Herczeg Zoltán Rock&Roll Collection Fashion Show-ján jártunk (október 4.)

Aki a tavalyi, 10 éves jubileumi divatshow után azt képzelte, több, színesebb már nem rejtőzhet Herczeg Zoltán kreativitásra hajló elméjében, nemes egyszerűséggel, tévedett.


Herczeg Zoltán 2007Mr. Rock&Roll

Aki a tavalyi, 10 éves jubileumi divatshow után azt képzelte, több, színesebb már nem rejtőzhet Herczeg Zoltán kreativitásra hajló elméjében, nemes egyszerűséggel, tévedett. A Rock&Roll kollekciót bemutató, kőkemény „ereszd el a hajamat” divatshow-nak a Budapest, Teréz krt. 35. szám alatti gangos bérház adott otthont. A körfolyosón egyetlen öregasszony sem kísértett békebeli porolójával, ellenkezőleg, az udvaron gatyaszaggató rockbanda nyüstölte a dobot, zúzta a gitárt a félkör alakú kifutó melletti pódiumon.



Intro

Herczeg Zoltn 2007A lpcsőfeljr aljban gppel rt papr tncol a falijsgon, Herczeg Zoltn a maga ironikus, mosolyfakaszt modorban, sajnlattal kzli a tisztelt lakkzssggel, mivel ez ideig nem sikerlt megszabadulnia szalonjtl, gy ma este, legksőbb nyolcig, lő s holt egyarnt knytelen lesz elviselni bemutatjt. Br mg csak fl hat fel jrunk, a ksőbb modellknt bemutatkoz zenszek mr gy is szp szmmal szllingznak a helysznre.

Szgyellőskds, finnyskods itt aztn nincs, senki nem rest a „rajongkkal” vegylni! A nzőkznsg tmtt soraiban nemcsak a Bonbon egyttes frontembere, a szpsges Debreczeni Zita is ott bujkl, stlszerűen hallfejes, fekete plban. Csak az res Red Bull dobozok szllnak alacsonyan, de ez fl ht magassgban mr senkit sem zavar. Plne nem akkor, amikor a Hooligans zenekar flmeztelen, fehrnadrgos szvtiprja, Endi tncol a pdiumra, hogy egy szl hallfejes nyakkendőjben jkort szzon a felbecslhetetlen rtkű dob cintnyrjai kz…

Tiszta udvar, rendes hz!?

Herczeg Zoltn 2007MZ: Mi ihlette a rock&roll divatbemutatt?
Herczeg Zoltn:
A Hooligans-es Endi ihlette a Rock'n'Roll kollekci minden egyes darabjt, ugyanis ez egy kzsen tervezett, ltalunk meglmodott, 2007-ben javallott sznpadi, illetve utcai viselet, laza, dgs r&r arcoknak. A show is pontosan ehhez illeszkedett, hiteles, őszinte rockzenszekkel mutattuk be a ruhkat lő zenre, amelyet az Endi ltal, csak erre az alkalomra sszeverbuvlt Mtley Cre tribute zenekar szolgltatott a helysznen, lőben. Az zletem udvara szintn elg hiteles helysznnek bizonyult egy budapesti brhz szemlyben, kemnyen dngtt a rock a Terz krt kzepn.

Az erőstő valban, szinte izzik! Hol gyors, hol csipetnyit komtosabb egymsutnban hsz rocklegenda tncol, sasszzik, prg a kifutt jelkpező deszkkra őrletes muzsikk kzben, mint amilyen pldul a Girls, girls, girls basszgitrra szabott, exkluzv vltozata. Aki ktelkedne a fik hallhatatlansgban, elg egy ksza pillantst vetnie a fehr plkon vibrl ezst, urambocs' aranybetűkre, nem tveds, nem mts, ahogy a felirat is hirdeti: „Rock Star Wars” - bizony itt vrbeli, borosts, hossz haj, nha pici pocakkal is szeretnival rock csillagok hborznak a kznsg kegyeirt. De egy-egy tletes T-Shirtn maga az lők sorbl tragikus hirtelensggel tvoz Jimi Hendrix is ott figyel, hogy a kackis bajsz festőzseniről, Dalirl mr ne is beszljnk!

