ARÉNA VIP bemutató 2009 ŐszTél (október 8.)

Lukács Gabi (divatshow-rendező) és Lakatos Márk (stylist) közreműködésével idén ősszel is megrendezték az ARÉNA Plaza VIP divatbemutatóját


Lukács Gabi (divatshow-rendező) és Lakatos Márk (stylist) közreműködésével idén ősszel is megrendezték az ARÉNA Plaza VIP divatbemutatóját, amely a következő napokban tartott divathét (2009. október 9-18.) előhírnökeként informálta a meghívottakat a legújabb trendekről. 2009. október 8-án este egy fergeteges táncos, zenés, show-elemekkel tarkított rendezvényen ismerkedhettünk meg a legfrissebb divattal, amely idén a ’80-as éveket idézi. Elő hát a válltömésekkel, a szegecsekkel, a combközépig érő csizmákkal, adjuk át magunkat a disco feelingnek és a piszkos táncnak! Ezzel az üzenettel indult útjára az est, amelyet csinos modellek, hajlékony táncosok – köztük Karsai Zita – tolmácsoltak nekünk, a lelkes nézőseregnek.



Érkezés

Már rég besötétedett mire az ARÉNA Plaza bejáratához érkeztem. Az információs pultnál egy kedves leányzó – kérdésemre, hogy hol is lesz a bemutató - elmagyarázta, hogy menjek lifttel az első emeletre, ott forduljak balra majd menjek még egy emeletet a gazdasági szintre, erre meg arra forduljak és utána jobbra és megint balra és…, de már nem is figyeltem, gondoltam, majd megtalálom, elvégre csak nem olyan ördöngösség kiismerni magam egy bevásárlóközpontban. S lám, valóban semmi perc alatt eljutottam küldetési helyemre, nem is értettem, mit magyarázott annyit a recepciós kisasszony. Bár még várakozni kellett volna a bejutásra, én mégis elsiklottam a regisztrációs pult mellett, s befelé indultam. Kellemes meglepetésként tapasztaltam, hogy a kifutó nem toronymagas, sőt az első sorok székeire nem csupán VIP feliratú cetliket rakosgattak, hanem SAJTÓ megjelölésűt is – hála az égnek, hogy valaki foglalkozik a sajtó fontosságával is, hiszen, ha nincs sajtó, ki ad hírt és így ki reklámozza ingyen az adott eseményt? Érdekes módon egy ideig szinte semmi mozgást nem tapasztaltam a bemutató területén, egyesek a közeli kávézóban ücsörögtek, a modellek feltűnő sminkben szállingóztak, de semmi exrta, azaz Horváth Éva jelent meg néha, de ez nem számított meglepetésnek, hiszen övé volt ma este a háziasszonyi szerep.

Retró?

Kilenc óra után kezdett felpezsdülni az élet: tömött sorokban érkeztek a vendégek, sőt hazai celebvilágunk üdvöskéi is helyet foglaltak az első sorokban: Liptai Claudia, Réz András, a Király ikrek egyike, Zimány Linda és még néhányan. Kezdés előtt azért körülpillantottam még egyszer, s meg kellett állapítanom: sokan vagyunk, nagyon sokan. Horváth Éva konferálása után, melyből megtudhattuk, hogy a ’80-as, ’40-es évek tükröződnek az idei kollekciókban, az Art’z Modell, Gas, Mayo Chix, Peek&Cloppenburg, Bázis, Mark&Spencer, Players Room, Levis, Replay, DIM, Retro őszi/téli kínálatába nyerhettünk betekintést. A retró persze már jelen van egy ideje a divatvilágban, így meglepő újdonságokat nem láthattunk a ruhák terén, sokkal inkább a találó kiegészítők dobták fel a bemutatót és persze a táncosok. S hogy mit mond a retróról maga stylist és a rendező?

HazaiDivat.hu: Retró feeling? Ez a fő irányvonal?
Lakatos Márk:
Nem Retró! Mert a retró hallatán a legtöbb ember valami idejétmúlt és avíttos dologra gondol. Valóban a ’80-as évek adja az irányvonalat, de persze ez már egy továbbgondolt, újragondolt’80-as évek.

HazaiDivat.hu: Akkor beszéljünk a hangulatról: mi az az életérzés, ami meghatározza az idei és a ’80-es évek divatját is?
LM
: Az aerobik hangulat és az erő… Hiszen nézzük meg, ebben az időszakban hódított Jane Fonda, ekkor vált kultusz filmmé a Conan, a barbár, élték virágkorukat a szuperhősök és a nagy Rocksztárok…

HazaiDivat.hu: Ezt gondoljátok tovább a divat terén?
LM
: Igen! Ez egy nagyon erős korszak volt a divatéletben, sőt az utolsó meghatározó korszak, épp ezért nagyon jó alapot képezhet. Nagyon jól lehet gondolkodni az akkori formákban: a háromszög sziluettekben, a derékhangsúlyos fazonokban, a felületekben, a flitterekben

Schilling Kolos: És nem utolsó sorban erre a korszakra nagyon jellemző volt a szexualitás!

