Shop&Show Macskanap a Show-Roomban (június 13., péntek)

A péntek 13-a nem feltétlenül a balszerencse napja volt, főleg azok számára, akik ellátogattak a Show-Room Rendezvényházba


Macskanap

A péntek 13-a nem feltétlenül a balszerencse napja volt, főleg azok számára, akik ellátogattak a Show-Room Rendezvényházba 13:00 és 19:00 között. A Shop & Show című divateseményen a Pussy Deluxe, a Nike, a Vive Maria és a Naomi Campbell nevével fémjelzett - Budapesten nyártól kapható - Pinko legújabb kollekcióinak bemutatóit kísérhettük figyelemmel háromszor is (14.00, 15.30, 17.00 órai kezdéssel), a divatshow előtt, közben és után pedig a szezon teljes választékát mustrálhattuk végig az összenyitott hátsó termekben. Sőt, majd 50%-os kedvezménnyel meg is vásárolhattuk "szívünk legfrissebb választottját”! Macskanap nem csak cicáknak! – szólt a felhívás, s valóban, ezen a napon, aki ide betért, annál remélhetőleg tényleg nem a szerencsétlenséget hozó feketének jutott a főszerep.



Péntek 13.

Shop&ShowMindenki másképp vélekedik erről a napról. A legtöbben az év legszerencsétlenebb időszakai közé sorolják, ám egyesek szerint kifejezetten szerencsés dátum. Mások nem is törődnek vele, s elsiklanak e babonaság felett. Nos, ha azt nézzük, hogy június 13-án, pénteken a Show-Roomban 50%-kal olcsóbban lehetett megvásárolni a Pussy Delux, a Nike, a Vive Maria és a Pinko ruháit, akkor szerencsésnek mondhatjuk ezt a napot. Ám ha arra gondolunk, hogy ez a kihagyhatatlannak tűnő leárazás féktelen vásárlásra csábít minket, s súlyos összegektől tehermentesíti hirtelen a pénztárcánkat, akkor lehetséges, hogy inkább a szerencsétlenek közé soroljuk - ha nem is mi magunk, de közeli, (főképp férfi) hozzátartozóink egészen biztosan. Egy dizájnos rendezvényház, egy fekete fényes kifutó ciklámen csíkozással, büfé, dinamikus zene, divatshow, s a hátsó termekben a csak ránk váró friss kollekció darabjai…minden adott a jó hangulathoz s a féktelen költekezéshez.

Nike

Show-NikeFiatalos, sportos összeállítások vonultak fel a kifutón, amint azt már a Nike Sportsweartől megszokhattuk. Magas derekú, hátul cipzáras nadrággal indult a bemutató, amelyhez napsárga top dukált. Láthattunk szürke, laza szabású egyberuhát, a csípőn megkötővel, egészen mély nyakkivágással és fehér sortot kék/zöld szegéssel, hatalmas BRASIL felirattal. Rövidke, rakott farmerszoknyát a derékrészbe fűzött, apró szemű láncdísszel, s persze nem maradhattak el a térdnadrágok sem: pink színben, buggyos szárral. A férfiaknál – igaz a nőknél is - még mindig nagy divat a csík: csíkos pulóver, csíkos póló, s természetesen az elmaradhatatlan farmer, most épp világoskék színben. A lányoknál ezzel szemben továbbra is az indigókék jeans bizonyult igazán trendinek arany szegéssel és - a már említett csíkos – rózsaszín/fehér toppal. A rózsaszín egyéb árnyalatai is megjelentek a kifutón: a pink például egy szabadidőfelső majd egy térdnadrág képében, a fakó róza pedig felsőrész személyében.

Pussy Delux

Show-PussyMacskanap. Márpedig mit ér a Macskanap néhány karcsú cica nélkül?! Ha valaki ezt hiányolta volna az esti bemutatóból, a Pussy Deluxe blokkjában ezt is megkaphatta. Fekete cicaálarcos lányok járkáltak fel s alá macskaléptekkel a kifutón igazán nőies – mondhatni, cicamicás/cicamacás – összeállításokban. Fehér alapon rózsaszín mintás, nyakba megkötős, térdig érő nyári ruhácska, babakék/fehér virágmotívumos, bő szoknyás kánikularuha, vörös vagy épp pöttyös lakkcipők nyaktörő sarkakkal: Miau! A cicanadrág sem maradhatott ki a repertoárból, amelyet egy rózsaszín/fehér, hosszú fazonú, csípőben széles fekete sávval osztott felsővel párosítottak. A fekete/piros összeállítás is kedvelt ennél a márkánál, ahogyan a nyakban megkötős kánikulafelsők és ¾-es, 7/8-os nadrágok is. A farmerek lehetnek rövidebbek vagy teljesen hosszúak, buggyos ülepűek, esetleg anyagukban gyűröttek, mert ez ma mind-mind divat. Ha azonban valakinek még ez sem elég a cicamicasághoz, akkor azok gyönyörűségére megcsodálhattuk az apró bugyikba és topokba bújt lányokat is fehér/piros, rózsaszín/fekete színekben, cicafej vagy virágmotívumos dísszel a mellrészen, a csípőn.