Herczeg Zoltn 2007MZ: Rosszul rzem, hogy a plkon megjelenő kultikus figurk, Jimi Hendrix, Jzus, Dali mint vilgmegvltk, valahol mind-mind az alteregid?
HZ:
Vagy n az vik. Ez egy nagyon elismerő szrevtel rm nzve, risi tisztelettel adzok munkssguk előtt, s ez jelenik meg a ruhinkon is. Mindegyikőjk ttrő volt a sajt terletn, s maximlis profizmussal vgeztk művszetket, minden kompromisszumtl mentesen, Jzust kivve, neki lett volna mg dolga itt, sajnos hamar abba kellett hagynia munkjt, pedig rfrt volna a Fldre, hogy rendbe tegye.

A pirosas, a lils-padlizsnos, a narancsos felltők, mellnyek szemkprztatan sznpomps kavalkdjn tl, az abszolt letisztultsgot, bkt hirdető, tetőtől-talpig hfehr is jtszik a divatshown. A mr-mr dzsigolba hajl tengerszgyalogos menetkzben lazn hanyatt vgja magt a kifutn, oly kisfisan rtatlan szemekkel meredve a kznsgre, hogy nincs, ki ne rzkenylne el menten.

Meghatdottsgunk persze csak msodpercekig tarthat, nyomban mr ott masroz a vastag szivart pfkelő fenegyerek - tőle mg az arcunkba fjt fstrt sem neheztelnk -, s a fmdobozt szorongat, pityks hangulatban szdelgő skt szoknys, piros mellnyes, gyngysoros figura is kzelt… De a gatyt le! popmustrt sem sszuk meg!

Egy szoknya - egy nadrg

Herczeg Zoltn 2007MZ: Van kedvenc darabod a Rock&Roll kollekcibl?
HZ:
Nagyon jk lettek az ingeink, valamifle military vonalbl indultunk ki, s ezeket kombinltuk klnbző sznekkel s trkkkkel, nagyon j lett az sszhats. Az j, ezstsen csillg, nyersen hagyott, koptats nlkli farmereink is nagyon jl nznek ki, illetve a szőrmvel s műbőrrel kombinlt kocks zakk, a frfi szoknyk, gyakorlatilag jelenleg minden egyes darab a kedvenc gyermekem, az sszeset felsorolhatnm.

Az urak hol tornacipővel prostott szakadt farmerban, hol finomabb, piros tűzssel, Herczeg logkkal, szrnyas oroszlnokkal hmzett-ktett, ezsts kkfestőben adjk elő, ahogy a bakanccsal prostott bőrnadrg, vagy oldalt cskos fekete pantall is igen npszerű krkben. Nem beszlve a mr emlegetett szoknyrl, a sktkockson tl, nagyon baba a fehr, oldalt sliccel bőr, vagy a fekete, ezstsen csillml lurex is. Brmily meglepő, a teremts koroni mg jtkosan pajkos, frivol ltzetkben is tetőtől-talpig frfiasak. Persze krbetetovlt mellkasukkal, hogy is ne lennnek azok?

No nem mintha Herczegtől tvol llna feminin elemeket lopni a rock kollekciba! Taln az egyre szlesebb krben terjedő metroszexualitsnak adzva, vagy csak mert egy rocklegenda mindent elbr, nem rest lila, testre simul csőnadrgot, hozz feketben sz, steppelt kisdzsekit hzni delikvenseire.

