A Nő Négyszer divatbemutató a Sziget 2006-on (augusztus 10.)

Négy divattervezőnő, négy stílus - és mégis egy. Az A Nő Négyszer ’Libben a szoknya’ kollekció az örök nő száz arcát vonultatta fel a kifutón Sziget 2006 divathelyszínén.


A Nő négyszer 2006Libben a szoknya

Négy divattervezőnő, négy stílus - és mégis egy. Az A Nő Négyszer ’Libben a szoknya’ kollekció az örök nő száz arcát vonultatta fel a kifutón Sziget 2006 divathelyszínén. A ’Libben a szoknya’ kollekciót már láthatta a nagyközönség a Fashion Week Hungary 2006 Tavasz/Nyár 30 méteres kifutóján. Akkor is, most is félezren voltak kíváncsiak Bucsuházy Piroska, Kolyvek Antónia, Körtvély Adrienne és Teigesser Magdolna kreációira. Élénk színek, bátor kombinációk jellemzik a kollekciót. A keleties stílus jegyében a divattervezőnők bátran passzítják a bíborvöröst az orgonalilával, vagy a kéregbarnát a türkizkékkel. De kevésbé vibráló darabokat is találunk ’A nő négyszer’ ruhái között: ezek színkövető magatartást tanúsítanak, és a felső-alsó-harisnya egységet alkot a modellen.



A nőiesség kacérságot is jelent. Ezért ’A Nő Négyszer’ kollekcióban az átlátszóság sem tabu. Klasszikusra szabott, finom muszlinblúzokon sejlenek át a rózsakeblek.

Virágok. Virágok és nők. Harangszoknyák, tulipánruhák. A modellek harang forma szoknyája valóban libben, dekoltázsukat és derekukat nyíló tulipánszirom formára szabott textilek ölelik körül. Bájos és frivol, befogadó és rejtőzködő egyszerre.

’Ha ilyen ruhát hordasz, hozzád lassul a világ’ - hallom balról az őszinte elismerés hangsúlyával. Nekem pedig az jut eszembe - elnézve a bemutató végén kéz a kézben vihogva hajlongó tervezőnőket -, hogy jó lehet ’négycsajnak’ lenni.


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2006-08-11






ALMAF