Sztárok neglizsében (február 17.)

Nem hiszem, hogy széles-e vidéken akad oly kiváltságos, akinek ne ismerné az augusztus 20-i tömegnyomort.


Ex-playmate-ek és médiamágusok egy kifutón

Nem hiszem, hogy széles-e vidéken akad oly kiváltságos, akinek ne ismerné az augusztus 20-i tömegnyomort. Arról a lökdösődéssel fűszerezett lincshangulatról beszélek, amely „lábadra taposok, ha nem kúszol odébb!” légkörévell sokak számára csak a látványosság miatt elviselhető. Tülekedés a Mammutban is volt, igaz, a Kaméleon Klubot ezúttal nem a durrogó effektekre kíváncsi nézősereg, inkább az ex-playmate-ekre, Miss Bikini-kre és sztárokra kiéhezett nagyérdemű rohamozta meg, hogy saját szemével láthassa a Sztárok neglizsében című celebvonulást.

Egy csepp jótékonyság

A félhomály és a zene, megszoktuk már, elmaradhatatlan kellékei a divatbemutatók nyitányának, de bizony, ahogy a gyakorlat igazolta, nincs ez másként a nagyszabású, hírességeket felvonultató, összművészeti produkciók esetében sem. A sokaság felcsigázására tagadhatatlanul nincs jobb módszer - várakoztatni, várakoztatni, várakoztatni -, láss csodát, a ráhagyás eredményeként lassan a közönség sorait uraló lázas moraj is elül, egy halk csitt, pissz, annyi sem kell.



 

Kiss Éva Evelin színésznőnek ezek után csak nyert ügye lehet, izgalmas belépőjéhez Antonin Dvorzak Újvilág szimfóniájánál alkalmasabbat keresve sem találhattak volna a szervezők.

A művésznő kiválóan hozza a rátestált primadonna szerepet, zöld tüllruhás, neccharisnyás fellépését csakis ováció kísérheti. Az est konferansza, Hajdú Péter a dalos-zenés előadást követően jelenik meg a színen, tolmácsolásából értesülünk, a Sztárok neglizsében névre keresztelt rendezvény, immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre jótékonysági divatshow keretében. A belépőjegyek árából befolyt összeget - folytatja, többek közt a Fóti Gyermekotthon számára ajánlják fel, ahogy a nézők által otthonról hozott játékok is a kis bentlakók gyűjteményét növelik majd.

 

Estélyik, estélyik hátán

A rövid, ámde velős bevezető után, a kifutót az Art Show Divatiskola növendékei változtatják bálteremmé. A modellek a Barbara Esküvőiruha Szalon pazar költeményeiben cikáznak le s fel a Vangelis dallamaira. Barokk menyasszony vonul előttünk, kinek törtfehér, fűzős megoldású ruháját a fején tornyosuló kiskalap, a kesztyűs kacsókban tartott, ringatózó tüllfodrokkal ékített esernyő avatja mesebelivé.

De virágdíszekkel, csillogó, apró kristálykövekkel hintett, földet seprő, abroncsos estélyikben sincs hiány! Pirosban, rózsaszínben, bordóban úszó első bálozókat látunk, a pánt nélküli ruhák fejedelmi dekoltázst varázsolnak viselőiknek. A kontyba tűzött tolldísz, a karon csavarodó testfesték, mind-mind csak emelni tudja a mosolygós szépségek varázsát!

 

Ebcsont beforr!

Mielőtt Szily Nóra és Fekete Pákó színpadra lépne, energikus fehérneműbemutatónak lehetünk tanúi. Az ex-playmatekkel felturbózott csapat párducmintás, hófehér rövid bundákban üget végig a kifutón, a Pamela Andersont megszégyenítő domborulatokkal megáldott csinibabák mosolyánál, frivol alsóneműk kabátkáik alól villannak elő, már csak a kobakjukra tűzött diadém szikrázhat elbűvölőbben. A sztárpáros, mintha csak a kedélyeket fűteni, tovább korbácsolni (?) volna jelen.

Szörnyella de Frász, alias Szily Nóra szipkájából füst gomolyog az éterbe, hosszú, zebramintás bundája alól narancsszín nyakkendő kandikál elő, lépteit, ha nem is százegy, két kis pórázon futó dalmata vigyázza.

Pákó még merészebb, ezúttal ugyan nem a didijét, csak csupasz, bronzbarna mellkasát dobja oda a nagyérdeműnek, mégis hölgyeket lehengerlő sikere van - az önjelölt énekes fehér tollkabátja alá mindössze egy szál nyakkendőt húzott, melyet lyukas farmerrel kombinálva mutatott be a közönségnek.

