Szigetfone a Vodafone-tól a Sziget 2010-en (augusztus 9-16.)

Sziget fesztivál többszázezer fős, zene- és technológia rajongó, kommunikációra éhes közössége elsőként próbálhatja ki a kifejezetten sziget-látogatóknak szánt Szigetfone-t


Sziget <a href='/2009.html' title='2009'>2009</a> Fot: Mr AndrsA Sziget fesztivl tbbszzezer fős, zene- s 'technolgia rajong’ (early adopter), kommunikcira hes kzssge elsőknt prblhatja ki a kifejezetten sziget-ltogatknak sznt Szigetfone-t, a hasznos helyszni informcikkal szolgl ingyenes Sziget InfoSMS-t s a krtys fizetst is. A minden heti- s napijegyes szmra jr Szigetfone kszlk s VitaMAX Sziget tarifa nemcsak egyedlllan alacsony percdjjal segti a fesztivl belfldi s klfldi kznsgnek kommunikcijt, hanem kllemben a trendi zenei stlusoknak megfelelően formlhat is.A Vodafone Magyarország a Sziget Fesztivál tiszteletére piacra dobott Szigetfone-ja ideális társ Közép-Európa legnépszerűbb zenei rendezvényének látogatói számára. A strapabíró készülék legfőbb különlegessége azonban a mélyben rejlik: a Szigetfone és Sziget tarifa egyedülállóan kedvezményes telefonálást nyújt a zenerajongók számára. A Szigetfone-osok percenként mindössze 10 Ft-ért hívhatják egymást, illetve küldhetnek üzenetet. Az egyhetes rendezvényt a környező országokból, Németországból, Hollandiából és Angliából is sokan látogatják, ezért a Vodafone róluk sem feledkezett meg: otthon maradt barátaiknak, rokonaiknak 100 Ft-os percdíjon számolhatnak be legfrissebb élményeikről, egy üzenet elküldése pedig csupán 30 Ft-ba kerül számukra.

A Sziget tarifát nemcsak a látogatók számára találták ki, más Vodafone feltöltőkártyás ügyfelek is igénybe vehetik. A tarifa garantáltan 2010. december 31-ig lesz elérhető, a nemzetközi telefonálás díja pedig augusztus 31-ig marad a különlegesen alacsony 100 Ft-os percdíjon.

A Szigetfone ráadásul nem is apasztja le túlzott mértékben a fesztiválozók sörözésre és szórakozásra szánt költségvetését: a napijegyesek 4.000, a hetijegyesek pedig mindössze 2.000 Ft ellenében juthatnak hozzá egy 2.000 Ft-tal feltöltött Vodafone 248-os készülékhez, amely különféle kiegészítők segítségével számtalan módon testre szabható. A Sziget tarifa tehát minden tulajdonosának 200 percnyi beszélgetést nyújt fesztiválozó társaival és barátaival, családtagjaival. Az alapkészüléknél többre vágyók 19.900 Ft ellenében a Vodafone 736-ost is választhatják, amely kifinomult dizájnja mellett e-mailezésre is alkalmas, míg a legigényesebbek a Google korszerű operációs rendszerével, az Androiddal rendelkező Vodafone 845-ös készüléket vásárolhatják meg 30.990 Ft-ért.

Rock-os Szigetphone – testfestett Szigetfone rajongók

Azon fesztiválozók számára is egy különlegességgel készül a Vodafone, akik nem elégednek meg a Vodafone 248-as Szigetfone-juk testreszabásával. Ők punk, rock, hip-hop, afro, disco vagy reggae stílusú testfestést készíttethetnek maguknak a Vodafone standján, ezzel fokozva azonosulásukat kedvenc zenei műfajukkal.

Lakatos Péter, a Vodafone stratégia, kommunikációs és márka vezérigazgató helyettese elmondta: „A sziget-látogatók közössége meghaladja egy Pécs méretű város lakosságának létszámát, s egy olyan -  egy héten keresztül aktív - szubkultúrát képvisel, amelynek belső kötelékeit még szorosabbra kívánjuk fűzni, építve a közös érdeklődésre, a közös élményekre és a meglévő, vagy újonnan kialakuló baráti társaságokra. A mobil innováció városában a Vodafone a szigetlakók közösségében folyó kommunikációt kívánja erősíteni.”

