Divatbeszélgetés Bíró Eszter, színész-énekesnővel

A 16 évesen Miss Saigonként elhíresült, mosolygós szépség nem csak a nemrég állami kitüntetést kapott divattervezőt, S. Hegyi Luciát ihlette meg


Bíró Eszter„Boldoggá tesz, amit csinálok!”

 

A 16 évesen Miss Saigonként elhíresült, mosolygós szépség nem csak a nemrég állami kitüntetést kapott divattervezőt, S. Hegyi Luciát ihlette meg, készülő modern világzenei lemeze mögé az Artista Stúdió állt, hogy a hangzáson túl, az image is rendben legyen. Bár Eszter a hétköznapokon nem sminkel, lófarokba kötött hajjal, melegítőben érzi jól magát, mert szerinte fő a természetesség, fellépéseire azonban úgy indul, mint más az esküvőjére. De kívánhatnánk-e tőle, hogy ne a színpadon élje ki magát, pláne, amikor épp élete legfontosabb „szerepére”, az anyaságra készül?!Intro

Eszterrel mr nagyon rgta kszltem interjzni. Egsz pontosan tavaly megjelent lemeze, a 'Zenim 2000-2006' sajttjkoztatja ta. Nemcsak mert az ajndkba kapott korongot otthon aztn sehogy sem akarta kidobni a CD lejtsz, de mert ez az rkk mosolygs, barna lny – Mria Magdolna, va, Nannerl, Kim? – őszinte lnyvel mr a mdiaesemnyen megfogott. Nhny rvid telefonbeszlgets utn mgis elnapoltuk a dolgot, vagy Eszter nekelt, vagy n szaladtam tudstani egy-egy divatbemutatrl…

Nhny hete levl landolt az internetes postafikomban. Br Eszter j lemezt kszt – tudtam, reztem, az elmlt idő ta, erre az alkalomra vrtam. Br a tallkoz hajszl hjn ismt dugba dőlt, vgl a Budagyngye Bevsrlkzpont egyik falatozhelyn csak sikerlt sort kertennk a beszlgetsre. Nem csaldtam. Eszter mosolya, nevetse mg mindig a rgi, ahogy magval ragad kisugrzst sem tudtk megkoptatni a prgős htkznapok…

Remekbe szabott romantika s/vagy vadsg

Br Eszter <a href='/s-hegyi-lucia.html' title='S. Hegyi Lucia'>S. Hegyi Lucia</a> ruhbanMZ: Tavalyi szllemezed bortjn S. Hegyi Lucia selyemkollekcijnak egyik darabjt viseled. Hogy ismerkedtetek meg?
Br Eszter:
Lucival gy ismerkedtnk meg, hogy egyszer belptem a szalonjba s megmutattam neki a zenimet. gy rezte, tud vele mit kezdeni. Persze mr a trtntek előtt is tudtunk egymsrl, miutn Lucia sznhzi ember is, jelmezeket is tervez, ő is ismerte mr a munkssgomat, n is ismertem az vt. Nagyon nagy tisztelője vagyok s gy rzem, sokat adott az image-emhez, az első szllemezemhez, nagyon-nagyon szeretem azokat a selyemruhkat. Sajnos nem tarthattam meg őket – nevet, de meg vannak rktve fotn. Szerintem tnyleg nagyon illettek ahhoz a stlushoz. Az egy picit, valamilyen szinten romantikus volt, de ez bennem abszolt megfr azzal a vadsggal, ami a mostani lemezemet jellemezi majd.

MZ: Ami mg most az Artista Stdi llt…
BE:
Igen, az Artistsokkal a stylistom, Horvth Eszter rvn jttem ssze, mindketten olyan divattervezőkre gondoltunk, akik ezt a vadabb image-et tudjk erősteni. Az j modern vilgzenei lemezemen, az EZTER-en a vilg szmos tjrl gyűjtttem zsid dallamokat, amiket ezttal XXI. szzadi hangszerelsben adunk elő. Ehhez egy olyan image-et szerettem volna, ami mindenkpp elvlasztja azt a Br Esztert, aki a Budapest Klezmer Bandben nekel, vagy azt a Br Esztert, aki a musicalekben nekel attl, aki ezt az jszerű vilgzenei dolgot csinlja. Ez most fiataloknak szl, vagyis sokkal fiatalabb korosztlyhoz szeretnk szlni, mint eddig, konkrtan a sajt korosztlyomhoz vgre, előszr – mosolyog. Szerettem volna, ha ehhez egy olyan klső prosul, ami elg vad, de mgis megmaradhatok benne magamnak, egy msik nemet tudom benne megmutatni. gy esett a vlaszts az Artista Stdisok tervezőire, akikkel aztn egy pillanat alatt megtalltuk a kzs hangot.

