A RECIKLI – BICIKLI pályázatra beérkezett legjobb munkák divatshow-ja lesz (október 10.)

Az ÖKOSZTÜM ruhademonstráció szervezői újból pályázatot hirdettek, ezúttal RECYCLE – BYCICLE avagy RECIKLI – BICIKLI címmel


RECIKLI - BICIKLIAz ÖKOSZTÜM ruhademonstráció szervezői újból pályázatot hirdettek, ezúttal RECYCLE – BYCICLE avagy RECIKLI – BICIKLI címmel, hogy ismétcsak felhívják a figyelmet a környezettudatos öltözködésre. A pályázatra beérkezett legjobb munkák egy rendhagyó divatshow-n mutatkoznak be 2009. október 10-én a Néprajzi Múzeumban, a Design Hét 2009 hivatalos programjaként. A gála ideje alatt a múzeum aulájában a ReCycle Chic című kiállítás is megtekinthető, mely a Hungarian Cycle Chic és a Recycling Mission Hungary közös akciója.



A Nprajzi Mzeum valamint az Orszgos Sznhztrtneti Mzeum s Intzet plyzati felhvsra kt kategriban plyzhattak a versenyzők: a 'Hasznostsd jra a biciklidet!' kategriban olyan kosztmfikcikat, kiegsztőket vrtak, melyek a kerkpr s a kerkpros kultra alapanyagait - gyis mint biciklilnc, belsőgumi - felhasznlva kszltek, mg a 'Trendin ktkerken is!' kategriban szabadon vlasztott anyagokbl kszlt, praktikus de eszttikus biciklis viseletekkel lehetett nyeregbe szllni.

Elsősorban vgzett vagy mg tanul formatervezők, divattervezők, jelmeztervezők, iparművszek, kpzőművszek, textiltervezők s ruhaksztők jelentkezst vrtk, de plyzni egynileg s csoportosan is lehetett. Az első hrom helyezett szmra, mindkt kategriban rtkes szakmai jellegű trgyjutalmat helyzetek kiltsba a szervezők.

A 2009. augusztus 30-i hatridőig bekldtt plyarajzok elbrlsa utn a dntőbe kerlt versenyzőknek 2 db 36 vagy 38-as mretű ltzket - egy frfit s egy nőit - kellett elksztenik. A felkrt szakmai zsűri tagjai:
Plffy Szilvia (divattervező, a Budapesti Divatiskola oktatja)
Szűcs Edit (jelmeztervező, a KREA Művszeti Iskola s a MOME oktat)
Szab Eszter gnes (kpzőművsz / Iparművszeti Mzeum)
Lszl Jnos (a Magyar Kerkprosklub elnke)
Sinka Kroly „Sinya” (a Critical Mass Budapest főszervezője)
Frazon Zsfia (etnogrfus / Nprajzi Mzeum MaDok-program)

Időpont: 2009. oktber 10. 19.00 ra
Helyszn: Nprajzi Mzeum (1055 Budapest, Kossuth Lajos tr 12.)

Forrs: RECIKLI – BICIKLI


Írta: HazaiDivat.hu , Dátum: 2009-10-07






ALMAF