Demmer Erika a Glamour Women of the Year vendége lesz

A barátnőm a tévében látott egy műsort a nagyméretű ruhákat népszerűsítő modellekről, és eldöntöttem, utánajárok, mit is jelent ez a plus size.


Demmer ErikaCsont-sovány modellek százai köszönnek vissza ránk naponta a magazinok oldalairól, így néha nem csoda, hogy azt érezzük, 36-os méret fölött már nem élet az élet. Van azonban ellenpélda: Demmer Erika, aki 42-es méretet hord, és hihetetlen sikereket tudhat a magáénak a nemzetközi modellszakmában. Ellentétben a címlapról mosolygó modellekkel Erikának arra kell figyelnie, hogy ne fogyjon, így boldogan hamburgerezik és sosem éhes.Demmer Erika tíz éve dolgozik a divatszakmában, kezdetben hagyományos modellként tevékenykedett, ám a várva várt áttörés csak később, a profilváltás után következett be a karrierjében. Amikor Erikára felszaladt néhány extra kiló, az egyik ismerőse javasolta neki, hogy próbálja ki magát úgynevezett „plus size” modellként.

„A barátnőm a tévében látott egy műsort a nagyméretű ruhákat népszerűsítő modellekről, és eldöntöttem, utánajárok, mit is jelent ez a plus size.” – meséli Erika.

Demmer ErikaRögtön leszerződött a müncheni Brigitte modellügynökséggel, amely Európa egyik legnagyobb, kizárólag „molett” modelleket foglalkoztató ügynöksége. Erika 180 centi magas, 42-es méretet hord, és a súlycsoport váltás után sikert-sikerre halmoz a munkájában. A lány már állandósult, hűséges klienskörrel rendelkezik szerte Európában, akik szezonról szezonra vele akarnak dolgozni.

„Szigorú szerződéseim vannak a klienseimmel, amelyek értelmében nem változtathatok a külsőmön, és nem fogyhatok le. Egy plus size modell esetében az a legfontosabb, hogy arányosan hízzon, ez főként genetika kérdése, de én azért némi sportolással is rá segítek.” – magyarázza a topmodell.

A fent említett szakmai követelménynek megfelelően Erika a Glamour fotózáson is egy hatalmas hamburgerrel indított, bevallása szerint húst hússal eszik a legszívesebben, és imádja a kiadós, nyugodt, beszélgetős ebédeket, vacsorákat. Európában jelenleg a hamburgi Okay Models képviseli, és bár az Egyesült Államokban is van szerződött ügynöksége, itt viszonylag keveset foglalkoztatják.

„Amerikában én túl soványnak számítok. Ott a plus size a 46-os méretnél kezdődik.” – mondja nevetve.


Írta: redlemon.hu , Dátum: 2011-03-10


ALMAF