A Topmodell valóságshow 5. részéről (október 30.)

A Topmodell valóságshow ötödik része kicsit eklektikusra sikerült.


Topmodell valóságshow 5. adásaIn memoriam 2006. augusztus 20.?

A Topmodell valóságshow ötödik része kicsit eklektikusra sikerült. A helyzet a következőképp fest: a lányok a modellkarrier felé vezető sétányok útvesztőjében nyílegyenesen száguldanak előre, míg jómagam, egyszerű tévénéző, lemaradozva veszem a szlalomokat, kullogok utánuk, ide-oda kapom-kapkodom a fejem. „Ariadné fonala hol vagy, merre?” – de inkább nem kérdezősködöm, hagyom a sötétben tapogatózást, félre a görögökkel is! A majdnem istennők ideje lejárt, vesszen az ókor! Most a könnyűvérű hetéráké a főszerep, ultramodernizmus van, locsi-fecsi, káromkodás dögivel. Nem kurtizánnak jöttem... (sípszó), akkor elmentem volna nyuszilánynak” – sírt az egyébként mindig jókedvű, mosolygós, bulizós Fruzsina."



Fekete parókában, vérvörös ajkakkal, egy szál alsóneműben pózolni a rakparton, ezernyi látványra éhes fickóval körbevéve, 42 fokban ráadásul, elhiszem, hogy megalázó. (Rosszabb, perverzebb, mint egy Minotaurusszal hadakozni.) A fotózás másokat is megviselt. Eszter a melegre panaszkodott, az egyébként semmitől sem visszariadó, ha nem is oroszlánszívű, de Brémer Miklós fotógráfus szerint minimum „oroszlánsörényes” Réka a műsor alatt először érezte magát zavarban. Az elkészült fotográfiák is - a legtöbb esetben - ijedtségről tanúskodtak. A legtöbb esetben. Kivételesen meg kell dicsérjük a vérprofi Titanillát, aki a kölcsönzött, szőke, félve merem leírni csak, kleopátrafrizura takarásában, nagyon merészen, nagyon eredetien pózolt. A fotózásnál még Anna is könnyedebben vette az akadályokat, a zsűri is megjegyezte „most még a szemed sem sütött”.

Nem úgy a fogászaton. Igaz, ott sem a vakító kék szeme sütött, inkább az ajkát hagyták el sem nőhöz, topmodellhez meg aztán végképp nem illő, trágárabbnál trágárabb kifejezések. Ha a fotózás nem is, Dr. Balsai Tamás fogorvos mindenkiből kihozta a „fenevadat”. Még a kisfiús Kata is mondott valami csúnyát, amire aztán Fruzsina egy még csúnyábbal válaszolt, vigasztalásképp. Jobb híján, röpködtek a sípszók (is). Egyébként egy icipicit mindketten „parasztok” voltak - már ahogy ők fogalmazták meg -, abban nem tévedtek, nem kellett volna a kezelés előtt rágyújtani. Egyébként se igazán gusztusos, ha az embernek büdös a szája, hát még ha benne-turkálás közben az. Tenni nem sokat lehet, Fruzsi gyenge pontja a káromkodás mellett egyébként is a bagó. A kiszavazás során ezt még Vámosi Viki is szóvá tette, hátha Fruzsi megváltozik. Hátha... Bár ahogy elnéztem, elhallgattam, Fruzsina e két dolgon kívül nem sok mindenért rajong. Vegyük példának okáért azt a morzsányi aerobikot, amelyet ébredés után Czanik Balázs fitneszedző vezényletével végeztek a lányok. Már aki végezte, hisz majd’ belepusztultak, kivált jó Fruzsinánk, aki „izzadni, lihegni” - már amivel az ilyen tornának keresztelt testi kínzások általában is járni szoktak – tudtuk meg tőle, egyaránt gyűlöl. Voliá, górcső alatt az ő külön bejáratú gyöngeségei, hagyjuk.

De hogy a mosolygás, ami pedig tényleg az erőssége, se megy neki mindig! Tóth Bori divatbemutatóján Herczeg Zoltán szerint merev és kifejezéstelen volt az arca. Hozzá kell tenni, a divattervező zsűritag senkivel sem bánt kesztyűs kézzel. Judit darabosan mozgott, Anita a vállait lóbálta, Anna a koreográfiában vétett – állapította meg. Biztos igaza van, bár én ilyesmiket akkor, élesben, nem szúrtam ki. Tóth Bori 2006/07 ősz/téli divatbemutatóján engem egytől–egyig lenyűgöztek a lányok, ahogy vérbeli dívákként, meseszép ruhakölteményekben lejtettek végig a kifutón. Persze Herczeg Zoltán nagyon is jól teszi, ha szakértő szemekkel, kritikusan figyel, ha olykor-olykor felnagyítja a hibákat, vétségeket. Ami rossz, azon még lehet javítani, s ezeknek a lányoknak, ha egyszer topmodellek óhajtanak lenni, valóban fokozottan kell figyelniük minden apróságra.

