Fashion Week Hungary

Náray Tamás, divattervező, Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje

A francia elegancia hazai képviselője

Náray TamásA Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át Náray Tamás, divattervező 2007. augusztus 20.-án, a budapesti Iparművészeti Múzeumban tartott Szent István napi ünnepségen. A díjat Sólyom László, köztársasági elnök megbízásából adta át Dr. Hiller István, oktatási és kulturális miniszter hazánk három neves divattervezőjének, hiszen Náray Tamás mellett S. Hegyi Lucia és Zoób Kati, divattervező is átvehették a megtisztelő kitüntetést. A divat talán újra helyet kap a hazai kulturális élet palettáján.


Divatolimpikonok a Fashion Week Hungary 2006 kifutóján

Fashion Week Hungary 2006

A Divatolimpia 2005 döntőseinek divatbemutatója a Fashion Week Hungary 2006 tavasz-nyár kifutóján (március 11.)

Mintegy négyszázan éltek azzal a ritka lehetőséggel, hogy belépődíj ellenében bárki nézője lehetett egy nívós divatbemutatónak. A Fashion Week Hungary 30 méteres kifutóján szombaton este a Divatolimpia 2005 divattervezői mutatták be kollekcióikat.

  Drága ékszerek közt végigsétálva óriás méretű kifutóhoz érkeztek a Fashion Week látogatói. A színpad mellett a rendezvény egész ideje alatt testközelből volt csodálható a Divatolimpia 2005 díjazottjainak egy-egy kiállított ruhája, szombat este pedig övék volt a főszerep a Fashion Week Hungary kifutóján.

Fashion Weekek világszerte

Francesco Smalto 2006Divattrendek premierje

Végre itthon is Fashion Week! Debütál a Fashion Week Hungary. 2006. március 9-től a  budapesti SYMA Csarnokban négy napon át élőben láthatjuk mindazt, amit eddig csak akkor, ha repülőre ültünk, és átugrottunk Párizsba, Londonba, esetleg Milánóba vagy New Yorkba. A Fashion Week ma már elismerten a szakma premier színpada, ezért aki él és mozog a divatpiacon, az itt biztosan felvonul legfrissebb kollekciójával. A legnagyobb divatházak, így a Dior, a Gucci és a Versace is megjelennek, és persze ott vannak a másodvonalbeli ismert tervezõk, no meg a kiugrásra váró kezdõk. A rangos eseményre pedig nem csak a divattervezők és az érdeklődők, de a divatszakma minden szereplője ellátogat. Megjelennek a textilipar képviselői, a kiegészítők és díszelemek gyártói, de ott vannak a fodrászok, a sminkesek, a látványtervezõk, a divatfotósok és persze a divatmédia is.


Fashion Week Hungary 2006 TavaszNyár lesz (március 9-től 12-ig)

Fashion Week Hungary 2006

A 4 nap részletes programja

Az első Fashion Week Hungary négy napján a nemzetközi társrendezvényekhez hasonlóan a nagyközönség számára nyitott divatbemutatók, divatszakmai előadások, ruha, ékszer és autókiállítás várja az érdeklődőket a SYMA Csarnokban (a Népstadion területén) 2006. március 9-től 12-ig. 

Felnőttjegy: 1.500 Ft
Diák / Nyugdíjasjegy: 1.000 Ft 

A négy nap részletes programja óráról-órára:


A Divatolimpia 2006 divattervező verseny részletes pályázati kiírása

Divatolimpia 2006Pályázz!

A Magyar Divat Szövetség harmadik alkalommal hirdeti meg divattervező versenyét. A Divatolimpia célja 2006-ban is az, hogy ismerkedési fórumot teremtsen a divatszakma kezdő és gyakorló szereplői, valamint a piaci szereplők, a kis- és nagykereskedők számára. A tehetségek kollekcióinak bemutatása pedig a hazai öltözködéskultúra fejlesztésére is kiválóan alkalmas. Az egyenként 500.000 Ft-os fődíjért három kategóriában - pret-a-porter, haute couture és formaruha - pályázhatnak a divattervezők, hogy milyen alapanyagokat használhatnak és miylen koncepció köré kell fantáziálniuk, arról lentebb. A pályázat feltétele a divat itánti elkötelezettség, valamint a szakiskolai végzettség, vagy folyamatban lévő divattanulmányok.

A Nő Négyszer divatbemutató a Sziget 2006-on (augusztus 10.)

A Nő négyszer 2006Libben a szoknya

Négy divattervezőnő, négy stílus - és mégis egy. Az A Nő Négyszer ’Libben a szoknya’ kollekció az örök nő száz arcát vonultatta fel a kifutón Sziget 2006 divathelyszínén. A ’Libben a szoknya’ kollekciót már láthatta a nagyközönség a Fashion Week Hungary 2006 Tavasz/Nyár 30 méteres kifutóján. Akkor is, most is félezren voltak kíváncsiak Bucsuházy Piroska, Kolyvek Antónia, Körtvély Adrienne és Teigesser Magdolna kreációira. Élénk színek, bátor kombinációk jellemzik a kollekciót. A keleties stílus jegyében a divattervezőnők bátran passzítják a bíborvöröst az orgonalilával, vagy a kéregbarnát a türkizkékkel. De kevésbé vibráló darabokat is találunk ’A nő négyszer’ ruhái között: ezek színkövető magatartást tanúsítanak, és a felső-alsó-harisnya egységet alkot a modellen.

ALMAF