A Design Hét után is látogatható programok

A Design Hét Budapest idei programjában eddig sohasem látott mennyiségű rendezvény várta a design rajongóit.


Design Hét BudapestA Design Hét Budapest idei programjában eddig sohasem látott mennyiségű rendezvény várta a design rajongóit. A tárlatok, divatbemutatók, előadások, workshopok sokaságát szinte lehetetlen volt a fesztivál tíz napja alatt végiglátogatni, ezért összegyűjtöttük azokat kiállításokat, amelyek a fesztivál végét, azaz október 10-ét követő napokban, hetekben, sőt akár hónapokban is tárt kapukkal várják az érdeklődőket. A még nyitva tartó kiállítások mellett érdemes újra és újra ellátogatni a Design Hét Budapest weboldalára is, ahol a programokon készült számos fotó mellett minivideókat is meg lehet tekinteni: http://designhet.hu/videokA Design Terminál saját szervezésű programjai közül a környezettudatos gondolkodást fókuszba állító majd 240 projektet felvonultató Design az élhető jövőért október 31-ig tart nyitva a Design Terminál épületében.

A Design Börze a Gödör Klub Terasz Galériájában olyan termékképes hazai ötleteket mutat be, amelyek gyártóra várnak és magukban hordozzák a piaci siker lehetőségét. A válogatás október 17-ig látható.

A Néprajzi Múzeumban október 22-ig tekinthető meg a Magyar Formatervezési Díj díjazottjainak alkotásaiból és a beérkezett legjobb munkákból rendezett válogatás.

Az IKEA magyarországi jelenlétének 20. születésnapja alkalmából látványos áttekintést állított össze a Gödör Klubban. Az IKEA - Design a mindennapokra október 20-ig látható.

November 14-ig az Iparművészeti Múzeumban látható a Mercedes-Benz Design - Az alkotás művészete címet viselő különleges válogatás, amely a Mercedes-Benz Design tervezőinek munkamódszereit, a nagy múltú márka történetét valamint a legújabb fejlesztéseket tárja fel.

A Roomba Home Culture az idei sztárvendég, az olasz Paola Navone legújabb, a Baxter kínálatában szereplő munkáiból rendezett bemutatót Design az örökkévalóságnak címmel. A karakteres darabok egészen november 30-ig megcsodálhatók.

A KREA Kortárs Művészeti Iskola a hallgatók vizsgamunkáinak bemutatójával vett részt a fesztiválon. A rendkívül igényes anyag november 30-ig tekinthető meg.

A Printa showroomban december 31-ig látható az a kiállítás és vásár, amelynek keretében Finnországban tervezett és kivitelezett tárgyakból kínálnak ízelítőt Turku Design Sales címmel.

A Jelky András Ruhaipari és Művészeti Szakközépiskola művésztanárainak JAM című kiállítása még egy hétig, október 15-ig tart nyitva.

Formatervek, grafikai munkák, ékszerek, víziók a 21. század elejéről. Lenkei Balázs és Toka Zoltán Ákos sokrétű munkái a FISE Galériában láthatók Minden, ami mi! címmel október 23-ig.

A svájci artacks csoport utazó művészeti projektjének budapesti bemutatójának a Printa Showroom ad otthont. A Swiss Urban Salont december 5-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Névjegy címen október 22-ig látogatható a Modart Művészeti és Divatiskola és a Visart Művészeti Akadémia végzett hallgatóinak anyaga a Francia Intézetben.

Az EST - HU 10-10 kiállításon az Észt Művészeti Akadémia Formatervezés Karának munkáira a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem formatervező hallgatóinak alkotásai ?válaszolnak?. 10 észt tárgyra 10 magyar alkotás felel.
A válogatás a Desidea Stúdióban október 16-ig tart nyitva.

A MOME Média Intézetében egy éve megalakult interdiszciplináris műhelyben az audiovizuális kommunikáció új lehetőségeit kutatják. A Ponton Galériában megrendezésre kerülő AV Movements válogatás október 30-ig várja a téma iránt érdeklődőket.

Bujnovszky Tamás korunk egyik legtöbbet foglalkoztatott fotográfusa. Ezúttal, a Negatív Varieté árnyék-táncszínházi előadás tolmácsaként új művészi hangját ismerheti meg a közönség. A Negatív Varieté fotóinstalláció a Magyar Fotográfusok Házában látható október 31-ig.

Az Ivanka Beton október 18-ig nyitva tartó különleges rendezvényével arra keresi a választ, hogy mivé lesz az anyag súlycsoportváltás után? A Rajtunk a Beton! öltözékek kiállítása és vására, amely során az elmúlt egy év miniatűr léptékű kísérleti és rutinos betonozásának eredményét viszik a műhelyből a vitrinbe.

A Minta - Design kiállításon résztvevő textilművészek alkotói tevékenységük különböző rétegeit mutatják fel, a minta természetrajzának sokrétűsége és vizuális gazdagsága mellett aktuálisan a térmeghatározó szerepre fókuszálva. A rendezvény Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban november 29-ig tekinthető meg.


Írta: designterminal.hu , Dátum: 2010-10-11


ALMAF