 

Street dreams

Bor Viktória divattervező jóvoltából, hosszú szempillájú, Kleopátra frizurás modellekre nyitjuk rá a hálóajtót. A látvány: fekete csipke felsőrésszel kombinált, világos barna, fehér virágmintával ékített aljak, szoknyák és forrósortok, tobzódása. A szuperszexi csipkenaci és a rózsaszín selyem ujjatlan kettősénél, már csak a fekete babydoll tűnik izgatóbbnak.

A nyakban, karon lógázó gyöngysorok, a kezekbe szorított virágmintás kispárnák, szütyők ötletes kiegészítői a nem mindennapi öltözeteknek. Nem kis riadalmat váltanak ki, amikor a finálé során ólmos szárnyalásba kezdenek. Fotósok kapják félre fejüket, masinájukat a hirtelen rájuk, ránk zúduló párna-, szütyőesőben.

 

Közjáték és tánc

A divatbemutatóra következő közjáték csak megdöbbenésül szolgál a megdöbbenésre. Kiss Zoltán színész, a Barátok közt című sorozat, teleregény Csurgó Pistája, papnak maszkírozva lépeget bájos apácatársa kíséretében, amikor is a szent asszony hirtelen ötlettől vezérelve könnyűvérű kurtizánba siklik át, levetve a „csuhát” szexi csipkekétrészesben riszál a szentéletű férfi előtt.

De nem ám odáig! Atyánknak sem kell több, a reverendát félre hajítva Rednexes zsivánnyá változik, aki bizony, amint az már Cotton I Joeról köztudott,  nem veti meg a szépasszonyokat. Tigrisasszonnyal azért Pistánk is nehéz helyzetbe kerül! Hiába a pisztolytáskában lapuló fegyver, a csupán testfesték takarta keblek varázsának ő sem bír ellenállni. Rövid násztánc után cowboy karrierjének úgyszintén búcsút int, lekapva magáról a dögös hasított bőr szerkót, az átváltozás jegyében maga is nagymacskává vedlik.

Párducúr és tigrisasszony, ölelkezve hagyják el a színt. A taps után Zoltán Erika és táncosai rázzák, amit rázni lehet, pörgő ritmusok, fülbemászó dallamok, a parkett ördögei az est során több ízben is bizonyítják tehetségüket.

 

Győzike-show

Majd mindannyiunk Győzikéje, az egyszeri, a megismételhetetlen gajdolja fülünkbe roma slágereit. Hol a Romantic nevű zenekar újjáélesztésére téve kísérletet, Katinkával lép színre óriáscsecsemő jelmezben, hol újdonsült táncosaival, Benjivel és Istivel rappel, parádézik, megint máskor bájos feleségét, Bea asszonyt kíséri, hogy aztán zebracsíkos alsóneműben az ugyancsak állatmintás fehérneműket bemutató modellekkel pózoljon.

Így vagy úgy, miniatürizált, ámbátor egyre csak dagadó, dagadó Győzike shownak leszünk részesei, ha akarjuk, ha nem. Távkapcsoló sehol, lehetetlen más csatornára szörfözni, megpróbáljuk, próbáljuk megszeretni.

 

„Téli Hawaii”

A program a volt Megatáncosok, Anda László és Dér Heni, vezérletével őrült táncos divatbemutatóval folytatódik. A modellek szőrös kabátkákban, homlokukra tolt síszemüvegben, sálban, sapkában, hótaposóban riszálnak, a csipkecsodákból nem sok látszik, de talán nem is ez a lényeg.

A Hawaii-i  hangulatot a kézben tartott koktélos poharak, az iszogatás és persze a közös csípőrázás teremti meg. A varázsos nedűket a közönség is megkóstolhatja, igaz nem pohárba, egyenes a nyakába kapja a szirupot, egy túl hevesre sikerült fordulás következtében mártózhat meg a folyékony gyönyörökben.

 

„Zene nélkül, mit érek én?”

Gondolhatták a szervezők, muzsikában ugyanis nem volt hiány. Miss D., a Moulin Rouge új sztárja, vagy, ha úgy ismerősebben cseng, Miss Bee az egykori Bestiák zenekarból, a szórakoztatóipar klasszikusait elevenítette fel, melyet a Colors együttes vietnami dala követett, míg a látvány kielégítése végett, a felcsendülő zeneszámokra ezüstékszerekkel felcicomázott, fekete sztreccsnadrágos, sztreccsruhás „denevérhölgyek” köröztek  a színpadon.

