RECIKLI – BICIKLI pályázati felhívás öltözéktervezésre a Design Hét Budapest keretében (

Az ÖKOSZTÜM című ruhademonstráció sikerére való tekintettel, annak folytatásaként 2009-ben új pályázat került meghírdetésre


Szabó Gergely - Design Hét 2008Az ÖKOSZTÜM című ruhademonstráció sikerére való tekintettel, annak folytatásaként 2009-ben új pályázat került meghírdetésre RECYCLE – BYCICLE avagy RECIKLI – BICIKLI címmel. Az öltözéktervezésre és szemléletváltásra sarkalló pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatos öltözködésre, és egy egészségesebb életmódot, társadalmi szemléletváltást is felmutasson. ÖKOSZTÜM kétkeréken – vagyis hasznosítsd újra a kerékpárodat! Sportolj, mozogj, tekerj! Légy fitt és szívj kevesebb szmogot! Esztétikusan és praktikusan VISELkedj! A jelentkezési határidő: 2009. augusztus 30. A nyilvános döntőre 2009. október 10-én kerül sor, amikor a szakmai zsűri által legtehetségesebbnek ítélt versenyzők ruháit egy rendhagyó divat-show formájában, valamint a kiállított ruhaterveken keresztül tekinthetik meg az érdeklődők a Néprajzi Múzeum aulájában a Design Hét Budapest programjaként.



A Néprajzi Múzeum valamint az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet pályázati felhívást tesz közzé az alábbi témában:

A szakmai elismerésért és díjazásért, értékes jutalmakért két kategóriában pályázhatnak a versenyzők:
1.Hasznosítsd újra a biciklidet! – a kerékpár és a kerékpáros kultúra hozzávalóit, alapanyagait (biciklilánc, lánctárcsa, belsőgumi, stb.) felhasználva kosztümfikciók és egyéb kiegészítők tervezése
2.Trendin kétkeréken is! – szabadon választott anyagokból, praktikus de esztétikus, hordható, biciklis viseletek tervezése

A pályázás feltételei:
Elsősorban végzett vagy még tanuló formatervezők, divattervezők, jelmeztervezők, iparművészek, képzőművészek, textiltervezők és ruhakészítők jelentkezését várjuk. Az alsó korhatár 18 év. Pályázni egyénileg és csoportosan is lehet.

Díjazás:
Mindkét kategóriában az első három helyezett értékes szakmai jellegű tárgyjutalomban részesül.

Jelentkezési határidő: 2009. augusztus 30.

A pályázatokat egy példányban kizárólag postai úton kell elküldeni az alábbi címre:
Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet
1013 Budapest, Krisztina krt. 57.
A borítékra írják rá: „RECIKLI – BICIKLI PÁLYÁZAT 2009”

Regisztrációs díj: 2.000 Ft, amelyet az alábbi bankszámlaszámra kell elküldeni: KULTURMIX Közhasznú Egyesület OTP Bank 11701004 – 20219255 (a megjegyzés rovatban fel kell tüntetni: Recikli – Bicikli pályázat 2009 valamint a pályázó nevét).

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok:
A/4-es méretű modelltervek, ha már elkészült ruháról van szó, akkor fotók is
technológia leírások
a koncepció leírása maximum egy oldalban
anyagvágatok
szabásminták (kicsiben)
fényképes szakmai önéletrajz
az eddigi referenciák rövid leírása
kitöltött jelentkezési lap
nevezési díj befizetésének igazolása

A beküldött pályarajzok elbírálása után a döntőbe került versenyzőknek 2 db 36 vagy 38-as méretű öltözéket kell elkészíteniük, egy férfit és egy nőit és beküldeniük a szervezőknek. Az öltözékhez tartozó kiegészítőkről (fejfedő, cipő, táska, bizsu, vagy a modellhez kapcsolódó kellék) is a versenyző gondoskodik.

A pályázókat legkésőbb 2009. szeptember 10-ig írásban értesítjük a pályázat eredményéről.

A nyilvános döntőre 2009. október 10-én kerül sor, amikor a szakmai zsűri által legtehetségesebbnek ítélt versenyzők ruháit egy rendhagyó divat-show formájában, valamint a kiállított ruhaterveken keresztül tekinthetik meg az érdeklődők a Néprajzi Múzeum aulájában a Design Hét Budapest programjaként.

A felkért szakmai zsűri tagjai:
Pálffy Szilvia (divattervező, a Budapesti Divatiskola oktatója)
Szűcs Edit (jelmeztervező, a KREA Művészeti Iskola és a MOME oktató)
Szabó Eszter Ágnes (képzőművész / Iparművészeti Múzeum)
László János (a Magyar Kerékpárosklub elnöke)
Sinka Károly „Sinya” (a Critical Mass Budapest főszervezője)
Frazon Zsófia (etnográfus / Néprajzi Múzeum MaDok-program)

Alkoss! Tervezz! Gurulj! Pályázz! Demonstrálj! Nyerj!
 

Forrás: RECIKLI – BICIKLI


Írta: HazaiDivat.hu , Dátum: 2009-08-12






ALMAF