A Topmodell valóságshow 6. részéről (november 7.)

Már nincs este, épp ellenkezőleg, szüremkedik a hajnal.


Topmodell valóságshow 6. adásA topmodellek nemcsak szépek, okosak is?

Már nincs este, épp ellenkezőleg, szüremkedik a hajnal. Csak a jövő topmodelljei alszanak csipkerózsaálmot, ki-ki nyugalomban. Nem sokáig. „Mindig ilyen - sípszó-, depressziós zenéket kell beadni, - sípszó” – ezúttal Kata emel kifogást, a verbunkosnak éppen nem nevezhető digitalizált kakasszóra. Ébresztő van, ha valaki nem értené. Nemcsak a műsor kezdődik, egy újabb hajszás nap szabadszájú szépségeink életében. A modor, a stílus egy hét alatt nem sokat finomodott (persze mit vártunk?), ami kedvenc Fruzsinánkat illeti, ha lehet, még elszántabban rákapcsolt a bagóra, de azért történtek pozitív változások is...



Titanilla nemcsak Brémer fotográfus úr szemében kérdőjel, az én csőrömet is piszkálja, most akkor a kettő közül: 1., pufogós, durci, 2., mosolygós, kenyérre kenhető, melyik lehet az igazi arca. De ne csak Titát piszkáljuk, Judit is meglepően haragossá, haragjában gőgössé vált az elmúlt este. Anita megértően viszonyul vetélytársához, Judit szerinte egyszerűen tart a lányoktól, azért nem beszél, barátkozik, csak bámul Titáékra, amit a forró vérű, tüzes modellina, lett légyen e napon bármily bájos és szikrázó, nehezen tűrhet szó nélkül,

Persze, hogy a háta mögött ki mit mond a másikról, kiről, milyen pletykák keringenek, talán kevésbé meghatározó, mint az, amit saját fülünkkel hallunk. Elismerem, hogy Szipál Martinnak, Mártonnak, ha úgy jobban tetszik, megvan a maga sajátos, talán kacajra is ingerlő fizimiskája, de a Hollywoodban is fényes karriert befutott fotóst, pusztán tájékozatlanságból, majd nem vén trotlinak minősíteni kicsit erős. Vámosi Vikinek biztos igaza van, amikor mindközül Szipál nehézkes stílusát emeli ki, de a lányok, kezdő modellek, főleg Judit szájából elég bántóan hat a becsmérlő kritika. „Én voltam az elő, szörnyű volt”, meg mondtak olyasmit is a többiek, hogy a „bácsika” rosszul instruált, „húzzam fel a szemöldököm, most ez normális?”. Mások mást tettek szóvá: „magamtól kellett pózolnom”, „jó, hogy nem kellett vele többször találkozni!”. Hát erre azért nem vennék mérget. Ha valaki valóban topmodell lesz, előbb-utóbb kikerülhetetlen, hogy összefusson Martinnal (én örülnék a legjobban, ha tévednék). Ha mást nem is, csekélyke tiszteletet már csak koránál fogva is kiérdemelt volna a 82 esztendős öregúr. Tita becsületére legyen mondva, a maga módján kiállt Szipál mellett: „állati jópofa volt, annyira hasonlított a Macskajaj öregére.”

Topmodell valóságshow 6. adás De történtek kellemetlenebb, megríkató események is az ékszerfotózás során. Anna, akiről ezúttal is a legszebb fénykép született, „remekül kihozta magából a klasszikus nőt” – fogalmazott Brémer az értékelés során, ejtett néhány könnycseppet: állítólag Kata bélyegezte kövérnek és túlkorosnak. Erre fel Katánál is eltörött a mécses, tudjuk, nem, ő még véletlenül sem az a fajta, aki a másik háta mögött... Ha nem ő, nem tudjuk, ki állított ilyeneket. Biztos a faluszépe Xénia volt, igaz, hogy már néhány adással ezelőtt elbúcsúztunk tőle, de akkor is. A szellemek sok mindenre képesek. Például hangoskodni. Susogni meg aztán végképp: „kövér vagy, túlkoros, etc.” Viszont táncolni, csókolózni nem tudnak. Az az élők, jelen esetben Kata és Valentina kiváltsága volt.

Tüzes kis fekete rucikban buliztak a lányok egy belvárosi mulatóban. Az ugyancsak felajzott modellsrácoknak, vagy vaj, ki tudja, minek köszönhetően, akadt, aki messzebbre is elment. Női/férfi mosdót láttunk? Valentina csipkés combfixét? És akkor, mi van? Rossz az, aki rosszra..., mi tételezzük fel a jót. Ha nem is Valentina esetében, de például Tita és Angéla egész csendesen viselkedett az este, a háttérben „regenerálódott” a két topmodell jelölt: no alkohol, no férfiak, no comment. Talán megsejtettek valamit a másnapi feladatokból, talán nemcsak Xénia, az IQ teszt réme is a levegőben lebegett.

