A Topmodell valóságshow 4. részéről (október 23.)

Ne tessék megijedni, nem, most még véletlen sem a római költőnagyságról, Ovidiusról ejtünk szót...


Topmodell valóságshow 4. adásMetamorphoses

Ne tessék megijedni, nem, most még véletlen sem a római költőnagyságról, Ovidiusról ejtünk szót, csupán a Topmodell valóságshow negyedik része kapcsán tárgyaljuk az átváltozásokat. Kivételesen a végén kezdjük, a versenyből kieső lány, a könnyeivel küzdő Xénia kijelentéséből indulunk ki. A vörös kiválóság, mintha önmagát győzködte, vigasztalta volna. „Én itt is királynőnek éreztem magam, megcsinálták a hajam, kisminkeltek, szép ruhákba öltöztettek” – mondta szipogva a zsűri által kishitűnek titulált faluszépe. Majd gyorsan hozzáfűzte „nem baj, ha hazamegyek, a barátomnak otthon nem is királynő, istennő leszek!”. Témánál vagyunk. Ebben a részben egy kicsit mindenkiből istennő lett. A Hairclubban Herczeg Csaba és Tüzes Tamás mesterfodrászok keze alatt vadító lobboncok, fél centisnél is fél centisebb tüsifrizurák születtek, Titanilla pedig dússá tett frufrujának  köszönhetően bájos „chineese girl” –lé avanzsált, Sipos Zita Rikk Ágnes sminkmesterrel kiegészülve, felturbózta  azt a gondolatnyi ázsiai beütést, amivel a lány már korábban is büszkélkedhetett.



A fiús Kata az átalakulás következtében még fiúsabb lett, Réka, aki a többiek szerint „egész életét szépítkezéssel tölti”, dacára minden hajcsavarónak és ecsetvonásnak, még így is Réka maradt, igaz egy icipicit finomabb Rékává szelídült, mint annak előtte volt, de azért rékaságát nem tudta levetkőzni. Olyannyira nem, hogy a kiszavazást megelőző értékelés során Sipos Zita nem általlotta a barbie-külsejű lány szemébe vágni, ha tíz képet készítünk rólad, és te mind a tízen ugyanúgy nézel ki. Réka fő feladata, Vámosi Viki szerint is, a megújulás. Ha az előtte/utána csapat szakemberei tehetetlenek voltak, nem tudom, az egyébként helyes pofijú lány, mihez kezd majd. (Talán még szélesebb mosolyra ragadtatja magát a zsűri férfitagjai előtt, kokettál, magában meg szurkol, hogy ne essen ki...).

A legtöbbet Fruzsina - kislányból végre nő, mit nő, igazi vadmacska lett - a legkevesebbet Judit és Valentina változtak. A kékszemeiről nevezetes Annának a tekintetét szűkítették le, hogy kevésbé tűnjön úgy, mintha mindig, mindenre rácsodálkozna. A kis korrekció a zsűrinek is bejött, „a Balaton szépéből dögös maca lett” – ujjongott a fotográfus, Brémer Miklós. Az mindenképp a lányok javára írható, hogy az átváltozás ellen egyikük sem tiltakozott. Nem voltak hisztirohamok, dühkitörések, senki, még  csak el sem pityeredett, nem nyafogtak a hajfestékre és a sampon se csípte a szemüket. Igaz, az est háziasszonya, Vámosi Viki előre figyelmeztetett bennünket, ahogy azt feltételezhetőleg korábban a lányokkal is tette: „fontos, hogy megbízz a szakemberekben, hogy elfogadd, olyan leszel, amilyennek a megrendelő szeretne látni, ami nem mindig vág egybe azzal, amit te magad szépnek ítélsz.” – mondta még a fazonigazítást megelőzve. De mintha mégis kérészéletű tanács lett volna!

A siófoki, rögtönzött divatbemutatón Kata megszegte a főszabályt, állítólag sokat nyafogott a ruhák miatt, sehogy sem találta magához valónak azt a holmit, amibe minden áron bele kellett bújnia. Anna sem volt igazán elégedett teljesítményével, bár őt a lányok hagyták cserben, elindultak, míg ő a színfalak mögött maradt, nem csoda, ha a kínos incidenst követően a hazatérés gondolatával küzdött. Titanilla csak a napszemüveg ellen emelt kifogást, legszívesebben levette volna, ne takarja a sminkjét, és még sorolhatnánk. Nyűgösek, fáradtak voltak a lányok. A mozgásórák viszont megtették hatásukat. Edi, Josh és a legutóbbi adásban Seres Éva kitűnően végezte a dolgát, a lányok egyre magabiztosabban forogtak, léptek a kifutón. Mondhatni végre-valahára megtanultak kecsesen járni a modell-istennővé vál(toz)ás folyományaként. Lassan már Topmodell-mitológiát írunk. S ha Ovidiusszal kezdtük, az est hátralévő, pikánsabb felét is folytathatnánk vele, az Amores találó címe volna a páros fotózásnak is.

