Sziget 2010 Party Aréna program (augusztus 11-16.)

Balaton Sound 2010 után még várja egy nagy megmérettetés a partyzókat: hatvanezernél is több lemez található annak a DJ-nek a gyűjteményében


Sziget 2009A Balaton Sound 2010 után még várja egy nagy megmérettetés a partyzókat: hatvanezernél is több lemez található annak a DJ-nek a gyűjteményében, aki 2010-ben útjára indítja az öt napon át dübörgő Party Aréna programjait az idei Szigeten. A hírek szerint a formabontó, stílusteremtő és előremutató elektronikus zenék előállításában mindig is élen járó DJ Shadow már régóta dolgozik új lemezén, így a Party Aréna közönsége nemcsak a downtempo elektronika legismertebb hangmintáira, hanem a több mint húsz éve alkotó elektronikus zenész legújabb sampler fantázáira is rápöröghet majd 2010. augusztus 11-én, este fél nyolctól.



DJ Shadow utn a Pole Position majd Szeifert kever, utnuk jfltől a mindssze huszonkilenc ves, de az elektronikus tnczene vilgban mr ikonknt tisztelt Andy Moor a keverőpult. Moort hat vvel ezelőtt vlasztottk meg az v legjobb trance producernek, de a legjobb trance szmot is ő rakta ssze ebben az vben, amellett, hogy ksztett mr emlkeztes remixeket Britney Spears, Avril Lavigne, Paul Oakenfold, Brian Eno, Tiesto, Arthur Baker s Nadia Ali ltal szolgltatott alapanyagokbl is. A brit trance-, s remixikont a szmos komoly szakmai djjal kitntetett tech trance DJ, Sander van Doorn vltja a helysznen hajnali fl kettőkor. A The Killers-nek s a Depeche Mode-nak is mixeket gyrt, Pete Tong, Judge Jules, Tiesto s Carl Cox ltal is nagyra tartott DJ Dusk Till Doorn nven fut sorozatval millis tmegeket mozgat meg vről vre a vilg legnagyobb party-helysznein, de most vgre a Szigeten tombolhatjuk ki magunkat a vilg legjobb tz DJ-je kztt szmon tartott holland lemezlovas bulijn. A Party Arna első napi programjait Khl hajnali fl ngytől indul partyja zrja.

Este fl nyolckor James Ellis Ford s James Anthony Shaw lp sznpadra a Party Arnban. Fordra s Shawra Nagy-Britannia egyik leggretesebb elektro koponyiknt nzett fel a szakma, Attack Decay Sustain Release cmű 2007-es bemutatkoz lemezk megjelense utn pedig sokan vltk gy, hogy a Simian Mobile Disco mg az akkor ppen npszerűsgnek zenitjn jr Klaxonsnl s a Justice-nl is menőbb. Azta mr eltelt hrom v, a hazai Simian Mobile Disco rajongk pedig mr a Temporary Pleasure-t 2010-ben vlt Delicatessen & Delicascies-nl is jobban vrjk az elektronikus zenei formci első magyarorszgi koncertjt, melyre idn vgre sor kerl a Szigeten. A Simian Mobile Disco utn Junkie & Hawky, valamint Bergi & Svindler irnytsval folytatdik a buli, majd hajnali fl egykor jn a Boyz Noize, aki a Mixmag ltal 2006-ban az v lemezlovasnak vlasztott Erol Alkannal szvetsgben veszi birtokba a Sziget partykzpontjt. Hajnali fl ngykor Coyote bulija zrja a napot.

A Party Arnban az utbbi idők egyik legkedveltebb kozmopolita elektro-jazz alakulata, a Gotan Project ad koncertet előszr a helysznen. A Gotan Projectet 1999-ben hvta letre a latino zenei szcnban ismert The Boys From Brazil-formciban s az easy listening habknnyű dallamaival hdt Stereo Action Unlimitedben egytt zenlő Philippe Cohen Solal s Christoph H. Mueller. Egyttműkdsk sikeresnek bizonyult, a Gotan Project eddig lemezeibl kt milli pldnyt adtak el vilgszerte, idn nyron pedig mr harmadik nagylemezkkel jrjk a vilgot. A tang művszetnek nemes vltozata a szigetlakkat Collins & Behnam s Igor Do'urden bulija előtt tallja majd meg, tbbek kztt a tavasszal megjelent Tango 3.0 szpsgeivel. jflkor indul a Drumcode Night, ahol előszr az Adam Beyer, Dubfire s Carl Cox ltal felkarolt techno tehetsg, Alan Fritzpatrick pakolja majd a lemezeket, majd hajnali fl kettőkor egyik mentora, a Drumcode kiad alaptja s a vilg egyik legnagyobb s legbefolysosabb techno producere, Adam Beyer veszi t tőle a keverőpultot. A Drumcode Night utols fellpője Joel Mull, aki hajnali hromkor kezd. Joel Mull maratoni techno szettjei Eurpban, zsiban, Ausztrliban s az amerikai kontinensen is rendre rajongk ezreit mozgatjk meg, a stockholmi DJ munki pedig olyan vilghrű lemezkiad cgek gondozsban jelentek meg eddig, mint Tiga Turbo kiadja, a Sven Vth irnytsval műddő Cocoon, az EC Records, a Harthouse vagy a nemrgiben Carl Lekebusch ltal alaptott International Sound Laboratory. A harmadik napotl Hot X hajnali fl tkor indul bulijval vehetnk energikus bcst.

