Cosmopolitan Bikinishow 2008 (április 17.)

Nemcsak a fürdőruha bemutató helyszíne új, a meglehetősen nedvesre sikeredett koncepció is talányosabb a tavalyinál.


Cosmopolitan Bikinishow 2008Szomjazol a divatra?

Nemcsak a fürdőruha bemutató helyszíne új, a meglehetősen nedvesre sikeredett koncepció is talányosabb a tavalyinál. A COSMO idei bikini kavalkádja az üvegtetős VAM Design Centert duzzasztotta óriási akváriummá. Hála a színpadon megállíthatatlanul zubogó esőfüggönynek, mely a strandi zuhanyzók békebeli hangulatát is felidézte, nemcsak az asztalokon elhelyezett üvegcsékben és a modellek kezében kapálóztak aranyhalak, a nagyérdemű és a kíváncsi celeb társaság, Már Róbert stylisttól Zimány Lindán át Gáspár Győzikéig bezárólag, is úgy érezhette magát, mint uszonyos, pikkelyes bajtársaik a vízben. Az élelmiszeripart kis túlzással lefedő főtámogatók tourjai után (Cherokee, Bonbonita, Flora, Coca-Cola Light) az est gyöngyszemei is színpadra vonultak. A hol esernyővel, hol öntözőkannával felszerelt modellek többek közt a Nike, a Calzedonia és a Just Cavalli, olykor kisebb vagyonokat kóstáló falatnyi csodáiban, vagy merész vágásokkal tarkított egyberészeseiben cikáztak a kifutón, hogy végül átadják helyüket a kék összes árnyalatát felvonultató, rojtos strandkendőkbe burkolt sztároknak. A barna bombázó, Ebergényi Réka topmodell vezényletével Ada, Dér Heni, Dombóvári Vanda, Erdőhegyi Brigitta, Horváth Éva és Pokrivtsák Mónika „szellőztette meg” formás bájait.



Intro

Ki itt belépsz, sose hagyj fel a reménnyel! – állhatna a Király utca ékszerdobozkájának kapuján. Valóban született vesztesnek kell lennie annak, aki a forma, fazon és színrobbanásban, képtelen az alkatához leginkább passzoló, trendi fürdőalkalmatosságot kiválasztani. Klasszikus fekete, fehér, esetleg barna, vagy metálszínű, virágékes, pink, fukszia, szabad a vásár. De szóba jöhet a zebra vagy párducmintás pink masnikkal vadítva, a narancsba hajló napsárga, esetleg a világos, türkizkék és a levendulalila – ezek mind játszanak a neon és military zöldekkel együtt, ahogy a szivacsos, push up melltartó, a háromszög alakú, nyakba csomózható bikini felső, avagy a múltidéző csatokkal, körgyűrűkkel ékített darabok.

A szoros melltartókapcsoknak is befellegzett, idén a megkötős fazon dívik, már csak arra kell vigyázni, nehogy a medencéből kiemelkedve egy pajkos kedvű férfiú lecsomózza rólunk kedvenc felsőrészünket. Bár ki tudja, ha a trendi, széles fazonú franciabugik helyett egy ugyancsak divatos tangában zúzzuk a talpunk alatt ropogó homokot, bizonyára abba se fogunk belehalni…

Szívbarát lightoskodás vs alakromboló torkoskodás?

Cosmpolitan Bikinishow 2008Az est háziasszonyaként celebráló Lilu kedvcsináló beköszöntője után a vibráló fényekkel, és gyomorszaggató decibelekkel turbózott színpad elsőként a szponzorok fürdőruha és ruhakölteményeinek ad helyet. A party hangulatra koktélokkal ráerősítő fiatalság elsőként a Cherokee sportosan laza darabjaival ismerkedhet meg, a hölgyek félkantárra eresztett farmerszoknyákban, tengerészcsíkos pólókban, vagy empire-fazonú pasztell sárga és zöld ujjatlanokban, hófehér bermudákban cikáznak a kifutón, míg az urak virágékes bermudákban sasszéznak a színen. De persze terítékre kerül néhány mókás bikini is, a festékes kéznyomokkal illetett kétrészest emelném ki mindközül.  Majd a  Bonbonita aranyban és csokibarnában úszó szoknyás bikinii következnek, melyeket desszertből készült, köldökig lógázó csecsebecsékkel viselnek a strandleányok. Az egyiptomi kéztartás nagyon ott van, ahogy az egymás bonbonnal "tömése" is, a jelenet kellőképp pikánsra, mondhatni nyálcsorgatóan erotikusra sikerül.