Topmodell valóságshow 4. részA lányokhoz ezúttal négy modellfiú érkezett, három barna, meg egy magas szőke mezítláb, félmeztelenül, farmerban. Ki-ki választhatott közülük, melyik amorozzóval kíván, hacsak egy fénykép erejéig is, kicsit jobban összemelegedni. Annának, aki saját bevallása szerint is a szexet hiányolja legjobban a házból (nem, róla nem gondoltuk..., hogy ilyen is) sikerült a legjobban az összeölelkezés. Párjával nemcsak imitálták a csókjelenetet, de minden szégyenérzet nélkül valósággal egymásnak estek Brémer Miklós kamerájának kereszttüzében. Talán rajta kívül, még az egyetlen Fruzsina volt leány a gáton, ugyancsak Brémer szavait idézve, „a fotózás során maga alá gyűrte az izmos legényt”. Ami a nyelvdugdosást illeti, Anitának sem lehetett oka panaszra, a beállítások olyan élethűre sikeredtek, hogy a szőke lányzó a végére sírógörcsöt kapott. Otthonhagyott barátja miatt itatta az egereket, nehezen ment meggyőzni, a színésznők is ezt csinálják, sőt, sokkal rosszabbak, ha arról van szó, ők még meztelenül is ágyba bújnak aktuális partnerükkel. Mintha a profinak kikiáltott vörös bombázó, Valentina is e nagyétkűségre gyúrt volna, „kettőt választhatok?” – bökött a fiúkra, s ha a fotográfus nem hűti le még idejében, izgalmas, intimebbnél intimebb jelenetnek lehetünk szemtanúi. Kárpótolt helyette más, Kata és Fruzsina játékos egymásba kapaszkodása, ugyan még messze volt a héjanásztól, mindenesetre karcolta a lányszerelem határait...

Külön feladat díjzáporral, ezúttal nem volt. A csinos modelljelöltek, mondjuk úgy, finoman szólva, gondolkodásra lettek ítélve. Így nagyjából a negyedik rész közepe fele elérkezett az ideje, hogy magukba nézzenek. Hogy hangosan, halkan feltegyék azt a bizonyos kérdést, amin sok, nagyon sok, kinek-kinek talán az élete múlik. Egyáltalán alkalmasak-e a modellpályára? Hosszútávon bírják majd, vállalják-e a divatszakmával járó megpróbáltatásokat? Képesek lesznek-e megemészteni, hogy attól, mert szépek, a falu talán igen, de a világ még nem feltétlenül körülöttük forog? Vagy, ahogy Judit tette korábban, inkább behúzódnak a szobába olvasni, esetleg Ovidiust.

A még versenyben lévő lányok: Kulcsár Angéla, Lattman Judit, Rónaszéki Anna, Tóth Fruzsina, Elekes Kata, Iszak Eszter, Ambrus Titanilla, Gombár Anita, Nagy Réka, Papp Valentina. Közűlük egy topmodell lesz, kövesd nyomon az elő lépéseit a VIASAT3-on hétfőnként 21.15-től vagy a vasárnapi ismétlésben 18.40-től. Ha pedigmindkettőről lemaradsz, keddenként a HazaiDivat.hu portálon olvashatsz a hétfői adás minden apró részletéről.

Fotók a Topmodell valóságshow 4. adásáról - Viasat3, 2006-10-23

További cikkek a témában:

Topmodell - magyar valóságshow indult a Viasat3-on (október 2.)

A Topmodell valóságshow 2. részéről (október 9.)

A Topmodell valóságshow 3. részéről (október 16.)

További fotók a témában:

A Topmodell valóságshow 1. adása - Viasat3, 2006-10-02

A Topmodell valóságshow 2. adása - Viasat3, 2006-10-09

A Topmodell valóságshow 3. adása - Viasat3, 2006-10-16

 
Írta: MZ , Dátum: 2006-10-24






ALMAF