Budapesti Divatiskola

Fashion Extasy III. divatbemutató lesz a Holdudvarban (augusztus 27.)

Bodza 2009 - Fashion Extasy II.Utolsó állomásához érkezett a Fashion Extasy divatbemutató sorozat, mely a nyár folyamán három alkalommal adott bemutatkozási lehetőséget fiatal magyar divattervezőknek, ékszertervezőknek. A Fashion Extasy III.-on, 2009. augusztus 27-én extrém stílusú ruhaköltemények vonulnak majd a margitszigeti Holdudvarban. A trendkövetők a 21:00től 22:00ig tartó, nyilvános divatbemutatón tekinthetik meg Kiss Márk férfi zakókból női viseletekké alakított 2010 Tavasz/Nyári kollekcióját; a Le Corset specialitását, a fűzőket; Simon Kriszta gumiruháit Nata ékszerekkel; Tóth-Kern Enikő, haramadéves MOME hallgató cyberpunk és dark-electro ruháit; Engi Xénia Petronella (E.X.P.) Arachnophobia című, pókmegszerettető ruhakollekcióját; Balogh Bernadett ékszereit; valamint a Pussy Deluxe és Vive Maria erotikát nem nélkülöző fehérneműit.


Sziget 2004 lesz (augusztus 4-11.)

SzigetÚjra divathelyszínnel!

A tavalyi siker után nem is volt kérdés, hogy idén is lesz divat a Szigeten. A napernyőkkel és nyugágyakkal csalogató helyszínen divatbemutatók és hajshow-k váltották egymást kora délutántól éjszakába nyúlóan a fesztivál egy hete alatt. Az érdeklődés pedig felülmúlta a tavalyit: állandósult a teltház. A ’Kell egy hét együttlét’ szlogenje tehát a divatkedvelők szívébe is belopta magát. A Trend Sziget szerda délután iszapbirkózással nyitott. Az immáron hagyományos látványosság nagy népszerűségnek örvendett, és hangulatfokozó hatása is jól mérhető volt. Az íly módon bemelegített közönséget a Budapesti Divatiskola növendékeinek kollekciója kápráztatta el. Innentől pedig megállíthatatlan volt a divatbemutatók áradata: a jól ismert világmárkák legújabb darabjai, hazai divattervezők kollekciói, iparművészetisek álmai és mesterfodrászok keze munkái vonultak a kifutón. Két bemutató között go-go girl-ök tánca szórakoztatta a közönséget – amely szórakozott is becsülettel.


Budapesti Divatiskola Profil

Budapesti Divatiskola Profil A Budapesti Divatiskola (korábban Rosemari Divatiskola) 1945 után az első magánkezdeményezésre létrejött Divatiskola, melynek alapjait 1985-ben a legkiválóbb divatszakemberekkel összefogva Rose Gáborné rakta le. A divatiskola az Iparművészeti Főiskola iparművész - tervező képzése mellett hiányt pótolt a magyar oktatási rendszer palettáján, mint az egyetlen ilyen jellegű középfokú képzés. Úttörőként dolgozta ki a divat-stílustervező oktatás államilag elfogadott tantervét, amelyet az azóta alakult más hasonló iskolák is átvettek. Divatiskoláról lévén szó, tantervünket azóta is mindig továbbfejlesztjük, és a napi "divat"-hoz igazítjuk. Igyekszünk mindig frissen, naprakészen adaptálni minden újdonságot.


A Budapesti Divatiskola 2008-as vizsgabemutatója (június 15.)

Budapesti Divatiskola vizsga 2008Végső megmérettetés

Nyár van. S ha nyár, akkor nyári szünet, vakáció, legalábbis az iskolásoknak. Véget ért az év a Budapesti Divatiskola hallgatóinak is, de mielőtt eldobták volna a rajzpapírt, a szabászollót, s belevettették volna magukat a hónapokon át tartó pihenésbe, előttük állt még az utolsó megmérettetés, a vizsgabemutató. A  június 15-én, a Gödör Klubban megrendezett, osztályzással egybekötött végső próbatétel alkalmával a végzős diákoknak ’50 –es, ’60-as évek Haute couture a hétköznapokban ihletésű, háromdarabos kollekcióikat kellett bemutatniuk. A 17.00 és 19.00 órakor kezdődő rendezvényen nőies-elegáns és modern-futurisztikus alkotásokat egyaránt megcsodálhattunk, s a felvonuló modelleket nézve egyikbe-másikba már fel is fedezhettük egy-egy új, feltörekvő, valódi divatdiktátort keze nyomát is.


