kerülhetem ki, és valószínűleg mivel ott kötelező, a magánéletben már nem vágyom rá…és egyelőre nem is érzem úgy, hogy maszkíroznom kéne magam.

HazaiDivat.hu: Van olyan dolog, amitől kifejezetten tartózkodsz?
L: Nem szoktam napozni. Féltem a bőröm, így inkább önbarnítókat használok.

HazaiDivat.hu: Kevés ékszert látok rajtad
L: Igen, van néhány állandó darab, mint az eljegyzési gyűrűm vagy a karácsonyra kapott nyakláncom, amit most is viselek, de nincsen hatalmas ékszeres ládikám, amiből kiválasztom az aznapit. A TV-ben ezt is kiélem, hiszen ott mindig van rajtam ékszer.

 

Fotók:
Fotók Kovalcsik Ildikóról, azaz Liluról


Írta: Ekhó , Dátum: 2008-05-30


ALMAF