MZ: Aprop stylist! A htkznapok sorn is hasznt veszed a szakrtő segtsgnek?
BE:
Nem, dehogy, nem, nem. Magyarorszgon vagyunk, gyhogy ezt gy kell elkpzelni, hogy ha van valamilyen action, akkor felhvom őt s segt nekem. De az, hogy n miben megyek ki az utcra, vagy miben jelenek meg egy interjn, teljesen az n dntsem. Termszetesen, amikor egy projektet csinlunk, amiben napi szinte ltezem, akkor mr van egy elkpzelsem arrl, nagyjbl mit szeretnk. Soha nem voltam s soha nem is leszek az a kzszereplő, akinek meg kell mondani, hogy figyelj, nem veszed szre, mennyire előnytelenl ll ez a farmer s mennyire nem illik hozzd! Ismerem az alkatomat, tudom, hogy miben rzem jl magam. Valahol nagyon fontos, hogy olyan ruhban legyek, amire ez ll, ugyanakkor, ha valaki rm nz, azt az embert lssa, akinek mutatni akarom magam abban a pillanatban.

No smink, no kszer?!

Br EszterMZ: Mi a helyzet a kiegsztőkkel? Most is nagyon nőies, impozns flbevalt viselsz!
BE:
Igen, ht mondjuk ezt a flbevalt Londonban vettem. De vicces, hogy mennyire hasonl az zlsnk Horvth Eszterrel, a stylistommal! Amikor Londonban jrt, ő is hozott nekem flbevalkat. Majdnem ugyanazokat a darabokat vettk meg, ugyanabban a boltban, teht ilyen szempontbl kicsi London is – nevet. Szeretem a kiegsztőket, de nem szoktam eltlozni. Ha prbra megyek, akkor rajtam se flbevalt, se gyűrűt, se karktőt, se nyaklncot nem ltsz, egyszerűen zavar. Stdiban sem, egyszerűen megfulladok az kszerektől. Most egy tv interjn voltam s csak azrt van rajtam, egybknt sminkelni se nagyon szoktam magam letben, sőt, egyltaln nem.

MZ: Ezzel szemben a sznpadon mindig egy tkletes, bjos, sugrz Br Esztert ltunk!
BE:
Termszetes, hogy az ember jobban akar kinzni, amikor kimegy a sznpadra. Azt nem szeretn, ha rnznnek s azt mondank, , na, ez most kelt fel az gybl, hogy nz ki a haja, stb… Bennem is megvan az a női hisg, hogy akkor most tessk. Nekem a sznpad a tndkls helye, olyan mint msnak az eskvője, az a nap, akkor besminkel, felltzik s letben tnyleg akkor nz ki a tőle telhető legjobban. n ezt a sznpadon lem ki. De amikor nem szerepelek, akkor totl nem akarok jl kinzni. Felveszek egy melegtőgatyt, egy vastag zoknit, plt, kapucnis pulcsit, semmi smink. Egy ilyen interjra sem szoktam klnsebben kiltzni, mert azt gondolom, ltalban arra kvncsiak, amit mondok. Csak ha tv interjrl van sz, akkor engedek, akkor az ember megprbl azrt adni magra valamennyire.

