A Pesti Stílus divatbemutatóval fűszerezett Mikulás Party-ján jártunk (2006 december 6.)

A Fiatalok Magazinjának kikiáltott, Strasser András, laptulajdonos által birtokolt Pesti Stílus, nagyszabású VIP partyt szervezett


Cicalányok a Vörös Malomból

A Fiatalok Magazinjának kikiáltott, Strasser András, laptulajdonos által birtokolt Pesti Stílus, nagyszabású VIP partyt szervezett Szent Miklós tiszteletére, a francia mintára emelt honi Moulin Rouge-ban. A Somossy Orfeumból lett nagy múltú, impozáns zenés-táncos mulatóhely a maga mélybíbor, arany stukkókkal, márványberakásokkal ékített falaival, az 1894-ből származó, 116 izzólámpából álló csillárával, ha külön misét nem is, külön megemlékezést mindenképp megérdemelne.



A Pesti Broadway eme pazar, leginkább eklektikus stílusúnak nevezhető épületegyüttese – hajdanán a XV. Lajos korát idéző berendezés fogadta a mulatni vágyó, pajzán szórakozásra szomjas urakat – a magyar származású, ám igazi karriert Amerikában befutott Gábor Zsazsától kezdve Medveczky Ilonáig sokakat tett híressé. Ki gondolná, hogy dacára felsorakoztatott értékeinek, a kényelemnek és pompának randevút adó szórakozóhely, a ’90-es évek derekán egy ideig diszkóként működött? De félre a történelemmel, lássuk, mi történt szerda este, a Pesti Stílus Mikulás Partyval egybekötött divatbemutatón! A ruhatárral szegélyezett előtérben hófehér gyertyák ragyognak, a hangulat ünnepi. A csokimikulások kiosztásában csinos krampuszlányok segédkeznek Télapó bácsinak, aki ültében, még mielőtt hosszabb szakállat eresztene, bele-belecsilingel az ajándékozásba. Lassan gyűlik a tömeg. Amott a népszerű Jóban rosszban tévésorozat egyik bájos üdvöskéje bújik ki kabátjából, kicsivel odább ott sétálgat Kenguru is, aki láthatóan nehezen tud megmaradni egy helyben. Nemcsak az épületre, a választékra is áll az eklektikus jelző. Akad, aki pálcikával majszolja a Wasabi szusijait, más Martinivel koccint, de fogynak a fémdobozos energiaitalok is, a nagyérdemű fiatalabbja az eldobható flakonokból szürcsöli a nedűt, szívószállal.

Ha a lélegzetelállító, piros koktélruhába bújt Magony Szilvi, az est háziasszonya, nem ereszti ki csilingelő hangját, sokan a színpadig sem jutnak, kívül rekednek a hallban. A csinos konferanszié elsőként Szekeres Adrienn énekesnőt szólítja a porondra, aki saját bevallása szerint is a Mikuláshoz öltözött. Piros kezeslábasát, már csak a szín miatt is, nyugodtan mérhette volna a kánkán táncosnők alsóneműihez, nem jön ki rosszabbul az összehasonlításból. Persze a boldogságtól majd kicsattanó előadóművész nem a szavak, a dalok embere, legalábbis az általa bemutatott két zeneszám, erről győzött meg. Miután lefutottak a slágerek, újabb szünet után végre kezdetét vette a divatbemutató is.