Apróságok. Nem tudom, a szerkesztőknek mi volt a célja, azzal a kis katasztrófa retrospektívvel a műsor közepén? Csak „tűzijátékból” tették? Fekete-fehér képsorok vibráltak egymás hegyén-hátán; szirénázó mentőautók, felirat (4 halott, 300 sebesült), és időnként a lányok rémült(?), vigyorgó)?) tekintete. Ez volt 2006 augusztus 20-án. De kellett ez ide, a topmodellbe? – kérdeztem én (magamtól). Bár az is eszembe jutott, ha Tyra Banks-ék ne adj’ isten a WTC lebombázása közben forgatnak, vajon felveszik-e, leközlik-e élesben/vágva a vérfagyasztóbbnál vérfagyasztóbb jeleneteket? (Ismerve az amerikaiakat, finnyás idegzet ide-oda, lehet).

Topmodell valóságshow 5. adás Sokáig sakkoztam a hat + egyes műsorblokkal (sorrendben: torna, kultúrált evés oktatás, azaz mini etikett Tornóczky Anitával, a legkeményebb fotózás, tűzijáték, fogászat, az első igazi divatbemutató, kiválasztás), míg nagy nehezen sikerült valami rendet belemagyaráznom az elsőre kicsit összefüggéstelennek tűnő képsorokba. A globális kohéziót azon egyszerű, ámde hosszas vívódást igénylő ötlet szülte: miként fest, ha a szerkesztők semmi mást nem akartak, mint bemutatni egy topmodell hajszás hétköznapját? Munka gyanánt belefér a fotózás és a divatbemutató. Enni ugyebár mindenkinek kell, „topmodellnek” is, és ha már teszi, nem árt, ha nem disznó módon. A fogászat is rendben, akinek álló nap mosolyogni kell, annak fontos, hogy rendben legyenek a fogai. A tűzijáték pedig, mint esti szórakozás, szintén belefér. Hogy idén úgy sült el, ahogy, arról igazán nem a Viasat3 tehet. Mások se találták a felelősét, ne keressük mi se.

Inkább búcsúzzunk el azzal, amivel kezdtük. A majdnem istennők ideje - ahogy a topmodellséghez alacsonynak bizonyult Iszak Eszter ideje is - lejárt ugyan, hála a hétfő estéknek, végre-valahára hozzánk, kishazánkba is beköszöntött a hús-vér, szabadszájú topmodelleké. Temetni nem kell. Élvezzük, ami van.

A még versenyben lévő lányok: Kulcsár Angéla, Lattman Judit, Rónaszéki Anna, Tóth Fruzsina, Elekes Kata, Ambrus Titanilla, Gombár Anita, Nagy Réka, Papp Valentina. Közűlük egy topmodell lesz, kövesd nyomon az elő lépéseit a Viasat3-on hétfőnként 21.15-től vagy a vasárnapi ismétlésben 18.40-től. Ha pedig mindkettőről lemaradsz, keddenként a HazaiDivat.hu-n olvashatsz el a hétfői adás minden apró részletéről.

A még versenyben lévő lányok: Kulcsár Angéla, Lattman Judit, Rónaszéki Anna, Tóth Fruzsina, Elekes Kata, Ambrus Titanilla, Gombár Anita, Nagy Réka, Papp Valentina. Közűlük egy topmodell lesz, kövesd nyomon az elő lépéseit a Viasat3-onhétfőnként 21.15-től vagy a vasárnapi ismétlésben 18.40-től. Ha pedigmindkettőről lemaradsz, keddenként a HazaiDivat.hu-n olvashatsz a hétfői adás minden apró részletéről.

Fotók a Topmodell valóságshow 5. adásáról - Viasat3, 2006-10-30

További cikkek a témában:

Topmodell - magyar valóságshow indult a Viasat3-on (október 2.)

A Topmodell valóságshow 2. részéről (október 9.)

A Topmodell valóságshow 3. részéről (október 16.)

A Topmodell valóságshow 4. részéről (október 23.)

További fotók a témában:

A Topmodell valóságshow 1. adása - Viasat3, 2006-10-02

A Topmodell valóságshow 2. adása - Viasat3, 2006-10-09

A Topmodell valóságshow 3. adása - Viasat3, 2006-10-16

A Topmodell valóságshow 4. adása - Viasat3, 2006-10-23


Írta: MZ , Dátum: 2006-10-31






ALMAF