A Luxus Brand kiállítás VIP napján jártunk (november 16.)

A háromnapos Luxus Brand szakkiállítás és vásárnak a sétálóutcává avanzsált Király utca gyöngyszeme, a VAM Design Center adott otthont.


Varga DesignMárkafüggőség vagy művészet?

A háromnapos Luxus Brand szakkiállítás és vásárnak a sétálóutcává avanzsált Király utca gyöngyszeme, a VAM Design Center adott otthont. A kétemeletes komplexum minden zuga kihasználásra került: a földszinti sarokban a Varga Design luxusékszerei ragyognak, megannyi formatervezett, modern berendezési tárgy kelleti magát, az emeleten többek között Forgó Diána Napsugár Milánót idéző kollekciója bájolja a nagyérdeműt, de a szivar szerelmesei is meglelhetik kedvenc „bűzrúdjaikat”. Aki sétálás helyett mégis inkább csinos manökenekben gyönyörködne, megkapja a magáét az is, Allegra Boticelli, Bodza Csoport és Dog Things divatbemutatók várják a rendezvény látványra szomjas látogatóit.



Intro

Fekete KrisztaCsak előkapom a sajtóigazolványom és már be is engednek! – na jó, ilyen könnyű helyzetben azért a média képviselői sincsenek. Bár a közel kétezer forintot kóstáló belépőjegyet, érvényes okmányok birtokában valóban nem kell megváltanunk, a szigorú ellenőrzésen nekünk is át kell esnünk. A biztonságaik készségesek, a kulcscsomóktól, mágneskártyáktól már az előtérben megszabadítanak, nehogy felesleges csipogásra ingereljük a rendszert. A vizsgálat végeztével holminkat hiánytalanul visszakapjuk.

Darabig a távolból figyeljük még működésüket, később a VAM Design Centernek, Kelet-Európa újonnan nyíló legnagyobb design kiállítási és bemutató központjának szépségei vonják el figyelmünket. A Hild által tervezett egykori Magyar Királyi Borház felújított és helyreállított épülete már a 19. században a minőség és exkluzivitás védjegye volt, többek közt a Walesi herceg is megfordult falai között, akit később VII. Edward néven az Egyesült Királyság uralkodójának választottak. Valóban nemcsak az üveglift illeszkedik pompásan a modern arculatú térbe, a tükörfényes plexi kifutó fölött függeszkedő, gigantikus méretű gyűrűre emlékeztető csillárok is lehengerlőek. A luxus termékek piacán valóban a luxus hangulata az, ami hatalmába kerít bennünket, a környezet patinás, a művészi kivitelű design és prémium termékek láttán, nem győzzük kapkodni fejünket.

Allegra Boticelli

Luxus BrandAz est bájos konferansza, a tévé híradókból már ismert Erős Antónia, ezúttal is a szavak úrnője, felvezetésében elsőként Forgó Diána Napsugár és Csabai Ágnes művészeti manadger pret a porter és haute couture határán mozgó kollekciója kerül méltatásra. A márkát a kettőségek jellemzik – halljuk. A kifinomult, merész ízlésű darabok, takarnak, ahol az szükséges, sokat, mindent mutatnak, ahol érdemes. Nem csupán Vénusz, az örök nő, az Allegra Boticelli esetében az átváltozás is igen hangsúlyos szerepet kap, az egyedi kreációk királynőt varázsolnak a nőből, aki viseli őket. Az éj fejedelemasszonyai úgy festenek majd, mintha egyenesen a milánói divathét világot jelentő deszkáiról léptek volna le.

Fekete

Allegra BoticelliA feketében harsogó nyitány mélyülepű bricsesznadrágjai valóban a törékeny bokákra koncentrálják figyelmünket, a hozzájuk passzított, rövid esésű felsőrészek pedig a kockás hasat engedik kivillanni. A lakkbőrkabátot finom szőr díszíti, a vízlepergető anyagból készült, kapucnis pelerinhez fodorral ékített, miniszoknya dukál. A zenei aláfestés se semmi, Dancs Fruzsina áriába foglalt Give me fever-jénél találóbbat nem is képzelhetnénk a tűzről pattant szerelésekhez, mint amilyen példának okáért a fekete, kötött miniruha, hatalmas csónaknyakkal, cipzárral az oldalán vagy a karrészt ostorral turbózó kiskabát.

Fehér

Allegra BoticelliA mélyülepű bricseszekből hószínűből is kijut, ahogy a már fennebb emlegetett szőrmedísz sem maradhat le a kabátkákról. Meglepetésnek még mindig marad a derékfűző, az átlapolós, kötött mini kardigán, mely alól finom blúz kandikál ki.

A mesés fehérségben, Holle anyón túl, az angyalok is eszünkbe jutnak, elég csak Aipli Ágira emelni tekintetünk. A szőke modell az enyhén hagymafazonú, paszpólos  kötött ruhában egyszerre tűnik mélységesen romlatlannak és csábítónak. A csónaknyakú, mellnél keresztalakban futó, hátul megkötős darab látványát apró részletei, a méretes zsebek és a kreációhoz párosított, kötött, fehér lábszárvédők is emelik. A tourt ezüstcsillámos, kapucnis felsőrészek, ezüst cicanadrággal párosított szürke szoknyák, ocelotmintával játszó felsőrészek zárják.