Keresztelő

Herczeg Zoltn 2007MZ: A kereszt is elmaradhatatlan motvuma ltzkeidnek, kzel ll hozzd a valls?
HZ:
A valls hidegen hagy, mert ennek nevben a trtnelem kezdete ta mig embermillikat gyilkoltak le, m a Szeretetben (ha gy tetszik: Jzus Krisztusban) a vgsőkig hiszek, azt gondolom, ez az egyetlen dolog, ami miatt itt vagyunk a Fldn, s ez az egy dolog, ami megmenthetn az emberisget a vgső npuszttstl, de sajnos, erre nem sok az esly. A mi dolgunk, hogy ebben segtsk az Urat, magunkat s egymst, ha kell a zene ltal, a szp ruhk ltal, mindegy, az zenet a fontos.

s persze, hogy keresztekből is kijut! Nemcsak a diszkrt, rzsafzr mellett himbl ezstre gondolunk a nyakban, istenigazban a fekete plkon mutat a trkiz csillogs szenveds-szeretet szimblum, ami a mesteri finomsgba hajl, majd talpig lgz, hfehr bundnak is tbbletjelentst ad. Ezek utn mr cseppet sem csodlkozunk, a finlban felvonul Herczeg Jzus pljn, melyet pp csak takar a flje hzott, kk-fehr cskos ltny. De ne szaladjunk ennyire előre!

Gombold ki!

Herczeg Zoltn 2007MZ: Legutbb a 10 ves jubileumi fashion shown a Topmodell valsgshow, modellverseny dntősein csodlhattuk meg nőkre lmodott kreciid, ezttal hogyhogy nem terveztl a szebbik nemre?
HZ:
A Rock'n'Roll szerintem frfi műfaj, a nők inkbb jazzeljenek, musicalezzenek, sanzonozzanak vagy tncoljanak, jobban ll nekik, mint a kemnykeds. n hiteles női rock előadt nehezen tudnk mondani, meg se prblom. m ezttal fennll a lehetősg, hogy megvehessk e remek, dgs cuccokat a pasijaiknak az erre htoz lnyok.

Legyen sz, akr egy sktkocks zakrl, akr egy fekete, cipzras melegtő felsőről – uraim, tessk kigombolni. A vetkőzsnek meg lesz a jutalma. Nemcsak a kivillan, szexi mellkas arat sikert hlgykrkben, egy-egy hbortosan nyakba hurkolt nyakkendő, vagy a hallfejjel ktett v is megkapja a kellő figyelmet, nemklnben a nadrg oldaln lgz, vastag szemes ezstlncok. Ami a kiegsztőket illeti, jhet a napszemveg, a kendő vagy egy formabont fejfedő, netn szegecses kalap, gitrba kapaszkodni viszont, csak szintn zensznek ktelező!

Herczeg Zoltn 2007MZ: Legkzelebb hol tallkozhat veled a kznsg?
HZ:
Valsznűleg jvő tavasszal, a Herczeg Minimal divatshow-n, illetve addig is itt, a kis, krti boltocskmban (Budapest, VI. kerlet, Terz krt 35. - a szerk.) brmikor, amikor csak hajtjk.

A stlusarzenl ezzel persze nem merl ki! Aki visszafogottabb formban szeretn előadni l Herczeg, a farmer fl hzzon terepsznű, dolmnyba hajl kabtkt, ahogy azt a frenetikus show folyamn Kentaur művelte, melyet nem csupn az autentikus vitzgombols, de a karjn lre menő szrnyas oroszlnok is megbolondtanak. De "shy guys-ok" vlaszthatjk a nadrgba tűrt, vll lapos, military hats ingeket is, harsogjanak mg oly intenzv pirosban is!

A vsr szabad, a zene s a szeretet rk! – szljon-zengjen a flrepesztő rock, Mr. KISS, Mr. Rock&Roll!

Fotk Herczeg Zoltn Rock&Roll kollekcijnak bemutatjrl - 2007-10-04
Mindent Herzceg Zoltn, divattervezőről, a HazaiDivat.hu portlon


Írta: MZ , Dátum: 2007-10-19






ALMAF