A Nemzeti Vágta döntőjén a dress code: elegáns ruha és kalap (június 6.)

Hazánk neves divattervezői, Léber Barbara, Abodi Dóra, Mojzes Dóra divattervezők és Schilling Kolos kalaptervező az ország legnagyobb és legrangosabb lovas eseményére


Nemzeti Vágta 2010Hazánk neves divattervezői, Léber Barbara, Abodi Dóra, Mojzes Dóra divattervezők és Schilling Kolos kalaptervező az ország legnagyobb és legrangosabb lovas eseményére, a Nemzeti Vágtára terveztek kalapokat. Debreczeni Zita, Zimány Linda, Végvári Eszter, Freire Szilvia és Polgár Krisztina a Vágta ünnepélyes sorsolásán, a Hadtörténeti Múzeumban mutatták be először a divattervezők műveit. A Nemzeti Vágta nem csupán a lovas sportok szeretetének hagyományát, de a lovas sportokhoz kapcsolódó kalapviselési hagyományt is szeretné feléleszteni Magyarországon. Ezért a 2010. június 2-6. közötti verseny döntőjének napján, vasárnap (június 6.) dress code is lesz, az ajánlott viselet pedig elegáns ruha kalappal. A verseny szervezői szeretnék, ha a vendégek a lovassport iránti tiszteletből a megjelenésükkel is megadnák a módját ennek a különleges eseménynek.A ceremónián kiderült, hogy az elődöntő futamok során mely települések versenyeznek együtt. A jótékonysági sztárfutam indulói is sorsoltak, így Pintér Tibor, Mészáros Árpád Zsolt, Hajas László, Hujber Ferenc és Terecskei Rita, aki a futam egyetlen női indulójaként kétszer húzott a települések címereit tartalmazó fa ládikából.

Idén 72 település nevezett a városok és falvak ünnepére, akik először szombaton, 12 előfutamban mérettetnek meg. Az első két helyezett a vasárnapi középdöntőben versenyez egymással, majd az öt elsőként célba ért lovas áll a rajthoz a döntőben, a Nemzeti Vágta díszkardjáért, és a 20 milliós fődíjért.

A jótékonysági sztárfutam indulói az ünnepélyes sorsolás végén ajándékot kaptak. Terecskei Rita kobakkal, Pintér Tibor egy gyönyörű western nyereggel, a többiek pedig csizmával, és különböző értékes kiegészítőkkel térhettek haza a Budai Várból.

Forrás: Nemzeti Vágta


Írta: HazaiDivat.hu , Dátum: 2010-05-20


ALMAF