Vodafone Sziget InfoSMS – Mi újság a szigeten?
A szolgáltatások fejlesztésére és kísérleti bevezetésére szövetkezett legismertebb európai és a legismertebb magyar márka a Sziget látogatóinak mobilinformációs szolgáltatást indít magyar és angol nyelven. A Vodafone jóvoltából ingyenes Sziget InfoSMS révén első kézből értesülhetnek a Szigetfone-osok és a Vodafone ügyfelek is a fellépőkkel kapcsolatos legfontosabb hírekről, az esetleges műsorváltozásokról, a várható időjárásról valamint egyéb, számukra hasznos információkról.

„Izgatottan várjuk a Szigetet, ahol a fiatal, a mobilitás és az internet iránt érdeklődő közösség elé tárhatjuk legújabb szolgáltatásainkat. A Szigetfone és Sziget infoSMS mellett a kényelem fokozása érdekében kivisszük a Szigetre a Kávé mobillal szolgáltatásunkat. Ráadásul, míg korábban a mobilfizetési megoldásainkat – pl. a népszerű mobilparkolást – csak előfizetéses ügyfeleink használhatták, ezek július végétől a feltöltőkártyás telefonnal rendelkezők számára is szabadon elérhetők lesznek.” – tette hozzá Lakatos Péter.

A percjeggyel egy koncert erejéig is megéri kimenni a Szigetre

Az idei évben a Sziget-látogatók két, merőben új, és előremutató fejlesztéssel is találkozhatnak a fesztiválon, melyek olcsóbbá, illetve kényelmesebbé teszik a fesztivállétet. Azon Vodafone-os előfizetők számára, akik csak bizonyos koncerteket akarnak megnézni a Szigeten, örömteli újítás lesz a percalapú mobilfizetéses rendszer. Eszerint a látogató egy központi számra küldött sms-re válaszként kap egy kódot. Erre az azonosító kódra, a Sziget "K" hídi bejáratánál lévő, erre a célra fenntartott konténernél megkapja a napi karszalagot és aktiválják a rendszert. Hogy a sorbanállással ne "ketyegjen" a látogató pénze, a percalapú fizetéses rendszert igénybe vevők számára ún. "expressz kaput" állítanak fel a szervezők. A látogató addig marad a fesztivál területén, míg kedvenc programjait megnézi, majd a távozáskor a kijáratnál állítják le a rendszert. A mobil parkoláshoz hasonló szisztéma bevezetésével tovább bővítették a szervezők a jegykedvezmények körét.
 
Mint ismeretes, csoportos diákjeggyel akár féláron is be lehet jutni a Szigetre illetve este 11-után már 50%-kal olcsóbb a Sziget napijegy. A percalapú mobil fizetéses rendszert felhasználóknak csúcsidőben, azaz 18-23 óra között 70, egyéb időszakokban pedig 35 Ft-ot kell fizetniük percenként. Azoknak sem kell félniük, akik a Sziget hangulatától elvarázsolódva az eredetileg tervezettnél sokkal tovább maradnak: a 12000 Ft-os határ elérésekor - egy 1500 Ft-os kényelmi díj felszámítása mellett - leáll a számláló, a percjegy innentől kezdve normál napijegyként üzemel tovább.

Szigetelés készpénzfizetés nélkül

További újítás a kártyás fizetéses rendszer. Eszerint egy ingyen kapott kártyára a fesztivál területén több ponton lehet pénzt feltölteni, mellyel egyszerűbbé válik a vásárlás. A Sziget VIP részlegében kizárólag csak kártyával lehet majd vásárolni, s egyelőre a többi vendéglátó egységben választható ez a lehetőség. Mint ahogy Gerendai Károly, a Sziget főszervezője elmondta: “Ezzel a szisztémával még komfortosabbá válhatnak a fesztiválok, kevesebbet kell sorban állnia a vendégeknek, nem kell a visszajáró pénzzel húzni az időt." A regisztrált kártyatulajdonosok a kártya esetleges elvesztéskor azt letilthatják, illetve a kártyán maradt pénzt a fesztivál végeztével a feltöltő pontokon vissza lehet váltani.

Forrás: Sziget


Írta: HazaiDivat.hu , Dátum: 2010-07-21


ALMAF