 

Kontinenseket átszelő divatbemutatók

Avagy ismét a manökeneké a főszerep! Dunai Anita saját tervezésű ruháit, többek között Varga Mariann explaymattel mutaja be. A minikollekció talán legsikerültebb darabját, a fekete, elől megkötős fűzővel passzított fekete-fehér pöttyös minit, üdvrivalgás fogadja a nézőtéren, ahogy az elől rövid, hátul hosszított fazonú, hófehér tüllszoknyának is hasonló sikere van.

 

Az haute couturbe hajló bemutatót, a Marlboro Classics ingbemutatója követi. Fiúk és lányok hordják a többnyire kockás darabokat, miközben egyértelműen nyilvánvalóvá válik, a hölgyeknek nem csak a nadrágot ildomos elcsennie a férfiak ruhatárából. A csipkés fehérnemű fölé húzott, has fölött megcsomózott ingecske látványa nemcsak az urakat izzasztja meg derekasan. Hogy a finom erotikának hol húzódnak a határai? – mi is csak találgatni tudjuk.

 

A vadnyugatról aztán Seherezádé mesés világába csöppenünk. Fekete öltönyös, arany, ezüst kalapos hölgyek siserehada lepi el a kifutót, a modellek a forró dallamok hallatán vetkőzni kezdenek, fékevesztett hastánc közben szabadulnak meg, újfent úrias ruhaneműiktől. Szikrázó melltartók, keleti szoknyák bontakoznak ki a sötét holmik szorításából, hogy végül valóban az ezeregy éjszaka varázsos birodalmába röpítsenek bennünket.

 

A fűzős csodákba bújtatott modellek ismét egy másik világ kapuit nyitják meg a nagyérdemű előtt. A fekete szaténszoknyákat, piros míderekkel, a piros alsókat, fekete felsőrészekkel viselik a hölgyek. A hosszú bőrcsizmák elengedhetetlen tartozékai az immáron abszolút nőies öltözéknek.

 

Lui jóvoltából következő megállónk Párizs, a divat fővárosa. A pret a porter irányvonalat favorizáló divattervező a fehéret, az aranyat és a feketét ajánlja viselésre. Kiskosztüm, kiskosztüm hátán, 50-es, 60-as éveket idéző, méretes aranygombokkal ékítve – állíthatnánk dióhéjban kollekciójáról. De természetesen a klasszikus fazonú fekete, fehér ruhácskákat is megtaláljuk nála, ahogy a test vonalát követő, mostanság trendi, lurexhatású arany miniruhát is.

 

Váradi Csaba divattervező Luival szemben, kimondottan az eleganciára helyezi a hangsúlyt, finom bundácskái, ezüst kiskabátjai alatt fekete tüll szoknyácska, mélyen dekoltált míder bújik meg. Díszíteni csipkével díszit, de nem riad vissza az extrém megoldásoktól sem, ahogy arról felemás szárú, hófehér, fűzős megoldású egyberészesét látva, mi is meggyőződhetünk. Gótikus kontyok, párducmintás kapucni – a divattervezők  ördöge is a részletekben lakozik.

 

És ha már kontinenseket ígértünk, Hellász és Egyiptom sem maradhat ki a sorból! Alul öltözött istennők, mint Debreczeni Zita és fáraók harcolnak a közönség kegyeiért, de még mielőtt közelharcba torkollanának az események, mintegy az indulatok levezetésként, Pierre Cardin fehérneműbemutató következik. A lilában és rózsaszínben úszó finom alsóneműk árjába, a vibráló zöldek  csempésznek még több mozgalmasságot, báj, kellem, finomság jellemezi az est fénypontjául szolgáló kollekció darabjait, melltartót, mídert egyként.

 

Végezetül Kínában landolunk, a közel háromórás divatszínházat Bor Viktória és Orosz Kata bemutatója zárja. Elragadó selyemkimonóit csodálva, kétségünk sem marad, véges végig ilyen élvezetekre vágytunk. A kelmék aprólékos kidolgozása, a finom anyagok suhogása élményként hat, ahogy Hajas László, Krizsán Győző mesterfodrászt sem utolsó élmény mangahősként viszontlátni! „Osz” – a meghajlást is stílusosan hajtják végre, ha nincs olyan hőség a teremben, bizonyára tovább is nézzük az Anettkával, Sütő Enikővel, VV Ágicával, Tommy Boy-jal, Anikóval megspékelt, show-elemekben gazdag Sztárok neglizsébent…

 

Képek a Sztárok neglizsében I. divatbemutatóról - Kaméleon Klub, 2007-02-17

Képek a Sztárok neglizsében II. divatbemutatóról - Kaméleon Klub, 2007-02-17

Képek a Sztárok neglizsében III. divatbemutatóról - Kaméleon Klub, 2007-02-17


Írta: MZ , Dátum: 2007-02-21






ALMAF