Bajczár Éva, az Intercolor magyar delegáltja és Rose Gáborné

Budapesti DivatiskolaBába a divat születésénél

Ki határozza meg, mi trendi, mi idejétmúlt? Miért látok türkizkéket mindenütt tavasszal, és télen miért épp ibolyalila kacsint rám a kirakatokból? Kérdéseinkre választ a divat felkent diktátorától kaptunk, amikor ellátogattunk a Budapesti Divatiskolába, ahol Rose Gáborné,  igazgatónő meghívására Bajczár Éva, az Intercolor Nemzetközi Színbizottság egyetlen magyar delegáltja tartott előadást az aktuális szín- és textiltrendekről.


A Budapesti Divatiskola 2006-os vizsgabemutatója a Holdudvarban

Budapesti Divatiskola

Idén a Margitszigeten mutatta be a neves divatiskola tehetséges növendékeinek kollekcióit. A leendő tervezők különböző témakörök feldolgozásával  - úgy mint az ókori Róma, illetve a kolóniál stilus - bizonyithatták be kompetenciájukat. Az 1945-ben létrehozott Budapesti Divatiskola alapjainak összefogása Rosé Gáborné nevéhez köthető. Különlegessége, hogy fejleszti hallgatói izlését, rajzi képességeit, és a divat egyéni adaptációjához ad segitséget a tanulóknak művésztanárok segitségével.


Kiállítás nyílik ’Forradalmi öltözetek az 1956-os forradalom emlék

Forradalmi öltözetekÖtven éve...

Az ’56-os forradalom 50. évfordulójára emlékezve nyílik kiállítás a Budapesti Divatiskola hallgatóinak munkáiból 2006. október 19-én 17:00-kor, a Budapest VIII. kerületében lévő Józsefvárosi Galériában, 'Forradalmi öltözetek az 1956-os forradalom emlékére' címmel. A kiállításon - melynek művészeti vezetője Pálffy Szilvia iparművész, divattervező (BLUE Paprika), a Budapesti Divatiskola tanára - jelenlegi és végzett hallgatók munkáit, számszerint 12 öltözetet láthatnak az érdeklődők, 2006. október 31-ig.


Budapesti Divatiskola Modellválogatás lesz (április 1.)

p>A Budapesti Divatiskola MODELLVÁLOGATÁST tart 2010. április 1-jén (csütörtökön) 16 órától.

HELYSZÍN: Budapest, VIII. kerület, Kőfaragó u. 12. (Vasas Művészeggyüttes székháza)


A Budapesti Divatiskola pótfelvételit tart: Divat- és stílustervező

Budapesti Divatiskola vizsgabemutató 2009Szeretnél DIVATTERVEZÉST tanulni? Érettségivel és rajzkészséggel rendelkezőknek ajánljuk a 25 éves BUDAPESTI DIVATISKOLA Divat- és stílustervező képzését, ahol a legjobb tanároktól tanulhatsz.

Állami bizonyítvány, Europass, diákigazolvány, családi pótlék és kollégiumi elhelyezés.

P Ó T F E L V É T E L I:
2009. augusztus 25. (kedd) 14 óra

Budapesti Divatiskola - 1085 Budapest, Kőfaragó utca 12.

e-mail: info@divatiskola.hu
web: www.divatiskola.hu


Fashion Extasy II. divatbemutató a margitszigeti Holdudvarban (július 6.)

Fashion Extasy II. 2009Fashion Extasy II. 2009


A Budapesti Divatiskola szakmai útja Bécsbe (június 15.)

