Fashion Video Festival Beautiful People Digital Fashion Week and New Media in Fashion

November 12-én startol az első hazai Fashion Video Fesztivál a Ludwig Múzeumban, divat-videó versennyel, interaktív installációkkal, vetítésekkel, partikkal és szakmai kerekekasztallal.


Lakatos Márk

2010. november 12-14.

November 12-én startol az első hazai Fashion Video Fesztivál a Ludwig Múzeumban. A divat-videó versennyel, interaktív installációkkal, szakmai pecha kutchával, vetítésekkel, partikkal és szakmai kerekasztallal felépített program a legszélesebb szakmai és kultúrafogyasztói réteg érdeklődésére számít.A fesztivál keretein belül megrendezett digitális divathéten a nemzetközi meghívottak mellett hazai divattervezők, fotográfusok, videoművészek és a teljes divatszakma új megjelenési platformmal gazdagodik: a megszokott kifutós divatbemutató helyett ugyanis, az új kollekciókat divat videók jelenítik meg.

A nemzetközi fesztivál célja, hogy hiteles és progresszív megjelenési fórumot szolgáltasson a magyarországi divatipar számára, amely intenzíven járul hozzá a hazai tervezők itthoni és külföldi népszerűsítéséhez, illetve ahhoz az előremutató folyamathoz, melynek során a tervezők, a kreatív szakemberek és a formálódó itthoni divatipar egyéb képviselői szakmai párbeszédet folytathatnak az iparág fejlődési eredményeiről és a jövőbeli irányokról. A Fashion Video Festival ehhez kíván megfelelő színvonalú kommunikációt és infrastruktúrát biztosítani, a szakma és a nagyközönség számára egyaránt rendkívül izgalmasnak ígérkező programjaival.

Fashion Video

A divatvideó, mint műfaj az elmúlt pár évben vált az egyik legnépszerűbb divat reprezentációs médiummá. Látványossága, költséghatékonysága és széles körű elérhetősége miatt a tervezők lépést tarthatnak az online média és közösségek által motivált változásokkal, és munkáikat a zártkörű divatbemutatók közönségén túl, a legszélesebb rétegek számára juttathatják el.

Fashion Video Festival

A video screeningek mellett a fesztivál számos újmédiával és divattal kapcsolatos programot kínál. A magyar pályamunkák vetítése mellett, a versenyen kivűli, információs vetítéseken számos, itthon még be nem mutatott nemzetközi videoanyag is megtekinthető lesz. Emellett kerekasztal beszélgetés, petcha kutcha előadások, interaktív előadások, filmvetítések várják az érdeklődőket.

A divattervezők releváns szakmai zsűri által elbírált, részben nyílt, részben meghívásos pályázat alapján vehetnek részt a fesztivál versenyprogramjában. A zsűri tagjai többek között Kathryn Ferguson (filmművész – zsűrielnök), Lakatos Márk (stylist), Oltai Kata (LUMÚ curator), Martinkó József (deisgn és építészeti szakértő, újságíró, az Építészfórum főszerkesztője), Maróy Krisztina (Glamour főszerkesztő), Zanin Éva (művészeti író, divatkritikus), Till Attila (kulturális műsorvezető), Steiner Kristóf (újságíró, popkultúra szakértő), valamint online szavazó bloggerek.

A fesztivál külföldi előadója Kathryn Ferguson az egyik legfontosabb videóművész, aki filmesként és art direktorként olyan alkotókkal működik együtt, mint Lady Gaga, Katie Eary, Richard Nicoll divattervezők vagy a Theatre de la Mode.

A szakmai petcha kutcha előadói többek között: Mojzes Dóra és Kiss Bence Ádám (designerek), Lakatos Márk (stylist), Visnyovszky János (videóművész), Abodi Dóra (divattervező), Misetics Mátyás és Balogh Balázs (videóművészek), Kömlődi Ferenc (jövőkutató), Steiner Kristóf (popkultúra szakértő).

További információ
www.fashionvideofestival.com
Facebook
http://www.facebook.com/pages/Fashion-Video-Festival/163600313666954?ref=ts
Blog
http://beautifulpeoplefestival.tumblr.com/


Írta: www.doraabodi.com , Dátum: 2010-10-19


ALMAF