Szabados Iréne mesterfodrásszal a 2007 Tavaszi frizuratrendről beszélgettünk

Szabados Irénét nem sokkal a Rocker Babyk színrelépése után sikerült utólérnünk a Stella Nemzetközi Divatfórum 2007 backstage-ében.


Szabados Iréne 2007Bőrszínű haj punkra vágva

Szabados Irénét nem sokkal a Rocker Babyk színrelépése után sikerült utólérnünk a Stella Nemzetközi Divatfórum 2007 backstage-ében. A mesterfodrásznő épp az öltözőben búcsúzott csinos modelljeitől, kérésünkre mégis kötélnek állt. Örömmel számolt be a HazaiDivat.hu Olvasóinak a 2007 Tavaszi hajszíntrendekről és frizuradivatról, de a tőle megszokott élvezettel mesélt extravagáns punk kollekciójának ihlető forrásáról is. Annak, aki hozzánk hasonlóan tájékozódna a hajdivatról, nem mellesleg a világ minden kincséért sem szeretne a L’Oréal művészeti csapatának tagjával és nagykövetével hajba kapni (egyszerűen nem éri meg!), szívből ajánljuk, jól nyissa ki a fülét!MZ: Milyen hajszínben pompázzon a frizuránk, ha 2007. tavaszán is divatosak szeretnénk maradni?
Szabados Iréne:
A 2007-es hajszíntrend, amely inkább tavaszra vonatkozik, a bőrszínekhez igazodik. A világos bőrűeknek főleg a világos árnyalatok javasolhatóak, természetesen több variációban. Tehát lehet egy réz, arany és hamvas színeknek a kombinációja, akár úgy, hogy alul sötétebb, felül világosabb a frizura, vagy akár csíkos hatásban, vagy elől a frufru, fejtetőn egymás melletti részfestésekkel.
A sötétebb bőrűeknek, főleg az indoeurópai kinézetűeknek pedig a sötétebb árnyalatok ajánlhatóak, a barnák rézzel és violettel. Ez a sötét szín igazából a sötétszőke és a középbarna árnyalatig értendő, ezek színezettek, tehát mindig valami szín van rajtuk.
Ami a legkevésbé divat most, az a melír. Elérkeztünk egy végső fázisba a melírokkal, amikor már nincs tovább. A csíkosság, a foltosság már nem nyerő, most inkább egy finomabb, egy elegánsabb hajszíntrendet javasolhatunk.
Én a L'Oreal művészeti csapatának vagyok tagja, minden évben kétszer kapunk egy trendajánlatot a színekről, és épp néhány hete volt egy ilyen  tréning, ahol is szintén ez a színtrend volt a követendő. Természetesen ehhez még új hajszínek is bekapcsolódnak, amik eddig nem voltak, új festékszíneket is piacra dobnak, melyek lehetővé teszik ezeknek az irányzatoknak a megvalósulását.

MZ: Ez a sok szín játékosságra is lehetőséget ad…
SZI:
Ha egy-egy részét szeretnénk kihangsúlyozni a frizurának, például egy nagy, óriás frufrut, akkor azt azzal tudjuk a leginkább érvényre juttatni, hogyha a nagy hajtömegből a frufru egy világosabb árnyalattal kiragyog. Vagy, ha vannak ilyen diszkonekt tincsek a frizuránkban, akár a fülnél, vagy valahol lógnak, akkor azok ott kiemelkedően világosabbak, hogy felhívják magukra a figyelmet.
Ezek vágásfüggőek is lehetnek, számít, hogy mennyire extrém vagy mennyire féloldalas, vagy nagyon alávágott egy hajviselet, ezeket más színnel szoktuk kiemelni, hogy felhívjuk rá a figyelmet. A színeket pedig, amivel elérjük ezt a hatást, ahogy már mondtam, mindig a nagy márkák adják meg évről-évre.

MZ: Mi inspirálta a Rocker Baby Band kollekciót?
SZI:
Egy tervezőcsoporttal álltunk ma elő és így hoztuk létre a Rocker Baby Punk vagy Rocker Baby Band kollekcióit. A rocker punkok inspiráltak erre, természetesen azért választottuk ezt az irányt, mert érezzük, hogy benne van a levegőben. Mivel a fiatalok, a tizenévesek nagyon erősen figyelnek a divatra, úgy gondoltam, gondoltuk, hogy ezt a célcsoportot céloznánk meg.
Ez a hajbemutató voltaképpen egy ötletadó. Itt, ma ezen a színpadon, hat órában hat bemutató zajlik és mindenki másképp gondolja. Mi ezt gondoljuk. Lehet választani. Van olyan csoport, aki egy romantikus, érett nőtípust személyesít meg, és akkor még ezernyi változat van. Mi éppen a nagyon fiatalokat céloztuk meg, mind az öltözékkel, mind a sminkkel, mind pedig a frizurával.

MZ: Mi jellemző a frizurák fazonjára?
SZI:
A frizurának a főbb formajellemzői, hogy a tarkó alávágott, halántéknál szintén rövidre vágott, és hát természetesen ilyen punkos elemet is tartalmaz.

MZ: A hajhosszabbításról is szó esett a színpadon. Az a másik véglet?
SZI: Az az egyik profilom. A szalonomban több dologgal foglalkozom: magával az üzleti munkával, a munkába álló, fiatal fodrászok képzésével, a már dolgozó fodrászok továbbképzésével, meg a hajhosszabbítás szolgáltatással. Egyébként annak a betanítását is vállalom.

 

Képek Szabados Iréne Workshopjáról, XXII. Stella Nemzetközi Divatfórum - Budapest Kongresszusi Központ, 2007-02-25


Írta: MZ , Dátum: 2007-03-07


ALMAF