Vive Maria

Shop&ShowThanks God I’m VIP! – hirdették a márka pólói, s – döbbenet! - maga Jézus arcmása hozzá az illusztráció… Erről nem is szeretnék több szót ejteni, döntse el mindenki, tetszik-e neki ez a portéka vagy sem. Ennél azért jóval konszolidáltabb darabokkal is találkozhattunk ebben a blokkban, például egy térd alá érő, dupla anyagú, fekete, szűk szoknyával az alján háromsornyi fodorral, melyhez magas nyakú, szürke felsőt társítottak. A virágos-indás minták, a rombuszok és pöttyök előszeretettel jelentek meg egyetlen ruhán, de miért is lepődnénk meg ezen, hiszen jól tudjuk, ma már semmi sem tilos. Klasszikus modellek is akadtak azért bőven: empire szabású topok, fehér áttetsző búz a csípőn virágmotívummal, mell alatt és derékban egyaránt vágott ruhácska, fekete nyakpántos darab a mellrészen és az alján csipkével. Éljen a sokszínűség, a változatosság, az eklektikus stílus Vive Maria módra!

Pinko

ShopAz egyszerű fehér top mellrészén hatalmas ezüstszín felirat hirdette: Pinko. Itthon ugyan még nem igazán ismert ez a márka, de Naomi Campbell neve, amely fémjelzi a Pinkot valószínűleg Magyarországon is erős befolyás fog gyakorolni a márka népszerűségére. Ezen az estén enyhén trapézszárú nadrágokat, buggyos fazonú, szürke, kék sortokat láthattunk, lila és fehér, sportos felsőkkel. A szűk, fehér térdfarmert extra bő szárú, kék társa követte, majd egy igazán nőies lila mini, melynek ujjrészét fehér szegély keretezte. A nőies vonalvezetéshez maradt hű a derékig fekete, de fehér vállpántos, a hordófazonú szoknyarészen pedig indigószín ruha is. Igazán figyelemfelkeltő darabnak számított az ezüst mini is, amely a feneket alig takaró, nagyon szűk szoknyában végződött, derekán a saját anyagából készült megkötős övvel. Bár cicanadrág most nem járt hozzá, én azzal is el tudtam volna képzelni. Ha igazán mini akadt a kollekcióban, az igazán maxiról sem feledkezhettek meg a tervezők, s nem is tették, hiszen a kurta kis ezüstös toalett után azonnal a kifutóra is libbent egy kék/fehér/barna virágos, a boka körül örvénylő szoknyájú könnyed nyári viselet. Fehér ceruzanadrág, visszabuggyosított aljú rövidke egyberuha fémdíszes mellrésszel, zöld/szürke rövid denevérujjas top hatalmas kövektől ékes, fekete elegáns ruha, húzott mellrésszel, blúzok, mellények, kéttenyérnyi vastag öv, amely a legegyszerűbb felsőrészt is feldobja, fekete, felül ujjatlan, alul bőszárú overáll, így mutatkozott be Magyarországon a Pinko, lássuk mit is szólunk hozzá…

Fotók:

Shop & Show Macskanap - ShowRoom, 2008-05-13

Shop & Show Lányok - ShowRoom, 2008-05-13

Shop & Show-Nike sajtótájékoztató - ShowRoom, 2008-05-13

További cikkek a témában:

Árkád tavaszi divathét 2008 VIP bemutató (április 4.)

Ecker Szilvia, Kővágó Gabriella, Krizsán Erika, Medvegy Klára divatbemutató volt a Jókai klubban (március 14)

Mindentent a Pussy Deluxról a HazaiDivat.hu portálon

Mindent a Nike-ról a HazaiDivat.hu portálon

Mindent a Vive Mariáról a HazaiDivat.hu portálon


Írta: Ekhó , Dátum: 2008-08-28






ALMAF