Augusztus 14-n az elektro pop zene egyik kreatv előadja, Calvin Harris lp fel előszr a Party Arnban, fl nyolckor. Calvin Harris huszonhrom vesen mr olyan zenekarokkal jrta a vilgot, mint a Groove Armada vagy a Faithless, producerknt pedig olyan csillagok oldaln jelent meg, mint Kyle Minouge, Dizzee Rascal, Sophie Ellis-Bextor s DJ Tiesto. Tavaly megjelent msodik nagylemeze (Ready For The Weekend) aranylemez lett, s első helyen vgezett a brit album chartokon, melyet Calvin Harris a Glastonbury fesztivlon s a Wembley stadionban adott koncertjn npszerűstett. A tavaly a The Music Producers Guilden az v remixernek vlasztott elektro pop csillag első Szigetes bulija utn Karnyi, majd Tsubi a pult, utnuk a pszichedelkus trance nagy mesterei, Erez Eisen s Amit Duvdevani mozgatjk meg a fesztivlozkat hajnali egytől. Ők az Infected Mushroom, akiknek pszichedelikus utazsra csbt temei a kilencvenes vek kzepe ta tartjk rabsgban az elektronikus zenefggőket, s a hrek szerint most is hihetetlenl ltvnyos s minden rzkszervre elemi csapst mrő show-val kszlnek. Az Infected Mushroom hajnali fl hromig kti majd le a Party Arnban egybegyűlteket, akik mg ezen az jszakn Dangernek s Sikzath-nak is tathadjk magukat a hajnali rkban.

A fesztivl zrnapjn az utbbi idők egyik legklabb s legszellemesebb rap-frontja, a Die Antwoord veszi kezelsbe fl nyolckor a magyar kznsget, akik mr tallkozhattak az extrabizarr formcival egy szenzcis koncerten az idei Heineken Balaton Soundon. A tbb milli Youtube-rajongval rendelkező dl-afrikai antipopsztrok minden bizonnyal ksrletet tesznek arra, hogy msodik magyarorszgi koncertjk mg az elsőt is fellmlja. Ez nem vicc. Ninja, Yo-Landi s DJ Hi-Tek utn Soneec, valamint a Poli vs. Nora Naughty elektronikus zenei sszecsapsa kvetkezik, Deadmau5 hajnali fl kettőkor indul bulijra pedig Chriss kszti fel a tmeget. Az őrletes lő setjein digitlis partyllatt tvltoz Deadmau5-ot 2007-ben Armin van Buuren s Tiesto is az v producereknt mltatta, a vilg legrangosabb DJ szaklapja, a DJ Magazine pedig a vilg legjobb DJ-it sszegző 2008-as listjn a vilg tizenegyedik legjobb lemezlovasnak vlaszotta a tbb-mint-DJ elektronikus zenszt. A progresszv house s neo-trance művsz djgyűjtemnyből mr csak egy Grammy-dj hinyzik. A hazjnak legrangosabb knnyűzenei djval tbbszrsen jutalmazott Deadmau5 tavaly majdnem ezt is sszehozta, de sajnos a 2009-es Grammy gln a legjobb formabont remix kategriban csak a jellsig sikerlt eljutnia. Ami ksik, nem mlik. Minthogy idn vgre a vilg egyik legklnlegesebb elektro zensze Magyarorszgra is elltogat, hogy egy fantasztikus elektro zenei-, vizul-, s tech-orgin vegye kezelsbe a Sziget kznsgt. A Party Arna idei utols bulijt Slam Jr. kldi majd le hajnali fl ngytől.

Forrs: Sziget


Írta: HazaiDivat.hu , Dátum: 2010-07-31






ALMAF