A Divatolimpia 2006 divattervező verseny részletes pályázati kiírása

A Magyar Divat Szövetség harmadik alkalommal hirdeti meg divattervező versenyét.


Divatolimpia 2006Pályázz!

A Magyar Divat Szövetség harmadik alkalommal hirdeti meg divattervező versenyét. A Divatolimpia célja 2006-ban is az, hogy ismerkedési fórumot teremtsen a divatszakma kezdő és gyakorló szereplői, valamint a piaci szereplők, a kis- és nagykereskedők számára. A tehetségek kollekcióinak bemutatása pedig a hazai öltözködéskultúra fejlesztésére is kiválóan alkalmas. Az egyenként 500.000 Ft-os fődíjért három kategóriában - pret-a-porter, haute couture és formaruha - pályázhatnak a divattervezők, hogy milyen alapanyagokat használhatnak és miylen koncepció köré kell fantáziálniuk, arról lentebb. A pályázat feltétele a divat itánti elkötelezettség, valamint a szakiskolai végzettség, vagy folyamatban lévő divattanulmányok.


Nevezési kategóriák:   1.) ’Tiszta forrás’ - pret-á-porter kollekció Koncepció: reggeltől estig hordható, variálható szabadidő ruházat, amelynek gondolati alapját a források, ivókutak, gyógyfürdők, wellness programok, illetve a híres magyarországi fürdők és gyógyvizek adják. Felhasználható anyagok: természetes len, pamut, gyapjú, lánchurkolt kelmék, nyomott áruk, hímzett szádák, gyűrt anyagok, neccek, impregnált anyagok, lycrával kevert textilek.   2.) ’Tiszta forrás’ - haute couture kollekció Koncepció: egy nemzetkzözi etnikum - Peru, India, Afrika, Skócia, Távol-Kelet - folklór elemei. Felhasználható anyagok: len, muszlin, szőttes, hurkolt anyagok. Színek: a kiválasztott etnikum színeire legyenek jellemzők.   3.) Formaruha Koncepció: a gazdasági élet - bank, üzlethálózatok, szállodák, vendéglátóhelyek, benzinkutak stb. - szereplői számára tervezett dekoratív, elegáns formaruha, amely jól jellemzi a cég imindzsét és tevékenységét. Felhasználható anyagok: korszerű, minőségi alapanyagok, amelyek megfelelnek a téma kényelmi, hordhatósági, műszaki - és célszerűségi követelményeinek.   A pályázás feltételei: szakiskolai végzettség (Magyar Iparművészeti Egyetem, Könnyűipari Műszaki Fősikola, magán divatiskola, szakközépiskola) vagy folyamatban lévő tanulmány.   Díjazás: mindhárom kategóriában 500.000 Ft-os fődíj és különdíjak (tárgyjutalom vagy szolgáltatás) Jelentkezési határidő: 2006. április 30.   Nevezési díj: 10.000 Ft + ÁFA, melyet piros postai utalványon vagy készpénzben lehet befizetni a következő címen: Magyar Divat Szövetség - 1142 Budapest, Ógyalla tér 8-9.   A jelentkezéshez szükséges dokumentumok:
 • A/4-es méretű modelltervek
 • technológia leírások
 • a koncepció leírása
 • anyagvágatok
 • minőségi jellemzők
 • kezelhetőség
 • szabásminták (kicsiben)
 • a 3. kategóriánál a felhasználási területek ismertetése
 • szakmai önéletrajz
 • a pályázó saját fotója, amely a katalógusban is megjelentethető
 • az eddigi munkák portfóliója
 • kitöltött jelentkezési lap (kérhető: Magyar Divat Szövetség 1142 Budapest, Ógyalla tér 8-9. vagy letölhető: www.moda.hu)
 • nevezési díj befizetését igazoló csekk másolata
  A beküldött pályarajzok elbírálása után a döntőbe került versenyzőknek 3 db 38-as méretű öltözéket kell elkészíteniük és beküldeniük a szervezőknek. Az öltözékhez tartozó a kiegészítőkről (fejfedő, cipő, táska, bizsu, vagy a modellhez kapcsololódó kellék) a versenyző gondoskodik.   A nyilvános döntő a tervek szerint a Fashion Week Hungary 2006 Ősz/Tél professzionális kifutóján lesz majd.   Minden vállalkozószellemű divattervezőnek ihletet kíván a HazaiDivat.hu Csapata!   Forrás: Magyar Divat Szövetség
Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2006-03-17


ALMAF