MZ: Akr a Budapest Klezmer Band turninak rvn, akr a New York-i Szniakadmia miatt, ahol hrom vet tltttl, alkalmad nylt ms kultrkkal is megismerkedni. Mit tapasztaltl, van klnbsg a klfldiek s a magyarok trendkvetse kztt?
BE:
Nagyon is. Amilyen ruhkban az emberek New Yorkban jrnak, azokat itthon ltalban gy kt v ksssel kezdik felfedezni, hordani. Miutn mr rgen voltam New Yorkban, 2000-ben jttem haza, csak felttelezem, hogy most, mikor nlunk nagy trend a macskanadrg, valsznűleg ott mr lefutott, ők mr kt vvel ezelőtt abban jrtak. Teht, hiba globalizldunk, hiba jutnak el ide is előbb a dolgok, mozifilmek pldul, mgis, ha kimsz New Yorkba, ott az emberek ms ruht vagy kabtokat viselnek. Persze az is ms, hogy mit viselnek New Yorkban s mit Londonban. De megint ms New Yorkban s Texasban. New York egy stl vros, ott mindenki megy, pldul sokan irodai cuccban, s ha mondjuk gyalogolniuk kell tven hztmbt, akkor valsznűleg a szp, fekete, magas sark cipőjk a munkahelyen van, simn sportcipőben s kiskosztmben stlnak az utcn. Ez egybknt egy tipikus, nagyon New York-i dolog. Itthon ezek a dolgok is most kezdenek kialakulni. Ha kimsz az utcra, nem biztos, hogy a ruhzat alapjn rjssz, kinek mi a foglalkozsa. Kint vannak kvetelmnyek, ha brker vagy, gy kell kinzned, mint egy brkernek, ha gyvd, gyvdnek, ha orvos, orvosnak. Ha rnzel egy emberre, nagyjbl tudod, milyen foglalkozst űzhet. Egy kicsit olyan, mint rgebben a kk iskolakpeny – nevet – iskols.

MZ: Hogy ltzkdik egy sznsznő odakint?
BE:
Mindenkppen feltűnően. Főleg azok, akik azt akarjk, hogy szrevegyk őket. De az igazn nagy vilgsztrok, azok egyltaln nem ltznek ki. Kzel laktam a Szex s New York főszereplőjhez s producerhez, Sarah Jessica Parkerhez, tbbszr futott el mellettem a kisgyerekvel, őt pldul soha nem lttam kiltzve. Folyamatosan trningruhban, napszemvegben, kibontott hajjal, tornacipőben. Szval gy l, mint egy New York-i, de attl mg fel lehetett ismerni, s senki sem zaklatta.

Csoda Krakkban

Br Eszter a Csoda Krakkban c. filmbenMZ: Jtszottl filmekben is. Egy j ruha segthet a szerep megformlsban?
BE:
New Yorkban csak darabokban jtszottam, filmekben hazatrsem utn kezdtem el forgatni. Ha ruhkra vagy kvncsi, akkor az elsőben, a Csoda Krakkban cmű jtkfilmben nagyon nagy szerencsm volt. A rendezőnő, Gro Diana, ugyan előre kivlasztotta a ruhkat, mg azelőtt, hogy engem kivlasztott volna a főszerepre, mivel n csupn t nappal a forgats előtt csppentem bele a filmbe, de teljesen megegyezett az zlsnk. Iszony j cuccaim voltak, amiket abszolt simn az letben is el tudtam volna kpzelni magamon. Nagyon knyelmes dolgok voltak, azt hiszem, ez egybknt le is jn a filmben. Kicsit trendi darabok, de ugyanakkor, ha t v mlva vennd fel őket, mg akkor is jl műkdne, az a fajta ruha, ami nem megy ki a divatbl.

MZ: Fontosak szmodra a trendek?
BE:
Soha nem volt szmomra fontos, ltalban azt veszem fel, ami megtetszik. Nha persze tallkozik az zlsem az ppen aktulis divattal. Most pldul pont jl jnnek ezek a macskanadrggal prostott tunikk, miutn babt vrok – nevet. Ezek knyelmes dolgok. Meg sose szerettem annyira a szűk cuccokat, teht amikor az a divat, hogy bő a gatya, annak szoktam rlni. Nem azrt, mert takargatni akarom magam, csak, mert szeretem ppen a derekamat kiemelni, vagy azokat a tagjaimat, amiket rdemes. gyhogy ilyen szempontbl nem kvetem a divatot, ha ppen olyan trend van, hogy mindennek szűknek kell lennie, akkor valsznűleg nem fogom kvetni.

