Orlando, Léber Barbara, Sentiments, Sziráczky Brigitta, Daalarna bemutató

Végre itthon is egymást érik a külföldön elterjedt, Fashion Week jellegű divatrendezvények!


Itt a tavasz, hódít a virágminta!

Itt a tavasz, hódít a virágminta!Végre itthon is egymást érik a külföldön elterjedt, Fashion Week jellegű divatrendezvények! De az örömben üröm, hogy a WMN kifutója távolról sem vonzott teltházat tegnap este. Pedig öt nagyság egy színpadon egy divatkultúra hiányos nemzetnek... Talán épp a hiány okozza, hogy egyelőre kevesen értékeljük a szépérzékfejlesztő divatbemutatókat, ahogy ruhatárunk stílusos összeválogatására sem fordítunk kelő figyelmet. Most még nem késő váltani! A WestEnd City Center-beli Hiúságok Vására egész hétvégén nyitva áll az érdeklődök előtt.



Intro

Bár a beharangozott időponton már jócskán túl vagyunk, a Divatsziget hosszú, fehér kifutóján véget nem érni akaró árverés zajlik. Épp a gyerekek megmentője mesterszakács, Jamie Oliver dedikált sütőtálcája kerül kalapács alá, a felsrófolt licitösszegek csakúgy röpködnek a levegőben. Míg az egybegyűltek különböző alapítványok javára ajánlják fel az általuk légbe kiáltott, általában szerény summákat, ha szinte egyedül is maradunk vágyunkkal, izgatottan várjuk a divattervezők színrelépését.

A divateseményt végül Istenes László és Magony Szilvi, a 2000-es év Balaton Szépe nyitja meg. A barna hajú ex-királynő, mit sem veszítve bájából, ezúttal Sziráczky Brigitta elragadóan kék koktélruhájában mosolyog a nagyérdeműre, majd rövid bevezetője után a divatbemutatók láncolata is kezdetét veszi.

Orlando

A maroknyi érdeklődő elsőként Halász Éva kollekciójában gyönyörködhet, a piros és rózsaszín, hátul mídermegoldású koktélruhák kavalkádja nemcsak Istenes Lászlót nyűgözi le. A nyomott anyagokat kanyargó virágindák ékítik, egy-egy piros csodán gyöngyök milliárdja szikrázik, kiemelve az amúgy csak közelről látható díszítést.

A test vonalát követő alkotások mellett, kissé bővebb fazonú, csupa fodor aljak is előfordulnak, a rózsaszín ruháknak nemcsak rövid, hosszú, földet seprő változata is létezik. A ruhák mellett, zöldben és kékben pompázó, szoknyával párosított kosztümkabátok fémjelzik az Orlando Collection 2007 Tavasz/Nyári kollekcióját. A színjátszós anyagokból készült kabátkákat ékszergomb fogja össze, a virágmintás szoknya lágy esésű, majd nem átlátszó muszlin.

A sárga kosztüm és az óriás masnival összefogott narancs kabátka, már a nyarat idézi, a szikrázó napsugarak fényességével vetekszik. A változatos színeknek és formáknak köszönhetően az amúgy konzervatív darabok is lendületessé válnak Halász Éva keze alatt, de még így is gondoskodnak arról, hogy viselőjüket minden körülmények között elegánssá tegyék.

Léber Barbara

Az haute couture szerelmeseinek ismét lenyűgöző élményben lehetett részük. Léber Barbara neve szinte már összeforrt a finom eleganciával és a minőséggel. Nála a csipke nélkülözhetetlen díszítő elem, de nemcsak a kidolgozásra fordít gondot, mesteri estélyi ruhái megalkotásakor az őket viselő hölgyekre is nagy körültekintéssel figyel.

A gyöngyökkel, csipkékkel gazdagon ékített ruhák spektruma tavasszal a rózsaszíntől a világoskékig terjed, de a divattervezőre legjellemzőbb, kontrasztos, örök fekete-fehér összeállítások sem mentek ki a divatból. A rövid esésű, elomló, fehér selyemruhákat derék tájt hímzésekkel ékített, átlátszó csipkeréteg avatja fejedelmivé, a hosszú uszályos, gyöngyökkel telehintett selyemruhákat, fekete tüllfátyol borítja.

A mély bordóban úszó estélyiknek a puffos alj ad külön pikantériát, a sejtelmesen áttetsző, csipke felsőrészek varázslatos dekoltázst biztosítanak viselőiknek. A ruhákhoz arany, vagy kígyómintás ezüst cipellők javallhatóak, melyek a földet seprő alkotásokból éppen csak előtűnnek.

A mini bemutató betetőzéseként menyasszonyi ruhákban vonultak kifutóra a modellek, a szokványos hófehéret ezüsthímzések avatták ünnepivé, melyhez kitűnően illett a büszke ara földig érő fátyla. A testvonalát követő, elől felvágott darab mellett, Léber Barbara kollekciójában találhatunk hosszú uszályos, fodros csodát is. A kreáción csillogó, milliónyi strasszkövecske tán még a nagy esemény fényét is túlragyogja!

