GA.MA. Hajvágó show Buenos Aires-ből a XXII. Stella Nemzetközi Divatfórumon

A tűzről pattant, dinamikus angyal becenevet, látva Gitano remekbe szabott show-ját senki más, csakis a Buenos Airesből hazánkba érkező GA.MA. hajvágóvirtuóz érdemelheti meg.


„Dinamic Fire Angels”

A tűzről pattant, dinamikus angyal becenevet, látva Gitano remekbe szabott show-ját senki más, csakis a Buenos Airesből hazánkba érkező GA.MA. hajvágóvirtuóz érdemelheti meg. Kérdés, hogy a címben miként lesz ebből mégis többesszám, angyalból mindjárt angyalok. De ha hozzávesszük a fodrászzseni csinos modelljeit - akik ezúttal Sellei Gabriella, divattervező bőrrátétes ruháiban vonultak színre a Stella Divatfórum kifutóján, hogy aztán szó szerint fejet hajtva a nagy Gitano előtt szabaduljanak meg frizurájukat elnehezítő hajtincseiktől - helyes a többesszám.



A díva

Elsőként a GA.MÁ-t hazánkban képviselő, hórihorgas modell táncol kifutóra. Fél karját, hosszú, fekete kesztyű takarja, úgy fest akár a modernbe szabott Milói Vénusz. Tüllaljjal kombinált, földet seprő fekete bőrruhában egyensúlyoz, barna lobbonca négyzet alakú, apró szegecsekkel ékített, tornyos fejdíszből hullámzik elő.

Gondban vagyunk, elhagytuk az ókori görögöket, az egyiptomi hercegnőknél járunk. Elég a szépségre tekintenünk, hogy elhiggyük, máris maga a varázsos Nofretiti áll előttünk. El Gitano, mintha érezné a közönség soraiban támadt feszültséget, hogy irigységünket oldja, egyenesen a nagyérdeműt, cakkúm-pakk kiáltja ki a show valódi csillagainak. „Nélkületek nem lenne bemutató” – fordul felénk mosolyogva, mondanom sem kell, meg vagyunk győzve.

A mester bár szó szerint nem beszéli nyelvünket, univerzális módszereinek segítségével mindenkit levesz a lábáról. Tolmácsolt szavait isszuk, legyen szó akár a GA.MA GC legújabb hajvágó gépéről, mely olyan, akárha huszonhárom olló dolgozna egyszerre frizuránkon, akár a purmalinos hajsimítóról, a cég legújabb fejlesztéséről, mely belülről szárítja meg, vasalja ki hajunkat.

Ha valakinek mindez így is kevés volna, Gitano még elárulja azt is, egyszerre három munkafázis végezhető a csodaeszközzel, hajsimítás, fésülés és mesebeli hullámok készítése.

A díva életre kel…

Avagy Gitano múzsája fejet hajt mestere előtt. No nem tiszteletből teszi, persze valószínűleg az is belejátszik a dologba, kizárólag ebben a nyakatekert pozícióban lehet úgy hajat vágni, hogy a frizura eredeti hossza ne sérüljön. Hiszen hajzatuknak – tudatja az izgága argentin – két rétege van, az egyik sokkal hosszabb a másiknál. A valós hajhossz mindig az, ami a fül mögül jön ki, ellenben hacsak a belső hajat vágjuk le, szépen, fokozatosan, ez a hossz nem sérül.

A frufrut a japánok gyöngyszemével, Hikató ollóval lehet kellően aszimmetrikus, de még véletlenül sem punkos formára ritkítani, puhítani. Az „álvágás” eredményeként nemcsak, hogy trendi, lépcsőzetesen tépett frizurát kapunk, de olyan mozgalmasságot csempészhetünk sörényünkbe, melyről mindig is csak álmodni mertünk !

Hullámhegyek

Mint fentebb jeleztük már, a purmalinos hajsimítókkal vad, szexi, göndör fürtöket is varázsolhatunk hajzatunkba. Az elektromos berendezések – pörög Gitano nyelve – 180 fokos hőmérsékleten üzemelnek (vigyázat a mű-, póthajat megolvasztják!), segédletükkel másfél perc alatt elkészülnek a vágyott hullámok. Azaz - vontuk le a konzekvenciát - békebeli hajcsavaróinknak mától bátran búcsút inthetünk.

 

Frufru

Míg tavaly a tömör, súlyos frufruk voltak divatban, idén a légies, szinte áttetsző, egyenes homloktakarók lesznek trendik.  A frufru a fej központja – teszi hozzá Gitano - mindig nedvesen kell vágni.

Egy csepp szomorúság

S bár az argentinnek semmi oka szabadkozni, búcsúzóul mégis megteszi. Ő nem showman mondja, nyolc modell haját ötven perc alatt nem könnyű levágni. De, hogy ne csak őt, bájos modelljeit is sajnáljuk egy kicsit, búcsúbeszédét megtoldja még. „Tegnap az egyik workshopon elájult egy tizenhat éves lányzó!” – mondja immáron mosolytalan arccal. „Nem evett négy órán keresztül, izgult, a reflektoroknak köszönhetően nagy volt a hőség…” – próbál indokokat keresni a szörnyű, sajnos nem önmagában való incidensre.

Mit tehetnénk mást, eszünkbe jutnak az éhhalálba kergetett, légiesen karcsú, brazil toptündérek, így aztán fájó szívvel ugyan, de kisebzett tenyérrel tapsoljuk meg a mestert s bájos kísérőit, igen, dívákat és modelleket egyként.

Fotók a "Dinamic Fire Angles" GA.MA Hajvágó Showról, XXII: Stella Nemzetközi Divatfórum - Budapest Kongresszusi Központ, 2007-02-25


Írta: MZ , Dátum: 2007-03-06






ALMAF