A nemzetközi fehérnemű tervező verseny győztese Bódis Boglárka divattervező szakos hallgató

A KREA Kortárs Művészeti Iskola hallgatói a Triumph Inspiration Award magyar döntőjének első két helyén


Triumph Inspiration AwardonA Triumph Inspiration Awardon újra arattak a Kreások; a nemzetközi fehérnemű tervező verseny legfelső dobogójára Bódis Boglárka divattervező szakos hallgató állhatott, Kerényi Virág divatstylist szakos hallgató a II. helyen végzett.A Triumph idén 37 ország fiatal divattervező-hallgatóit kérte, hogy mutassák meg kreativitásukat a 4. Triumph Inspiration Award alkalmából. A TIA magyarországi döntője 2011. május 4-én került megrendezésre a Coin Divatáruházban. A versenyzők bemutatták a “Nők ünneplésének 125 éve” értelmezésében elkészített fehérneműiket a saját országukban egy a divat- és a design világában jártas szakértő zsűrinek. A magyar pályamunkákat elismert divattervezők és stylistok bírálták el: Andó Ildikó – a Divatkreátor vezető stylistja, az Elle magazin divatszerkesztője, Léber Barbara – divattervező, Konsánszky Dóra – divattervező, Orosz Barbara - műsorvezető.

Triumph Inspiration Awardon Triumph Inspiration Awardon

A magyarországi verseny a TV2 Divatkreátor című műsorával együttműködésben zajlott.

A Triumph Inspiration Award 2011 magyarországi nyertese Bódis Boglárka, második helyezett Kerényi Virág, harmadik helyen Kósa Annamária végzett. Nem az első alkalom, hogy a KREA Kortárs Művészeti Iskola hallgatója viszi el a TIA Magyarország fődíját. A 2008-ban Pekingben megrendezett versenyen Dudás Judy a nemzetközi döntősök közé is bejutott gyönyörű kézi horgolású kétrészes fehérneműjével.

A világ minden tájáról 38 nyertes jut tovább Berlinbe, a nemzetközi döntőre, amelyre júliusban a berlini divathét nyitóestjén kerül sor. A nemzetközi döntősöket a divat, a design és a média világából ismert zsűritagok fogják elbírálni, de a zsűritagok neve még nem publikus. Tavaly a zsűritagok között szerepelt Helena Christensen szupermodell, Rankin fényképész, kiadó és filmrendező, Matthew Williamson brit designer és Karen Mok színész- és énekesnő.

Triumph Inspiration AwardonA Triumph Inspiration Award jelentős ugródeszkát jelenthet a fiatal divattervezők karrierjében. A nyertes nemcsak €15.000 pénzdíjat kap, hanem együtt dolgozik majd a Triumph tervezői csapatával, hogy segítségükkel kereskedelmi termékké alakítsa versenyművét. A tavalyi nyertes terméket, a bolgár Nikolay Bojilov “Morphology” darabját 2011 júliusától lehet majd világszerte megvásárolni limitált kiadásban a kiemelt Triumph üzletekben és kiskereskedőknél. A második és a harmadik helyezet €10.000 illetve €5.000 pénzdíjat kap.

www.triumph-inspiration-award.com
www.facebook.com/inspirationaward


Írta: kreaiskola.hu , Dátum: 2011-05-06


ALMAF