WAMP - WAsárnapi MűvészPiac mostantól Budapesten is (július 16.)

2006. július 16-án először nyílik meg a budapesti Erzsébet téren (volt buszpályaudvar) a londoni és New York-i vásárok mintájára szervezett WAMP, vagyis a WAsárnapi Művész Piac.


I. <a href='/wamp.html' title='WAMP'>WAMP</a> 2006-07-16London és New York mintájára

2006. július 16-án először nyílik meg a budapesti Erzsébet téren (volt buszpályaudvar) a londoni és New York-i vásárok mintájára szervezett WAMP, vagyis a WAsárnapi Művész Piac. A WAMP szervezői az Aquanauta csoport divattervezői és egy közgazdászokból álló non-profit társulás, akik a Design Terminál és a Gödör Klub támogatásával hívták életre az első, kezdetben havi rendszerességű budapesti design és iparművészeti kirakodóvásárt. Az első WAMP-ot Soma Mamagésa és a megasztáros Póka Angéla koncertje nyitja meg délelőtt 11 órakor.Vamp (ejtsd: vamp) erotikus megjelenésével a szenvedélyeket felkorbácsoló, de józan, hideg és számító nőtípus (Idegen szavak és kifejezések szótára).

A meghívott iparművészek mellett több neves galéria, nemzetközileg elismert, magyar művész is képviselteti magát a rendezvényen. Az első piaci napon többek között Schilling Kolos kalapkészítővel, a külföldön is ismert Hegedűs Andrea textiltervezővel, a Polite képeslapokkal, valamint az Artista ruhatervező stúdió munkáival találkozhatnak a látogatók. A piacon a divattervezők és textilesek mellett ötvösök és ékszerkészítők, bőrösök és táskaksészítők, grafikusok és keramikusok, üvegesek és játékkészítők, de virágkötők és cukrászok is felsorakoznak majd.

A WAMP elsődleges célja, hogy az alkotó és a közönség minél közelebb kerüljön egymáshoz a mindennapokban használható művészet jegyében. De cél az is, hogy a maga szerény eszközeivel a közízlés formálójává válhasson, egy üdítő hétvégi program keretein belül.

A WAMP, az alapítók reményei szerint idővel -a tömegtermékekkel szemben - az elérhető árú, egyedi és színvonalas iparművészeti tárgyak egyik legfontosabb lelőhelyévé, népszerű kulturális és design fórummá nőheti ki magát. A kezdeményezés harmadik célja pedig, hogy a WAMP elmozdítsa a jelenlegi holtpontjáról a hazai design művészetet, azzal hogy tömegeknek is bemutatja a mindennapi tárgyakban rejlő szépséget.

A WAsárnapi MűvészPiac-nak további jótékony mellékhatása lehet, hogy mind a hazai érdeklődők, mind a Budapestre látogató turisták számára bevett vasárnapi programmá válhat, hagyományt teremtve, és erősítve a magyar termékek marketingjét és imidzsét.

I. WAMP: 2006. július 16. 10:00 -19:00-ig
Megnyitó: 11:00 óra (Soma Mamagésával, Póka Angélával, zenészekkel, iparművészekkel, artistákkal, angyalokkal és bohócokkal).

II. WAMP: 2006 augusztus 13. 10:00 -19:00-ig

 

Forrás: WAMP


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2006-07-06


ALMAF