MZ: Fit vagy lnyt vrsz? Mi lesz, ha ő is a nyomdokaidba szeretne lpni?
BE:
Nem tudom, fi lesz-e vagy lny. Mg nem gondoltam erre, meg mondom őszintn, de mindenkppen krl szeretnm venni mindenfle dologgal, szeretnm, hogy eljusson hozz a zene szeretete, meg nagyon sok minden ms, ami a vilgban megtallhat, s majd megltjuk, merre fordul az rdeklődse. Szerintem az a termszetes, hogy egyszer csak kialakul valami rdeklődsi kre, mint nekem is. Gyerekkoromban sokat nekeltek a szleim, attl fggetlenl, hogy nem zenei plyn mozogtak. Nekem pedig sosem volt krds, hogy zenvel szeretnk foglalkozni. Ez termszetesen alakult ki, mr t ves koromra tudtam, hogy ezt szeretnm csinlni. Ha neki is gy alakul, nem fogom ellenezni, de persze semmikpp sem fogom sztnzni erre a plyra, mert szerintem ennl kemnyebb hivatst, nagyon nehz tallni. Lelkileg s fizikailag is nagyon megterhelő, tnyleg csak akkor rdemes csinlni, ha egyszerűen nem tudod elkpzelni, hogy mssal is foglalkozhatnl mellette. Csak gy rdemes, ha abban amit csinlsz, te tudsz a legjobb lenni. Nem rdemes kzpszerűnek lenni, hiszen ez megalz is tud lenni, s lelkileg nagyon fjdalmas. Ha egyszer majd gy rzem, hogy valamit kzpszerűen csinlok, azt a rszt a szakmmnak biztosan nem fogom erőltetni.

Aki a zent szereti…

Br Eszter a Lucifer Show-banMZ: Szakma vagy hivats?
BE:
Előszr is a szakma sz ebben az rtelemben nem csak negatv jelentssel br, hiszen ez az, ami az alaptudst jelenti, ha ezt nem birtokolod, sosem lehetsz profi, erre szksg van. De az a j, ha az embernek nem munkja van, hanem hivatsa, amit szeret. Egyszerűen nagyon sok minden visz abba az irnyba, hogy megutld azt amivel foglalkozol, egyszerűen r akarnak knyszerteni tged az emberek, meg a krlmnyek is, csom csalds r az ton s szerintem abban a pillanatban, amikor ez tfordul munkv, abba kell hagyni. Akkor kell csinlni valamit, ami munka s lehet vele pnzt keresni. Mert ebbe a dologba rengeteg befektets van, folyamatosan befektetsz s szerintem soha nem trl vissza, valahol lelkileg esetleg. Sokan azt gondoljk, hogy mi hű de jl lnk, pedig nagyon sok mindent nem engedhetek meg magamnak, amit szeretnk. Amikor hallra dolgoztam magam, akkor megengedhettem magamnak, hogy minden hten egy msfl rs masszzsra jrjak, de nem is brtam sokig a nagy iramot, lebetegedtem. Most hogy nem hajtom magam annyira, nem is keresek annyi pnzt. Egy dolgot csinlok, a sajt projektemet, gy mr nem fr bele, hogy minden hten elmenjek masszzsra. De miutn azt csinlom, amit tnyleg szeretek s senki nem knyszert r, nem mellesleg boldogg tesz, ezrt nem bnom. Ez a hivats, azt hiszem.

MZ: Van valami mottd, ami tsegt a nehzsgeken?
BE:
Ha mottm nincs is, azrt ha jn egy hullmvlgy az letemben, akkor mindig megprblok arra gondolni, na ennl rosszabb mr gysem lesz, utna csakis valami jobb trtnhet. Ez ltalban gy is van. Amikor minden jl megy, akkor azt egy idő utn az ember termszetesnek rzi, persze, minden gy megy, ahogy mennie kell. De aztn amikor rosszra fordulnak a dolgok, tnyleg nem szabad elkeseredni, arra kell gondolni, hogy ezutn mr j dolgok jnnek. Miutn az let gy vltakozik, jing-jang, sttsg-vilgossg, fehr-fekete, ezrt ez mindig bekvetkezik. Jra fordul a helyzet, csak ki kell vrni!

MZ: Jratsz valamilyen divatlapot?
BE:
Semmi sem jr nekem, nem volna időm elolvasni. De ritkn azrt veszek egy-egy divatlapot, mondjuk, ami engem tnyleg rdekel a divat rszről, azok olyan dolgok, amiket pldul az Artista Stdi csinl. Teht azok a divattervezők foglalkoztatnak, akik tnyleg valami jat tudnak ltrehozni, ami kreatv s rdekes. Az mr annyira nem rdekel, hogy most az aktulis zletekben ppen milyen ruhk kaphatak. Amit a divatlapok kzl szeretek, de csak nagyon ritkn jutok hozz, az az orosz Vogue. Az mr művszet, nem aktulis trendajnl.