HazaiDivat.hu: Mi az ami teljesen megállja a helyét ma is és a ’80-as évek továbbgondolása.
LM
: Például Madonna egyik fellépő miniruhája, aminek a válla egészen csúcsos és felfelé hajlik.

HazaiDivat.hu: Mi az, ami nem hiányozhat a 2009-es őszi/téli ruhatárunkból?
Lukács Gabi
: A lasztex nadrágok, a fényes anyagok, a lakkcuccok, a szegecsek.
LM: És azt a színkavalkádot, amit anno a ’80-as évek felvonultatott kombináljuk feketével pl. egy neon színű lasztex nadrág fekete ruhával az nagyon izgalmas!

HazaiDivat.hu: És mit ne vegyünk át a ’80-as évek divatvilágából?

SK: A poliésztert! Mert abban az időben az összes elasztikus ruha ezekből készült…nos, ezeket bátran mellőzhetjük!

Az ARENA bemutatóján jól érzékelhetően elkülönültek a klasszikus kifutós és show-elemekkel tarkított táncos részek oly módon, hogy minden új márka előtt rövid, de látványos műsort kaptunk új és új témában. Így olyan érzésem támadt, mintha egyszerre két rendezvényen vettem volna részt: egy divatbemutatón és egy show-n, amelyek egymás mellé keveredtek valahogyan, de nem zavarták, hanem épp ellenkezőleg, kiegészítették, feldobták egymást.

2009/10 ősz-tél

S mit is viseljünk, ha az ARENA bemutatóját vesszük alapul? Az Art’’z Modell fekete overallt ajánl piros szalagövvel vagy szűk szabású, ejtett vállú piros koktélruhát, a Gas farmereket, pufikabátot, fényes, nyomott mintás topot, miniszoknyát és bokacsizmát. Az előbbihez érdekes vörös vagy fekete tollas, az egész arcot keretbe ölelő tollas fejdísz járult, utóbbihoz pilótasapkák és bakancsok. A Peek&Cloppenburg kollekcióját bohóc-feeling lengte át, ahogy a modellek piros orral, kezükben lufifűzérekkel lejtettek a kifutóra. A lila harisnyák és csíkos sálak csak fokozták ezt a hatást, hiába viseltek a fiúk és a lányok sima farmert és dzsekiket. A Mayo Chix első modelljén Marylin Monroe-s tunika feszült, alatta trendi leggingel, felette combközépig érő szürke kabáttal. A fiúkon levéldíszes boxereket csodálhattunk meg, míg a lányok szűk kötött ruhákban, farmerban és bőrkabátban sétáltak fel s alá. A nőies fazonokat a Bázis sportos szerelései követték: cicanadrágok, lábszárvédők, kötött sapkák és színes sálak. A Mark&Spencer magas derekú, konszolidált szűk szoknyát adott a lányokra mustárszín kabátkával és bohó kalappal vagy épp leopárdmintás blézert kávészín rakott szoknyával. A DIM fehérneműi alá színes harisnyát húztak a lányok, s ez nagyon feldobta az összeállításokat. Egyeseknek szolidan csak csípőig tartott, másoknak bőven a derék fölé ért az élénk árnyalatú harisnya, ezen díszelgett a bugyi valamint felette a szexi melltartó, a lányok fején pedig minden lépésnél megremegő, neonszínben pompálló fényszálak rezegtek. Ez a kép kifejezetten újdonságként hatott a közönségre, bár egy apró mosolyt azért nem tudtam elnyomni a majd hónaljig cibált harisnyák láttán. A Retro fekete bőr miniket, bőrhatású leggingeket és rogyasztott ülepű nadrágokat kínált villogó neonszemüvegekkel tetézve a hatást. A bemutatót természetesen az estélyi ruhák felvonulása zárta, amelyek közt láthattunk fekete, empire szabású, hosszú modellt keresztpántján óriási, fekete kövekkel; hosszanti irányban csíkos fekete/vajszín koktélruhát és dupla rétegű, uszályos ruhacsodát. A show is látványos elemekkel zárult: kész vámpír műsorral, ahol Mr. Vérszívó cilinderben, fekete köpenyben suhant elénk majd ketrecből kieresztve társait vad zombi táncba kezdtek. Ezt nevezhetnénk haláli végnek!
 

Fotók:

További cikkek a témában:


Írta: Ekhó , Dátum: 2009-10-09






ALMAF