Fashion Weekek világszerte

Végre itthon is Fashion Week! Debütál a Fashion Week Hungary. 2006. március 9-től a budapesti SYMA Csarnokban négy napon át élőben láthatjuk mindazt, amit eddig csak akkor, ha repülőre ü


Francesco Smalto 2006Divattrendek premierje

Végre itthon is Fashion Week! Debütál a Fashion Week Hungary. 2006. március 9-től a  budapesti SYMA Csarnokban négy napon át élőben láthatjuk mindazt, amit eddig csak akkor, ha repülőre ültünk, és átugrottunk Párizsba, Londonba, esetleg Milánóba vagy New Yorkba. A Fashion Week ma már elismerten a szakma premier színpada, ezért aki él és mozog a divatpiacon, az itt biztosan felvonul legfrissebb kollekciójával. A legnagyobb divatházak, így a Dior, a Gucci és a Versace is megjelennek, és persze ott vannak a másodvonalbeli ismert tervezõk, no meg a kiugrásra váró kezdõk. A rangos eseményre pedig nem csak a divattervezők és az érdeklődők, de a divatszakma minden szereplője ellátogat. Megjelennek a textilipar képviselői, a kiegészítők és díszelemek gyártói, de ott vannak a fodrászok, a sminkesek, a látványtervezõk, a divatfotósok és persze a divatmédia is.Ezek után nem csoda, ha az sem mindegy, kik mutaják be a divattervezők remekeit. A Fashion Week kifutóján csak a legjobb modellek sétálhatnak végig, ezért ez a munka a kiválasztott modellek számára is kiváltság. Így aztán a Fashion Week az egyetlen rendezvény a világon, ahol minden aktuális szupermodell ott van a kifutón.

A Fashion Week-en bemutató divattervezõk díszvendégeket is hívnak az eseményre, köztük szinészeket, zenészeket és tévés személyiségeket, de a meghívott sztárvendégek közt szerepelnek sportolók, politikusok és vállalkozók is. Szereplésük oka, hogy karrierjük miatt mindannyiuk számára elengedhetetlen a tökéletes, ápolt, és divatos megjelenés. Így aztán általában kedvenc tervezőjük kreációjában érkeznek, a kifutó mellett az elsõ sorban foglalnak helyet, és a divatbemutató megtekintése után méretre meg is rendelik a kedvenc ruhakölteményeket.

A rendezvény külföldön is elsősorban a szakmának szól, ezért az haute couture bemutatók ott is zártkörűek. De a pret a porté bemutatókat megnézheti a nagyközönség is, amely tovább növeli a nemzetközi rendezvénysorozat népszerűségét, hiszen általában csak egy szűk rétegnek adatik meg, hogy divatbemutatókra juthasson el.


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2006-03-03


ALMAF