Zob Kattitl Bettsy Johnsonig

Zob Katti 2007MZ: Kedvenc divattervező?
BE:
Mondanm, hogy Dolce&Gabbana, de igazbl nincs annyi pnzem, hogy ilyesmit vegyek, szval nem – nevet. Nagyon szeretnk egyszer egy Louis Vuitton tskt, teht az mondjuk lom egyelőre. New York-i kedvenc tervezőmnek taln Bettsy Johnsont mondanm, mert anyagilag azt mg meg lehet engedni, tőle van egy j pr ruhm. Itthon S. Hegyi Lucit szeretem, termszetesen az Artistsokat, Makny Mrtt, Katti Zobot is nagyon, br tőle nincs semmim, s Nray-t. Mindenkitől valamit, nem mondom, hogy mindent. Zob Katti fiatalos estlyiruhit, a kiskosztmket nagyon kedvelem, Nraytl szintn azt, amikor valami extravagnsabb dolgot tervez. Maknytl sok mindent, pldul a lebegős, sznes muszlin ruhit, Lucitl a selyemruhit, meg amikor valami nagyon klnleges egybe ruht tervez, az Artistsoknl nagyon sok dolgot, abszolt hordhat dolgaik vannak. Esetkben azt mondom, a ruhiknak a hatvan szzalkt akrmikor elviselnm magamon - nevet.

MZ: Legutbb az Elite Model Look modellfelfedező versenyn lttunk, hallottunk szerepelni, ltogatknt is szvesen veszel rszt divatbemutatkon?
BE:
Igen, amikor van időm, el szoktam menni. Nem vagyok egy nagy party-jr, most sem tudtam pont a Zob bemutatra elmenni, miutn annyira nem volt kedvem kimozdulni otthonrl. Nem rzem azt, hogy nekem annyira ott kellene lennem mindenhol, nem vagyok az a fajta ember, de tnyleg imdom a divatot, imdom megnzni a divatbemutatkat, főleg, hogyha valami klnleges van, nemcsak az, hogy jnnek, vonulnak előre a mankenek, mert az nmagban annyira nem tud lzba hozni.

MZ: Trjnk vissza egy picit a szerepeidhez! Mennyire azonosulsz velk?
BE:
Mindegyikhez meg kell tallni a hozzvezető utat. Amikor rm osztanak egy szerepet, szeretem megtudni a rendezőtől, mirt rm gondolt. ltalban persze az derl ki, hogy azrt, mert van bennem valami amitől... Vgeredmnyben mindig, mindenkppen magambl kell elősni. Van, hogy nagyon kis rszem egyezik a szereppel, s van gy, hogy azt rzem, a kisujjamat sem kell megmozdtani, mert pontosan rzem, miről van sz. A Lucifer showban va azrt volt egy nagyon j feladat, mert Verebes Istvn szmomra rta, rm alaktotta a szerepet, amit se előttem, se utnam nem jtszott senki. Megrta az első rszt az olvasprbra, aztn megvrta, hogyan kezdjk el prblni, s annak fggvnyben szletett a folytats. Ahogy megismert, egyre tbb zene kerlt a szerepembe, vgl a nyolc klnbző női alakhoz krlbell nyolc vagy mg annl is tbb műfaj zene prosult, izgalmas volt, mert imdok klnbző műfajokban nekelni. Nyolc klnbző nőt jtszhattam el, a XX. szzad Magyarorszgnak meghatroz trtnelmi időszakainak nőideljait testesthettem meg. Azt mr nmagban megtisztelőnek reztem, hogy Pista rm gondolt, de a feladat is nagyon rdekes volt. A ruhk, a jelmez persze tudnak segteni, ahogy a rendezői instrukcik s a zene is, de mgis magambl kell flptenem a szerepet.

Miss Saigon nekel

Br Eszter a Miss Saigon c. musicalbenMZ: Kedvenc szereped?
BE:
A Miss Saigon. Ilyenkor illene egy picit elgondolkodnom, hogy ht nem is tudom, de tnyleg a Miss Saigon volt az a szerep, amiben a legtbb mindent meg tudtam fogalmazni, attl fggetlenl, hogy csak 16 ves voltam akkor. Elg sszetett szerep, sznszileg, zeneileg, mindenfle szempontbl, szinte le sem jttem a sznpadrl 3 rn keresztl… s persze az sem mindegy, hogy ez volt letem első szerepe. De ha Kim a tizedik szerepem lett volna, akkor is ezt mondanm.