Úgy bizony, egy átmulatott éjszaka után kemény megpróbáltatás elé néztek a lányok, a Mensa Hungarica agyatpróbáló kérdéseire kellett válaszolniuk, mindösszesen 36-ra, 40 perc alatt. Réka a teszt kitöltéshez még a szemüvegét is orrára csapta, hátha okosabb lesz. Modelljeink hozták a 100-as átlagot, a mezőnyből a Sipos Zita szerint „fából vaskarika” Judit és „az egyre többet fejlődő” Angéla emelkedett ki, a maguk 113-as, 118-as eredményével. Az más kérdés, hogy Judit helyében, lett légyen bármily „entelektüell” (ezek már Herczeg Zoltán szavai), a szipálos történet után, nem lennék olyan büszke magamra... Hogy nyolc évig versenyszerűen kosárlabdázott, megint más lapra tartozik. Hogy gömbérzékét a pályán a jelenlegi meccs alkalmával nem csillogtathatta meg, az ismét. Egyes egyedül a csapatának köszönhető, a feketének, ahová be lett osztva... Hát igen, Vámosi Viki a maga 180 centijével a fehéreket erősítette, nincs mit csodálkozni. A játék így is, úgy is jó mulatság, majdnem férfimunka volt.

De dacára, hogy beleadtak apait, anyait, mégis kevésbé izzasztotta meg a lányokat a kosár, mint a kiválasztás. A múltkorában általam sokat szidott, „Sipos Zita kedvenc” Fruzsina ismét egyike lett a legjobbaknak. A fotók önmagukért beszéltek, nem is tudom, a képen Fruzsi szemei, vagy a gyémántok csillogtak-e szebben. Anna bár kiválóan teljesített, a zsűri felrótta neki, mintha nem szeretne itt lenni, értsd a versenyben. Amit ezúttal kivételesen nem a szemére (túl szikrázó, süt), az arcába kapott (kövér, túlkoros), amiatt meg is értem. Rékát a zsűrit alkalmilag erősítő Eli van Poeyer, - aki többek között a bájos énekesnő, Zséda stylistja is - megdicsérte letisztultságáért, stílusáért. (Félve teszem hozzá, nehogy a későbbiekben ez a túlzott letisztultság tegye fakóvá, lúgozza ki a műsorból is.) Katát, aki a műsorban énektudásából is ízelítőt adott, túl fegyelmezetlennek, vagánynak ítélték a bírák. Vámosi Viki sem látja benne a következő magyar topmodellt.

Nem hiába ő lett az egyik lány, akinek másodmagával ki kellett lépnie a zsűri pulpitusa elé. Végül mégsem ő, hanem a szőke, tüsifrizurás Anita esett ki, akinek az arcával - hiába a pakolások, a kényeztető kezelések a szépségszalonban, ahová ébredés után cipelték a lányokat - a fotósok sehogy sem tudnak mit kezdeni. Anita sírt ugyan, de kétségbe nem esett. Nem versenynek fogta fel ezt az egész topmodellesdit, így most vereségnek sem könyvelhette el a kiesését. Az persze fájt neki, hogy nem lesz több ruha- és járáspróba, pedig már majdnem belejött. Edi ugyan gorombán szétszórtnak nevezte őket a legutóbbi órán, ahol a csapatban való menetelést gyakorolták, Anita nem szívta mellre. Tudta, lesz még alkalma rá, hogy gyakoroljon.

De tévedett. Anitának már nem lesz, a többi csipkerózsának viszont még igen. De azért a magas szőkeségnek sem kell búslakodnia, ha mással nem, vigasztalódhat azzal, ő már nem a tömegszálláson, hanem otthon, ágyban, párnák köz t hajthatja nyugovóra fejét. És hozzá kell tegyem, szívből reméljük, nem kell olyan korán, olyan depressziós slágerekre (sípszó) ébrednie sem.

A még versenyben lévő lányok: Kulcsár Angéla, Lattman Judit, Rónaszéki Anna, Tóth Fruzsina, Elekes Kata, Ambrus Titanilla, Nagy Réka, Papp Valentina. Közűlük egy topmodell lesz, kövesd nyomon az elő lépéseit a Viasat3-onhétfőnként 21.15-től vagy a vasárnapi ismétlésben 18.40-től. Ha pedigmindkettőről lemaradsz, keddenként a HazaiDivat.hu-n olvashatsz a hétfői adás minden apró részletéről.

Fotók a Topmodell valóságshow 6. adásáról - Viasat3, 2006-11-07

További cikkek a témában:

Topmodell - magyar valóságshow indult a Viasat3-on (október 2.)

A Topmodell valóságshow 2. részéről (október 9.)

A Topmodell valóságshow 3. részéről (október 16.)

A Topmodell valóságshow 4. részéről (október 23.)

A Topmodell valóságshow 5. részéről (október 30.)

További fotók a témában:

A Topmodell valóságshow 1. adása - Viasat3, 2006-10-02

A Topmodell valóságshow 2. adása - Viasat3, 2006-10-09

A Topmodell valóságshow 3. adása - Viasat3, 2006-10-16

A Topmodell valóságshow 4. adása - Viasat3, 2006-10-23

A Topmodell valóságshow 5. adása - Viasat3, 2006-10-30


Írta: MZ , Dátum: 2006-11-07






ALMAF