Ha még mindig kevés volna a jóból, ráadásként a szívbarát Flora margarin truvájos blokkja következik. A Barbie babaként mozgó, életnagyságú szőke és barnaságok hátukra, karjukra, csipőjükre erősített plexi szívecskékkel masíroznak végig a hosszú kifutón falatnyi strandkendővel ékített narancsszínű és kék kétrészeseiben. A tour látványos zárlataként a hófehér fürdőruhás királynő következik, a hölgyemény egyberészese köré tekert palást ugyancsak plexiszívekből építkezik, uszályos estélyibe torkolva.  Végül a Coca Cola Light védjegyévé vált, impulzív piros, energetizáló ezüst és markáns fekete színeiből építkező bikinikollekció fokozza, tetőzi be, a „lightosnak” semmi esetre sem nevezhető, ereszd el a hajam buli hangulatot. A színpadon kígyóként tekeredő szépségek abból is ízelítőt adnak, milyen volna, ha a Coca Cola Light következő életében urambocsá fürdőruhaként reinkarnálódna, s dacára az "only one" kalóriának állandó táncos tobzódásra  volna ítéltetve.

Bikinirengeteg

Cosmopolitan Bikinishow 2008HazaiDivat.hu: Hogy fogadtad a Cosmopolitan felkérését a bikinishowra?
Dér Heni:
Nagyon-nagyon nagy megtiszteltetésként vettem, hogy én is részt vehetek rajta, mivel nagyon érdekelnek az újabbnál újabb trendek. Úgy gondolom, nálunk, közszereplőknél, az is kiemelten fontos, miben jelenünk meg, hiszen folyamatosan képernyőn szerepelünk, megfordulunk itt-ott, így valamilyen szinten mi is irányíthatjuk a divatot.

HazaiDivat.hu: Mit szóltál a fináléban neked jutott kék bikinihez? Mennyire állt közel az ízlésedhez?
Dér Heni:
Alapvetően nagyon kedvelem a kék színt, ami a celeb csoportban is domináns volt. De igazából az igazi trendszínek megmaradtak a tavalyi színekből, ugyanúgy működik az állatminta, a fehér, az ezüst, a kék, amiben mi is voltunk, mint tavaly. Ugyanakkor új színként jelentkezik a nagyon rikító citromsárga is a bikinitrendben, ami érdekes módon egy átvétel, hisz a ruhatrendben már bevált. A bikinitrendbe mindig egy-két évvel később jönnek be azok a divatok, vagy merik felvállalni őket, amik korábban a ruhák esetében megjelentek. A citromsárga már trend, de még mindig nagyon bizonytalanul merjük felvenni, nem tudom, mi miatt. Én mondjuk, teljes mellszélességgel mellette állok. Már ki is néztem magamnak egy citromsárga darabot, remélem, nyáron nagy sikerrel aratok majd benne, főleg, ha addig sikerül szép barnára lesülnöm – nevet. És biztatnám az emberkéket is, hogy merjék mind merészebben viselni ezeket az élénk színeket, hiszen ez ma, az idei nyáron tényleg hódít!

Cosmopolitan Bikinishow 2008Hogy a magabiztos fellépésen túl, egy-egy elmés kiegészítő is nagyban hozzájárul fürdőruhánk sikeréhez, azt a vadóc loknikkal, fül mögé tűrt Kleopátra frizurával rendelkező modellek is bizonyították. Egy-egy vádlit, lábikrát impozánsan feszítő tűsarkú sokat lendíthet a kis feketén, melyet ezúttal szikrázó strasszok díszítenek, de egy tekintetet koncentráló, fekete-fehér pettyes gumicsizma, egy becses öntözőkannával, akváriummal egyetemben is hasonlóan ötletes párja lehet egy fehér bikininek, pláne, ha a tápláló víz hatására fürdőrucink hirtelen levendulaszínűre változik, mi több kezünkben is elnyílik egy impozáns kis csokor. De a pinkes, fukszia bikiniknek sem lehet megálljt parancsolni. A felsőrész lehet pöttyes, az alsót díszítheti egy kiáltozó férfifej, a hatás őrületes lesz.