Budapesti Divatiskola végzős vizsgabemutató 2008A Budapesti Divatiskola immár hagyományos, bécsi divatszakmai útjára invitálja a divatipar tanoncait és a trendkövető érdeklődőket. Az idei útra 2009. június 15-én kerül sor, a szakmai program pedig a Hetzendorf-i divatiskola vizsgabemutatójának megtekintése. A divattúra csapat az osztrák fővárosba busszal jut el, mely 2009. június 15-én reggel 7 órakor startol Budapestről, a Blaha Lujza téri Corvin Áruház parkolójából. Bécsben egész napos szabad program vár a résztevevőkre, majd közös részvétel a Hetzendorfi-i divatiskola vizsgabemutatóján - melyet idén a bécsi Városházán rendeznek meg. A bemutató után hazautazás és érkezés Budapestre - tehát nem ottalvós a buli. Részvételi díj: 7 000 Ft autóbusz költség és kb.10 Euró vizsgabemutató belépőjegy. A Budapesti Divatiskolában történő jelentkezés és befizetés határideje: 2009. május 20.


A Budapesti Divatiskola stylist képzést indít a 200809-es tanévben

Budapesti Divatiskola vizsga 2008Study Styling!

Az 1985-ös alapítású Budapesti Divatiskola több mint két évtized tapasztalatával indítja el egyéves stylist tanfolyamát a 2008/09-es tanévben A hazánkban még viszonylag új, ám egyre keresettebb foglalkozás túlmutat az egyszerű öltözködési tippeken, hisz a művészi szemlélet egyre fontosabb szerepet kap nem csak a divat világában, de a lakberendezés és az életmód vonatkozásában is. A Budapesti Divatiskola oktatói szakterületeik kiváló művelői: divat- és öltözéktervezőkkel, stylistokkal, divatszerkesztőkkel, sminkesekkel, hajszobrászokkal és fotográfusokkal együttműködni, több szempontot megismerni és elsajátítani – ez a komplex képzés lényege.


A Sziget 2006 divathelyszínének programjai (augusztus 9-től 16-ig)

Sziget 2006Divat a Szigeten - részletesen

A Szigeten immáron negyedik éve vehet részt a nagyérdemű divatbemutatókon, hajshow-kon, divatperformance-okon. És méghozzá nem is akárkik a fellépők: Király Tamás, divattervező, Szabados Iréne, mesterfodrász, Levi’s - néhány a nagy nevek közül. És mert a divat folyamatos megújulás, meg mert a fiataloké a jövő, kollekcióikkal kifutóra lépnek szép reményű kezdő tervezők, iparművész hallgatók - köztük az Eclectick - sőt, egész divattervezőiskolák - Budapesti, Debreceni - is. Lássunk néhány divatprogramot részletesen!


Körinterjú a Divatolimpia 2006 döntőseivel

Iványi KrisztinaBorvirág formációDivatolimpia 2006 inverz

A 3. Divatolimpia döntőjén (2006. október 5.) a Budapesti Divatiskola (BDI) frissen végzett hallgatói közül nyolcan vettek részt. Záróvizsgájuk témája - a Divatolimpia 2006 haute couture kategórájához hasonlóan - az etnika volt, így ruháik készen álltak az újabb bevetésre. A  divattervezői pálya elején álló lányokat-fiúkat arról kérdeztem, milyen elképzelésekkel vágtak neki a legnagyobb pénzdíjazású, országos diavttervezőversenynek, és mit tapasztaltak a rendezvény során.


Advent Bécsben (december 14.)

Byblos kirakatAvagy a hungarocell-hó támadása

Nemrégiben a Budapesti Divatiskola rendezésében nyílt alkalmunk a császárvárosba látogatni. Rosé Gáborné igazgatónő jóvoltából a HazaiDivat.hu is részt vehetett az immáron hagyományosnak számító cooltúrán, mely nemcsak izgalmas művészeti élményekkel kecsegtetett, hála a múzeumlátogatásoknak, de a pezsgő főváros karácsonyi előkészületeibe is bepillantást nyerhettünk. A belváros Herméstől, Gallianótól roskadó kirakatai, ha le nem is fagyasztották ajkunkról a mosolyt, a fejlődés irányát, ívét felvázolták. Az osztrák puncs ugyan csak hajszálnyival édesebb a honi forralt bornál, rágcsálnivalók terén, kürtöskalács, kemencés lángos, viszont egyértelműen mi vezetünk.

ALMAF