Sziget 2010 nulladik nap (augusztus 10.)

Két felejthetetlennek ígérkező megakoncerttel jelentkezik a Sziget (2010. augusztus 11-16.) a már hagyományos nulladik napon


Cseh TamásKét felejthetetlennek ígérkező megakoncerttel jelentkezik a Sziget (2010. augusztus 11-16.) a már hagyományos „nulladik” napon, azaz 2010. augusztus 10-én. A Nagyszínpadon a jamaicai zenék fiesztája, a Reggae-Ska Ünnep – Bob Marley születésének 65. jubileumát ünnepelve - zajlik majd, a műfaj itthoni alapvetéseivel és nemzetközi sztárokkal. A Világzenei Nagyszínpadon pedig a hazai világ-, és rock zenei színtér legrangosabb képviselői Cseh Tamás emléke előtt tisztelegnek, felidézve a tavaly elhunyt dalnok életművének  legjelesebb állomásait. A Reggae-Ska Ünnep 14 órától a Cseh Tamás emlékkoncert 18 órától kezdődik majd. Mindkét koncert – csak úgy mint a mínusz egyedik napi (2010. augusztus 9.) Kispál búcsú – az ottalvós hetijegyeseknek ajándék, különben pedig félárú, azaz 6.000 forintos napijeggyel élvezhető.A „Nulladik” napi két koncertfolyamon túl egy új főszponzort és megannyi innovációs megoldást jelentett be budapesti sajtótájékoztatóján a multikulturális fesztivál és a multinacionális távközlési vállalat két vezetője. A Vodafone egyedi, innovatív üzleti alapú megoldásokkal csatlakozik – a korábban is főtámogató Dreher mellé - főtámogatóként a Szigethez. A Vodafone a fesztivál alatt olyan mobil alapú, a sziget-lakók életét kényelmesebbé tévő szolgáltatásokat indít el, amelyek eddig még nem voltak elérhetők. A Sziget nulladik napján reggae örömünnep és Cseh Tamás emlékkoncert is lesz, s a számos újítás között idén már a szigetlátogatók mobillal is tudnak - percalapon - belépőt fizetni a Szigetre.

Virtuális Sziget a Vodafone jóvoltából

A Vodafone és a Sziget között kötött együttműködési megállapodás keretében a mobilszolgáltató a Fesztivál „bemutatja” kategóriájú főszponzora lett. Ez logikus lépés a Vodafone életében, hiszen a cég a sport mellett a fiatalok körében oly népszerű zenei fesztiválokat, koncerteket támogatja nagy előszeretettel.

A Vodafone olyan mobilpénztárca (mobil payment), mobil média és „gép-gép közötti” (machine to machine) megoldások sorával jelentkezik majd a fesztiválon, amely mind a hazai-, mind a külföldi sziget-látogatók számára kényelmesebbé teheti a fesztiválozást. A Virtuális Szigeten elindul a Vodafone Sziget program mobilinformáció több nyelven. Ugyanakkor számos kifejezetten a Vodafone előfizetőinek kedvező szolgáltatást is napvilágot lát –  például mobilon is vásárolhatnak majd napijegyet, vagy akár mobillal is fizethetnek egyes termékekért, elsőként a kávéért.

Beck György, a Vodafone elnök-vezérigazgatója hozzátette: „Az együttműködéssel kettős célunk van. Egyrészt aktívan hozzá kívánunk járulni ahhoz, hogy a PICK szalámi és a tokaji borok mellett hazánk egyik legismertebb hungarikuma, a Sziget Fesztivál tovább folytathassa térhódítását. Másrészt úgy gondoljuk, hogy a Fesztivál többszázezer látogatója egy olyan ’technológia rajongó’ (early adopter)  közösséget alkot, amelynek segítségével a Vodafone sikerrel tesztelheti le a még titkos, fejlesztés alatt álló szolgáltatásait és termékeit.”

Innováció

Az új szolgáltatások sorával a Sziget igyekszik kényelmesebbé, egyszerűbbé vagy akár olcsóbbá is tenni a Sziget-létet. Így például lesz a fesztiválon - a parkolási fizetéseknél már közkinccsé vált szisztémához hasonló – perc alapú mobil fizetési lehetőség is. Eszerint a látogató, mobiljával aktiválva, majd a végén leállítva a rendszert, a belépéstől a Sziget elhagyásáig fizet, tehát ha csak kedvenc együttesének koncertjére kíváncsi, akár csak arra az időre vált belépőt. S hogy a beengedésnél az esetleges sorbaállás miatt feleslegesen ne ketyegjen az „óra”, a mobil fizetést választók számára a Sziget szervezők - a gyors bejutás érdekében - „expressz” kaput biztosítanak majd. Természetesen a tavaly bevezetett kedvezmények az idén is élnek: a csoportos diákjeggyel akár féláron is jöhetnek a Szigetre diákok, míg a későn beinduló bulizók este 11 órától féláron válthatnak majd napijegyet kedvenc fesztiválunkra.

Forrás: Sziget


Írta: HazaiDivat.hu , Dátum: 2010-04-30


ALMAF