A klasszikus fehéret a fekete esernyő is kontrasztossá teheti, ahogy a már önmagában is vadóc, állatmintás darabokhoz kitűnően passzol a vastagkeretes napszemüveg, melynek szárát hajdobálás közben szexin lehet rágicsálni. De jöhet a szalmakalap, a sportos kistáska is, legföljebb a kifutó fölött egyensúlyozó méretes kék lufik - vízcseppek talán -, szédülnek bele. Akárcsak a nap- és citromsárga bikinik szemkápráztató sugárzásába, melyeket égitesteket formáló, velencei maszkokkal viselnek a felvonuló modellek.

A felsőrész, hősies domborulatokkal megáldott hölgyek esetében lehet pántnélküli, szalagszerű, feltéve, ha említett dús keblű amazonok nem rajonganak érte, ha a látványba feledkező urak mély, igéző dekoltázsukban esnek hasra.

A teremtés szörfös koronái

Cosmopolitan Bikinishow 2008Az izmos, bronz mellkas és a hónalj alá csapott szörfdeszka nemcsak Kinter Oszkárból csinál huszonegyedik századi Neptunuszt, a tour férfitagjainak egytől-egyig jól áll. Akárcsak a térd alá eső, bermuda fazonú fürdőnacik, melyek kiemelve a napbarnította bőr szépségét készülhetnek hófehér textíliából, pompázhatnak pink téglalapokkal vadított neonzöldben, díszíthetik őket képregény motívumok, sőt, még a 80-as évek hullámlovasait idéző pálmafák is bontogathatják rajtuk örökzöld, húsos levélkéiket, ezúttal persze Mickey egér társaságát nélkülözve.

Tánc az esőben, avagy Niagara-feeling

Cosmopolitan Bikinishow 2008A sztárokkal fűszerezett finálé előtt Karsai Zita "víztündér" táncában gyönyörködhetünk. A Megatáncból ismerős koreográfia ezúttal is George Michael szólójára megy végbe, Zizy nimfaként hajladozik, gázol bele a szakadatlanul tomboló esőfüggönybe, míg látványos lábemelések közepette göndör loknijait s kék selyemruháját teljesen el, át nem áztatja a vízpermet. A nedves produkciót kitörő taps üdvözli, a közönség csak akkor szisszen fel, amikor Karsai kisasszony távoztában guggolva araszol végig soraiban, vizes kacsóival időnként ki-ki lábába fogódzva-kapaszkodva.

Csillagok, csillagok, és a magyar Giselle Bündchen

Cosmopolitan Bikinishow 2008A bikinishown fellépő modelleken túl a sztárvendégek is tökéletesen azonosultak Seres Attila fesztelen koreográfiájával. Míg Dombóvári Vanda kék-fekete kockás kétrészésben riszál, Horváth Évát virágmintás kék bikiniben üdvözölhetjük a kifutón, kedvünkre gyönyörködhetünk Dér Heni parádés kiállásaiban, az énekesnő falatnyi kék alsójából elővillanó tetoválással külön is szemezve. Ada is hozza a formáját, nemkülönben Erdőhegyi Brigitta és Pokrivtsák Mónika, akik ugyan szemernyit szégyenlősebben adják elő, kék strandkendőt tekerve csípőjük köré, mégsem vonnak le semmit a produkció sikeréből. Shy womeneknek legyen mondva, idén nagyon mutatósak lehetnek, egy trikófazonú szegecses farmerfelsőrészben, mely ha a lábat nem is, a hasat garantáltan védi a bámész tekintetektől.

A hölgykoszorú vezércsillagaként a New Yorkban élő topmodell, a Giselle Bündchen szépségét korbácsoló Ebergényi Réka ragyog a színpad csúcsán. Az égimeszelő szépség egy merész kivágásokkal tarkított, szexi egyberészesben pózol, ránk-ránk villantva messze káprázó, bájos mosolyát. Sugárzó természetességével mindenkit lefegyverez.