A Pussy Cat, a Nike és a Vive Maria elsősorban „ready to wear” utcai öltözeteit bemutató lányok és fiúk a divattervezők szeretett modelljének, Epres Panninak a koreográfiájára lépdeltek végig a kifutón. A dolog apró szépséghibájáról mindössze a színpad végén elhelyezett fehér ragasztócsík árulkodott, jelezvén addig, és nem tovább merészkedhetnek az est „tucat”királyfii, „tucat”királynői. Az első blokk mindenképp a sportos vonalat kedvelők igényeit szolgálta ki. A Pussy márka farmerei, melyeket kötelező sportcipőkkel, lapos bőrcsizmákkal párosítani, csípőfazonúak. Merészen szabadon hagyják a hasat, vagy épp ellenkezőleg, ha hosszú, csípőig érő színes pólókkal, aprócska kapucnis kardigánokkal viseljük őket, ahogy azt egyszer-egyszer a modellek is megtették, könnyűszerrel búcsút inthetünk a szexisen kivillanó bájaknak. Ha pedig mindenképp a szoknyát részesítenénk előnyben, Pussyéknál arra is van módunk, a farmermini lehet alul fodros, de akár egyenes vonalú is. Az ezüstszínű, steppelt, pufi kabátból, kapucni részen apró szőrmével megbolondítva, úgy sem látszik ki semmi a falatnyi darabokból. Hangsúly a (hosszú) combokon van. A fiúknak nincs ilyen bő választék, részükre a szinte unalomig ismert fekete és klasszikus kék jeansek szabatottak, melyeket bő, kapucnis pulcsikkal, kardigánokkal variálhatnak.

A Pussy Deluxe már inkább képviseli a nőies irányvonalat, szoknyái, térd fölött végződő ruhácskái a hatvanas éveket idézik, kedvelt színkombinációjuk a fekete, szürke és rózsaszín. Néhol kicsit sok, kicsit zavaró a márkajelzést szimbolizáló macskafej motívum, persze, aki az állatokat szereti, baja nem származhat belőle, ha ezt öltözékével is fennen hirdeti. Láttunk a Rózsaszín párduc dallamaira végigmasírozó fürdőköpenyes, fehérneműs cicalányokat is, elmaradhatatlan tartozékukkal, a műanyag és bőr, ugyancsak állatfejes tatyókkal, táskákkal felszerelkezve. A rózsaszín csipkefodor szintén kedvelt díszítőeleme az alsóruházatnak. Kisnadrágokról és testhez álló trikókról beszélünk. De párducrajongók félre, felcsendült az Audrey Hepburnt idéző Moon River is (a Sabrina című film betétdala volt), s a kontyos modellek ruhatárát ékítő cicusok, mindjárt mélyebb értelmet nyertek. A színésznő, mint ismeretes - legalábbis a moziban -, tapodtat sem mozdult vörösbe hajló házi kedvence nélkül...

Pussy Catre a Vive Maria fehérneműi, ruhái következtek. Vörös bársonyfalak takarásában félmeztelen, Kleopátra frizurás, fekete szárnyú angyal jelent meg aprócska tangában. A divatbemutató, egyébként nemcsak neki köszönhetően, kissé blaszfémikus irányvonalat vett. Az Ave Mariára vonuló farmeros fiúk, lányok pólóján Szűz Mária és Jézus Krisztus hirdette fennen „Thank God I’m a VIP”. Igaz, Herczegen sem botránkoztunk meg, nem fogok itt se. A felirat mindenesetre elgondolkodtatott. Persze sok időm nem volt magamba mélyedni, a vörösbe, mély bordóba játszó csipkealjak, a zöldben és feketében pompázó alsóneműk és átlátszó anyagokból készült kétrészes ruhácskák kellő percben térítettek magunkhoz.

Állíthatni, helyben voltunk. Moulin Rouge, táncosnők, kánkán... A csipetnyi fülledt erotikával megspékelt, a férfiak számára kellőképp izgalmas divatbemutató, nem is állt, nem is állhatott messzi a hely eredeti szellemétől. S bár a végkifejlet tombolába torkollott, a vagyont érő nyeremények hallatán, ki-ki esélyesnek érezvén önmagát a győzelemre, halvány mosolyt fodrozott ajkára.

Így, vagy úgy, szemérmesség, álszemérmesség ide vagy oda, az általunk „csak” madártávlatból végigkémlelt divatbemutató, a bujaság, a paráznaság bűnébe sodort mindnyájunkat - állapíthattam meg, lekászálódván az emeleti páholy bársonyüléses foteljeinek diszkrét takarásából.

 
Fotók a Pesti Stílus V.I.P. divatbemutatójáról - Moulin Rouge, 2006-12-06 További cikkek a témában:

Ez a Divatból Pesti Divat lett

További fotók a témában:

Pussy Cat fehérneműbemutató - Sziget 2006 - 2006-08-12


Írta: MZ , Dátum: 2006-12-09






ALMAF