MZ: Most pedig j lemezzel kszlsz!
BE:
Igen, most kszl az j vilgzenei lemezem, amely az első szllemezemet egy vvel ksőbb, elg gyorsan kveti. De ez egy projektlemez, csapatmunka, a legfőbb zenei alkottrsam Fodo, aki hihetetlen rzkkel lmodta meg a zsid dallamok al a hangszerelst s alaktotta őket egyediv. Ilyen formban ezek a dalok mg nem hangoztak el, a klnlegess ennek a produkcinak, hogy nyolc klnbző nyelven nekelek, kztk egy nhny olyanon, amelyet ma a vilgon mr csak nagyon kevesen beszlnek. Pldul judeo-spanyol, judeo-tat, armi vagy malayalam nyelven, ami Indiban a huszonhrom hivatalos nyelv kzl az egyik. A lemez s a hozz kapcsold koncert egy időbeli s trbeli utazs is egyben, hiszen van, hogy tbb ezer vet utazunk vissza az időben, s van, hogy tbb ezer kilomtert kell utaznunk a kvetkező dalig. A lemezbortban benne lesznek majd a szvegek s a fordtsaik, a koncerten pedig egy olyan vizulis htteret krelunk magunk kr a Kigő Izzk vizulis csapat ltal, ami a dalok mondanivaljnak mlysgt erősti. Nagyon erős effekteket tudtunk ltrehozni. Kt hetet mr prbltunk a zenekarral, s gy rzem, hogy ennyire ignyes s mersz dolgot, sajt produkciban n mg nem csinltam. Taln most rtem meg arra, hogy ki merjek llni egy csom olyan dologgal, amit a vilgrl gondolok s nagyon remlem, hogy ez eljut az emberekhez is. Miutn nagyon modern eszkzkkel dolgozunk, elsősorban a fiatalokat fogja megrinteni, s taln tudunk valami fontosat adni ezzel a zenvel, ami elgondolkodtat a htkznapokban.

MZ: Mikor hallhatja a nagykznsg?
BE:
A lemezbemutat koncert 2007. december 4-n lesz az A38 hajn.

Haircut a termszetessg jegyben

Szab dmMZ: Szba kerlt mr a smink, de a frizurdrl mg nem beszltnk!
BE:
Szab dmhoz jrok, de mivel hossz hajjal nem sok mindent lehet csinlni, flvente egyszer szpen levgja. Sokat nem foglalkozom a hajammal. Rgebben voltak benne melrcskok, most ez a sajt, termszetes hajsznem, ezt szeretem.

MZ: Most pp lfarokba kttted…
BE:
Ez a tipikus, mindig sszefogom, mert persze zavar mindenben. Nem nagyon hasznlom ki, hogy hossz hajam van. Persze, hogyha jl akarok kinzni, akkor kibontom. De egybknt az a legknyelmesebb viselet, amikor sszefogom.

MZ: Kedvenc illat?
BE:
Nincs, merthogy nem nagyon hordok parfmt, nem brom magamon elviselni az illatt – nevet.

MZ: Vagyis fő a termszetessg!
BE:
Ilyen szempontbl igen, szeretem a termszetes dolgokat mindenben. Persze szeretek nő lenni, ennek minden egytthatjval, imdok ltzkdni, imdom sminkelni magam, amikor sznpadra megyek – nevet, imdom, amikor knyeztetve vagyok, teht, ha van arra lehetősgem, hogy egy wellness helyre elmehessek, ott akkor hallra knyeztetem magam s ha tudok, elmegyek masszzsra is, van egy fantasztikus masszőrm. rlk annak, ha az a fajta knyeztets megadatik az lettől, amiről gy rzem, hogy manapsg egyltaln nem luxus. Akkor egy kicsit gy rzem magam, mintha reinkarnldtam volna, pldul Kleoptra korbl. A knyeztets, test s arcpols, a masszzs termszetes dolgok voltak akkoriban. Mostanban jra elkezdtem jgzni, az is jt tesz, a meditci, relaxci, főleg a mai rohansban. Egyszerűen ltfontossg, hogy az ember le tudjon csillapodni egy rra, msflre. Majdnem tbbet r, mint nyolc ra alvs!


Írta: , Dátum: 2007-11-06


ALMAF