HazaiDivat.hu: Keveset láthatunk idehaza, külföldön élsz, külföldön dolgozol, a Cosmopolitan kedvéért miért tettél kivételt?
Ebergényi Réka:
Már egy hete itthon voltam, amikor az ügynököm, Kajdi Csaba a Visagetól, mondta, hogy lesz ez a bemutató. A kérdésre, hogy bevállalom-e, szívesen mondtam igent, hisz nagyon örültem, hogy felkértek erre a showra, és mivel a szabadidőm is engedte, így eljöttem.

HazaiDivat.hu: Mit szóltál a fürdőruhához, amit bemutattál?
Ebergényi Réka:
Nagyon csinos darab volt, sajnálom is, hogy csak egyet kaptam, de hát több tour volt, a táncosoké, a modelleké, a fiúké és végül a celebrity tour, ahol ugye minden lánynak csak egy fürdőruha jutott.

HazaiDivat.hu: Ha egy ilyen tökéletes alakkal megáldott bombázó magának választ fürdőruhát, mi motiválja a döntését?
Ebergényi Réka:
Nyilván én is az alakom alapján választok, olyat, ami azért szexis. Szeretem a szexis darabokat, a brazilos fürdőruhákat elsősorban, tudod, ami alul pici, nagy felül, csak egy kicsit takarjon.

HazaiDivat.hu: Hogy zajlott a felkészülés a Cosmo bikinishowra?
Ebergényi Réka:
Kicsit meg voltam lepődve rajta, bár ez nyilván annak is köszönhető, hogy itthon nagyon precízek vagyunk. Nagyon sokat kellett hátul a backstageben eltöltenem - nevet, ahhoz képest, hogy csak egy fürdőruhát kaptam. A lányokat nagyon hamar felkészítették, berakták őket a sminkbe órákkal a kezdés előtt, és akkor egy olyan hat órát biztos csak "ellébecoltunk", ismerkedtünk egymással, úgyhogy sokáig tartott, mire végül is egy fürdőruhával kijöttem.

HazaiDivat.hu: Gondolom, nagy feltűnést keltettél a lányok körében! Esetleg a tanácsod is kikérték?
Ebergényi Réka:
Jaj, nagyon aranyosak voltak! Szinte mindenki ismerte a nevem, vagy arcról beazonosítottak, ami nagyon hízelgő volt számomra, főleg azért, mert Magyarországon nem vagyok annyira ismert, annak ellenére, hogy itthon azért elég kicsi a piac. Persze a szakmabeliek ismernek, és akik a médiában dolgoznak azok is, de ez a „rajongás” nagyon jól esett nekem.

HazaiDivat.hu: Min dolgozol most, hol, milyen kampányban láthatunk viszont?
Ebergényi Réka:
Magyarországon  a Garniertől fog kijönni két termék, akkor a Rouchardnak a parfümjét csináltam, ami hamarosan megjelenik majd, a Philippe Patek órának lesz még egy világkampánya, amit itthon is lehet majd látni és most így hirtelen nem is jut eszembe más. Ja igen, a francia Marie Claire címlapján vagyok ebben a hónapban. Nem panaszkodhatom, állandóan van valami megjelenés, adódnak kisebb munkák.

Finálé

Cosmopolitan Bikinishow 2008És végül, a Cosmopolitan főszerkesztőjével, az est szervezésében oroszlánrészt vállaló Szabó Patríciával kiegészült teljes bikini kommandó végigvonul a színpadon, hogy még egyszer, utoljára megszemlélhessük a 2008-as év, trendi fürdőruha csodáit.

Levezetésként ki-ki a féktelen bulizásba, avagy az élményfalatkák, jégkrémek, bonbonok sűrűjébe vethette magát, egy pimasz mosollyal háta mögé utasítva nemcsak a színpad végében emelkedő vakítóan fehér, robosztus plasztik betűket (Cosmopolitan), az esemény fényét emelő illusztris vendégsereg tagjait, Noszály Sándort, vagy akár Fresh Vikit is.

Fotók:

Fotók a Cosmopolitan Bikinishow 2008-ról - VAM Design, 2008-04-17

Fotók a Cosmopolitan Bikinishow 2008 Backstage-éről - VAM Design, 2008-04-17

További cikkek a témában:

A nagy Cosmo Bikinishow (április 19.)

Backstageparty 2007 (december 16.)

Mindent a Cosmopolitan bikinishowjáról a HazaiDivat.hu portálon


Írta: MZ , Dátum: 2008-04-23






ALMAF