Piros

A klasszikusok vonalán haladva, elérkezünk a tüzes piroshoz is, Forgó Diána Napsugár leginkább a fuszeklik színével játszik, de a sötét selyemingen futó, széles övecske is pompázhat e merész árnyalatban. A pörgős blokkban még Amerika is visszainteget, egy-egy tunikaszerű alkotásról vagy maga Marilyn Monroe kacsint a nagyérdeműre, vagy az Államok zászlójának csillagai vakítják a szemet.

Arany-ezüst

Allegra BoticelliA finálé az örökké divatos, feledhetetlen metálszíneké, míg a szürke minit arany kabátka és fűző teszi feledhetetlenné, a szürkében úszó, hagymafazonú extra mini ruhákat a csupasz lábak. Fázósak az említett darabokat persze viselhetik vékony, fekete harisnyával is. Metálladyk bújjanak tetőtől-talpig ezüstbe, a sztreccses anyagú, feszülős ruhához kapucnis felsőrész, ezüst cicanadrág dukál, sőt jól teszzük, ha az összhatás érdekében nyakunkba is méretes ezüstláncot fűzünk!

Bodza Csoport és Vágó Réka

Bodza csoport és Vágó RékaA formabontó, de ugyanakkor divatos ruhákban, elől fűzős cipőkölteményekben testet öltött magyar táj, nemcsak a Design Hét keretében megrendezett Canon We Speak Image kiállítás megnyitóján aratott sikert, a Wam Design Center látogatóit is lenyűgözte. Az összművészeti produkcióra szakosodott lányok a vetítő vásznat ezúttal sem kímélték, sőt, ami fantáziájukat illeti, ennél tovább is merészkedtek. A Nagy Viktor hajfonatait viselő, hat kontyos szépség ezúttal a második emeleten veszteglő liftbe szorult be, míg a zene megállíthatatlanul dübörgött, ők „őrült nők” ketrecébe zárva gyakorolták a pózolást. Aztán egy jól sikerült szökési kísérlet eredményeként, futva-loholva mégiscsak elérték a kifutót, hogy a bemutató során a bárányfelhőktől súlyos mellényke is a maga teljes szépségében bontakozhasson ki, hogy a pipacsmezőktől lángoló ruhácska piros pántlikái is szabadon loboghassanak.

A divatbemutató után a nagyérdemű stílszerűen nemcsak közös fotózásra ragadtathatta magát a meseszép modellekkel, a jótékonyságnak is adózhatott, akár a Bodza, akár Forgó Diána Napsugár standjánál vásárolt, a Vöröskeresztet támogatta. 

Dog Things – amikor a farok csóválja…

Dog ThinksAz utolsó játékosan szórakoztató bemutatóblokk talán csak a vérmes állatvédők szemöldökét vonta szúrósabbra egy cseppet. A Who let the dogs out? dübörgő ritmusára ugyanis gazdáik által vezetve, eleven négylábúk masíroztak-csúsztak, nem tévedés, riszáltak a "mintha vizes lenne" plexire. A kutyusruhák tárháza kimeríthetetlen! - az ölebek melegítői, a nagyobb testű „ragadozók” kövekkel ékített, pirosban, kékben, feketében úszó lakkpórázai, mindenkor kísérőik viseletével harmonizáltak, vetekedtek. 

A megilletődött boxer fekete-fehér köpönyegében az öltönyös ficsúrt szárnyalta túl, mintha nem is a kutya, mi, emberek lennénk intelligens páráink karikatúrái. Persze nem feltétlenül kell ilyen mélyen szántó következtetéseket levonnunk, hagyjuk az eb gondolatokat, elég, ha a bobtail ikerpár hancúrozásában gyönyörködünk. A nadrágot, hózentrógert, pólót viselő eb óhatatlanul is mosolyt csal ajkunkra, pláne, hogy gazdija is gatyamadzagban virít. De hasonlóan találó és aktuális a mikulás jelmez is, a külön kutyaszállításra kialakított, kövekkel ékített táskákból kandikáló őzikekutyák pedig pislogásukkal, mélybarna szemeik rebegtetésével vesznek le minket lábunkról. Nemcsak őket, a pórázba gabalyodó szöszi kislányt is taps illeti!

  Fotók:   Fotók az Allegra Boticelli divatbemutatóról a Luxus Brand kiállítás VIP napján - VAM Design, 2007-11-16   Fotók a  Bodza csoport és Vágó Réka divatbemutatójáról a Luxus Brand kiállításon - VAM Design, 2007-11-16   Fotók a Dog Things kutyadivat bemutatóról a Luxus Brand kiállításon - VAM Design, 2007-11-16   Fotók a Luxus Brand kiállításról - VAM Design, 2007-11-16   Fotók Fekete Kriszta kiállításáról a Luxus Brand kiállításon - Vam Design, 2007-11-16   Fotók a Nati kiállításról a Luxus Brand kiállításon - Vam Design, 2007-11-16   Fotók a Varga ékszer ekről a Luxus Brand kiállításon - VAM Design, 2007-11-16   További cikkek a témában:   Forgó Diána Napsugár divatbemutatóján jártunk (április 19.)   A Bodza csoport és Vágó Réka Cannon-kiállítást megnyitó divatbemutatóján jártunk (október 14.)   Varga Miklós ékszertervezővel, a Varga Design Tulajdonosával beszélgettünk (március 22.)   Mindent a Luxus Brand kiállításról a HazaiDivat.hu portálon

 


Írta: MZ , Dátum: 2007-11-22






ALMAF