A KREA hallgatóinak a tanév I. féléves vizsgamunkáit bemutató kiállítás

A tárlaton stylist, divattervező, fotó, lakberendező, enteriőrtervező, tervezőgrafika és tervezőoperátor valamint webdesigner szakos hallgatók munkái is láthatóak lesznek.


KREA vizsgamunkák 2011Április első péntekén a Kreás hallgatók az első féléves vizsgamunkáikat állítják ki az iskola folyosóján és a tantermekben; ruha-objekteket, anyagterveket, grafikákat, fotókat.A stylistnak tanuló első éves diákok feladata volt három különböző témában - őselem, természeti kép és népviselet - kreatív styling tervezése, majd ezekről profi fotók prezentálása és a fotózás megszervezése. A divattervezők, tanáruk Godena-Juhász Attila irányítása alatt megmutathatják kreativitásukat az alternatív anyaghasználat terén, valamint reflektálhatnak a nemi szerepek változása kapcsán. Láthatóak lesznek továbbá a Gyulai Natália divattervező kreatív workshopján a hallgatók által gyűréssel, csomózással, hajtogatással, fűzéssel készült úgynevezett anyagmanipulációk is.

KREA vizsgamunkák 2011 KREA vizsgamunkák 2011

A különböző évfolyamon tanuló enteriőr és a lakberendező szakos hallgatók vizsgafeladatai ugyancsak változatosak: a tavalyi évhez hasonlóan egy környezetvédelmi szempontokat figyelembe vevő balatonfelvidéki parasztház, saját élettér, klasszikus szalon, szálloda vagy egy irodai funkciókkal kiegészített üzlet belsőépítészeti stílustervezését követhetjük nyomon a rajzokon és a printeken.

KREA vizsgamunkák 2011 KREA vizsgamunkák 2011

A vizsgamunkák kiállításon láthatóak lesznek továbbá a grafikus és az operátor tanulók betűkompozíciói, csomagolás, kiadvány- és figuratervei. A KREA új szakján, a leendő webdesignerek feladata egy corporate microsite tervezése volt, ami egy egyszerű, pár menüpontból álló website-ot takar. A fotósok idén az esemény- és sajtófotózás, a képtörténet és a dokumentarista képalkotás terén prezentálják munkáikat, valamint a fotográfiai alany személyiségét, karakterét is körüljárják.

KREA vizsgamunkák 2011A megnyitó eseményhez kapcsolódóan Kupcsik Adrián festőművész a belga SMAK kortársművészeti intézet fiatal magyar művészeinek kiállításáról tart majd előadást. Témája a kiállítási anyag ismertetése a nemzetközi trendek tükrében, és a SMAK gyűjtemény viszonylatában, valamint a SMAK történetének rövid ismertetése és magyar vonatkozásai.

Megnyitó: Péntek, 2011. április 1., 18:30 óra
Program: Kupcsik Adrián kortárs festőművész előadása
Helyszín: KREA Kortárs Művészeti Iskola
1051 Budapest, Október 6. utca 18. félemelet
A kiállítás megtekinthető 2011. április 1-től május 21-ig hétköznapokon 10-19 óráig.
A belépés díjtalan!
www.kreaiskola.hu
www.kreaiskola.freeblog.hu


Írta: kreaiskola.hu , Dátum: 2011-03-23


ALMAF