Fashion Extasy III. divatbemutató lesz a Holdudvarban (augusztus 27.)

Utolsó állomásához érkezett a Fashion Extasy divatbemutató sorozat, mely a nyár folyamán három alkalommal adott bemutatkozási lehetőséget fiatal magyar divattervezőknek


Bodza <a href='/2009.html' title='2009'>2009</a> - Fashion Extasy II.Utolsó állomásához érkezett a Fashion Extasy divatbemutató sorozat, mely a nyár folyamán három alkalommal adott bemutatkozási lehetőséget fiatal magyar divattervezőknek, ékszertervezőknek. A Fashion Extasy III.-on, 2009. augusztus 27-én extrém stílusú ruhaköltemények vonulnak majd a margitszigeti Holdudvarban. A trendkövetők a 21:00től 22:00ig tartó, nyilvános divatbemutatón tekinthetik meg Kiss Márk férfi zakókból női viseletekké alakított 2010 Tavasz/Nyári kollekcióját; a Le Corset specialitását, a fűzőket; Simon Kriszta gumiruháit Nata ékszerekkel; Tóth-Kern Enikő, haramadéves MOME hallgató cyberpunk és dark-electro ruháit; Engi Xénia Petronella (E.X.P.) Arachnophobia című, pókmegszerettető ruhakollekcióját; Balogh Bernadett ékszereit; valamint a Pussy Deluxe és Vive Maria erotikát nem nélkülöző fehérneműit.



A tervezők és a III. divatbemutató

Kiss Márk 2010 Tavasz/Nyári Ready-To-Wear kollekciója a REMIXED AND REVISED nevet kapta. A férfi zakókból és ingekből különböző női viseletekké alakított, majd harsány, kézzel applikált geometrikus mintákkal kiegészített nagyon kényelmes ruhadarabokra jellemzőek a szokatlan formák. A „rosszul fölvett” hatás miatt fiatalos, humoros külsőt adnak viselőjének.

A Le Corset olyan fűzők, fűző-kiegészítők, és öltözékek tervezésével és gyártásával foglalkozik, amelyek az aktuális utcai és alkalmi divatirányzatokban élen járnak, egyedivé formálva a megjelenést.

„A gumi egy egészen különleges és szokatlan anyag, jellegzetes illattal, tapintással. Teljesen sima és csillog; a hagyományos ruhakészítési eljárások pedig teljesen alkalmatlanok a vele való munkára - talán ezért is maradt eddig a szakma perifériáján. A belőle készült ruhákhoz számtalan előítélet kapcsolódik, ami sokakat elriaszt attól, hogy valaha is közelebb kerülhessenek hozzá. Szeretném megmutatni, mennyi új lehetőség van még az anyagban, mennyi érdekesség és játékosság a nyilvánvaló erotikán túl”- mondja a tervező, Simon Kriszta. A kollekciót a Nata ékszerekkel mutatjuk be.

Tóth-Kern Enikő a Moholy Nagy Művészeti Egyetem (MOME) harmadéves ruha szakos hallgatója. Saját elmondása szerint hatással vannak rá „a dekadens művészetek, cyberpunk, és fetish, és aktuális zenei ízlése, az electroclash, kísérleti elektronika, EBM, noise, dark-electro”.

A fiatalabb korosztálynak szóló Pussy Deluxe ruhák bohókás, vidám, élénk színűek. Jellemzőjük egy minden ruhán, de kollekciónként változó alakban fellelhető macska-alak. A ruhák sok esetben kiegészülnek valami bolondos aprósággal, mely az egész kollekciót rendkívül egyedivé és valóban felejthetetlenné varázsolja.

A Vive Maria ruhák klasszikus vonalvezetésűek, rendkívül nőies szabással. A kollekció kifejezetten kényelmes darabjain megjelenő Szűz Mária-, Jézus-alak, valamint a kereszt a márkát meghatározó elemek.

A E.X.P. márkájú kollekciókat tervező Engi Xénia Petronella 2007-ben végzett a Budapesti Divatiskolában. A tervező elmondása szerint az „Arachnophobia című kollekciója célja, hogy közelebb hozza a pókokat, és az extrémitást a női öltözködés világába. Egyedi, exkluzív anyagok, és a félelem által inspirált színek és formák, elegáns, extrém és nőies ötvözete jelenik meg a kifutón.”

Fashion Extasy: 2009. augusztus 27. 21:00-22:00
Bemutatkozó divattervezők: Kiss Márk, Le Corset, Pussy Deluxe, Vive Maria, Simon Kriszta, Tóth-Kern Enikő, EXP
Ékszer: Balogh Bernadett

A Fashion Extasy

Az N&N Production három alkalomból álló Tavasz/Nyári divatbemutató sorozatának célja olyan kreatív hazai tervezők friss kollekcióinak megismertetése, akik egyedi látásmódjukkal, dinamizmusukkal, és karakteres, merész, modern munkáikkal megállják helyüket a magyar és a nemzetközi divat világában egyaránt. A szervezők minden alkalommal más atmoszférát teremtenek különböző témákra felfűzve, és ezen egységes koncepció szerint válogatják a tervezőket és munkáikat.

A Holdudvar Galéria

Az egykori margitszigeti Casino épülete és a hozzá tartozó tágas kert Budapest egyik legnépszerűbb kulturális központja és közösségi találkahelye. A 2011-re megújuló történelmi épületben található Holdudvar Galéria izgalmas kulturális, közéleti, és szabadidős eseményeket, valamint gyerekprogramokat kínál az érdeklődőknek. A Galéria céljai közé tartozik fiatal képzőművészek, alkotóműhelyek számára megjelenési lehetőséget biztosítani.

Forrás: Holdudvar


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2009-08-26






ALMAF