Sentiments

Kovács Andor és Joó Beatrix ismét a velejükig érzékeny nőkre gondolt 60-as éveket idéző, ultra romantikus, tavaszi-nyári kollekciójuk megalkotásakor. A hosszú ruhák mellett az ötletes zakók és bricsesznadrágok is megjelentek az idei kreációk között, a Chanel-kockás anyagokról pedig bátran állíthatjuk, ismét reneszánszukat élik. Sentimentséknél készült belőle kosztümkabát és rövid fazonú, térd fölé eső ruhácska is.

A virág ékes csipkenacihoz színben hozzá illő, lilában, zöldben úszó topocska dukál, melyet a föléje húzott Chanel-kockás mini blézer takar is meg nem is. A hosszú, ugyancsak virágokkal ékített kék ruhát a merész sliccelés teszi egyedivé, láthatóvá varázsolva az erősen pink bélést. A sejtelmesen áttetsző, fakórózsaszín, földet seprő, csupa csipke ruha csak hatványozni tudja Túróczy Réka szépségét. Az alkotás mini változata sem kevésbé leleményes, alját gyöngysorokból álló rojtok ékítik.

Legyen az egy elmés uszály, avagy egy flitterbetét a deréktájon, melynek elkészítése több mint egy hónapot vesz igénybe, minden egyes darab a női szépséget visszhangozza. Hozzájuk egy-egy méretes nyaklánc a nyakba, egy hófehér szütyő a kézbe, arany színben vagy ezüstben úszó, felvezető pántos szandál a lábra és már készen is vagyunk. Avagy jégkirálynők után éljenek a tavasz romantikába burkolódzott tündérei!

Sziráczky Brigitta

Hogy Sziráczky Brigitta szereti a pirosat, talán nem újdonság. A Wella Fashion Show keretében is megcsodált hosszú, piros ruhára, melyet enyhén gyűrthatású inggel párosított tervezője, azóta sem találtunk szavakat. Az említett darab mellett a piros különböző árnyalataiban úszó, csíkos ruhák, szoknyák, hosszú nadrágok, rövid kosztümök domináltak a most bemutatásra került kollekcióban.

Egy-egy méretes farmerzseb, vagy csak néhány ötletesen elhelyezett farmer anyagcsík minden játékosságon túl, csibészesen elevenné tette az alkotásokat, a csíkos kosztümhöz társított farmer sortnál semmi sem bizonyíthatta volna jobban, bizony az örök „kékfestő” is lehet egy dinamikusan elegáns öltözék része.

Természetesen az haute couture remekek sem maradhattak ki a sorból! A rózsaszín, puffos hatású szoknyához passzított, rózsaszín hímzésekkel ékített kiskabát, a földig érő nyaksállal kombinált, mell tájt masnis lila ruhácska, avagy a géz és csipke virágrátétes citromsárga darab, mind-mind a míves elegancia hírnökeként köszöntötte a tavaszt.

Az átlátszó kabátkákkal, ingekkel takart menyasszonyi költemények sorából, a maga pajkos ártatlanságával, a viselőjének angyalszárnyakat kölcsönző, tollas, sállal kombinált, „burjánzó” darab emelkedett ki.

Daalarna

A sort ezúttal Benes Anita báli és menyasszonyi remekei zárták. Csillogó straszkövek tucatjai szikráztak kereszt alakban az áttetsző felsőrészen, melyet tüllaljjal kombinált tervezőjük, de földet seprő, elomló selyemruhákban, melyek megadóan követték a test vonalát, sem volt hiány.

A szokványos fehéret mi más vadíthatná meg jobban, mint egy merész felvágás? Benes Anita mindenre gondolt. A strasszos derékpánttal ékített menyasszonyi ruha alá arany csipkenadrágot adott modelljére, így aztán a konzervatívak sem botránkozhattak meg a bátornak mindenesetre bátor, egyedülálló megoldáson. A barna míderrel egybedolgozott, rövid, pink aljú ruhácskához csizma és nyakban lógázó Swarovski kristály dukál, de a szikrázó arany lábbelit aranyszínű csipke sorttal és tört fehér, arany hímzésekkel ékített míderrel is viselhetjük.

Mona Lisa mosolyát ezúttal is milliónyi, szikrázó strasszkövecske csillogtatta ránk, a Gioconda arccal ékített, tüllel alábélelt ruha, már-már Benes Anita védjegyének is tekinthető. Természetesen az elöl rövid, hátul hosszú fazonú, ezüstpántokkal ékített, rózsaszín báliruhák és a földet seprő tülluszállyal kombinált, a rózsaszínt a barnával pároztató kreációk sem maradhattak ki a sorból, lévén éppen a Daalarnáról volt szó.

Képek az Orlando Collection divatbemutatójáról - Hiúságok Vására, 2007-04-13

Képek Léber Barbara divatbemutatójáról - Hiúságok Vására, 2007-04-13

Képek a Sentiments bemutatóról - Hiúságok Vására, 2007-04-13

Képek Sziráczky Brigitta divatbemutatójáról - Hiúságok Vására, 2007-04-13

Képek a Daalarna bemutatójáról - Hiúságok Vására, 2007-04-13


Írta: MZ , Dátum: 2007-04-14






ALMAF